Vegyel meg egy HDD-t, es backupolj arra. Vagy RAID1. Hm?
while (!sleep) sheep++;
Vegyel meg egy HDD-t, es backupolj arra. Vagy RAID1. Hm?
while (!sleep) sheep++;
Régebben volt a server piac... ami ugye a tartosságrol szolt....
Mezei wincsiken sem hiszem hogy sokat kellene tervezni dolgokat ,max tartosabb alapanyagok...
Egyenlöre várnunk kell mig megint tultermelés lessz... addig nem megy lejjebb szerintem az ár
Csak e-mailben keressetek
Az árvíz miatt keletkezett károk idején, érthető volt (bár túlnyomó részt biztosítási pénzből volt ez fizetve), de így a helyreállítások után meg a megszedések után ez már kevésbé tolerálandó dolog.
« STO ♠ ๓αgγαя ₣ℓoŧŧα ♠ STO » | "lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper

Jelenleg valami hasonló üzemel nálam. Egy régebbi gépet használok szerverként ahova a munkáimmal kapcsolatos mappákat tükrözöm. Ez azért jön jól mert a laptopomról, és az asztaliról is elérem a fájljaim, amik bizonyos esetekben így 3 helyen is megvannak. De a sulis évek alatt nagyon "gazdaságos" gépem volt csak, és még bíztam a technikában... meg az ösztöndíjból vett új alkatrészekben.
Régi vinyók eleve olyanok voltak hogy ha az ember rakott alá egy normális tápot még most is mennek.Egy két széria hibást kivéve. Én az évek alatt összegyűjtöttem jó pár 40-120-160 250gigás vinyót, mind mai napig mennek. A szervizben meg naponta hoznak olyan gépeket amibe a pár napos vinyó döglődik.
[ Szerkesztve ]
"Tájékoztatjuk, hogy a Cartoon Network tévécsatorna annak agresszív tartalma miatt került ki kínálatunkból"

A meghibasodasi valoszinuseget egy ugynevezett "kadgorbe"-vel lehet abrazolni, ennek fenyeben nem meglepo, hogy visszavisznek nehany napos hdd-ket. Ez mindig is igy volt, ezert javasoljak, hogy RAID-1/RAID-5 eseten eltero gyartasi ideju hdd-ket alkalmazzanak.
[ Szerkesztve ]

Felháborító! És ez még csak rosszabb lesz, mivel már csak két cég osztozik a vevőkön. 

Természetesen szemét húzás ez a gyártóktól, de sok esetbe elég megvenni egy 1 TB-s meghajtót. Ha nem dobja be a törölközőt, akkor évekig elég lesz.

Az hagyján, hogy 2x áron vannak manapság a HDD-k, de 1 évvel kevesebb garanciát is adnak rájuk.
Ezt nevezem többszörös lehúzásnak. 
így akkor inkább SSD-t veszek!
osszák be!
Indesit WITL86 (mosógép) ALKATRÉSZNEK eladó http://hardverapro.hu/apro/indesit_witl86_alkatresznek/hsz_1-50.html
Mi, átlag userek/vásárlók a technikai evolúció azon szintjén állunk, mint a transformers-ben a kicsi robotok, mindig mi szívjuk a morgendudlit.
Az meg különösen "érdekes", hogy a business/enterprise kategóriában (pl 15000RPM-es SAS-ok) nem mentek fel az árak, sőt némely termék esetében 10-20 százalékot zuhant. (Biztos ezekhez a Holdon bányásszák az alapanyagot és a Madagaszkár pingvinjei rakják össze az állatkertben)
Jól ki van ez találva, teljesen indokolatlanok ezek az árak, de megtehetik.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
akkor veszek inkabb ssd-t nyoccorannyie!! most jol kib*tal veluk
.
senki se mondta, hogy könnyű lesz!

Szerintem ezt sokan állítják még, de nincs így. Most is van winyó, ami 10 év múlva is pörögni fog és akkor is volt olyan, ami széthullott 1-3 év alatt. Én nem tapasztaltam visszalépést. És valóban, rossz szériák mindig is voltak.
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

Ott a pont. Ha nem elég a 97% (megbízhatóság), akkor fizethetsz a 99%-ért. Vagy RAID. Vagy backup winyó. Vagy optikaira is kiírod. Egyetemi anyagokra 1 nagyobb pendrive is elég, az is jó backupra.
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
Ha azt állítják,hogy megy nekik akkor tegyék,de aki vett annak biztos nagy szüksége volt rá,de ilyen áron már biztosan mem lesz.....Én vennék merevlemezt csak nem ilyen horribilis áron...Biztosan le fog esni az ára ha már kb kutyának sem kell...Azt az 1-2 évet meg ki kell várni...
Off... 
OE-KVK

Manapság már tényleg elég, de ez akkor volt mikor 10k volt egy 256Mbyte-os darab. Egy nyomdakész munkám olykor 450-800 Mega... Amit csak nyomtatásokhoz írtam ki lemezre én balga.
Épp azért pakoltam a relatív friss vinyóra őket, mert a régi már volt vagy 4 éves, és meglehetősen zajossá kezdett válni. A végén mázlim volt, mert kaptam haladékot, így másfél-2 hét alatt emlékezetből újragyártottam a féléves feladataim nagyját.

ja csak nem mindenki várhat, van akinek muszáj megvennie ilyen áron is csak bízzunk benne h ők lesznek a kisebbség
don't tell me what i can't do!
Hogy úgy mondjam ,én is "ide oda költözgetek". Nálam is elférne +2 vagy 2x2TB....
Most 1 áráért régen 2 őt kaptam... (lehet kicsit erős de kb. majdnem így van...)
Miért vegyek duplaannyiért ha feleannyiért is ment ,és mehetne...inkább várok..valahogy én csak kibirom,majd a multik meg okoskodhatnak ,ha már nem vesz senki..
Többlettermelés/Nagy ár/Kereslet hiánya=> Árcsökkentés
én ebben bízok

[ Szerkesztve ]
OE-KVK
Maradjunk annyiban hogy ennyiért is fogynak a vinyók így kár erre számítani.
"Tájékoztatjuk, hogy a Cartoon Network tévécsatorna annak agresszív tartalma miatt került ki kínálatunkból"

Csak tudod, amíg az OEM-ek fenntartják a keresletet addig a gyártó nincs kényszerhelyzetben. Az OEM megkapja a mennyiségi kedvezményt és viszi bőven a merevlemezt, a kiskereskedelmi kereslet meg le van sz*rva. Ha még hozzáteszed hogy a 2 gyártóra szűkült piacon igazi verseny sincs, lesheted hogy a kisker árak lejjebb menjenek.
Amúgy tavaly tavasszal tényleg fele volt a mostaninak, én nyáron vettem kicsit többért 2 db 2 terást (34-35 ezer forintért), most darabja 29 ezer. Szerintem 20K alá nem fog menni egyáltalán, de 25K alá se mostanában. Jó lenne ha nem lenne igazam...
http://pc-style.hu/pista0001/
A remény hal meg utoljára 
Pista0001: Ilyen ez...megvenném én 60k ért is a 2őt...csak a merevlemezek árának növekedésével,ha a fizetés is növekedne akkor nem lenne probléma
Csak az sajnos meg lefelé megy... 
OE-KVK

