2013. május 22., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

(#151) Punki válasza Köcsög (#125) üzenetére

Punki
(újonc)

Hali
Ez a nick hogy sikerült?Most má legalább van a ph-nak 1 Köcsög-e.
Üdv!

(#152) Nimrod

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem néha kifagy a chates oldalaknál. Pl. yahoo chatje egyáltalán nem megy. Betölt, de semmit sem látok. Szóval van ami ki tudja akasztani, bát mit várjunk egy bétától. :(((

Az internet hülyévé tesz.

(#153) dpe8 válasza cousin333 (#150) üzenetére

dpe8
(kvázi-tag)

Működik a dolog. A hivatalos fórumon (van magyar nyelvű is) rengeteg dologra találtam magyarázatot. Amúgy az operában nem lehet + mappákat létrehozni, de most hogy már egy kicsit kiismertem, nincs is rá szükség.

Ajánlom a hivatalos fórumot mindenkinek.

Bővebben: link

Verekedésen még sohasem tört ki focimeccs!

(#154) Finwe

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Hail! Képzeljétek egy árva kép nem jön be a PH! ezen böngésző használatakor. Tegnap minden jó volt még és egyszercsak ez lett. A listám is eltünt jobbról és IE-ben pedig mások vannak. Mit csinálhattam ami miatt elszállt?

-{PoH}- Patriots of Hungary || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

(#155) AceMcLoud42

AceMcLoud42
(lelkes újonc)

Sziasztok

Nekem már sokideje a 8-as béta van meg.
Egyre kényelmesebb lesz, mert a levelezö kliensem is opera és a hotbar amikor kell, elöhuzom, amikor nem, visszatolom és kész.
Anno amikor a 7.23-rol váltottam (eddig az volt az etalon ,mert a 5.50-es valamiért nem tetszett) akkor is onnan filemásolással csináltam bele a bookmarkokat (opera6.adr file).
Ami nem tetszik még mindig, hogy néhány lapot ugy hoz be hogy amikor a végére ért, ujratölti és nem hagyja abba. Meg volt hogy néhány lapnál bekrepált, de ezt egy legujabb java downloaddal megoldottam.
Viszont ha ugy akarom megnézni a lapot amit uj fülre tettem, miközben a virusirto ellenörzi, hiba.
A levelezésnél az nem tetszik hogy ha az illető akitöl kapok levelet (mailboxos és ékezet is van a nevében), akkor valami iszonyat hosszu ISO-kkal meg számomra értelmetlen jelekkel tüzdeli tele a feladót, de már megszokjtam.
Töltéseim szoktak sikerüni, bár ha nagyon sokat kell lehozni akkor wget és az tuti hozza.

Más hozzászolásom nincs :)

Énlennék

(#156) Nimrod válasza Finwe (#154) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Passz. Tools -> Preferences-t túrd végig, hátha gyorsbillentyűvel kikapcsoltad a képek megjelenítését.
Bocs, de nem értem. Mi van az IE-vel? :F
Ha a Kedvencek-re gondolsz, akkor az Operáé és az IE-é nem ugyanaz.

(#157) Sil válasza Nimrod (#156) üzenetére

Sil
(őstag)

Szerintem arra a listára gondolt itt jobboldalt, hogy melyik topicokhoz szólt hozzá utoljára. Azaz nyilván elszálltak a cookie-jai.

Egyébként van már béta2 is az FTP-n, láttátok? Bővebben: link

(#158) lamadou

lamadou
(senior tag)
LOGOUT blog

Hogyan lehet ''levinni'' a felső sort, aminél ott vannak a megnyitott lapok fülei?(opera 8 beta1)

(#159) AceMcLoud42

AceMcLoud42
(lelkes újonc)

jobb gomb, aho nincs fül, majd costumize és a toolbar-nál lesz egy olyan hogy placement, azt tedd bottom-ra

Énlennék

(#160) Rufusz

Rufusz
(tag)

Kijött a 8.0 béta 2!
Bővebben: link

Én most raktam fel, kíváncsi vagyok mit javítottak

[Szerkesztve]

''Az élet olyan mint egy motorkerékpár, be kell rúgni,aztán megy magától''

(#161) tusi74 válasza Rufusz (#160) üzenetére

tusi74
(őstag)

Ezeket: Bővebben: link
Viszont óránként csinál egy szabálytalan műveletet és kilép.
A beta1 stabilabb volt.

"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy

(#162) Rufusz válasza tusi74 (#161) üzenetére

Rufusz
(tag)

hát nemtom...nekem eddig semmi gond nem volt.
kopp...kopp

(#163) AceMcLoud42

AceMcLoud42
(lelkes újonc)

Hát egyelöre megvárom mig kijön a nembetea opera 8 és akkor majd váltok, addig nekem megfelel ez is. :)

Énlennék

(#164) q13579

q13579
(senior tag)

Az új opera mennyivel jobb, illetve jobb-e mint a firefox 1.0.1 kiegészített vátozata. Én azt használom, de nagyon mondogatják hogy az opera joval megbizhatobb. igaz ez?:Y

Origin nick: ZIGHY

(#165) Sil válasza q13579 (#164) üzenetére

Sil
(őstag)

Szerinted egy Operás topicban fogsz olyat hallani, hogy nem, a Firefox jobb? Szerintem próbáld ki mindkettőt, elférnek a gépen, aztán használd, amelyik jobban tetszik. Ez főleg ízlés dolga, kinek melyik jön be. (Én speciel a Firefoxra esküszök.)

(#166) Rufusz válasza q13579 (#164) üzenetére

Rufusz
(tag)

Jobbnak talán nem jobb, s mivel a 8.0 1előr béta, ezért lehet h nem is olyan +bíz6ó, de állítólag pl gyorsabb valamivel.
Annyiból talán jobb h 100 000 féleképpen testreszabható, nagyon könnyen kezelhető, sok hasznos dolgot tud. De valakinek nem jön be, én is kipróbáltam sok browsert, az operát találtam a legjobbnak eddig, szal sztem te is ''kísérletezgess''.

(#167) Finwe válasza Nimrod (#156) üzenetére

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

IE-vel az van, hogy ott értelemszerűen nem ugyanaz a lista ven és nehézkes 2 böngészővel PHzni.

A gond az, hogy bármely más oldalon minden megjelenik csak a PH-n nem jelenik meg semmijen kép, reklám, és nem találtam olyan beállítási lehetőséget ami csak 1 ablakra vonatkozik. Ebben kéne segítség.

(#168) Rufusz válasza Finwe (#167) üzenetére

Rufusz
(tag)

View-->Images-->No images nincs véletlenül bekapcsolva?
Ezzel talán egyes oldalakon is lehet blokkolni a képeket...
Ez csak tipp volt:U

(#169) Nimrod válasza Finwe (#167) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálam is csinál néha olyat, hogy eltűnik minden kép. Ilyenkor ki-belépéssel helyre szokott állni. Ne feledd, béta. :(((

(#170) Finwe válasza Rufusz (#168) üzenetére

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi! Ez a jó tipp, most működik minden! igazán megtalálhattam volna én is....:B

(#171) LukE válasza Finwe (#167) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

ha az utolso hozzaszolaslaim reszre gondolsz, akkor az cookive-val megy a bongeszotol es a loginodtol fuggetlenul. Ha belepsz 1 masik geprol/masik juzerkent/masik bongeszovel, akkor 0-rol indul, es csak azon a gepen/juzerrel/bongeszovel lesz ott.

A képekre a ''g'' nyomkodasa talan gyorsabb, mint a ki-be lepes (mindig toltse le a kepeket-> csak kessbol nyomja a kepeket-> semmilyen kepet ne mutasson).

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#172) cousin333

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na, üdv mindenkinek!

Kicsit leült a topic.. :(

Megjelent az Opera 8 beta 3-as változat, ami letölthető innen: Bővebben: link.

A változások itt olvashatóak: Bővebben: link

Most tettem fel, eddig eget rengető változásokra nem leltem, de nem is nagyon kerestem. Ha valaki talál vmi újdonságot, ne tartsa magában.... :)

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#173) Nimrod válasza cousin333 (#172) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én béta 2-est használok Linux alatt de eléggé instabil, időnként magától kilép. Másnak is van ilyen problémája? Érdemes lecserélni a béta kettest hármasra?

(#174) cousin333 válasza Nimrod (#173) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én Windowst használok. Néha nálam is összeomlik, de nem gyakrabban, mint akár a 7.54-es, a béta 3 még egyszer sem omlott össze (kopp-kopp :) )

Egy próbát megér sztem, fentebb belinkeltem a változásokat.

Ezzel megint műxik a Gmail-es POP3, ámbár az nem biztos, hogy ez az Opera hibájából szünetelt....

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#175) GombócArtúr

GombócArtúr
(őstag)

a 8.00 val már működik rendesen a www.kispal.mentha.hu (a fülek elcsúsznak opera 7.50el)

illetve egyes oldalaknál csinálja még azt hogy folyamatosan tölti az oldalt, mintha állandóan a refresh gombot nyomogatnád?

''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

(#176) koxx válasza GombócArtúr (#175) üzenetére

koxx
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Vmelyik nap nézegettem egy oldalt és folyamatosan refreshelt csak nem tudom miért, beta2 es van fent, de legalább a PH megjavult a 7.54-hez képest (nekem állandóan szétcsúszott a topicok teteje, bár gondolom másnál is előfordult)

[Szerkesztve]

"Dedicated to purpose beyond reason" Eladó kettlebellek, RKC military grade 20kg - 360 gears silver elite 24kg

(#177) cousin333 válasza GombócArtúr (#175) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

''illetve egyes oldalaknál csinálja még azt hogy folyamatosan tölti az oldalt, mintha állandóan a refresh gombot nyomogatnád''

Ezt már a korábbi is csinálta, igaz max egyszer.

koxx: Ilyet nekem is csinált, de egy refresh megoldotta, és nem volt jellemző. De megesett, hogy kicsit össze-vissza rakta ki pl. a legördülő menüket.

Lelkes újonc lettem, éljen, éljen

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#178) Rolly

Rolly
(PH! addikt)
LOGOUT blog

említette itt valaki a firefox-ot nekem az nem szimpi, hogy bizonyos tekintetben az ie-re épül :(, de már lassan egy éve operát használok, s eddig semmi gondom nem volt vele, vagy ha találtam olyan oldalt ami nem működött jól, akkor a legújabb verzió rendbehozta a dolgomat.

appon.hu - domain hosting, ftp tárhely, webfejlesztés, webalkalmazások. Prohardvereseknek extra kedvezmény

(#179) tildy

tildy
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mintha ez a 8as opera gyorsabb lenne a 7.54nél.
Tesztelés következik:D
Egy dolog zavar: hogy lehetne alul látni megitn a sebességet?
MErt msot fenn írja ki , hoyg hány százalékát töltötte le az oldalnak, de engem a sebesség érdekelne:(

Megoldottam :popusnak kell jelölni a progress bárt...

[Szerkesztve]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#180) cousin333 válasza tildy (#179) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

''Mintha ez a 8as opera gyorsabb lenne a 7.54nél.''

Itt tesztekkel is alátámasztják ezt az észrevétel: Bővebben: link

Egyébként én is ezt tapasztalom, egyenlőre elégedett vagyok a beta3-al, nem találtam problémát...

GombócArtúr: Az általad említett www.kispal.mentha.hu honlap a beta 3-al szintén NEM működik...

