akkor versenytempoba nem is vagyok rossz 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
SirAlo
(tag)

r1E3S3E7T
(őstag)
Nem tudom miért lassultam majd 4 másodpercet, Spaban kb. 1,7 másodpercet lassultam a legjobb időmhöz képest (mármint a verseny leggyorsabb köre meg a Hotlaps szerinti leggyorsabb köröm közt ennyi volt a különbség). Ráadásul odacsapkodtam a kocsit, nem volt valami stabil 10 körre való benzinnel 
(Monacóban is hasonló volt a lemaradásom és lett egy második helyem, bár annak a megismétléséhez az kéne, hogy lerajtoljam a fél mezőnyt 
[ Szerkesztve ]
/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

SirAlo
(tag)
meg abban remenykedhetunk hogy Frenky csak ures tankal ilyen gyors 
JColee: az olajnak kell 106.7 körül lennie. Egyébként múltkor mondtad msnen, hogy olyan vagyok mint a nagyanyád, mert egyből kombinálok.
Múltkor Spaban a rajtnál előreugrottál kicsit, akkor kitaláltam, hogy ki akartad trükközni a programot és előnyt szerezni rajtnál a többiekkel szemben. 
SirAlo: én úgy tudom, hogy 1500 fok körül a legjobbak a fékek, de ilyenkor nagyon kopnak és könnyen úgy járhatsz, hogy idő előtt elkopik valamelyik fék. Mondjuk most nekem 1-esen van a fék hűtés és így megy 1000 fok fölé az egyik féktávon, figyeld meg majd megtankolva is az autót... egyébként mész mondjuk 10 kört megtankolva, utána az autó beállításainál kiírja h mennyi maradt a fékbetétekből. Jobbos pályákon a bal első fék kopik a legjobban, de ez balos pálya, tehát a jobb első fék kopik a legjobban. És az is melegszik a legjobban. Ha a versenyen túlmelegszik a fék, azzal az is a gond, hogy aszimmetrikusan történik, szóval ha a jobb elsőd elkezd túlmelegedni, akkor nem fog annyira fogni fékezés közben, mint a bal, tehát a féktávon elkezd balra mozogni az autó és instabil lesz.
Én mondjuk az első néhány versenyen úgy állítottam a fék hűtést, hogy max. 1000 fokig menjen, mert úgy tudtam, hogy 650 fok az optimális hőmérséklete, de ma már tudom, hogy nem, 1000 fok felett van. De ott már sokkal jobban kopik.
rESET: azt csinálom, hogy módosítok valamit a setupon akkor gurulok kifele megnézni, hogy mégis hogyan viselkedik a kocsi, még jó hogy általában 1-2 körön belül leszűröm, hogy jobb-vagy rosszabb lett, mert ellenkező esetben éjjel-nappal kőrözhetnék - miket nem mondasz, azért nyilván így célszerű csinálni, én is így próbálom
, de a korábbi pályák tapasztalataiból már van elképzelésem, hogy egy új pályára miket kell majd állítani... viszont az a gáz, hogy van amikor azt hiszem, hogy egy beállítás segíteni fog, közben meg nem segít, pedig az előző pályán pont segített...
egyébként most itt nekem is sokat változik az autó megtankolva, nem tudom, ti mennyit szoktatok változtatni egy üres tankos setupban, hogy verseny setup legyen belőle, én nem szoktam változtatni... most viszont kellett, mert nagyon szenvedős lett a kocsi, úgyhogy a stabilizátorokon és a súlyeloszláson kicsit változtattam a megtankolt változatban, anélkül sok volt az oldalt csúszkálás és emiatt a jobb hátsóm kopott el a leghamarabb, sőt a végén elpörögtem egy kanyarban a falba, olyannyira nem akart már tapadni a jobb hátsóm a többihez képest!
[ Szerkesztve ]
Cikkeim: http://logout.hu/cikk/jatekom_pr00fps/bevezetes.html :: http://logout.hu/cikk/panikbetegsegem_tortenete/bevezetes.html
Ja tényleg mondtam ilyet 
Én máshogy tudtam a fékeket, mind1 szerintem hagyom így. Érdekes egyébként Spa-ban 1. kanyarban én mintha nyúlósnak éreztem volna a féket, ott felment 1200ra, ezért hátrébb állítottam az egyensúlyt.
Én alapból nagyobb leszorítóerővel megyek (itt), talán nem lesz ilyen gond. És a setupot is 50 literrel kezdem, csak később kezdek üres tankos kört menni.
[ Szerkesztve ]
Én már a következő rendszert is utálom.

SirAlo
(tag)
az egyensulyt mibol lehet tudni hogy merre kell allitni ?
[link]
"A legtöbb versenyző természetéből adódóan türelmetlen - mi mindent egyből akarunk, itt és most. De amikor valamit az alapokról kezdesz, jobb, ha kicsit visszafogod ezt a lüktetést az ereidben"
Na ez így van 
SirAlo Milyen egyensúlyt?
[ Szerkesztve ]

SirAlo
(tag)
hat mind a kettot, Hossziranyu es Oldaliranyu , az auto egyensulyat
A kevésbé melegedő oldalra érdemes terhelni jobban, hogy a kopás egyenletesebb legyen, hosszirányban pedig arra figyelj, hogy viselkedik az autó a kanyarokban. Ha nagyon alulkormányzott a lassú kanyarokban, akkor kicsit előre kell tolni a balanszot, de nem szabad átesni a ló túloldalára, mert akkor az első gumik kezdenek rohamosabban kopni.
Szerintem
[ Szerkesztve ]

SirAlo
(tag)
Kozbe bementem 1.32 ala!! yeah
ezek a hutes beallitasok sokat segitettek

r1E3S3E7T
(őstag)
Pedig jól tudtad, valahol 650-900 celsius fok között van a fékek optimális hőmérséklete, 1000 felett már FSONE-ba is xarul fognak 
In one area F1 brakes are empirically more advanced than road-car systems: materials. All the cars on the grid now use carbon fibre composite brake discs which save weight and are able to operate at higher temperatures than steel discs. A typical Formula One brake disc weighs about 1.5 kg (versus 3.0 kg for the similar sized steel discs used in the American CART series). These are gripped by special compound brake pads and are capable of running at vast temperatures - anything up to 750 degrees Celsius. Previously different sized discs would be used for qualifying and racing, but the 2003 changes to the rules means that all cars enter parc ferme after qualifying - and so therefore set their one-lap time on their race brakes. 
Érdekes nagyon ez az egész balansz téma, mert amit te mondasz, hogy alulkormányzottság esetén előre kell tolni a súlyt, ezt már olvastam máshol is... és ugye az ember úgy is kanyarodik az utcai autóval, hogy közeledik a kanyarhoz, visszaváltogat, a legutolsó váltást befejezi éppen kanyarodás előtt, hogy a kuplung már fel legyen engedve, mikor az ember megkezdi a kanyarodást, motorfékkel a kanyarbejáratba, hogy több súly nehezedjen előre, tehát kisebb eséllyel csússzanak meg az első kerekek, aztán kijáratnál meg gázadás. Viszont én azt is tapasztaltam, hogy ha hátrébb tolom a súlyt, attól is lehet túlkormányzottabb. Nyilván ha előretolom és több tapadás lesz elöl, az azt jelentheti, hogy jobban kanyarodik az autó, de ha nagyon előretolom, akkor emlékeim szerint elkezdi tolni az elejét... hátrafele tolva is el lehet ezt érni, hogy túlkormányzottabb legyen, legalábbis én ezt tapasztaltam. Mondjuk most mondhatnám, hogy az kanyarbejárati túlkormányzottság, mert olyankor fékezésnél könnyebben el akar menni az autó háta, de igazából nem csak olyankor érzem túlkormányzottabbnak az autót, hanem gyors kanyarok közben is, amikor nem veszem el a gázt.
rESET: hát akkor passz, mert spotter plugin meg rám szól 600 foknál is, hogy hidegek a fékek... és aztán Farkas mondta ezt az 1000 feletti dolgot... én most már nem tudom 
Cikkeim: http://logout.hu/cikk/jatekom_pr00fps/bevezetes.html :: http://logout.hu/cikk/panikbetegsegem_tortenete/bevezetes.html

r1E3S3E7T
(őstag)
Spotter be van rúgva
, 100fokos olajhőnél rám szólt, hogy fogjam vissza magam mert túlmelegszik a motor... aztán amikor volt a Spa-i rajtgyak, beleestem a gumifalba, az meg akkor kezdett el magyarázni, hogy most nyomjam meg mert nagyon jó az autó. Aha csak hiányzott pár alkatrész róla akkor már
Egyébiránt igen, 600 alatt még szól, de 650 felett már nem halottam magyarázni.

SirAlo
(tag)
Nekem nem szoktak dumalni radioba, azt kulon kell tolteni ?

SirAlo
(tag)
http://www.youtube.com/watch?v=YfnoTLTgrfs&feature=player_embedded
ez meik mod? RFT? jobban nez ki mint az Fsone 

ervin33
(kvázi-tag)
szerintem lehet hogy rft 2008, de nem jobb mint az fsone hidd el!! a fizikája az meg egyenesen csapni valo!!

ervin33
(kvázi-tag)
nem! be kell kapcsoni a sokol rádiot

ervin33
(kvázi-tag)
igen a spotter be gondolom tudod hogy be lehet állitani mindent hogy mikor szoljon meg miért.

r1E3S3E7T
(őstag)
Én hozzá sem nyúltam ami azt illeti, amúgyis csak ritkán magyaráz, meg azért lett feltéve, hogy mondja, hogy milyen a tempóm versenyen, hogy lassultam-e vagy akármi. 

SirAlo
(tag)
jah letoltottem enis most ezt a spottert, magyar nincs hozza? ja es van gphungaryn egy update is hozza de nem lehet letolteni:S

r1E3S3E7T
(őstag)
Oi elkészült a kocsim 

SirAlo
(tag)
Esetleg egy ferraris vagy renaultos nem akar jovore brawnos lenni?
bar nekem nem jon be a 2010es renault festes :S 2006-os festese volt a legjobb 
[ Szerkesztve ]

Frenky89
(őstag)
Hova ez a nagy kapkodás?

r1E3S3E7T
(őstag)
Még az sem biztos, hogy 2010-es moddal megyünk majd (ha megyünk persze) akkor meg miért zavar a (az egyébként klasszikus) Renault festés? 

SirAlo
(tag)
a 2009-es nem zavar :p

Zoza24
(senior tag)
milyen segítségekkel mentek srácok? én billes vagyok természetesen ezt majd figyelembe kell vennem
Forza Italy!
hát billel jó sz_r lesz 
én kipörgésgátló-közepes, blokkolásgátló-magas, kuplung segítségeket használok, de neked tuti kell még stability és kormányrásegítés

SirAlo
(tag)
stabilitas segedletet ha kiveszem gyorsabb kort lehet menni ? vagy kormannyal mier nem hasznalod?
Elvileg igen. Amúgy nekem főleg a közepes kipörgésgátló segített bahreinben

Szabesz
(őstag)
Gondolkoztam a tesztpilótás kérdésen, s lenne egy felvetésem:
-ugyanúgy mint a valóságban, lehessenek nálunk is tesztpilóták, ennek már ki is alakítottam egy mezőt mindenki adatlapján (kérem mindenki frissítse, valamint a hiányzó csilalgozott mezőket pótolja!)
-mivel telítve vagyunk, ezért már csak tesztpilóták vannak szabadon minden csapatnál, azokat lehessen választani
-tesztpilóta jöhet gyakorolni a szerverre, illetve vehessen részt a gyakorlófutamokon
-ha egyik pilóta nem ér rá épp a VB futamon, akkor a tesztpilóta indulhasson helyette (persze ha teljesítette a követelményeket)
-természetesen ők is beszállhatnak a szerver fenntartásába, így még kevesebb lenne az egy főre jutó összeg
Véleményeket, vétókat, támogatásokat várnék ide, privibe, msn-en, ahogy tetszik.
Ki vállalná, hogy csak akkor indul, ha nincs ott a "rendes" pilóta?
#8430 Értem. Csak vannak olyan tagok, akiket egyszer kétszer láttunk, azóta semmi. Hogy döntjük el, hogy ki legyen a pilóta, és ki legyen tesztpilóta?
Egyébként jól összeszedted, akár működhetne is.
[ Szerkesztve ]

Szabesz
(őstag)
Ez csak egy opció arra, hogy a tesztpilóták is versenyezhessenek (mivel elég gyakori, hogy hiányoznak a liga tagok)
Feltételezem nem "csak" a VB futamokért, és az ott szerzett pontokért jönnének, hanem -mint elvileg mindenki- a szórakozásért, kikapcsolódásért.
Szerk: regisztráció elsőség alapon. Egyelőre senki sem lesz "kidobva", mert jött helyette más. Ha annyira nem tud jönni, következő szezonban valahogy átszervezzük.
Szerk2: persze ez sem kötelezettség a tesztpilóták felé, csak egy lehetőség.. még akrá azt is el tudnám képzelni, hogy 3 pilóta indul egy egy VB futamon egy csapattól, ha beférünk a boxba, és mindenki elég gyakorlott hozzá (box kiállások megszervezése)
[ Szerkesztve ]

cila1
(fanatikus tag)
Felőllem mehet.
Ha vége az idénynek akkor mennyi szünet lesz?
"Nem beszélek hülyeséget csak rosszul tudom"

SirAlo
(tag)
a 3 autos indulas lenne legjobb, elbirna a szerver ha minden csapatbol 3-an feljonnenek egyszerre?
Legalabb letesztelnenk hogy mukodne ez , ferrari nagyon akarta a 3 autos indulast

Szabesz
(őstag)
Nem tudom, szerintem ennél nem lehet egyértelműbben fogalmazni...
"azt is el tudnám képzelni, hogy 3 pilóta indul egy egy VB futamon egy csapattól, ha beférünk a boxba"

r1E3S3E7T
(őstag)
Elvileg 3 hely van minden boxban, legalábbis itt Szingapúrban annyi, meg mintha Kanadában is annyi lett volna ha jó emlékszem 
Be kell rakni egy csomó botot, és meglátjuk.

SirAlo
(tag)
Mondjuk arra hogy mindenki indul egy futamon kb 1% esely van 

Frenky89
(őstag)
Most bezzeg mindenki milyen csendben van... 

Szabesz
(őstag)
Szeretnél róla beszélni? 

Frenky89
(őstag)
Mindenképp. 

Speedg
(újonc)
Most olvastam ,nekem nagyon tetszett 
Tudjátok-e, hogy mitől zakatol a vonat?
Ahhoz, hogy erre a kérdésre válaszolni tudjunk, meg kell vizsgálnunk a vonatot. Miből is áll a vonat?Van egy mozdony, és van sok (vagy csak egy) kocsi. Namármost a mozdony ugyanúgy zakatol, mint a vagonok, így elég csak a vagonokat vizsgálnunk, a mozdonyt el is hanyagolhatjuk. Ha megnézzük a kocsikat, akkor ugye mindegyik egyforma zakatolás szempontjából, így elég egy kocsit megnézni, a többit elhanyagolhatjuk.
De miből áll egy vagon? Van egy felső (utas, vagy rakodó) rész, és van az alsó rész, azaz az alváz.
A felső; rész ugye nem zakatol, tehát ezt el is feledhetjük, elegendő az alsó részt vizsgálni.
Az alsó rész felépítését tekintve áll egy alvázból, és a kerekekből. Innen az alváz ugye megint nem zakatol, tehát azzal sem kell foglalkoznunk, elég megnézni a kerekeket.
Kerékből is van azonban egy vagon alatt 4 pár, amelyek mindegyike egyformán viselkedik zakatolás szempontjából, tehát elegendő egy párt is megnéznünk, a többivel nem foglalkozunk.
Egy pár kerék felépítését nézzük meg! Áll magából a két kerékből, és van a tengely. A tengely viszont nem zakatol, tehát elhanyagolható.
Marad két darab kerék, ami viszont megint teljesen egyforma, így az egyiket elhagyhatjuk.
A továbbiakhoz kell egy kis matematika, hiszen nézzük meg a kereket! Az kör alakú! A kör területét úgy számítjuk ki, hogy r^2*Pí (r a négyzeten szorozva Pi-vel). A képletből a Pí=3,14, ami állandó, nem zakatol, tehát nem foglalkozunk vele tovább. Az r az a sugár, ami mivel szintén állandó, így megintcsak nem zakatol. Mi maradt meg? Hát a NÉGYZET! És ahogy ez a négyzet billen egyik oldaláról a másikra, na ATTÓL zakatol a
vonat kereke!

Nem vagyok ász,de benne vagyok a pakliban

ervin33
(kvázi-tag)
csao srácok. én ma nem tudok részt venni a futamon sajna.

cila1
(fanatikus tag)
Sajnálom papa.Lehet hogy én sem indulok mert eddig mentem vagy 70 kört és az ide kevés.A kormányom még mindig nincsen kész.Brigi adta kölcsön az övét tegnap és nem volt időm még felkészűlni meg a gyak futamon sem indultam.

r1E3S3E7T
(őstag)
Mit tökölnek azzal a kormánnyal ennyit? 

cila1
(fanatikus tag)
A Logitechet felhívtam hogy televan az a bizonyos már az Aqvával.Mivel már 17 napja bevittem a kormányt és nem történik semmi.Erre azt mondta a Logitech hozzam el töllük a kormányt és ők küldenek nekem 1 vadi ujat.
Pénteken elmentem a boltba.Vissza akartam kérni a kormányt ha kész ha nem kész.Azt mondta a krapek hogy nem tudja vissza adni a SAJÁT TULAJDONOMAT mert elküldték a nagykerbe a nagyker tovább küldte valamilyen másik nagykerbe(nem is tudtam hogy mi a nagykerek országa vagyunk) és várják a csere kormányt.Tehát talán kapok 1 másik kormányt.Csak azt nem értem hogy miért nem lehet a bolt polcáról levenni 1 kormányt és mennyél vele légy boldog.Nagyon messze vagyunk még Europától.Én nem javaslom senkinek hogy az Aqvába vásároljon bármit mert ha beszarik a termék szarnak az ember fejére.Én már több éve vásárolok náluk de ezután nem fogok az biztos.
[ Szerkesztve ]

Frenky89
(őstag)
Ha esetleg érdekel valakit eladó Logitech Formula Vibration kormány, tudok egyet.
[ Szerkesztve ]

r1E3S3E7T
(őstag)
Szerintem ipon rulz
Van még garanciafutáruk is, ami ingyenes (feltéve persze ha tényleg garis csere áll fennt). Nekem gyári hibásak voltak a GEiL ramjaim, megrendeltem a garanciafutárt (vidék rulz
), köv. nap jött, még két nap múlva már itt volt nálam az új csomag ram 
Ez valszeg terméktől is függ... ha neked adna a bolt egy vadi új kormányt, és a nagyker már nekik nem adna vadi új kormányt, akkor ők szívnak... mert valamiért a gyártó visszautasítja a dolgot, a nagyker is visszautasítja és visszaküldik a boltba... a bolt meg gazdagabb lenne egy hibás kormánnyal, na ezért nem adnak neked helyette másikat addig, amíg ők nem kapnak újat a nagykertől.
Egyébként én múltkor is mondtam, hogy közvetlenül a Logitech-kel intézd, ha a boltban sok idő lesz. Ez nem csak az Aqua-ban lenne így. Nel egyél rájuk felháborodva emiatt, mi mást tehetnének? Nem ők ülnek rajta.
Nekem 3 hétig rohadt a tápom az Iponban, mire kaptam egy újat. Én elégedett vagyok Aqua-val is és Iponnal is, évek óta vásárolok náluk. Sajnos vannak ilyen dolgok, ezért is van 1-2 hardver, amiket jó pénzért eladhatnék, de inkább itthon tartom őket, hogy ha valami elromlik, egyből tudjam helyettesíteni, amíg nem kapok újat... sajnos ez ilyen.
Volt már, hogy visszavittem egy rossz mobil racket és egyből kaptam helyette az újat, mert triviális volt, hogy nem működik, egy kormánnyal gondolom hosszabb idő tesztelni helyben és nem lehetnek biztosak benne, hogy nekik majd cseréli a nagyker.
Mondjuk +1 pont az Iponnak azért, mert tapasztalatom szerint közvetlenebbek, amikor gariztatsz valamit, sőt itt PH!-n is van support topikjuk.
[ Szerkesztve ]