Szép fejlesztés, ezt el kell ismerni!
De miért kellett ennyi idő ahhoz, hogy rájöjjenek erre? 
"Nem kérlek légy enyém örökké, mégis hozzád szól dalom, úgysem élhetünk örökké, egy percig lennék oltalom."
Szép fejlesztés, ezt el kell ismerni!
De miért kellett ennyi idő ahhoz, hogy rájöjjenek erre? 
"Nem kérlek légy enyém örökké, mégis hozzád szól dalom, úgysem élhetünk örökké, egy percig lennék oltalom."

Jó munkához idő kell... De már alkalmazzák: "Az Eseries E7 óta a Nokia legtöbb okostelefonja saját fejlesztésű ClearBlack megjelenítővel érkezik."

Már jó pár telefonjukban használtak ClearBlack megjelenítőt. 

"vertikális polarizátor" = polárszűrő
elég vaksi vagyok ahhoz hogy a "pentile"-ról ne a "szőrös", és elég idős ahhoz, hogy a "szőrös"-ről ne a "pentile" jusson eszembe
Tudom!
Isten malmai csapágyasok lettek mára. Viszont az E7 előtt is volt már érintőkijelzős telefon, aminél lehetett volna ezt alkalmazni!
De az egyáltalán nem új dolog, hogy a napfényben nem vagy alig látni a kijelzőt!
Még akkor is mókás, ha 2006-ban ébredtek volna rá a dolgokra. 

Már éppen itt az ideje a Nokiának hogy valamit felmutassanak. 
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

Vagy 2006-ra lett megfizethető és főleg eladható árú a technológia?
Lumia 920 PureView. Take blur-free photos every time. - iPhone 4s (gamertag Blyannn, GC blyan000)
(#8) minase8888

na ez már rendes selling point. simán magam előtt látom a random vásárlót, aki pusztán az "ez nem csillan vissza" mondat alapján ezt választja. szép munka, ha van rá patentjük
Vannak a mai napig olyan fejlesztések, termékek amik az átlagpiacon is jelen vannak és horrorisztikus áron futnak. Mégis van rá kereslet!
Való igaz, hogy az elterjedése jobb az olcsóbb dolgoknak, de ennek a pénztárcánk határa az oka. 

Nem a nagyon drága és az átlagkeresetű nem veszi meg, hanem az irreálisan drága még gyártani is kategóriát próbálom megvilágítani.
Lumia 920 PureView. Take blur-free photos every time. - iPhone 4s (gamertag Blyannn, GC blyan000)
(#11) (V) ó k u s válasza minase8888 (#8) üzenetére
Ez lehet mókásan hangzik, de nem elképzelhetetlen, hogy nem is egy ilyen ember lesz! 
Lásd azokat akik elrohantak megvenni az iPhone 4-et, mondván "új epől termék", "új dizájn nekem ez kell", stb. indokokkal. Nem azért, mert ki is tudják használni amit az a telefon ad! 
Találkoztam nem egy Samsung Galaxy S2 tulajjal, aki azért adja el a telefont, mert a "kétmagos" dolog miatt megvette, majd rájött (elég hamar...), hogy nem is tud többet kezdeni az S2-vel, mint mondjuk egy Ace-el. 
A vevői réteg bizonyos százaléka elég vad dolgokra képes!
Az sajnos egy magasabb szintű piacpolitika. 
Lehetne persze taglalni a miért lehetett volna kontra miért nem lehetett volna dolgokat. De jelenleg van, elérhető, relatíve reális áron hozzáférhető, és ez a lényeg! 

végre egy igazi okos fejlesztés, tetszik 
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Klassz fejlesztés a nokiától. Anno rögtön feltünt a különbség az N8 és a C6-01 között, aztán eszembe jutott, hogy 'ja igen, ebben olyan clearblack dolog van':
Dropbox Ingyen 2,5 Gb http://db.tt/9JQWQQ3

Ez mindig is érdekelt, hogy pontosan mi is...
Köszönöm.
LG Optimus G
Napfényben nem melegszik túlságosan egy ilyen izé?
A látható fény mellett amúgy is kap infrát, erre még hátulról is megtolják...
primus inter pares
És akkor mi van, ha a burkolatról verődik vissza a fény?
I did nothing, the pavement was his enemy!

fogsz egy polárszűrőt, kiteszed a napra... nem hiszem hogy károsodna
elég vaksi vagyok ahhoz hogy a "pentile"-ról ne a "szőrös", és elég idős ahhoz, hogy a "szőrös"-ről ne a "pentile" jusson eszembe
Amit napfény ér, az az adott anyag melegszik. Természetesen mindegyik más és más arányban!

egy super amoled plusszal szembe állítva vajon hogy teljesíthet?
Parancsolsz?

Nezz meg egy Lumia800-ast (cbd amoled) egy lumia710-et (cbd tft) meg egy sgs2-t.
Nem eppen lehetetlen feladat.

Lejárt az idő
Láthatóan a SGSII-d van, akkor egyszerű a dolog, menj be egy T-mobilba és nézd meg az említett Nokiákat működés közben (oké, a direkt napfényt elég nehéz tesztelni).
Ilyen a Lumia 800 napfényben
Ez kicsit drámai. 
[ Szerkesztve ]

hát nemtom, ennyire a sima o7esem is látszik napon, pedig abban nem tudok ilyen hokuszpokuszrol
az alkalmazásnak a vezérlőgombjai is beköltöznek az állapotsáv alá, hogy könnyen tudjuk lelőni Zámbó Jimmy-t, ha felcsendül. (Bár ez ma már szükségtelen…) by:Bog

Csak ez nem csak samoledre tehető, igazából ezért érdekes sztori. Amúgy meg bármekkora trükkköt is alkalmaznak, sosem lesz ennél jobb, legalább is, amíg a kijelző fénye máshova is szóródik, mint a szemed sárgafoltja. 
[ Szerkesztve ]

hát azért köszi a tippet és a videókat. Majd valamelyik nap befáradok a trémobilba és összevetem a kettőt. Most nem csak a külső láthatóságról beszélek, hanem a fekete és a fehér színekről, illetve a kontrasztról is.
Parancsolsz?

omnia7 samoleddel valo összehasonlitás eredménye: max fényerőn a lumia vmivel sötétebb képet ad, valamint a fehér a lumillánál sárgásba, míg a samunál kékesbe hajlik
[ Szerkesztve ]
az alkalmazásnak a vezérlőgombjai is beköltöznek az állapotsáv alá, hogy könnyen tudjuk lelőni Zámbó Jimmy-t, ha felcsendül. (Bár ez ma már szükségtelen…) by:Bog

köszi az összehasonlítást
ha egy pár képpel is el tudnál látni istenkirály lenne 
bár eléggé csodálkozom, hogy a fekete hogy lehet feketébb a kikapcsolt pixelnél 
a fehér az meg reálisnak tűnik, én mint ex sima amoled most samoled+ user arany sárgának érzékelem az összes hagyományos lcd fehéret (a másik fél meg zölden látja az én fehéremet...)
bár a te összehasonlításod samoleddel volt és nem plusszal... az meg köztudott hogy pentile, ami nem feltétlen szerencsés pixelösszeállítás 
de mindenesetre kedves volt tőled hogy összehasonlítottad 
Parancsolsz?

összehasonlíthatom neked SGSII-vel is, de kb annyi lenne más, h nem pentile matrixot használ, a színek szempontjából nincs különbség, lumia800 is pentile-os

hát ha módodban áll összehasonlítani és nem okoz plusz fáradtságot akkor
....
amúgy hogy hogy pentileos a lumia?
nem olvastam róla még sehol. Meg tudtommal a sima amoled (aminek ez a clear black változata) sima RGB elrendezésű 
Parancsolsz?

pedig a 800as az. ha minden igaz a 900as már normál elrendezásű lesz

igen, pont most bújtam a híreket, és én is rábukkantam. fórumban is olvasgattam dolgokat róla.
lövök egy privátot
Parancsolsz?

Rosszul tudod, ez pentile matrixos. A Lumia 900 rgb matrixos.
A CB meg csak kulso reteg a kijelzon, az a matrixot nem befolyasolja.