Addig lesznek magasak amig ennyiért is megveszik,majd ha felhalmozódik a raktárkészlet,lentebb mennek az árak 
Várok...
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════
egyébként pedig ma már nem sok értelme van átlagfelhasználóknak egy 2 terás vinyó pl, kell egy gyors net meg egy jó SSD, vagy egy kis HDD és kész
Miért? Hova teszem a cuccokat?
S mindenki szeretne felhőt.
Nem értem ezt a felhő b@zulást... Rosszul álltok hozzá. Nem lesz teréz anyu felhő szolgáltatás több TB méretben, ami ingyen van. Az adattárolókat ha egy cég felvásárolja, és "felhőt" csinál neked, akkor is fizeted a gyors netet, a felhős cég profitját, és minden egyebet, közben vállalva hogy valaki bármikor bármit tehet a cuccaiddal. Ráadásul rengeteg munkához halott ötlet, hacsak nincs olyan neted, ami annyira gyors, mint ha a hdd -ről töltenéd be az anyagot...
A felhő nem ilyesmire van. Amire jó, arra már most is használják. Amire nem, arra nem is lesz jó később sem.
Ja pont a felhő hiányzik mikor ilyen forgalom arányos internetadók ötletével tesztelik a népet és cégeket.. Ha nem lett volna óriási tiltakozás júliustól az is lenne. Így se biztos hogy jövőre nem fog előjönni ez az ötlet megint.
[ Szerkesztve ]
A felhő egyébként is a digitális rabszolgaság előszobája. Jó példa erre a youtube. Tölts fel egy videót, ami bizonyos hatalmi elitnek nem feltétlenül kedvező jeleneteket tartalmaz. Mindegy lesz hogy igaz -e, vagy sem. Törölni fogják. Ezt a fajta szelekciót bevezethetik privát állományokra is, ha oda vetemednénk, hogy ilyen felhős szolgáltatásba tartanánk fontos anyagokat is. (Sok dologra jó lehet az, ha pl van egy online tárhelyed, én most nem erről beszélek)
Aztán ott van az ár kérdése. Ha épp nem jó irányba fúj a szél, akkor emelik, ha meg jóba, akkor is ha kedvük van..
Rá lennél kényszerülve hogy fizess.
A harmadik a technológia. Nagy mennyiségű adat kezelése tetszőleges módon, helyileg a legjobb, és legkényelmesebb. Ezen nem változtat a gyors net sem, ha egyáltalán rendelkezésre áll.
A ráadás... Ők is elveszíthetik a cuccokat, mint ahogy arra van is példa elég sok.
Tehát nincs felhő forradalom, mert nem is lehet. Az csak egy újabb eszköz, amit alkalomadtán, bizonyos feladatokra használhatunk. A google, és pár vállalat óriási pénzt öl a marketingbe, ezért terjednek akkora marhaságok a "felhőről", melyeknek semmi alapjuk
[ Szerkesztve ]

10 évvel ezelőtt is a vinyó volt a leglassabb az akkori környezetben, azokat a gépeket is "visszafogta".

Egyetértek,amint mindent felhőbe tesznek oda az internet függetlensége,és jön az ACTA 

Bizonyos felhős szolgáltatásoknak van jövője. Én a lehetőségeket nem annyira a tárolásban, inkább a számítási teljesítményben látom. Renderelj egy renderfarmon... weben keresztül. Ebben látok jövőt, mert míg odahaza, vagy a munkahelyen kirenderelsz egy két prewiewt, azalatt egy rendes géppark az egész jelenetet feldolgozza. Nem mindegy hogy az otthoni négy, nyolc, stb mag dolgozik, vagy egy több sokprocesszoros gépből álló farm.Valószínűleg gyorsabb letölteni a kész anyagot, semmint kivárni az otthoni konfigon az adott esetben több tíz, vagy száz órás folyamatot.

van egy szkájdlájv nevű.
Leméretezetlen fotók tárolására használom. Kétszer deaktiválták szó nélkül az accom. Nyitottam 10 tiketet mire méltóztattak válaszolni hogy miér is.
Kapaszkodni.
NEM publikus fotóim között volt egy amin párom bemutat a kamerának.
A feltartott középső ujja kimerítette a közösség elleni izgatást és nem volt közzösségbarát....
kvanyjukat.
Szépen mosta el a hátteret, m42-esekhez képest.
Jó nagy baromság elve mi közük egy privát fotóhoz... Összes ilyen online tárhely csak arra jó hogy bárki eltudja lopni az ott lévő anyagokat és visszatud élni vele.
Adatvédelem..ja. Jó mutatja ez a példa is a nagy adatvédelmet.
[ Szerkesztve ]
"Valószínűleg gyorsabb letölteni a kész anyagot, semmint kivárni az otthoni konfigon az adott esetben több tíz, vagy száz órás folyamatot."
letölteni még csak leszedem. de fel? otthon nem igazán szoktak komoly rendereléseket tolni. ha igen, akkor ennek megfelelő géppel, gépekkel ez megoldható viszonylag záros határidőn belül. amihez meg 50+ óra kéne azt fellőni a szerverre... jó persze van ahol lehet brutál feltöltést elérni, de még azzal is időt töltesz, visszaszeded...
ezek általában professzionális munkákhoz kellenek asszem pont pixar csinált ilyen központi farmot anno a filmjeihez. ez átlag embereknek általában fölösleges nomeg az ára miatt is, ami nem sanszos hogy 2huf/hó. egy félprofi, kis költségvetésű stúdiónak akár még alternatíva is lehet amit írsz, de azon kívül... nomeg náluk is kérdéses lehet a céges net feltöltési sebessége, és rendelkezésre állása is, mert ha elszáll, akkor munka állj, az meg cink.
van jövője csak egy nagyon nagyon szűk réteg számára szükséges, vagy egyáltalán érdekes ennek a megléte
[ Szerkesztve ]
Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

Az ilyen felhőhöz sistergő villámok is tartoznak.
A párom szemében.
Miután felbontotta a szolgáltatás igénybevételéhez tartozó számlalevelet.![;]](/dl/s/v1.gif)
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

Semmi gondom nem lenne a megemelt vinyóárakkal, ha nem ugyanazt a tizenpárezres foskány szemétkupacot kapnám megemelt áron csökkentett garival, hanem hosszú évekig(akár évtizedig) megbízható, normális feszvédelemmel szerelt és komoly minőségellenőrzésen átesett darabokat, melyre számomra fontos dolgokat nyugodt szívvel pakolhatok anélkül, hogy raid999-ben kelljen az adataim tárolni, állandó légnyomás/páratart/hőmérsékletű rezgéscsillapított, árnyékolt kalitkában, hogy 'csak' 3 év múlva álljon be a csapágyazás vagy pukkanjon valamelyik vezérlőchip az összes albumom magával rántva, a Kürt kft. legnagyobb örömére.
[ Szerkesztve ]
3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

Gondolom a szkájdlájv valami észak-koreai elvtársi szolgáltató...![;]](/dl/s/v1.gif)
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

Van hasonló szolgáltatása a Mental Images-nek a mental ray fejlesztőinek az újabb Iray alapú rendereléshez. És felfelé azért nem egy filmanyagot tolsz fel, hanem 3d modelleket, animációs scripteket... Persze a textúrák kérdése játszik, de korántsem egy hd stream-nek megfelelő adatmennyiségről van szó. Viszont hd minőségű mozgókép jön vissza... nyilván összességében rövidebb idő alatt, mintha az otthoni konfig renderelne.
elsőre is átjött amit akartál mondani, úgy látszik az enyém nem.
"mintha az otthoni konfig renderelne."
már miért renderelne az otthoni konfigod? értem a koncepciót, de most komolyan. csak azt nem hogy egy professzionális szoftvert amivel professzionális végterméket akarsz előállítani miért otthon akarna bárki is használni az otthoni konfigján. az említett szolgáltatásnak mennyi is az ára? gondolom nem ingyen van. és létezik olyan aki ezt otthon dolgozva termeli ki? ha még azt mondod hogy céges környezetben egy studióban jelentős kölcségcsökkentést lehetne esetleg elérni azzal, hogy nem munkaállomásokon renderelnek le egy komojabb projektet ahol az idő pénz, azt még megértem. ott pl az ilyen jellegű szolgáltatások ára nem tétel. de otthoni felhasználókat nem értem hogy keverünk ide.
értem hogy egy egyszemélyes stúdiónak pl ez lehetőség. ez kétségtelen. de mint mondtam ez egy nagyon nagyon szűk réteg akit ez érdekel, és még mindig ott tartunk hogy egy specifikus kvázi alig létező réteggel akarunk igazolni egy olyan technológiát, amit sokkal inkább arra akarnak használni láthatóan hogy:
-lásd chrome os: mindent de tényleg mindent ott tárolj
-szinkronizálj és ossz meg onnan
-vannak komoly tervek játékokhoz is.
-kutatás fejlesztés
-akármi más.
[ Szerkesztve ]
Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

