Új hozzászólás Aktív témák

  • crey

    MODERÁTOR

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni a következőben, elég furcsa lesz, de fizikailag nem vagyok ott ahol netet kellene szétosztani, így nem nagyon tudok pontosabb információkkal szolgálni:

    Egy Szabolcs megyei községről van szó, ahol egy bizonyos Túrmelléki Kht. KTV és Kábelnet szolgáltató a honos állatfaj. Namost elég érdekes abból a szempontból, hogy weboldaluk nincs, elvileg a Millenium Archi-tech Kft. tulajdona a cég (azért írom le a szolgáltatót, hátha van valakinek valamilyen tapasztalata velük).

    Náluk valamilyen rádiós net ellátás van, egy rádió vevő van felszerelve a tetőre, onnan lejön egy UTP kábel, be a nappaliba. Az UTP kábel mögött van egy aktív szűrő - legalább is úgy néz ki - DC és LAN bemenetekkel (semmiféle típusjelzés, se egyéb), és ebből egyszerűen megy a kábel a számítógép ethernet portjába.

    Vettem egy Asus RT-G32 routert, hogy megosszuk a netet a két gép között, de eleddig sikertelenül próbálkoztam a távírányítós módszerekkel.

    A gépen alap beállítás szerint semmilyen PPoE vagy egyéb felhasználóneves/jelszavas kapcsolat nincs, ha megnézem az IP beállításokat minden automatikusan történik (IP, DNS, átjáró, stb).

    A net mind a két gépen megy, egyszerű kábel bedugással, semmit nem kell állítani, de amint elé kerül a router, leakad, ezért a MAC szűrést már ki is iktattuk.

    Alapértelmezett átjárónak általában a 192.168.1.20-at osztja ki ( :U érdekes), IP az folyamatosan változik minden újracsatlakozáskor.

    Lehet hogy egy egyszerű switchert kéne használni? Szerintetek az RT-G32-őt lehet switcher módban használni? :)

    Bocsi a hülye kérdésekért, sajnos az én tudományom megáll az ADSL osztásban :(

    Sarcasm: just one of the many services I offer.

Új hozzászólás Aktív témák