Új hozzászólás Aktív témák

  • dptrsk

    addikt

    válasz Csabi1984 #1812 üzenetére

    több kategória van.
    első: legalább 3 hónapja van rendszeres jövedelmed, akkor az utolsó 3 havi átlag egyszerese lehet maximum.
    második: legalább 6 hónapja van rendszeres jövedelmed, akkor az utolsó 6 havi átlag kétszerese a maximum.
    harmadik: legalább 12 hónapja van rendszeres jövedelmed, akkor az utolsó 9 hónap átlagának háromszorosa a maximum.

    Amit belinkeltél az az automatikus emelés, olyat is lehet kérni, hogy minden hónapban vizsgálja a bank, s a leírás alapján max. 100ezer forint folyószámlahitel esetén, a minimum emelés 20000 forint, 100ezer feletti hitel esetén 40000 forint a minimum emelés.

    Ez azt jelenti, hogy például te adsz a banknak egy megbízást, hogy a hitelkereted legyen a fizetésed háromszorosa, de maximum 300.000 forint.

    Ebben az esetben, ha pl most 90ezer forint a folyószámahitel s keresel 30ezret, amit megemelnek 5ezer forinttal, akkor 3-4 hónap után nem emelhet a bank, mert amit idéztél ott az van, hogy minimum 20ezer növekedés kell.
    Ha kineveznek jobb pozicióba dupla pénzért, akkor, az 30ezer forint tartós növekedés néhány hónap után a bank megemeli a keretedet mondjuk 100ezerre, mert 30ezerrel nőtt a fizetésed.
    Ezek után kineveznek felügyelőnek, s megint megduplázzák a fizetésed, néhány hónap után a bank azt látja megint többet keresel, ezért megemeli a keretedet immár 300ezerre, mert a köztetek levő szerződés szerint ez a maximum ameddig emelhet(360ezer lenne a maximum 120ezernél). De te bemehetsz kérni, hogy emeljék meg 360ra, de maguktól nem fogják, mert te nem engedted nekik.

    VISZONT, arra vigyázz, hogy ha visszafele megy a történet, a bank szép lassan elkezdheti csökkenteni, ha nincs meg a kellő jövedelem, aminek a háromszorosát adja.

    Ha szeretnéd és a számládra érkező jövedelem miatt van rá lehetőséged bármikor kérheted az emelést.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák