Sziasztok!
Most kezdtem használni ezt a csomagot, és elég kezdő vagyok ezzel kapcsolatban.
Sikerült bekonfigurálnom, de egyszerűen nem találom, hogy hol tudnám beállítani, hogy csak jelszóval tudjak belépni az admin felületre
ha ugyanis beírom, hogy ......./admin/index.php , akkor bejön az admin felület, hiába adtam meg felhasználónevet és jelszót a telepítésnél (tehát a jelszó megadása nélkül is bejön az admin felület)
Egy gyors tanácsot tudna adni valaki, akinek van tapasztalata, hogy ezt hogyan oldjam meg?
state your business

ismered a keresőt?
[link]
Zárható
Ha valaha vásároltál online autopályamatricát, vagy töltötted a telefonegyenleged online - vagyis használtad a PPO - Investech szolgáltatásait - , akkor kattints ide: http://prohardver.hu/tema/vigyazat_lerabol_a_ppo/friss.html

de így nagyobb a valószínűsége, hogy választ kapok
ha te is ezt használod, akkor biztos tudod, hogy mi lehet a baj, örülnék, ha tudnál mondani valamit
state your business

hali
sikerült kideríteni?
engem is érdekelne a megoldás.
előre is köszönöm

nem sajnos 
mondjuk most nem is foglalkoztam vele egy ideje
state your business
Az OsCommerce csomagja nem tartalmaz beléptetéskezelőt (alapból)
az admin felülethez. A weblapjukon a Contributions menüpontban van ilyen kiegészítő
amit fel lehet telepíteni hozzá, de szerintem az nem igazán jó biztonsági szempontok tekintetében.
A (biztonságos) megoldás: htaccess alapú beléptetés.
(én ezt használom 2 működő webáruházban is)
Van egy nagyon profi kódgenerátor ezen a linken és leírás is hozzá...
...igaz angolul...
http://www.htmlbasix.com/passwordprotect.shtml
A szervered kiinduló könyvtárát pontosan kell megadni, különben nem működik !!!
Sok sikert !
[Szerkesztve]
http://oscommerce-extra.hu - OsCommerce Magyarország

Köszi szépen a segítséget!
Esetleg abban tudnál segíteni, hogy honnan szerezhetnék más dizájnokat, templateket (nemtom oscommerce-nél hogy hívják) ingyenesen?
state your business
http://www.websitetemplatedesign.com/ibpdownload/files.php?cat=5
De ha beírod a Google-ba hogy: free oscommerce template, akkor annyit kiad, hogy nem győzöd végignézni és letöltögetni 

Köszi az infókat mindkettőtöknek!
state your business

egy up, hátha valakinek vanak még hasznos tippei, kérdései
state your business

igen, de ez az oldal fizetős!
state your business

Sziasztok!
Feltettem az uw-ra ezt a cuccot, és az alábbi Warning-ok jelennek meg a weboldal tetején:
Warning: session_save_path(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 503 is not allowed to access owned by uid 0 in
/mnt/ultraweb/ ... /includes/functions/sessions.php on line 148
Warning: The sessions directory does not exist: /mnt/session. Sessions will not work until this directory is created.
Valaki találkozott már ezekkel a hibaüzenetekkel? 

Ja, és még ez is itt van : 
Warning: I am able to write to the configuration file: /mnt/ultraweb/.../includes/configure.php. This is a potential security risk - please set the right user permissions on this file.

Hali!
Erről a htaccess dologról mesélj légyszíves egy kicsit, hogy működik, mi kell hozzá, meg ilyesmik.
Az oscommerce.org-ról töltöttem le magyar csomagot, de leírás a használatáról nem igazán van mellette, tudna valaki segíteni hogy hogy kell ezt használni?
THX!
Most ég el a nyár, és nem is szomorú ez a szép halál.Küzdj s tékozolj! Ne bánd, milyen sírt ígér a szél s az út sara: ragyogj, őszi lomb!
A htaccess (nem tudom mennyire ismered) lényegében egy egész könyvtárat véd, így egyetlen benne lévő fájlt sem lehet megnyitni, vagy letölteni ami ott van,
anélkül, hogy megadnád a helyes felhasználónév - jelszó párost.
Ha felkeresed ezt a weblapot, akkor megcsinál mindent helyetted, csak be kell írnod a megfelelő paramétereket.
A choose a generator menüpontban válaszd a htaccess generator lehetőséget:
[link]
Sok sikert !

Sziasztok!
Letöltöttem az Oscommerce-hez a magyar nyelvet, de a lap alján a dátumnál a hónap és a nap neve angolul van. Tudja valaki, hogy hol kell átírni, hogy magyar legyen?
Köszi
[Szerkesztve]

Tom, plíz röviden írd le hogy kell a magyar nyelvet installálni hozzá, sokat segítenél vele.
Most ég el a nyár, és nem is szomorú ez a szép halál.Küzdj s tékozolj! Ne bánd, milyen sírt ígér a szél s az út sara: ragyogj, őszi lomb!

Találtam ilyet, hogy localization / languages / new language. gondolom itt kell hozzáadni a magyart.
1. Hova kell másolni a csomagot?
2. A jobb oldali mezőket hogy töltötted ki?
Sorry, ha atom láma kérdések, de most ismerkedem ezzel az egésszel.

ok, megtaláltam, gondolom ide kell tölteni :catalog\includes\languages\
Sorry, előbb kérdeztem, aztán gondolkodtam.

Te milyen nyelvi verziót használsz?
Én az oscommerce.com-ról szedtem le, és az már kicsit régi, nem tartalmazza azt a plusz részt az admin-nál, ami az Admin_Access bővítéssel került a weblaphoz.
Szóval szép és jó a magyar verzió, de a főoldalon alul, ''2006 February 22, Wednesday'' van, és nem tudom honnan szedi.
Még egy másik amit észrevettem, hogy ha új user-ként regisztrálok, akkor a szül. dátumnál, beírom a kért formátummal, 'YYYY/MM/DD' és azt írja ki, hogy nem jó, a formátum, használjam ezt: 'YYYY/MM/DD' Szóval ugyanazt. Csak úgy fogadja el ha fordított sorrendben írom be, viszont az adatbázisba már a ''magyar'' sorrend szerint szerepel. Itt valami ellenőrzési probléma lehet... 

egyébként igen, az admin részét pedig a catalog\admin\includes\languages\ -be.

még nem sikerült megmagyarítani, de próbálkozom.
Én is az oscommerce.org-ról szedtem, azt mondod hogy van újabb? Linkeld be plíz!
Nem jól adtam meg anyelv elérését, és php-s hibaözit nyomat, nem tudok bemenni az adminra --> megpróbálom felülírni az eredetivel.
[Szerkesztve]

Nekem sincs meg sajnos, bár eddig csak az admin felületen láttam hiányosságokat. + a főolalon lévő dátum.
A magyarosítást először én is elrontottam, beállítottam a magyart az admin-ban, és legközelebb nem jött be semmi. Aztán rájöttem, hogy nem jó helyre másoltam a Hungarian könyvtárat, és a hungarian.php-t. Includes\languages könyvtárba kell a könyvtárat és a file-t is bemásolni ami a weboldalhoz tartozik, az adminos magyarosítást pedig az admin\Includes\languages -be.

Ok, műxik a magyarítás.
A freewebre töltöttem fel, mert lokálon valami baja van a mysqlnek, pontosan ez:
Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client.
Mi lehet a megoldás?
Az enyémből egy borszaküzlet webshopjának kéne kisülnie, Te min dolgozol?

Fogalmam sincs mi lehet a gáz, és is egyből felnyomtam az uw-re.
Nekem mobil shop lesz a végeredmény.
Persze úgy személyre szabom az oldalt, hogy oscommance szempontjából felismerhetetlen lesz. 

HI!
Valaki tudja, hogy az admin részben a ''Termék tulajdonságai'' menüpont mire jó? Be tudok állítani kategóriákat, és hozzá tartozó értékeket, de nem tudom, hogy ezt hol tudom felhasználni... 
Példa:
Létrehozol olyan értékeket hogy szín: piros, zöld, kék, sárga.
Azután lent (ahol ott van az összes termék egy legördülő listában),
minden termékhez amit több színben árulsz egyesével hozzárendeled,
a megfelelő színeket.
Ezeknél a termékeknél meg fog jelenni egy kis legördülő menő a vásárlónak
és ott választhat, hogy milyen színben szeretné megvásárolni.
Én például a csocsó golyókhoz használom, ami így csak egy cikk, és a legördülő listából
választja ki az ügyfél a színt.
A rendelést is úgy küldi nekem a rendszer, hogy csocsó golyó, Szín:narancs

Aha, értem... 
És az alsó dátum problémára Te találtál már megoldást?
Neked is angolul írja ki a hónapot és a napot?

Hali.
Localhoston fut a dolog, apache-on, de ha módosítani akarok akármilyen értéket ezt a hibaüzit dobja:
1406 - Data too long for column 'categories_name' at row 1
insert into categories_description (categories_name, categories_id, language_id) values ('Érték', '23', '4')
[TEP STOP]
Ez mi?
nekem magyarul írja ki !!!
csak már nem emlékszem, hogy csináltam...de majd gondolkodok rajta 
Hááát valami nagyon gyanús...ott az 'Érték' szó helyén a kategória nevének kellene lennie,
például: pöttyös labdák (csak hogy ne reklámozzak semmit...).
Az admin felületen végzed a módosítást ?
Vagy inkább új cikk bevitelénél egy már létrehozott kategóriába jön elő a hiba ?
[Szerkesztve]
Rájöttem, hogy mi a gond az angol nyelvű dátum kiírással.
Localhoston nekem is angol, fent a szerveren viszont magyar.
Vagyis nem az OsCommerce tartalmazza a dátumhoz tartozó szavakat magyarul és írja ki,
hanem a szerver által visszaadott érték jelenik meg a képernyőn.
Az includes/footer. php-ban van: echo strftime(DATE_FORMAT_LONG);
Szóval ha a szervered jól van beállítva, akkor csütörtököt mond
a mai napon,
és nem thursday-t ...bocs az idióta szóviccért, de nem tudtam kihagyni

hmmm... Én nem is próbálkoztam localhost-on, egyből felnyomtam az uw-re, és ott ír angol dátumot... 
Akkor az UW szervere ezt küldi: ''2006 February 24, Friday'' 
Meg az is jól néz ki, hogy ''Új termékeink February hónapban'' 

Azt én írtam oda, hogy érték, ez például akkor volt, amikor új terméket akartam felvinni, és beállítottam a paramétereit. Valami MySQL szarság lehet, amihez frankón nem értek.
Másik:
Még a freeweben akartam képet rendelni a termékhez, vagy kategóriához, vagy bármihez.
Van choose image gomb, ott mit válasszak, hol legyen a kép? Az oké, hogy feltöltöm az image mappába, de azután hogy hivatkozzak rá? Abszolút URL-t adjak, vagy mit?
[Szerkesztve]

Már megint itt vagyok a láma kérdéseimmel, előre is sorry.
Az UW-re hogy tudom a ponttal kezdődő .htacces és .cvsignore fájlokat feltölteni? A total commander átviteli hibát nyomat és nem viszi át. Próbáltam pont nélkül és a szerveren átnevezni, de nem hagyta. Kellenek ezek egyáltalán? Van valami más módszer a htaccess-en kívül az admin felület védelmére?

Nálam csak az első warning van, annak Te mit csináltál?
Mondjuk nálam a 212-es sorban.
Ja, másik. Az UW nem engedi a chmod-ot, nem gáz hogy nem változtatom meg azokat, amiket a doksijában ír?
[Szerkesztve]

A képfeltöltős kérdés megoldódott, kicsit azt túlbonyolítottam.
De a hibaüzi, a chmod, és az admin pass kérdésekre plíz vki!
Annyit kérdezek, hogy a végén tag leszek.
Dehát ezért van ez a fórum, nem? Mármint hogy kérdezhessek ha nem tudok vmit.

A biztonsági kérdés:
http://www.oscommerce.com/community/contributions,1359/category,all/search,Admin+Access
innen le tudod tölteni Admin Access kiegészítést, amitől az admin rész jelszavas lesz, és nem kell .htaccess
Én az első nagy warning-ot úgy tüntettem el, hogy a PHPMyAdmin-ban az SQL futtatásban lefuttattam ezt az update-et: (Előtte létrehoztam a webshop gyökerében, és az admin gyökerében a tmp mappát.
UPDATE configuration
SET configuration_value = 'tmp'
WHERE configuration_key='SESSION_WRITE_DIRECTORY'
Aztán, volt még egy hibaüzenet, amit az install könyvtár törlésével oldottam meg, és végül az utolsó hibaüzenet eltávolítása:
Az includes\header.php -ben egészítsd ki ezt:
if ( (file_exists(dirname($HTTP_SERVER_VARS['SCRIPT_FILENAME'
) . '/includes/configure.php')) && (is_writeable(dirname($HTTP_SERVER_VARS['SCRIPT_FILENAME'
) . '/includes/configure.php')) ) {
ERRE:
if ( (file_exists(dirname($HTTP_SERVER_VARS['SCRIPT_FILENAME'
) . '/includes/configure.php')) && (fileperms(dirname($HTTP_SERVER_VARS['SCRIPT_FILENAME'
) . '/includes/configure.php') & 18) ) {
''& 18'' csak a különbség, ne kérdezd mire jó, de eltűntette a warningot. 

Ha nem javul meg, írd le konkrétan a hibaüzenetet...

Ok, próbálkozom.
A chmodot hogy oldod meg az uw-n?

Az admin accessről plíz egy kicsit bővebben.
a redme-ben az van, hogy
1. backup --> ok, ez megvan
2. sql szövegfájl futtatása phpmyadminban --> kis kócolás után, de ez is ok.
3. Upload the files into their appropriate directories. If you are installing to a modified osC installation, do NOT upload the files marked (for stock osc installations ONLY). Instead edit those files as outlined in the File Edit section
A Register globals Patch-ot nyomtam már rá, ez azt jelenti, hogy azokat a file-okat, amelyek mind2ben szerepelnek, manuálisan kell átírkálnom???

Letöltöttem az Admin_Access_22a.zip nevű file-t, amiben van egy sql, amit lefuttattam a PHPMyAdmin-ban, és egy Admin könyvtár, aminek tartalmát bemásoltam/felülírtam az én admin könyvtárammal. A readme-ben pedig le van írva az első belépéshez szükséges felhasználónév és jelszó.
Nagyjából ennyi.