Új hozzászólás Aktív témák

  • Stehe

    aktív tag

    Sziasztok!

    A következőben kérném a segítségeteket: Többen használjuk a wifit (szomszédok is, a tudtunkkal), és vsz. a torrent használatukat nem korlátozzák és így még a legegyszerbűbb weboldalak is percek alatt jönnek be.
    Az Asus honlapján a routerhez az alábbi infó van RT-N12 D1 esetén:

    "Max. négy vezeték nélküli hálózati szint dinamikus sávszélesség-felügyelettel. Például nagy sávszélesség és teljes hozzáférés a vezetőknek, közepes beállítások az alkalmazottaknak, és alapszintű internet-hozzáférés a vendégek számára."

    Ez alapján találtam ki, hogy csinálok 2 hálózatot: egyet magunknak, egyet pedig a többieknek, utóbbin kevesebb sávszélességgel, így ha maxon megy a torrentjük is, csak egy szeletet kapnak a teljes sávszélből. Ehhez kérnék segítséget, hogy vajon a LAN portokat is be lehet-e sorolni valamelyik hálózatba, hogy ha nem wifin kapcsolódik valaki, őt is be lehessen sorolni (akár MAC, akár LAN porthoz kötve) egy kisebb sávszélű hálózatba.

    Ma estefelé esek neki a konfigurálásnak, ha elakadok majd jelentkeem! :) Amúgy van valami, amire érdemes figyelni? Ill. többi gépről jövő torrenthasználatot (akár WIFI-n, akár LAN porton csatlakozik), hogyan lehet legjobban visszafogni?

    Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák