2013. május 18., szombat

(#1) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Prescott 2? ;]

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#2) Erdei88

Erdei88
(PH! addikt)

Ez nem valami jó hír, pedig meg akartam magam lepni egy 3770K-val.

[ Szerkesztve ]

(#3) Duliee

Duliee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ciki, marad a jó Sandy :D

-- Be Quiet! - Pure Power 350W 5990 Ft --||| D-Design - www.facebook.com/dulicsekdesign ||| 188+/0- \\ Ha véletlen nem válaszolok , dobj még egy privátot

(#4) Narasim

Narasim
(fanatikus tag)

én is majdnem berendeltem egy ilyet, de akkor mégsem. az a 2% előny így már nem is előny a sandyhez képest. úgy is mindenki adja orrba-szájba adja elfelé a régit, érdemes azokból egyet bevállalni.

[ Szerkesztve ]

(#5) Tigerclaw

Tigerclaw
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a probléma a legtöbb macintosh gépet és az ultrabook szegmenst eléggé érzékenyen érintheti, hiszen ezekben a hűtés már most is érzékeny pont.

Steal Different! (SJ)

(#6) Duliee válasza Narasim (#4) üzenetére

Duliee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jaja, én is vadászok most i5-2500k-t :D

-- Be Quiet! - Pure Power 350W 5990 Ft --||| D-Design - www.facebook.com/dulicsekdesign ||| 188+/0- \\ Ha véletlen nem válaszolok , dobj még egy privátot

(#7) BangoSkank

BangoSkank
(lelkes újonc)

egy vapor chamber-es sapka nem segítene ezen a jelenségen?

(#8) fatallerror válasza Tigerclaw (#5) üzenetére

fatallerror
(PH! addikt)

nem érinti mert alapórajelen kb ugyanolyan meleg mint a sandy bridge...

ez 1 kicsit felfújt dolog, a legtöbb embert nem érinti... eleve akinek nem elég ez a teljesítmény annak az a 5-10% tuning sem segít....

ettől függetlenül tény h tuning mellett forró de ne legyünk már telhetetlenek, régen örültél ha ment a tuning most meg ha alapból nem megy lazán 4,5 ghz-en akkor már szar....
akinek nem elég ez vegyen 6 magosat sb-e-t

don't tell me what i can't do!

(#9) Duliee válasza BangoSkank (#7) üzenetére

Duliee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az létezik sapka formájában?

(#10) Angel1981

Angel1981
(PH! kedvence)

"A vállalat elmondta, hogy az Ivy Bridge APU azért melegszik jobban, mert kisebb a lapka, és az elvezetendő hőmennyiség közel azonos."

Bocsánat, de ez teljesen evidens, erre előre számítani lehetett, nem kéne meglepődni.
Nem véletlen, hogy az Intel generációról generációra szorítja vissza a tuningot.

World of Tanks

(#11) Abu85 válasza fatallerror (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Így van. Ez azoknak gáz, aki tuningol. Aki nem, azt nem érinti. Stabil, működik, ennyi. Picit melegebb de várható volt.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#12) BangoSkank válasza Duliee (#9) üzenetére

BangoSkank
(lelkes újonc)

egyenlőre nem hiszem, de szerintem technikailag megoldható, csak pénzkérdés. :) milyen vastag lehet egy ilyen sima fémsapka?

(#13) Normi01

Normi01
(senior tag)

Várható jelenségről van szó,ahogy a cikkben is írják ez egyszerű fizika,egyszerűen ennek a technologiának is megvannak a határai,de most is nagyobb a füstje mint a lángja,ez abszolút nem egetverő probléma,főleg az átlagfelhasználó számára és ezek nem a 3utas sli rendszer tulajdonosai....

[ Szerkesztve ]

Normi™

(#14) Abu85 válasza BangoSkank (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azzal nem nyernének semmit. Attól a hőleadás nem változni. Combos hűtőt meg a sapka fölé is lehet tenni.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#15) poli27

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

Mé ha valaki tuningol, télen kevesebbet kell a szobába fűteni, van jó oldala is azért :D

(#16) Male válasza Angel1981 (#10) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze, ez elég egyértelmű, ráadásul ha emlékeim nem csalnak jópár évvel ezelőtt volt már egy ilyen téma az Intelnél csíkszélesség váltáskor.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#17) Tauren45 válasza poli27 (#15) üzenetére

Tauren45
(fanatikus tag)

De ezt már lefoglalta a Geforce akarom mondani Grilforce. :P

Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |

(#18) Tigerclaw válasza fatallerror (#8) üzenetére

Tigerclaw
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, de ha ugyanolyan meleg és kisebb a hőleadó felület, akkor ugyanazzal a hűtéssel nem tudnak elvonni annyi hőt megfelelő sebességgel, csak úgy ha magasabb fordulaton járatják a ventilátort (ami nagyon kicsi). Most nem ritka, hogy egy sandy-bridge -es mac miniben 90 celsius fok fölé is melegszik a processzor és gondolom, hogy most sem egy rádobott aluborda van rajta, amin még sokat lehet javítani, hanem egy olyan hőcsöves hűtő amin már nehéz lenne fejleszteni méretnövelés nélkül, pláne úgy hogy a borda méretének növelése a légjáratok keresztmetszetét csökkenti, vagyis cseberből vederbe esnének. Ultrabook dettó, hiszen ezekben a gépekben nem lehet csak úgy rálökni egy 5-10 százalékkal nagyobb hűtőbordát, mert a milliméterekkel és grammokkal csatáznak.

