Ez szép lenne én meg 4 megásat használok 5k/hónap-ért
Sajnos az a gond hogy a hazai árak még mindig pofátlanul magasak a nyugatiakhoz képest 
Nokia Lumia 920 + iPad 3.
Ez szép lenne én meg 4 megásat használok 5k/hónap-ért
Sajnos az a gond hogy a hazai árak még mindig pofátlanul magasak a nyugatiakhoz képest 

100/100 11 dodóért, ezek után ne csodálkozzunk, hogy virágzott a Pirate Bay 
Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!
akkor nézd meg, hogy mi a helyzet Afrikában.
512-es net tizenezer ft.... 
Na és 50/25 Mbits 4500 HUF a DIGI-nél cca. 20 USD? Azért itthoni viszonyok között ez nem olyan rossz.
Jó, csak mondjuk a Digi hol elérhető? 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Hát igen, csak itthon a digi végzi a hálózatépítést, a svédeknél meg az állambácsi.
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy a MÁV-nak nevezett pénznyelőbe mennyi pénzt öltek már bele... Tényleg, megvan a megoldás: kéne egy jó lobbizó érdekcsoport, x % a képviselők zsebébe mutyi címén, máris indulhat egy újabb gigaberuházás 
ZTE Grand X IN és Alcatel OT-995 / Telenor One Touch S Nillkin tok ELADÓ -> http://bit.ly/eLWpUo

nálam igen 
+set fs_game defrag

Nem rossz persze,de csak (tudtommal) Budapesten van a diginek ez a szolgáltatása és még ráadásul nem is minden kerületben.Vidéken tombol még a 2mbites net jó sokért... T betűsök kihasználják, hogy nincs konkurencia 
[ Szerkesztve ]

Pl Tatabányán. Ez mégsem egy Stockholm, Hong Kong vagy Tokyo....
A cikk is írja h valószínűleg ez a sebesség nem érhető el országszerte...
(#8) Piero89
Nem...
[ Szerkesztve ]
______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

Ok, de Csongrád megyében akkor sincs
Most néztem a honlapját..jópár várossal bővült már a lista mióta utoljára néztem...

Nekem bőven elég 20/10-es digi 2,5k-ért. Azért is nem kérem a gyorsabbat, mert már semmivel sem lennék sokkal beljebb vele.
Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

Év végére már Ajkán is!
Elég lesz ez, nem kell ide 100/100. 
http://www.youtube.com/user/Timyyy21/videos

Itt Malmöben a 2/2M lannet van bekötve nekünk és 170 SEK havonta a számla.
Ez mai árfolyamon kb.4600 ft.

A Digi sem hülye. A technikai kivitelezés, optikai kábelek fektetése, stb, csak akkor éri meg, ha megfelelően nagy számban veszik igénybe a szolgáltatást. Ezért van az, hogy csak nagyon sűrűn lakott területek kerülnek be a zónákba, ahol a diginet elérhető.
Attrecto - App development for Android, iOS, WP8 and Windows 8

100/100...
itt asszem 8/1 van, és annak a down oldalát se nagyon sikerül kihasználni, az up oldalát is csak akkor, ha nagyobb fájlt töltök fel, vagy ha nagyritkán deindítok t0rr3ntet; és a havi forgalmam összesen pár giga... ezt a sávszélt és azt a forgalmat, amit egyesek produkálnak, már elképzelnem is nehéz 

Svédországban sem érhető el minden lakásban ilyen sebességű net. Ezt persze nem hirdetik...
(#15) .mf
Nagy sávszélesség nem azt jelenti h muszáj éjjel nappal kihasználni...
[ Szerkesztve ]
______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))
ha jól tudom nálunk meg az egyetemi hálózatban (koleszok) és két faluban (valami eu pályázattal) van ehhez mérhető sebességű kapcsolat. Persze nem szerverhotelről van szó, hanem "otthoni" netről.
Ott meg az értelmesebb városokban megoldottál, mint közművet.
kíváncsi lennék rá, hogy feltételekkel van ott a 100/100.. pl adatforgalmi limit, publikus ip vagy nat-olt. Technikailag ez már bőven elegendő webes szolgáltatásokhoz is. (pl saját domain cím saját gépre regisztrálva)
[ Szerkesztve ]
A Raspberry Pi találkozik a felhővel, avagy elosztott fordítás különböző architektúrák között: http://tinyurl.com/RPi-icecc-farm

