Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz csimpánz #25381 üzenetére

    Sziasztok!

    Egy láma kérdésem lenne, tudom alap, de megosztásos dolgokkal soha nem foglalkoztam különösebben, mostanság kell néha-néha.

    Szal egy régi XP-s asztali PC nyomtatóját szeretném megosztani, h ha otthon vagyunk, akkor notikról (W7 / W8 / W8.1) is el lehessen érni wifin keresztül. Nézegettem több leírást, de tényleg ennyire körülményes, mint ahogy itt le van írva [link] :F
    XP-n nyomtató meg van osztva, az ok, ha notiról Win8-on látom is géped hálózaton, illetve manuális nyomtató hozzáadásnál is ki tudom választani, de jelszót kér...notis Windows fiókét nem fogadja el, az XP-s gépnek meg nincs is (auto bejelentkezés) és nem is akarok adni, nem én használom. Mind2 "WORKGROUP" munkacsoport és otthoni kapcsolat.
    Próbáltam XP munkacsoportoknál megosztást full bekapcsolni és Win8-on is, de úgy se volt jó...

    Tehát ha nem akarok mindent megosztani (se mappa, se meghajtó stb.), hanem csak azt az egyetlen nyomtatót, akkor előbbi linkhez hasonlót kell végigjátszanom, v van egyszerűbb megoldás is??
    lehetne nyomtatót routerbe is dugni, van rajta USB, de nyomtatószervert nem tud, openwrt firmware meg csak emiatt egyelőre nem akarok rátenni.

Új hozzászólás Aktív témák