[ Szerkesztve ]

Steal Different! (SJ)

(#19) BangoSkank válasza Abu85 (#14) üzenetére

BangoSkank
(lelkes újonc)

jobb a hővezetése, mint egy rézlemeznek (a sapka anyagának). Ebből gondoltam, hogy gyorsabban szétdobja a hőt a kis felületről. itt mondjuk elég látványos a javulás, de tudom hogy nem ugyanarról van szó :R

(#20) aram01 válasza lezso6 (#1) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én is pont erre gondoltam :D

gyorsan gépelsz? írj rám...

(#21) OC válasza poli27 (#15) üzenetére

OC
(őstag)

A hőmennyiség ugyanakkora, ergo a környezetét ugyanolyan hűtéssel, ugyanannyira fogja melegíteni.

De azért tök jól hangzott, amit írtál, csak hát butaság. :B

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#22) mrhitoshi válasza Angel1981 (#10) üzenetére

mrhitoshi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pontosan, egyszerű fizika. Ha meg ugyan annyi hőt termel a lapka, mint a Sandy, akkor lehet egy jó hűtővel meg oldható a tuning. Nem is értem, hogy ennek hírértéke van. :F

(#21) OC: Ő szerintem csak arra gondolt, hogy ha valaki tuningol úgy általánosságban, akkor tudna fűteni is kis mennyiségben. :D

[ Szerkesztve ]

Intergalaktisches protonengetriebenes elektrisches Wackelarmwerbedroid

(#23) Darthforce92

Darthforce92
(lelkes újonc)

Ez a jelenség a gyártástechnológia fejlődésével csak romlani fog. De ez teljesen természetes dolog.

(#24) pcsullog

pcsullog
(kvázi-tag)

Túllihegett dolog, hogy egy proci hány fokos, amíg a maximális hőfokon belül van, és stabil.
Az, meg hogy valaki csak emiatt inkább a SB-t veszi, egy vicc, lévén kisebb a fűtő teljesítmény az IB-nek (W), csak a processzor maghőmérséklet nagyobb.

(#25) djculture

djculture
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért ez hogy tuningolva melegedik, érintheti az esetlegesen gyárilag nagyobb órajelen működő példányokat már alapból is. Nagyon jól tudja mindenki amd xp korszakba is ez volt, de a prescottot is fel lehet hozni tényleg példának. A legnagyobb órajelű példányok ezekből már hordozható cekásszal voltak egyenlők:)

[ Szerkesztve ]

"Tájékoztatjuk, hogy a Cartoon Network tévécsatorna annak agresszív tartalma miatt került ki kínálatunkból"

(#26) Tikakukac válasza lezso6 (#1) üzenetére

Tikakukac
(PH! kedvence)

Nekem Prescott1 van otthon, de megfeszelve megöli a vízhűtést is, pedig nem kispályás az sem ;] Iszonyatosan bír melegedni az a vacak, egyszerűen nem bír a blokk annyi hőt elvezetni, hogy ne melegedjen túl. Ez ahhoz képest lepkefing :))

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

(#27) Viktor77 válasza Darthforce92 (#23) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Ennyi a lényeg.

Mint az 5770 esete. Sokan aggódnak a 80 fok miatt is, miközben a lapka 100-105 fokra van hitelesítve. Egész egyszerűen nem ehhez vagyunk szokva, így soknak tűnik.

Majd megszokjuk, és akkor egy ilyen már nem lesz hír.

Bazinga!

(#28) pusszycat

pusszycat
(senior tag)

Lehet azért melegszik, jobban mert másképp álnak benne a tranyok? De figyelembe véve h kevesebbet fogyaszt elméletileg nem kéne jobban melegedjen egy Szandinál. :U

Samsung Wave S8500 - D-Link Dir-615 IPV6 - Acer Aspire V3-771G i5 3210M - HP Photosmart Wifi B109n - Microsoft Wireless Keyboard 800 - LG 3D 37LM620S

(#29) aram01 válasza pusszycat (#28) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

viszont a szandy nem valami tuningbarát

(#30) djculture válasza Viktor77 (#27) üzenetére

djculture
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem is egy van gariztatásban passzív verzióban aminél a nyák hátulján óriási barna folt éktelenkedik. Megégett a nyák 1-2 hónap alatt..

"Tájékoztatjuk, hogy a Cartoon Network tévécsatorna annak agresszív tartalma miatt került ki kínálatunkból"

(#31) Viktor77 válasza djculture (#30) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

És?

Mutassak agyonhűtőtt megégett videókártyát?

MOD: Tudjuk, hogy Inteles és nVidiás vagy, de egy Phenom sehol nincs egy Prescotthoz képest, akárhány smileyt teszel is.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#32) Löncsi válasza lezso6 (#1) üzenetére

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Phenom-al kevered. :DDD

Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28

(#33) rviktor25 válasza aram01 (#29) üzenetére

rviktor25
(tag)

Nekem eddig amiket olvastam tesztekből az jött le, h a sandyk valamelyest jobban birják a tuningot, mint az (első szériás) ivy-k. (még hőmérsékletet félretéve is)

@fatallerror: azért azt viszont ne felejtsd ki a "csak azokat érinti akik tuningolni akarnak"-ból, h a K szériás procik úgy alapban pont nekik készülnek.

Chiwasuu!!!

(#34) djculture válasza Viktor77 (#31) üzenetére

djculture
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs semmi és, annyi a lényeg semminek se tesz jót a magas hőmérsékleten való üzemelés. Ez nem hozzászokás kérdése hanem technológia kérdés. Mit gondolsz pl egy 25 ezres tápba miért terveznek úgy be egy kondit hogy a Schottky dióda hűtőbordájától lóg 1mm-re. Ez is egy direkt betervezett élettartam gyenge pont. Ennyi a történet.

(#35) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Itt is csak ennyit tudok mondani. Sokan azért sírnak, mert nem mehet 1,35V-on, 22nm-nek akarnak ennyiket adni, hova? Jól látszik, hogy 1,1V környékén teljesen normális a hőmérséklete, ahogy a régebbi csíkszélességeknek is normális volt 1,2-1,3V-on, egy idő után mind elkezd nagyon forrósodni, ez természetes, csak megyünk egyre lejjebb. 11nm majd az 1V-ot szereti, és?

(#36) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

(Már) nem érdekel a tuning. Probléma megoldva :D

(#37) aram01 válasza P00By (#36) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én is vagyok ezzel :K

(#38) buchy

buchy
(kvázi-tag)

egy hiba a cikkben : "és a alapvetően"

Privát üzenetnél mindig írjátok le mi felől érdeklődtök, kösz

(#39) Keldor papa válasza aram01 (#37) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Még egy... 3770K-t is alapon tervezem használni egyelőre.

(#40) aram01 válasza Keldor papa (#39) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

egyelőre elég is az

(#41) Keldor papa válasza aram01 (#40) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Főleg, hogy 1440p-be játszom, ahova annyi CPU erő se kell, mint 1080p-nél...

(#42) Smani

Smani
(őstag)

Öröm lesz nézni,hogy ahogy csökkennek a nanométerek nő a hő... :U

(#43) LordX válasza Keldor papa (#41) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha úgy érted 1440x900 akkor az 900p.

Ha viszont tényleg 1440p-t értettél (2560x1440), akkor az meg nagyobb, mint a 1920x1080?

(#44) djculture válasza Keldor papa (#39) üzenetére

djculture
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És ha nem akarsz tuningolni minek a k-s verzió ha szabad kérdeznem? Ja hogy később csak fogsz tuningolni mint mindenki aki itt hajtja hogy őt nem érdekli a tuning de k-s prociért kiad 10-15 ezerrel többet:D Legalább már egymást ne szédítsük hülyeségekkel..

[ Szerkesztve ]

(#45) aram01 válasza Keldor papa (#41) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

akkor meg főleg elbiciklizel egy darabig vele :D

(#46) Smani válasza LordX (#43) üzenetére

Smani
(őstag)

2560x1440-re gondolt. Az egy csöppet nagyobb mint az 1920*1080 :U

(#47) Eszleny válasza pcsullog (#24) üzenetére

Eszleny
(fanatikus tag)

Notebookok esetén nem túllihegett. Nincs akkor hely a hűtés számára, ezért magasabb fordulatszámon kell járatni, tehát hangosabb lesz a hűtés. A másik dolog, hogy magasabb hőmérsékleten hamarabb tönkremennek az akkumulátorok.

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#48) Keldor papa válasza djculture (#44) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

1. könnyebb eladni
2. nem baj, ha benne van valami tartalék
3. megengedhetem magamnak, nem érdekel, hogy drágább, hobbi, legyen ott és kész, egy 24/7-et úgyis nézek, de annyira nem érdekel a tuning még néhány éve. Azért a K-s nem csak benchmarkereknek meg Extreme tuningosoknak van.

LordX: Az adatlapon mindent megtalálsz, 1440x900-am sose volt, 1280x1024-ről 1680x1050-re váltottam de már vagy 4-5 éve biztos, azóta csak feljebb.

[ Szerkesztve ]

(#49) lujó55

lujó55
(PH! addikt)

Várható volt.
A gyártók elérték a teljesítményhatárt.
Jöhet a széntechnológia, ennél kisebb és hűvösebb mag már nem megy erőből.

(#50) TGWH válasza djculture (#44) üzenetére

TGWH
(senior tag)

Van nem K-s verzió is... nem muszáj azt venni.
Legalább már tudjuk hogy nincs semmi gond, bár ettől még nem lesz hidegebb...
Jó lesz ez :D

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.