2013. május 19., vasárnap

(#1) ledgeri

ledgeri
(PH! addikt)

A böngészők csak pc-s viszonylatban értendőek?

szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest); Keresek bármilyen infót A szemüvegről https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZcjpXbMiCtg#t=272s

(#2) cbr688

cbr688
(senior tag)

1 évvel ezelőtti statisztikák,hm rendkívül naprakész a gemius!

>>>csonticar.hu<<< autók a legjobb áron!!! autóvétel!! autóhitel intézése!

(#3) lordfreyr

lordfreyr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2012 első fele érdekelne inkább. Mindenesetre a Mozilla összekaphatná végre magát, iszonyúan el van maradva sebességben, stabilitásban és a weben használt eszközök támogatásában a Chrome/Chromiumhoz képest, de funkciókban (például olyan apróság, mint a különböző fájlok letöltési helyének megjegyzése meg a külön ablakban nyíló letöltéskezelő, ami buboréksúgóban tud értesíteni a letöltés végéről) és kiegészítőkkel való bővíthetőségben (például a Speed Dial, normálisan használható AdBlock Plus, NoScript és Ghostery) bőven felülmúlja őket.

[ Szerkesztve ]

"Don't let me fall into nothingness! I won't be happy there!"

(#4) Narxis válasza lordfreyr (#3) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"(például a Speed Dial, normálisan használható AdBlock Plus, NoScript és Ghostery) bőven felülmúlja őket."

hehh.. mi a baj ezeknek a Chrome-os változatával? Szerintem teljesen rendben vannak. SpeedDial 2, AdBlock Plus Beta, Ghostery és ScriptNo. Én ezeket használom.

(#5) leslieke

leslieke
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Maradok az Opera kicsi, de hűséges táborában.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#6) Plazmacucci

Plazmacucci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Naná hogy a chrome van elöl, mert minden második szar program mellett ott van bepipálva, hogy a google chrome telepítése és google toolbar telepítés. Undorító. A leg több egypontnullás ismerősömnek véletlenűl van telepítve.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#7) WonderCSabo válasza lordfreyr (#3) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nem tudom mi a gondod a Firefox-al. Egyetlen ponton tudok csak igazat adni: lassú a cold startupja. Az oldalak betöltése viszont legalább olyan gyors, mint a Chromé, a stabil verzió nem is emlékszem mikor omlott össze utoljára (a mostani flashes mizériát leszámítva), a memóriakezelésben pedig már egy ideje a Firefox a vezető a piacon. A fejlesztői eszközök még gagyik, de már dolgoznak rajta, de én nem is teljesen értem minek kell, hiszen a FireBug baromi jó.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#8) Syl

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az említett Firefox kiegészítőkön kívül én pl. nagyon szeretem az Operától másolt Secure Login-t, amit Chrome-ra nem láttam.
Plusz a táblagépemre nincs chrome, a default androidos böngésző meg b*szik szinkronizálni.
Szóval fittyet hányok a kimutatásokra és maradok a kezdetektől használt rókánál :)

(#6) Plazmacucci

Én nagyon sok programban Bing Bar-t látok. Az IE meg ugye szerves része a windowsnak. Tekintsünk el a böngészőválasztó marhaságtól.

[ Szerkesztve ]

A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála.

(#9) lordfreyr válasza Narxis (#4) üzenetére

lordfreyr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Speed Dial (és a többi ugyanilyen, mondjuk nálam is a 2-es van) nem frissíti magától az indítókat (állítólag a Google nem engedi ezt), az Adblock Plus állandóan hibát jelez, hogy ütközik valamivel és nem tud blokkolni az oldalon, és a hirdetésekből nem veszi ki a kereteket (sima AdBlock szintén, csak nem jelzi ki a hibát), így sok oldalon tátongó üres terek vannak Hirdetés felirattal a sarkukban, sok Flash hirdetést nem tud blokkolni, a ScriptNo kezelése enyhén szólva fura, néha kiírja, hogy blokkolt elemek vannak, de nem listázza ki őket engedélyezésre, a Ghostery meg.. na azt eltúloztam, az tényleg jól működik.
Van a Chrome-nak is hasznos kiegészítője és funkciója a Google integráció terén (bár még a Google Levélfigyelő sem működik mindig rendesen), de az apró hiányosságok zavaróak tudnak lenni, ha sok van belőlük.