Bevallom nem tudom mennyibe fáj a szolgáltatás.Sőt tudtommal egyenlőre csak vállalati szektorban működik. De ha a jövőben az ára elérhető volna, én élnék a lehetőséggel, hogy a látványterveim a felhőben rendereljem, legalábbis ami a videókat illeti. Építészeti melókban utazom, és sok látványtervből szerettem volna bejárást készíteni, de az én hardverem erre alkalmatlan. Nincs időm kivárni és hagyni a gépet dolgozni napokig, egy videóért. Egy jó minőségű render így is fél óra minimum, de inkább több. Nekem egy élhető szolgáltatás volna a "draft" verziót elkészíteni, majd fellőni a fájlt a felhőbe, hogy ott készüljön a végleges render, amit csak letöltenék, mint animáció. Közben dolgozhatnék tovább a gépemen... Továbbá hobby célból is foglalkozok rendereléssel, ott pedig nyilván nagy segítség volna a felhő alapú renderelés. Végülis... egyszemélyes stúdiónak is tekinthetem magam ebből a szempontból.
Amúgy az Onlive szolgáltatással is barátkoztam már korábban. Az sem halott ötlet, lévén volt szerencsém mobileszközön játszani komoly, friss címeket.
[ Szerkesztve ]
Nos, csak pénz kérdése. Például
60.5 GB of memory
88 EC2 Compute Units (2 x Intel Xeon E5-2670, eight-core "Sandy Bridge" architecture)
3370 GB of instance storage
64-bit platform
I/O Performance: Very High (10 Gigabit Ethernet)
3 dolcsi + áfa óránként plusz adatforgalom, tárhely és io, linuxszal valamivel olcsóbb.
Sőt látok olyat is ami 2 x NVIDIA Tesla “Fermi” M2050 GPUs felszereltségű, de sokkal kevesebb cpu ereje van. Mondjuk akinek csak pár órára kell ekkora erő, annak nyerő választás. 
A Raspberry Pi találkozik a felhővel, avagy elosztott fordítás különböző architektúrák között: http://tinyurl.com/RPi-icecc-farm

Ez így van. Inkább még emelik az árakat, mert nincs olyan határ aminél nem veszik őket.
Cannibal Corpse

Kb. 1987 ben vettem az első wincsimet. 20MB-volt. (ST225) 14e Ft-ért!!
Kb évente cseréltem mindig egye nagyobbra. Mindig az árlista aljáról tudtam csak válogatni, és mindig 15-20e Ft körül vettem öket.
Ha eltekintünk attól az el nem hanyagolható apróságtól, hogy mennyit is ért az akkori időkben ez az összeg, akkor látható, hogy a wincsik árai gyakorlatilag az elmúlt 25 év alatt szinte változatlanok. Csupán a kapacitás ugrott egy cseppet :-)
Azt gondolom, hogy ez a tendencia nem változik a jövőben sem. 
Barátom szokta mondani, hogy ő nem hisz az áremelkedésben!! Tavaly is 5E Ft-ért tankolt, meg most is....
Kinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek vél.

Nos eléggé elszámoltad magad, mert lehet ugyan, hogy 15k-ér vettél mindig vinyót, de 1987-ben 15k az 2 havi fizetés volt, most meg a fizetés 1/5-e.....
Közben kiderült, hogy nem orosz meteor volt, csak Chuck Norris Oklahomában beleütött egy golflabdába....

"Ha eltekintünk attól az el nem hanyagolható apróságtól, hogy....."

Kinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek vél.

Fél 2-kor kicsit már álmos voltam, bár elolvastam mit írtál - nem jutott el a tudatomig.
Közben kiderült, hogy nem orosz meteor volt, csak Chuck Norris Oklahomában beleütött egy golflabdába....

"Maximalizaljak a profitjukat. Nem tudom, hallottal-e rola, de ha nem ezt tennek, akkor konkretan torvenyt sertenenek (a reszvenyesek profitjanak maximalizalasa a menedzsment feladata)."
Légyszíves linkeld azt a törvényt amit említettél. Melyik országban hozták?
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "