Új hozzászólás Aktív témák

  • neverless

    tag

    Sziasztok,

    Gigabites PPPOE kapcsolathoz építenék egy új 24/7-ben üzemelő alacsony fogyasztású mini itx letöltős gépet. Ilyenem most is van ([AT3IONTI_DELUXE]), de ez csak atom procis és ez nem elég a gigabites kapcsolathoz.

    Milyen procival próbálkozzak? i5-4570T-el szemezek, 2,9GHz-n megy alapból. Azt gondolom, ennek elégnek kell lennie. Sajnos nem igazán találtam értelmes, gyakorlati leírást arról, hogy milyen proci képes ezt kiszolgálni. Olvastam viszont arról is, hogy egy jobb hálókártya (PCI-e-es tehát nem alaplapi) tehermentesíteni tudja a procit, ami által gyengébb processzor is elég. Tudtok hálókártyát javasolni erre a célra? Vagy esetleg egy alaplapi NIC is megfelelő ehhez?

    Másik kérdés: Egy második kisgépet is tervezek építeni, aminek NAS szerepe lenne, illetve annak is csak a tárhely lenne a lényege. Az asztali gépemről a NAS gép vinyóit mint hálózati meghajtókat szeretném elérni. Ha más szerepe nem lenne ennek a második kisgépnek, akkor ugyanaz a kérdés ennél is, tehát milyen proci és/vagy hálókártyát javasoltok?

Új hozzászólás Aktív témák