Új hozzászólás Aktív témák

  • dptrsk

    addikt

    válasz ittakary #1664 üzenetére

    Már nem azért, de ha te tegnap úgy döntöttél, hogy megér x forintot az adott termék/szolgáltatás nem értem hol a probléma.
    Ma már nem ér meg neked xet, csak x-5400at?
    1 nappal hamarabb tudod használni, mint egy olyan valaki, aki ma fizeti ki. Esetleg valaki várt máig, hogy megvegye/lefoglalja, de nem tudja mert te már megvetted.

    Ha úgy lenne az elszámolás, hogy a könyvelés napján érvényes árfolyamot nézik, s ma esik 10 forintot az euró, akkor pedig szemét bank lenne, mert te 306-tal számoltál?
    Vagy ha erősödik akkor adja olcsóbban, de ha drágul, akkor nyelje le a veszteséget?

    Mellesleg ha én megnézem ma mennyi az euró, teszek 1000 eurónak megfelelő összeget a számlámra(amin amúgy nincs pénz), vásárolok, holnap 5 forinttal nő az árfolyam, a bank holnap este terhelné a nagyobb összeget, de nincs rá fedezet, akkor mit csinál?

    Mikor te tegnap vásároltál a kártyáddal, abban a pillanatban kötöttél egy üzletet a bankkal, hogy a te forintjaidat váltsa át, adott, nyilvános árfolyamon euróra.

    5 éve az AXA Banknál volt olyan, hogy minden hó utolsó banki munkanapján terhelte csak a kártyás vásárlásokat, addig nálad kamatozott a pénz(persze ha 30.000forint volt rajta nem tudtál elkölteni 300.000et). Abban az esetben ha hó elsején vásárolt(1200eur-ért) és hó végére esett az árfolyam 20 forintot, akkor a te verziód esetén 24000 forint az amit bukna az ügyfél(persze ha erősödik az árfolyam, akkor meg nyer 24000-et). Ezt a kockázatot szerintem joggal nem vállalják a bankok.

    Jogilag is kérdéses, hogy mi alapján köttetik az üzlet, ha nem ismert az árfolyam...

Új hozzászólás Aktív témák