És az még nem is a teljes lista, mert pl Szolnokon is gőzerővel építik kifele a hálózatot, persze csak szép nagy 10es paneltömbök között, mert máshol nem éri meg nekik, ha ritkábban lakot részre mennének, akkor nem bírnák tartani az alacsony árakat, vagy ha mégis tartják, akkor jóval hosszabb megtérülési idővel kellene számolniuk..., egyébként a cikk is erről szól, hogy a sűrűn lakott részeken tudják csak megcsinálni a nagy sebességű netet, és amíg kapitalizmus van, addig sajnos ez így is marad...
„Mond egy oroszlánnak, hogy legeljen, mert elfogyott a gnú.”
Csak ár érték aránya nagyon jó. Magánszemély az esetek 99%-ban nem használja ki. Nekem pl. bőven elég a 4/1-es chello, csak még 4500Ft... (de már ez is egész jó itthoni viszonylatban)
http://www.leekspin.com/

Azért kíváncsi lennék az ilyen cikkek esetén valami linkre is hogy ugyan már melyik az a szolgáltató amelyik 11 dollártért ad 100-as netet svédben. Mert ha az ember elkezd nézegetni svéd szolgáltatói oldalakat bizony sehol nem talál ilyen árat, miközben mindig találkozik egy-egy cikkben ilyen soha fel nem lelhető adattal. Svédeknél a Telia az amelyik a legnagyobb szolgáltató és a legkiterjedtebb hálózattal bír, így a legtöbb előfizető számára hozzáférhető. Náluk Stokholmban a 50-100/8-10-es FiberLan elérés 350 svéd korona, ami $41, az 50-100/50-100-as elérés pedig 780 korona ami $92. Ez bizony elég messze esik a cikkben említett 11 dollártól. [link]
Lehet hogy Stokholmban van egy nagyon kis területen, nagyon szűk kör számára hozzáférhetően, nagyon speciális feltételek mellett ilyen net(bár én még ezt is kétlem), de nem szabad az ilyet globálisan kivetíteni egy egész országra, mitha ott ez lenne az átlag. Kvázi olyan lenne mintha azt állítanám hogy Mo-on mindenki 30/20Mbps-en netezik $15-ért. Ami persze nem igaz mert jó esetben max a hazai broadband előfizetők 2%-a az aki Digis nettel bír, így messze nem ők képviselik az átlagot.
Sajnos a nemzetközi összehasonlításoknál szeretnek olyan statisztikákat gyártani ahol összeválogatnak olyan eseteket amik messze nem képviselik egy ország átlagát. Vagy pl. egyes országokban hosszú évek óta technológia maximum értékekkel hírdetik az internet csomagokat és ezeket az értékeket lazán úgy veszik mint tényleges sebességeket. Így ezeket összevetve egy olyan országgal ahol nem ez a szokás nagyon nagy differenciákat lehet találni. Persze ez csak a reklám maximum értékek különbsége okozza, a valós sebességek terén jóval kisebbek az eltérések.
[ Szerkesztve ]
Én meg 4/256-al nyomom havai 10000-ért.
De még mindig jobbak vagyunk mint Afrikában. 
Már értem hogy miért Svéd a PirateBay!100/100-al lehet nyomni vígan!
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
másfélmega/kéccázzötvenhat' havi ötezer 
de most akarjuk visszafogni mert nem használjuk ki(mivel ritkán vagyok otthon, anyáméknak meg elég a legkisebb csomag is ahogy nekem is a neptunhoz illetve valamelyik im-hez)
Debrecenben viszont más a helyzet
egyetemi net
diginet
...
Én is ugyanilyet nyomok, de a tiednek a feléért 
http://phmegbizhatosag.atw.hu
egészen múlt hétig hanyatt vágtak az ilyenek, hogy: "húúúúú 100megabit, dejóóó"
múlt héten bekötötték a TVNetwork emberei a 15/10Mbites netet (3700Ft-ért) és kissé csalódottan konstatáltam, hogy egyszerűen nem tudom kihasználni... nem találtam olyan dolgot, amit le tudnék tölteni ezzel a majd 2 Megabyte/sec-es sebességgel... (ma már tudom, hogy Debianék feltöltése 1,7, Ubuntuéké 1,3MByte)
ha jón majd valami nagyon népszerű anyag p2p-re, azt majd tudom ennyivel szedni, mást nem... úgyhogy egyszerűen fel nem foghatom, hogy mire kell a népnek a 100/100 mega (jó persze, én is a s*ggemet csapkodnám örömömben ha $11-ért 100/100as netem lenne)... mert kihasználni azt nem nagyon lehet
szerintem
mod: igaza van shabbarulez-nek... egy link tényleg jól jönne, mert pl az a 15megabites net, ami nekem van, az is csak panelházakba érhető el, ahol ki van építve a megfelelő infrastruktúra... szal ez jó, de ez se az országos... de még csak nem is a szegedi átlag
mod2: talán erről a szolgáltatóról van szó, de még keresem az árlistájukat
[ Szerkesztve ]
"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6
Az enyém is 4/256 pont most növeltettem meg a sávszélességem eddig 1M-en nyomtam és hát az elég mindenre csak nettre nem
Most per pill ezzel meg vagyok elégedve relatíve gyors
És "csak" 5300-ba fáj havonta, mondjúk még mindig jobb mint 1 mega havi 3300-ért.
ADSL?Nem benne van az amit letelefonálok.Az előző 13000 forint volt. 
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
Jah úgy más!
Nekem telóval együtt 7,5k + persze a percdíjak 
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu
Hagy firtassam már kicsit: arról szól a táblázat, hogy mennyibe kerül az előfizetés vagy arról, hogy mennyi az előfizetési díj?
Az, hogy nálunk van-e ilyenre esély, eldől, mihelyst végső döntés lesz az informatikai közműről, amiről itt volt már szó.
Másrészt meg bazi nagy üzlet másokkal megfizettetni az internet hozzáférés árát...
a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

Van egy slide-ra hivatkozás [link] amikor az eredeti cikkben a külföldi adatokra hivatkozik. Ott szerepel egy igen olcsó ár. Én elmentem ennek a Lunds Energie áramszolgáltatónak az oldalára, de ők csak a passzív infrastruktúrát adják bérbe, ahogy ez az open access szolgáltatóknál szokott lenni. Találtam több internet szolgáltatót is akik a hálózatukat bérelve szolgáltatnak, de 300 korona feletti árak vannak mindenhol a privát százas előfizetésre. Egy a 11 dolcsi gondolom a szokásos kamu vagy csak valami nagyon speciális feltétel esetében igaz.
Nekem asszem 3156ért van 2560/192 Datanet. Ennek is örülök az 1280/128 után.
iMac 12.1, MacBook 3.1, Galaxy S II // S II akkuk és egyéb telefonok eladóak: http://href.hu/x/kj1h

100/100 Ez már szép sebesség else tudnám képzelni itthoni netnek,
Mondjuk láttam már ekkora sávszélességet seed szervereknél...
Nekem itthon 3072/512 sebességű internetem van havi 3590Ft-ért TvNetWork szolgáltatónál.
[ Szerkesztve ]

7-8-9 ker nem elég sűrűn lakott? ![;]](/dl/s/v1.gif)
up!
Hogy mire jó az ilyen sávszél? HD stream
Épp elég, ha HD-minőségű IP tv-d van. (itt az albérletben 8/1 van sima IP tv-vel, de amikor a lakótársaim tv-t néznek, nekem a WoW-ban a 60ms pingem felmegy 1000-2500-ra... rossz esetben 6-7000-re)
"I'm the best there is at what I do, but what I do isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

Hű. Én most ennyit fizetek 1,2 / 384-es netért...
Eladó új, bontatlan dobozos Samsung ST66 digitális fényképezőgép! LINK: http://tiny.cc/opfgpw
valsz megeszi az up nagyrészét az adatok fogadásának visszaigazolása
A Raspberry Pi találkozik a felhővel, avagy elosztott fordítás különböző architektúrák között: http://tinyurl.com/RPi-icecc-farm
30/3Mbit->3600Ft->upc 
Samsung Galaxy W 4.0.4 (CM9 RC8+hurtsky v2.9)
WTF?
Ez így hogy? 
http://www.leekspin.com/
Könnyen.
van a upc-nél társasházi kedvezmény.
p2p korlátot meg csípőből megkerülöm 
Samsung Galaxy W 4.0.4 (CM9 RC8+hurtsky v2.9)

már itt lenne az ideje
http://baratcsaba.hu
Nyilván, ráadásul a router úgy van beállítva, hogy a settopbox forgalma prioritást kap. Ettől nálam még játszhatatlan a játék, pont abban az időben, amikor eleve a legtöbben vannak online, és amikor a legtöbb értelmes dolgot lehetne csinálni.
"I'm the best there is at what I do, but what I do isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
30/20Mbit 3500-ért 3 gépre és a telefonomra megosztva. Biztos, ami biztos, de ez is bőven elég mindenre.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)
Éppen most olvastam egy másik hírportálon, hogy Balázspusztán van 100/100-as előfizu 3 rugóért...
http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core | "I can't french"
nem tudom, lehet nem egyre gondolunk, de én 7-8 megabájt/s-mal szoktam frissíteni az ubuntum

ha nem is feltétlenül online rádió szolgáltatás, de mondjuk egy jövőbe mutató felhasználási terület a HD tartalmak streamelése. Pl. hagyományos koax helyett UTP-n jövő média, TV szolgáltatás, movies-on-demand szolgáltatás ... korábban olvastam mai sávszél mellett egy mai - pl T-nél létező - TV-on-demand szolgáltatást menyire megfog ha valaki internetezik mellette. Egy ilyen - akár már Digi-s szolgáltatási - sebességű elérés sokkal nagyobb felvásárlói piacot nyújtana az előbb említett szolgáltatásoknak... és ez nem p2p, nem illegális.
üdv,
Zs
working as designed
A "jövőbe mutató" szolgáltatások talán nincsenek is olyan messze. Ha belegondolunk abba, hogy egy háztartásban nemcsak egy TV, vagy számítógép lehet, akkor bizony elkél ebben az esetben "sávszél", amennyiben párhuzamosan szeretnék használni az eszközöket és szolgáltatásokat. Az más kérdés, hogy ilyen sávszélességű hálózat kiépítése egyelőre csak a sűrűn lakott területeken lehet gazdaságos és ez zajlik is (T-Home, DIGI, UPC). Egyéb esetekben lehetne alkamazni a "közösség" által kiépített hálózat bérbeadását a szolgáltatónak. De jelenleg erre nem sokaknak lehet és lesz pénze ... Talán lehetne létrehozni valamilyen EU pénzből egy pályázható alapot erre a célra. 
Tonhal levihetné már az árait, röhej, hogy 6800Ft-ot elkérnek 8/1-ért ezt is hűséggel persze és mindez BP-től 15 km-re. 
Hardverlesen
Nem hogy nyugathoz képest, de még belföldön is totál különbözik a net előfizetés ára. Nálunk II.-kerben 15 Mb/s 6000 Ft, Nagykanizsán a penelövezetben 2500 Ft...
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

..na igen, de ha a diginél vmi nem ok, esetleg bajod van a nettel diginél vagy a tv-vel akkor szo*tad, mert eszméletlen f0s a supportjuk, nem 1-3 napon belül mennek ki mint upc-nél, de persze itt meg a havidíjjal és a korláttal van a gond.
[ Szerkesztve ]

Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Már előre tartottam tőle, hogy fel kell hívnom a supportot, mert gondoltam az nem lesz valami nagyon jó, de nagyon kellemes meglepetés volt mikor végül megtörtént a hívás. A netem szakadozott random időben, fölhívtam az ügyfélszolgálatot, és egy kedves hölggyel beszélgettem egy negyed órát, a hölgy nem csak egy titkárnő volt, hanem mondta, hogy mit nézzek meg, és mit próbáljak csinálni. A hívás végére megígérte, hogy másnap kiküldi a szervizeseket, és lás csodát másnap délután jöttek is, és cseréltek egy routert a lépcsőházban, mert valami lett vele, és még ráadásul vissza is hívtak, hogy beszámoljanak az elvégzett munkáról.

„Mond egy oroszlánnak, hogy legeljen, mert elfogyott a gnú.”

Na akkor ez egy jó pont a supportnak
Nekem sajnos van némi tapasztalatom itt bp 13.kerben, egyik hozzám tartozónak először is 2hét alatt kötötték be a netet+tv-t, egy idő után a net szakadt, hívás megtörtént, 2héten belül kijönnek..aztán helyre állt szerencsére magától. A vicces az, hoy időközben megtudtam miért ennyi idő minden, a 13.kerben 2-3 ember van aki bekötéssel és hibaelhárítással foglalkozik 
[ Szerkesztve ]