Sztem igaza volt az infrastruktúrát szolgáltató cégnek, hogy a kábeleket (értsd: infrastruktúra) kihúzta, mert az ő ügyfele nem fizetett neki.
Az infrastruktúra üzemeltetése sincs ingyen, tehát nem lehet arra tekintettel, hogy ez a lépése közvetett módon másokat is hátrányos helyzetbe hoz, mivel a "másokkal" nincs közvetlen kapcsolata, nem áll szerződésben - feléjük így semmiféle kötelezettsége nem áll fenn, mert ehhez minimum egy szolgálatói szerződés kellene a "másokkal" is. De ilyen nincs.
A "mások", azaz a végfelhasználó ügyfelek, nem tehetnek mást, mint szépen felbontják a HO-val a szerződést (és kártérítési igényükkel bírósági eljárást kezdeményeznek a HO-val szemben) és keresnek más -MEGBÍZHATÓBB(!)- szolgáltatót. Akár közvetlenül a T-vel, vagy akár más hasonló kaliberű szolgáltatóval. Van még más is a piacon, akik elég megbízhatóak e téren és nem is drágák, ott van pl a GTS Hungary is.
A nagy szolgáltatókat lehet köpdösni, meg ez divat is lett nálunk errefele (magyarok már csak ilyenek - mindenki okosabb akar lenni a többinél), de akkor is a legmegbízhatóbb módon teszik a dolgukat, egész egyszerűen, mert saját maguk biztosítják az infrastruktúra legjavát - náluk a cikkben leírt esemény nem fog előfordulni. Műszaki problémák mindenhol adódhatnak, de a fenti pénzügyi hercehurca jellegű probléma nem fog előfordulni.
Egyébként személyes véleményem az, hogy olcsó húsnak híg a leve, havi pár-száz forint esetleg egy-két ezer forint miatt választották ezek az ügyfelek a HO-t, pedig valószínűleg mind a T-com, mind a GTS, mind az Invitel kereskedői sok-sok ajánlattal bombázhatták őket, sőt még az is lehet, hogy korábban valamelyik megnevezett szolgáltató ügyfelei is voltak, de aztán "garasokért" inkább elvitték a szervereiket, vagy szerződésüket az előbbi cégek ajánlatai "csakazértis" aláígérő HO-hoz, vagy valamely más hasonszőrű céghez.
De legyen ez tanulság, és figyelmeztető omen.
(ugyanez építőipari vállalkozásokra is igaz, hajjaj, mik vannak/voltak ott... a rezsiuköltséget sem fedező árajánlattal pályáznak, csak azért hogy az övék legyen a munka, aztán félúton meg csőd... kinek jó ez?)
Na, persze minden szempontot én sem ismerhetem, de azért én sem most jöttem le a falvédőről, néminemű tapasztalatból beszélek. Elég sok elképesztő dolgot láttam már más területen is - de már semmi nem tud meglepni, mert ezen a területen is abszurdisztánban élünk, sajnos... (nemcsak politikai vonalon).
http://www.taxierden.hu