Új hozzászólás Aktív témák

  • DonCosta

    tag

    válasz Gézengúz #25361 üzenetére

    Köszönöm a válaszokat neked, Claude Leon és mezis fórumtársnak is.
    Az, hogy a sodrottság megváltozott-e behúzáskor eléggé lekövethetetlen. (fogalmam sincs) Merem remélni, hogy úgy van legyártva, hogy nem. Erre vigyázni sem lehet.
    Arról nem tudok, hogy 1000base-T vagy 1000base-TX szabványú cuccaim vannak-e.Eddig nem is hallottam erről. :B A lényeg, hogy sima patch kábellel megy a két gép, illetve a gépek és a NAS között a gigabites kapcsolat.
    A minimális hajlítási sugárról hallottam, de az megint jó kérdés, hogy a falban ez mennyire teljesül. Feltételezem, hogy igen, ugyanis ez egy eléggé vékony vezeték (nagyon rugalmas abszolút nem merev) és derékszögnél kisebb szögben nincs megtörve.

    A kérdésem az, és most erre gyanakszom hibaokként (hogy kell ezt leírni :F ), hogy a fali csatlakozóknak is van sebességfüggő típusa (CAT5, CAT5e, CAT6, stb.)? Én erre nem figyeltem, megvettem amit találtam és kész. Hétvégéig nem lesz időm, de akkor majd kipróbálom, hogy: a fali csatlakozóból veszek másikat, illetve ha nem segít, akkor azt is, hogy a megmaradt vezetékből csinálok patch kábelt és azon próbálom ki az átvitel sebességét.

    Ha valaki tud esetleg arról, hogy a különbözően bekötött kábelek (TIA/EIA-568-B és TIA/EIA-568-A) egymás után kötése okozhat-e sebességproblémát, az ossza meg, mert erre továbbra is kíváncsi vagyok.

Új hozzászólás Aktív témák