2013. május 25., szombat

(#101) And válasza Bog (#99) üzenetére

And
(PH! kedvence)

(Szerintem több okból sem hangzik túl jól ez az 'sarokban összeverődő rádióhullám' teória, az ablak közelsége annál inkább. Egyrészt a belső térbe jutó rf-energiának eleve nem tesz jót a terjedési (Fresnel-) zóna zsugorodása, amelyet az ablak relatív alacsony nyílásmérete okoz, és attól befelé távolodva egyre csökken a térerő. Ez a csillapító hatás az ablak közelében mindenképp alacsonyabb. Másrészt szobán belül ugyan biztosan kialakulnak helyi térerő-ingadozások, minimum- és maximumhelyek, de ezeket a hullámhossz (900 / 1800MHz: kb. 30 / 15cm) miatt elég körülményes megtalálni és kihasználni. A mobiltelefont kézben tartó felhasználó önmaga is módosítja ezt az energiaeloszlást, úgyhogy szvsz. ember legyen a talpán, aki ebből profitál. A frekvenciában kicsivel feljebb üzemelő wifi-eszközöknek is csak két antennával (antenna diversity) sikerülhet ez a trükk, ha épp olyan kialakításúak. A szobákat meg viszonylag ritkán építik paraboloid profil szerint ;].)

(#102) Radeon_5

Radeon_5
(tag)

Whoa, hétfőn pont mobilból vizsgázom, csak sajnos sokkal több dologból :) :W
Amúgy a cikk tényleg nagyon jó lett, grat :C Színvonalas és érthető írás

Use the source, Luke!

(#103) feliks

feliks
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem kötekedésként írom le, de "hiedelmek" alatt azt írtátok le, mint 100%-os tényt, hogy telefont távolról bekapcsolni nem lehet, így a lehallgatása esélytelen. Ezzel azért kötekednék a következő cikkeket átolvasva:

ez az eset szerintem elég korrekt bizonyíték arra hogy lehetséges, ha jónéhány forrás és biztonsági szakértő támasztja alá..

http://www.sg.hu/cikkek/49339/lehallgatasok_kikapcsolt_mobilokon_at
http://www.origo.hu/techbazis/mobil/20061204kikapcsolt.html

ez picit más, de ha valaki ért a symbian programozásához akkor simán megoldhatja ezután hogy ezzel le lehessen hallgatni:

http://www.smartnews.hu/2009/06/program-inditasa-a-telefon-bekapcsolasa-nelkul/

[Be Happy] - Kérlek ha írtam neked egy PÜ-t akkor méltass arra, hogy válaszolsz, akkor is, ha a válaszod nemleges.

(#104) localhost válasza feliks (#103) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Áh ezek akkor is kacsák!
Én is leírhatom, hogy tegnap bicikliztem a holdon, aztán valaki meg arra hivatkozna, hogy olvasta valahol.
SEMMILYEN TUDOMÁNYOS és hivatalos alapja nincs.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#105) Lenry válasza feliks (#103) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ami ki van kapcsolva, az ki van kapcsolva. nem működik, nem üzemel. nem bocsát ki magából rádiójeleket, és nem is fogadja azokat. ergo ez úgy fasság, ahogy van

meg mi alapján kapcsolnák be? rámutat az FBI ügynök a lézerkardjával, hogy "az a telefon kapcsoljon be!" IMEI számot, telszámot, semmi azonosítót nem tudunk, és a telefon kikapcsolt állapotánál fogva nem is fogja azt megmondani. kikapcsolva az csak egy darab műanyag+némi fém

a linkelt cikkekhez, de főleg az utolsóhoz: ha elolvasod, akkor te is láthatod, hogy egyrészt be van kapcsolva a telefon, mert úgy írják, hogy "tedd fel tölteni". olyankor bekapcsolódik
másrészt a leírás annyit magyaráz el, hogy hogyan indítsunk el egy programot a telefon bekapcsolása után, de még az OS bootolása előtt.

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#106) feliks

feliks
(senior tag)
LOGOUT blog

localhost: az elsőt hivatalosan jelentették be, bíróságon.
Lenry: imei szám alapján megtalálható egy telefon. persze nem azt mondom hogy ez egy 16éves "hackertanonc" első trükkje lesz, de a leírás szerint firmware-t módosítani lehetséges hálózaton keresztül, feltünés nélkül.. innentől a teló nem kikacsolt, csak kijelző nem megy, gombok nem reagálnak, stb.. lehet hogy hülyeséget mondok, de azért elképzelhető.. :)

[Be Happy] - Kérlek ha írtam neked egy PÜ-t akkor méltass arra, hogy válaszolsz, akkor is, ha a válaszod nemleges.

(#107) localhost válasza feliks (#106) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

IMEI szám alapján megtalálható lenne egy BEKAPCSOLT TELEFON, igen, de kikapcsolva NEM TALÁLHATÓ meg! :))

"Az FBI szakembereinek a két személy mobiltelefonjait sikerült úgy manipulálniuk, hogy azokkal már kikapcsolt állapotukban is lehallgathatták a két gyanúsítottat."

A Bíróságon is bejelentették, hogy MANIPULÁLTÁK a készüléket, magyarul BELEÉPÍTETTEK EGY poloskát. Előre megszerezték és beleépítettek valamit.

ALAPTÖRVÉNY, nem megcáfolható, a kikapcsolt mobiltelefon "távirányítással" nem kapcsolható be.
Még egyszer: nem kapcsolható be.

APALTÖRVÉNY #2 Nem elképzelhető! Kivéve paranoia.

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#108) attila760504

attila760504
(újonc)

Sziasztok! Gsm poloska felderítéséhez kellene nekem valami egyszerű,olcsó módszer! Elég,ha csak csipog vagy egyéb módon jelez, ha modult talál.Nem vagyok bűnöző csak valaki rámszált. A segítséget előre is köszi!

(#109) hejesírásó

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

elég sok minden kimaradt a cikkből. SS7 stbstb

(#111) meroly

meroly
(PH! kedvence)

Bocs, még nem olvastam végig a cikket, de az elején felkaptam a fejem valamin:
DLMN: ... Beszéd- és adattovábbításra egyaránt alkalmasak, bár előbbi rendszerint szimplex átvitelre korlátozódik.
Én úgy tudom a szimplex átvitelnél nem tudsz válaszolni (pl tv, rádió). Ezek a rendszerek inkább fél-duplexek lennének nem? Egyszerre csak az egyik fél beszélhet, de ha végzett szólhat a másik is. Mint ahogyan a PTT a tetra-ban.
És inkább a személyhívó rendszereket nevezhetjük szimplexnek szerintem.

[ Szerkesztve ]

Impossible is nothing

(#113) sirszevenap

sirszevenap
(senior tag)

Lesz mit olvasnom. :K

Megbízhatóságom:http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=sirszevenap ||| iPhone 5 Black - iOS 6.1.3

(#151) joni55

joni55
(fanatikus tag)

Nagyon pöpec kis cikk lett, kár, hogy csak most találtam rá. Egy kérdésem lenne: az miért van, hogy néha telefonálás közben visszahallom a saját hangomat kis csúszással? Mintha a hívott fél telefonja visszaküldené nekem is az én eredeti beszédemet. Gondolom valami bázisok közötti para lehet, de pontosan mi okozza ezt?

SΛMSUNG Galaxy S III | LG 42"LW5590 | MW3 player; Steam: Con Troll

(#152) Bog válasza joni55 (#151) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Fenét bázisok közötti para :D
A beszélgetőpartnered annyira hangosra tette a telefonja hangszóróját, hogy az onnan kijövő hang be is megy alul a mikrofonba. Ennyi a trükk.

Károlyt eladtam, Veletech letudva. Nincs mit az aláírásomba tenni...

(#153) blunt válasza Bog (#152) üzenetére

blunt
(senior tag)
LOGOUT blog

én azt hallottam, hogy ha lehallgatják az ember telefonját, akkor visszhangzik. ez igaz?

| 2013 GT-R 545 HP Black Edition on Jet Black | Valero Gas Station | www.m16studio.com |

(#154) flash-

flash-
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A háromszögeléssel különben méteres pontossággal meg lehet állapítani egy autó helyzetét.
Tudom mert dolgoztam ilyen cégnél.

kérjétek ti is hogy legyen Cyanogen mod a Samsung Galaxy S Advance telefonra! http://href.hu/x/jizg

(#155) Pikari

Pikari
(senior tag)

Jobb topikot nem találtam a kérdésemnek.

Miféle mobilszám az, ami 0000-ra végződik?

,,Pikarinak underage megmondóember szaga van'' | ,,a normális fejlesztők szemét kihugyozzák a Pikari jellegű merénmegmontammok''

(#156) Vhunter

Vhunter
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Príma lett a cikk. Holnap vizsgázom infokommunikációból, és a tárgyi segédanyagok navigáltak ide, szval bizonyára hitelesek és jók az infók rajta :)
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha 3G-n vagyok, akkor miért merül ennyivel jobban a telefon? Mert oké, hogy több toronnyal is kommunikál, és magasabb frekvencián, de készenléti állapotban ez még akkor is csak pár óránként néhány üzenetváltás. Az nem jelenthetne ennyit. Vagy mégis?!
Köszi.

(#157) jake413

jake413
(újonc)

Üdv

A cikk alapján, ha pl kiesik egy BSC akkor a mobilok az adott "körzetben" használhatatlanná válnak?

(#158) earny

earny
(tag)

Sziasztok

Egy speciális kérdésem van a hozzáértőkhöz.
A mávnál dolgozom és a mozdonyvezetők kiszolgálása az egyik feladatom. A kollégáknak van szolgálati telefonjuk és sajnos egyre többen hozzák be hozzám gyenge akkukapacitásra hivatkozva.
Sok esetben egy 12 órás szolgálatot sem bírnak ki a készülékek.
A szervizben pedig azt mondják, hogy a kifogásolt készülékek akkumulátorai jók, kapacitásuk megfelelő.

A telefonok változó és elég egyedi körülmények között üzemelnek.
Nevezetesen: A mozdonyvezetők sokszor 5-600 km-t is utaznak egy szolgálatban. Nagyon sok helyen járnak, ahol még térerő sincs és a telefon folyamatosan keresi a hálózatot. Valamint az is logikusnak tűnik, hogy ahogy változik a helye a készüléknek a nagyvilágban váltogatja a tornyokat is. Az is lehet, hogy számít, hogy a mozdony gyakorlatilag egy vas doboz, amit "butítja" a térerőt. Esetleg még a 25kV-os villamos hálózatnak is lehet hatása a dologra...

Véleményetek szerint lehet ilyen szignifikáns különbség ugyanazon készülék működésében, ha egy szervizben tesztelik, vagy ha egy gépen utaztatják (és használják nem keveset)?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Sony VAIO EB2Z1E, iPhone 4, iPad 2

(#159) Vadmeggy válasza blunt (#153) üzenetére

Vadmeggy
(tag)

Igaz bizony! Ha nagyon hallkan figyelsz, akkor hallhatod ahogy a vonal túlsó végén szuszog az ÁVHs kolléga.

Nagyon jó ez a tudományos rovat. Talán ez az egyik legjobb cikk, amit mobilarénán olvastam. Szép munka! :C

(#160) Vadmeggy

Vadmeggy
(tag)

A sugárzással kapcsolatban annyit tudnék hozzátenni, hogy egy adótoronytól egy méterre már elhanyagolható az elektromágneses térerősség. Egy mobiltelefonból fülhöz emelve 20 ezerszer több sugárzás nyelődik el, mint egy adótoronytól 1 méterről. A biológiai hatás pedig kizárólag melegedés formájában jelentkezik.
A professzorunk azt mesélte, hogy a mikrohullámú sugárzás egyetlen dokumentált biológiai következménye az volt, amikor egy néni 10 centiről nézte az NDKs mikróban a csirkét minden nap és 5 év alatt lassan elromlott a látása. Tudományos tények nem igazolják, hogy a rádiófrekvenciás és mikrohullámú sugárzások rákot okozhatnak. Ez egy álhír, amivel az embereket ijesztgetik. Az adótornyoknak és a nagyfeszültségű kábeleknek is csak a közvetlen környezetükben jön létre veszélyes térerőség, ami pár méter után már elhanyagolható.

(#161) anglergab válasza Vadmeggy (#160) üzenetére

anglergab
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt csak megerősíteni tudom.

Az adónál és a vevőnél csak a közeli térben (near field) magas viszonylag az energiasűrűség (a közeli tér konkrét alkalmazására jó példa az NFC: passzív vevőantennát is lehetővé tesz többek között a kis távolság). A mikrosütő lényegében egy üregrezonátor, ezért melegít a közeli térnél távolabb. Nem ionizáló sugárzásról van szó, a hatás a közeli térben melegedés lehet (illetve a potenciálisan a melegedés által okozott egyéb, még nem teljesen feltérképezett élettani folyamatok, illetve egyéb nagyon különleges esetekben ezek nem várt láncolatai). A melegedés attól függ, hogy az EM tér mennyiben képes behatolni a dielektrikumba (skin effektus), illetve hogy mennyire nyelődik el abban, ami többnyire anyagszerkezeti sajátosságoktól, frekvenciától, hasznos sugárzási teljesítménytől függ. A közeli tér a hullámhosszal (pontosabban annak ált. negyedével összemérhető) "távolságig" jön létre az adó/vevő antennától, ez a Magyarországon alkalmazott 900/1800/2100 MHz-es mobilrendszereknél kb. 8.3 cm-től 3.8 cm-ig terjed.

Telefonáláskor tehát a közeli térben van a fej egy része, ahol pl. a víztartalom, csontszerkezet, alkalmazott frekvencia, aktuális hasznos sugárzási függvényében enyhe melegedés jöhet létre. Az extra hő elszállításáról a vérkeringés révén a szervezet gondoskodik (vérnyomás, érkeresztmetszet stb. változtatásával). Fontos megjegyezni, hogy ehhez a mai modern, rendkívül alacsony, adaptív sugárzási teljesítménnyel operáló készülékek esetén ált. nagyon sokat kell várni, főleg nagyvárosi környezetben, ahol általában jó a lefedettség.

Továbbá a BTS-ek antennái irányítottak, szektorsugárzók, főleg nagyvárosi környezetben, így az antennák szomszédságában élőknek nem kell félniük. Az antennák alatt lakók felé semmiféle tér nem irányul (egyszerűen feléjük nem is sugárzik az antenna), a közeli tér pedig nem terjed ki az antennákkal szemben lakókig.

[ Szerkesztve ]

Eladó termékeim: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=anglergab

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.