Új hozzászólás Aktív témák

  • mobilizmo

    addikt

    válasz gPoint #26625 üzenetére

    Teljesen felesleges mindkét helyen beállítani a DDNS-t. Elvileg mindkét helyen működhet, de mivel a router az útválasztó, én ott állítanám be (pontosabban ott is állítottam be, bár más típusú készülékeim vannak, de a hálózati konfiguráció úgy néz ki, mint nálad).
    A másodikat nem értem, nekem nem legördül, hanem kézzel beírom azt az ip-t amit meg akarok címezni. Ugye nem DHCP-vel osztod ki a címeket a routerben? Ha igen, írd át static DHCP-re, MAC Address alapján mindig ugyanazt az IP-t kapja az eszköz.
    FTP-hez nem tudom miért kell virtual machine. Nálam be lehet állítani, hogy az FTP ne a szabványos 21-es porton legyen, hanem ahova én szeretném. Arra figyelj ha ez a lehetőség nálad is adott, akkor a port forwardnál arra a portra hivatkozz ami be van állítva.
    Ha az asztali gépen beállítod az FTP szervert, az vajon hogy befolyásolja a NAS-od elérését FTP-n keresztül, amikor az asztali géped ki van kapcsolva? Természetesen nem kell, ha mégis csinálsz, akkor az asztali gépedet tudod elérni FTP-n, már ha be van kapcsolva és a port forward is be van állítva hozzá.
    Igen csak ne felejtsd el a végére odaírni a PF-ban beállított portot is. Nálam nagyjából így néz ki: felhasználó.minidns.net:nnnn. Ez minden a saját hálózatodba lévő eszköz elérésére igaz. A DDNS szolgáltatás annak az eszköznek a címét adja vissza amire beállítottad (router), minden mögötte lévő eszközre egy porton keresztül tudsz hivatkozni, amit a port forwardban be kell állítanod.

    [ Szerkesztve ]

    Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

Új hozzászólás Aktív témák