[ Szerkesztve ]

(#10) HyP3b0y válasza Plazmacucci (#6) üzenetére

HyP3b0y
(senior tag)

A statisztika még mindig a használatot veszi figyelembe. Ha egy "egypontnullás" felhasználó véletlen felrakja, azt se tudja mi az, IE-t fog használni(vagy ami eddig volt) továbbra is...

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#11) Plazmacucci válasza HyP3b0y (#10) üzenetére

Plazmacucci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem elég ha egyszer elindul telepítés után?

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#12) banhammer válasza leslieke (#5) üzenetére

banhammer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Maradok a FF zsugorodó táborában.

Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni...

(#13) HyP3b0y válasza Plazmacucci (#11) üzenetére

HyP3b0y
(senior tag)

Generált 1 oldalletöltést a google.hu-n, de ekkora növekedést akkor sem eredményez...

Sőt, ha jól emlékszem nincs is alapértelmezett kezdőoldal, about:blank-el indul alapból

[ Szerkesztve ]

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#14) ZxZ

ZxZ
(kvázi-tag)

..mindig is pontatlan ez a statisztika..
..csak az internetet legtöbbször használókról mutat egy elnagyolt eredményt..
..ha mindenki fix ip-címmel rendelkezne, akkor lehetne normális statisztikát csinálni..

(..persze hogy pofátlan a google..)

(#15) wetomi

wetomi
(tag)
LOGOUT blog

A napokban előkotortam a jó öreg Konquerort, az utóbbi napokban az volt a legstabilabb.
Nálam a chrome és firefox is katasztrófa egy ideje.
Nagyrészt a flashplayer miatt, de nézem a konzolt és mindig panaszkodik valamire. A chromenál az adblock is egyre többször omlik össze.
Lehet, csak valami frissítést szedett össze a rendszer, de most elég gáz.
Még a (talán leendő kde örökös) Rekonq sem volt a helyzet magaslatán, pedig szerintem jó irányba halad.
Legalább egy kicsit javítom a mérhetetlenül alacsony részesedésű böngészők arányát.

(#16) disy68

disy68
(lelkes újonc)

Nálam is a firefox játszik főként az általam megszokott kiegészítők miatt. A chrome-hoz is van már mindre alternatíva, de a kezelőfelület (bármilyen minimális) még mindig jobban testreszabható a firefoxban. Nemrég elővettem az operát is, ami szintén abszolút jól használható, itt is megtaláltam a fontosabb kiegészítőimet, de itt már voltak a hiányok, viszont a mouse gestures az nagyon jó.

Tehát nem meglepő, hogy az átlag felhasználónak akinek nincsenek nagy elvárásai és igényei a böngészőtől azt fogja használni, amit az orra elé raknak. Akinek meg egyéni igényei vannak, az ismeri a lehetőségeit és eldönti melyik szimpatikus neki.

(#17) GoodSpeed

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Most a Firefox védelmében...

2 180 961 felhasználó használja jelenleg a Noscript-et.

A gemius meg a többi ilyen cucc csak onnan tud adatot szolgáltatni ahol nincs Noscript, Ghostery, etc, vagy ahol ez nincs külön engedélyezve.A magam részéről engedélyezni szoktam, mert nekem a biztonság a fontos - Ghostery esetében pedig az, hogy ott blokkolja az adatgyűjtést ahol nem vagyok bizonyos róla, hogy nem adathalászat folyik -, tehát hogy ha egy nem biztonságos oldalra kerülök, akkor ott blokkoljon, de hogy statisztikát gyűjtő cuccokat nem blokkolok az tuti, főleg amikor még a mindenféle más anonim adatgyűjtést is engedélyezek a megbízható programokban, például: Mozilla Firefox, Google Picasa, Windows Live Messenger, Google Chrome... mi van még ?! :)

[ Szerkesztve ]

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#18) egykori

egykori
(senior tag)

Én már régóta a Firefoxot használom. Az MSIE-t csak ritkán Firefoxon keresztül IETAB-bal. Fenn volt egy ideig a Chrome is, de valamelyik nap a Norton riasztott, hogy túl nagy a proci használat, hát a feladatkezelőben vagy öt Chrome kerregtette a CPU-t. Nem tudom mit gyűjtögetett, mert be sem indítottam, automatikus indításba sem volt betéve. Ekkor röpült a gépemről - maradok továbbra is a róka társaságában.

Amúgy meg szerintem ez egy gumicsont, hogy ki melyik böngészőt használja - csak esetleg arra jó, hogy a Usereket összeugrassza.

(#19) Narxis válasza Plazmacucci (#11) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem.

(#20) spammer

spammer
(PH! addikt)

A Firefoxnak az előnye, hogy darabokra szedhető, azaz testreszabható könnyen, míg a Chrome-ot nem lehet ilyen szinten módosítani, illetve a népszerű kiegszítők Foxos verziója sokszor kidolgozottabb, jobban használható a Chrome-os verziónál.

Ennek ellenére a Chrome nálam a nyerő: egyszerű, letisztult, és sok kiegészítővel gyorsabb, mint a Firefox, nem kell újraindítani kiegészítők telepítése után, jók az asztali értesítések, gyorsabban indul, van tab csúsztatás (kényelmesebb és szebb), gyorsabb a tab detach és stb...

Ha a Chrome is olyan szinten moddolható lenne, mint a Firefox, és a kiegészítők is ugyanolyan jók lennének (idővel lesznek is) akkor a Mozilla lehúzhatná a (Firefox) rolót :)

Ja, és van Prohardveres kiegészítő Chrome alá, az sem hátrány! :K

"I didn't say you needed to be better than everyone else. But you gotta try. That's what character is. It's in the try." - Coach Taylor | "Ezt a FA márkát már valaki használta, kóstolta? Mert tusfürdőben is szar, nemhogy protein" - Dani82

(#21) moma

moma
(senior tag)
LOGOUT blog

azért az se felejtsük el, hogy a firefox az egyedüli független valami. ennek a népszerűsége a leginkább a garancia arra, hogy ne pár nagy cég legyen a meghatározó a weben. (ugye emlékszünk arra amikor az IE volt az egyeduralkodó...)

we all deserve a bit of luck.

(#22) GoodSpeed válasza spammer (#20) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

PH-s kieg az hol van?:)

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#23) L7wy válasza GoodSpeed (#22) üzenetére

L7wy
(őstag)
LOGOUT blog

Azthiszem ez

Windows 8 x64-----Windows Defender ||| Windows 7 x86-----Avast 8 free

(#24) spammer válasza L7wy (#23) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Az az :K Jó kis cucc, témafigyelés funkció, ami nagyon hasznos a fórumlakóknak :)

"I didn't say you needed to be better than everyone else. But you gotta try. That's what character is. It's in the try." - Coach Taylor | "Ezt a FA márkát már valaki használta, kóstolta? Mert tusfürdőben is szar, nemhogy protein" - Dani82

(#25) lordfreyr válasza L7wy (#23) üzenetére

lordfreyr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez nem telepíthető..

(#26) L7wy válasza lordfreyr (#25) üzenetére

L7wy
(őstag)
LOGOUT blog

Hogy érted?

(#27) lordfreyr válasza L7wy (#26) üzenetére

lordfreyr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Rákattintok a linkre, megjelenik egy új ablak majd be is záródik. Ha letöltöm a CRX fájlt és megnyitom Chromiummal, bejön a Bővítménykezelő és ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#28) cousin333 válasza HyP3b0y (#13) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Emlékeim szerint lendületből alapértelmezetté teszi magát.

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#29) spammer válasza lordfreyr (#27) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Ez érdekes... :U Akkor csomagold ki valahova a crx fájlt és a bővítmények oldalon töltsd be a kicsomagolt cuccot!

Fejlesztői mód pipa -> kicsomagolt bővítmények betöltése gomb

(#30) HyP3b0y válasza cousin333 (#28) üzenetére

HyP3b0y
(senior tag)

Az lehet, de egy mezei felhasználó csak néz nagyokat hogy ez a színes csigaikonú akármi micsoda, bezárja, megnyitja az IE-t ami kapásból feldobja, hogy alapértelmezett szeretne lenni. És persze egy OK-val el is intéztük a dolgot.

A lényeg, hogy nem a "véletlen" felhasználók okozzák a chrome táborának növekedését.

(#31) L7wy válasza lordfreyr (#27) üzenetére

L7wy
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor rossz a chrome-d, mert nekem egyből felment, vagy valami el lett állítva.

(#32) lordfreyr válasza spammer (#29) üzenetére

lordfreyr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na, így felment.

(#33) kiskaktusz válasza leslieke (#5) üzenetére

kiskaktusz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szintén

A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

(#34) Picike8

Picike8
(tag)
LOGOUT blog

Laikusok számára is érthető, szép táblázat régi adatokkal. :C

A kígyó is örül a tavasznak, mégpedig annyira, hogy ilyenkor örömében kibújik a bőréből.

(#35) Orton96

Orton96
(fanatikus tag)

Kitartok akkor is a Firefox mellett :)

Amúgy miért használják az emberek az Internet Explorert? :F Már közel használhatatlan...

[ Szerkesztve ]

(#36) =Mentor=

=Mentor=
(őstag)

Csak egy gond van ezekkel az adatokkal, már abszolút nem aktuálisak! A Firefox egyértelműen növekedésnek indult nem csak globálisan, de kishazánkban is, bár csak nagyon lassan de nő a részesedés!

:U

http://mynokiablog.com/

(#37) WonderCSabo válasza =Mentor= (#36) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ezt honnan gondolod?

(#38) ZxZ válasza =Mentor= (#36) üzenetére

ZxZ
(kvázi-tag)

.. e-szerint az IE nő bolhafinggal és uennyivel csökken a többi..
..bár ezt inkább stagnálásnak hívnám..

..de mind nagyon pontatlan...

(#39) lordfreyr válasza Orton96 (#35) üzenetére

lordfreyr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mert abból jön a zinternet, teccik érteni?
Sok IE-nél (és nem kevés XP-nél) leragadt embernek mondtam már a váltást, de szerintük a többi sz*r, mert nem úgy néz ki, meg jóvan a zinternet ekszplórer is (meg az XP is). Ezzel szemben nem lehet érvelni.

(#40) spammer válasza ZxZ (#38) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Hát ez vicc, milyen mazochisták használnak IE-t? :W

szerk:

(#39) lordfreyr: elég szomorú a helyzet :(

[ Szerkesztve ]

(#41) ZxZ válasza lordfreyr (#39) üzenetére

ZxZ
(kvázi-tag)

..teljesen mindegy ki, mit használ.. a lényeg, hogy mire és hogy használja..
..ahány ember, annyi vélemény..
..a baj azokkal van, akiknek a böngészőjére már 5-6-7 toolbar települt (a lapok már csak 20%-ban látszanak) és még csak észre sem veszik... (milyen állapotban lehet akkor a teljes rendszerük..?)
: )

[ Szerkesztve ]

(#42) Orton96 válasza lordfreyr (#39) üzenetére

Orton96
(fanatikus tag)

Ez itt a gond sajnos
:(

(#43) RootRulez

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem azért még távolinak tűnik a trónfosztás. :U

Az én oldalam ilyen arányban látogatják a böngészők:

Az Opera gondlom egy kalapban van az Opera Mobile-lal

[ Szerkesztve ]

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#44) Gabás válasza Orton96 (#35) üzenetére

Gabás
(őstag)

mire használhatatlan?:)

[ Szerkesztve ]

(#45) spammer válasza RootRulez (#43) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

Gondolom az oldalad azért nem reprezentatív minta a "globális" felhasználói bázisra. :U

(#46) RootRulez válasza spammer (#45) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nos én ennek jobban hiszek, mint annak, hogy az átlagos cikkek/hírek szerint már lassan többen használnak Chrome-ot. :))

Nem, nem hiszem, hogy ez igaz globálisan. Globálisan az én eredményeimhez képest pár-pár %-kal kevesebb minden böngésző részesedése, kivéve az IE-t, mert ő kapja az előbb levontakat. :K

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#47) kiskaktusz válasza spammer (#45) üzenetére

kiskaktusz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Épp ezt akartam írni :)

A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

(#48) Narxis válasza spammer (#40) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#49) spammer válasza Narxis (#48) üzenetére

spammer
(PH! addikt)

:C

(#50) WonderCSabo válasza Narxis (#48) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Mondjuk ez már IE9re egyáltalán nem igaz, de mindegy.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.