Szerintem ez az a téma, amivel nem kellene már a 21.században foglalkozni..
Olyan világban élünk, ahol az internetes vásárlás megszokott..
Elképesztően pazarló életmódra vall az, hogy az ember megveszi a zeneboltban a zenét ( most nem azt mondom, hogy nem szabad meg ilyenek, hanem ha mindenki ott venné rengetek cd-t dvd-t kellne gyártani ami mégtöbb pénz, mégtöbb környezet szennyezés)
Erre az egészre 1 megoldás van szerintem. Persze lehet, hogy rosszul gondolom.
Az adott előadó. Például a Tankcsapda, a honlapjukon nyújtson egy szolgáltatást, hogy én fizetek 500ft-ot az új albumukért, és letölthetem. Nem kell ide CD bolt meg ilyen áfa olyan áfa... SŐŐT az adót is kifizettették már velem, még mielőtt bármilyen zenéz megvettem volna. A HDD-m, az MP3-am, a telefonom, ezek mind tartalmazzák azt az adót, amit azért fizetek, hogy "illegális" tartalmakat tároljak rajta.
Tehát a következő felállás jelenősen fel lendítené a zenekarok életét és a "kalóz" másolatok lecsökkennének.
iTunes Google Play, és/vagy előadó tól vásárolható album, esetleg az aszám amit megakarok venni. ( ugyanis, azért mert anyámnak tetszik az új Shakira lemezről 1 szám, nem fogom megvenni az egész lemezt 4000ft-ért, hanem csak azt az 1 számot letöltöm,)
P2P módszerrel meglehetne ezt oldani..Ami meg még plus, hogy például iTunes, gplayen belehallgathatok a zenébe, ha tetszik megveszem, ha nem akkor tovább megyek.. régen auchanban voltak kirakva ilyen zenehallgató szarságok.. hát már az sincsen, akkor honnan tudjam, hogy tetszik, ha még nem hallodtam??
Ez az én véleményem nem szent írás, csak magamon tapasztalom, hogy már több appot vettem meg 1-2 dolcsiért mint hasonló szintű wines progikat 15k-ért. Ugyanez van a zenékkel, filmekkel.
És mindig lesznek olyan emberek akik azt mondják, hogy ők ezért nem fizetnek, ha letölthetik ingyen is... ezellen nem tudsz mit tenni.
Egyszer még azt kéne egy ilyen ágrajzban felrajzolni, hogy mennyi pénzbe kerül egy zeneszám elkészítése, zene stúdióval mindennel. És kiszámolni, hogy hány eladott lemez után lenne nyereséges az üzletük. Úgy, hogy minden közreműködő nyerjen rajta, adókkal mindennel.
Ez már csak azért is érdekes mert például az orosz kalózok a mai technikát használva 50 dollárból kihozták az ülésüket. Míg a parlamentekben több milliókat kültenek egy ülésre. Sok vállalkozó szellemű, nem olyan tehetséges ember meg adott már ki lemezt párezer ft-ból. Pl osztársam, csak haverokkal reppeltek, összedobtak 1 albumot és csak a hd kamerát kelett megvenniük, azt meg elosztották egymás közt. Az más tészta, hogy annyira gyengék voltak, hogy nem volt bevételük 
[ Szerkesztve ]