[Szerkesztve]

(#181) Nimrod válasza cousin333 (#177) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem a beta 2 a www.download.com oldalt mindig szétesve hozta be, aztán ha kicsinyítettem az oldal nézetén akkor egyből jó lett. :F

(#182) cousin333 válasza Nimrod (#181) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

beta3-al teljesen rendben van

(#183) Nimrod válasza cousin333 (#182) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Fura. Béta 2-vel is jó linux alól. Akkor miért nem volt jó a win alatt... :F

(#184) GombócArtúr válasza cousin333 (#180) üzenetére

GombócArtúr
(őstag)

na, hurrá! nem hiszem hogy nagy ördöngősség az ilye hibákat kijavítani. Köszi hogy megnézted!

''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

(#185) Nimrod

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Felraktam a béta hármast UHU alá. Először tartottam tőle, hogy a beállításokat nem hozza át a béta kettőtől. Kár volt aggódni. :D
De most feltettem az 1.0.1-es Firefox-ot is mert kíváncsi lettem. :DDD

(#186) cousin333

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmmm... Felmentem az Opera honlapjára (Bővebben: link), és mit látok?

OPERA 8 LAUNCHING SOON

(#187) koxx

koxx
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nálatok mennyi ramot ''eszik'' az opera? nekem 60-75 MB, kicsit soknak tartom

"Dedicated to purpose beyond reason" Eladó kettlebellek, RKC military grade 20kg - 360 gears silver elite 24kg

(#188) Sanya válasza koxx (#187) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

90M-et, de szerintem nem sok, mikor elég nagy a back, és mindezt a memóriából hozza vissza, és nem tölti le újra az oldalt

de nekem egyelőre nagyon tetszik ez a verzió is

gyorsan még: BETA 3

[Szerkesztve]

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#189) MUŁĐER válasza koxx (#187) üzenetére

MUŁĐER
(PH! addikt)

nekem evett már 250 MB-ot is:)

mondjuk akkor kb. 70 tab volt nyitva:D

Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.

(#190) koxx válasza Sanya (#188) üzenetére

koxx
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

akkor jó azt hittem csak a beta2 szarakodik

szerk: nekem meg összesen 2 tab és úgy volt 75

[Szerkesztve]

(#191) crab válasza koxx (#187) üzenetére

crab
(őstag)

tools/preferences/history and cache/memory cache
itt be tudod állítani, hogy mennyi ramot használjon.

(#192) koxx válasza crab (#191) üzenetére

koxx
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

kösz, beállítottam

(#193) LukE

LukE
(PH! kedvence)

ugy latszik, operaval senkinek sincs baja az utobbi idoben:)

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#194) cousin333 válasza LukE (#193) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mindenki lélegzetvisszafojtva várja a végleges verziót.
(És közben gyűjti a tapasztalatokat)

Amúgy tényleg nincs vele baj :). Egyszerűen csak jól működik

(#195) Nimrod válasza cousin333 (#194) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem néha kilép UHU-Linux alól, de nem egyértelmű, hogy ez most minek is a hibája. Konzol-kimenetet kellene néznem, de lustaság... :DDD

(#196) tusi74

tusi74
(őstag)

Megjelent ma az Opera 8 végleges verziója az ftp.opera.com-on. (a'la Magyar opera oldal)
Mivel nagyon leterhelt az ftp, ezért már csak mirrorokon lehet elérni.
Én nagy nehezen levadásztam 1-ről, de akit érdekel, az leszedheti:
Bővebben: link helyről is.

"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy

(#197) L3zl13 válasza tusi74 (#196) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

B@ssza meg pénteken tettem fel a bétát... :DDD

Aki hülye, haljon meg!

(#198) Gh0sT válasza tusi74 (#196) üzenetére

Gh0sT
(PH! addikt)

Láma kérdés: előtte uninstalláljam a betát, vagy adjak a jónak és durr bele a közepébe?

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna. *** Android fejlesztőt keresünk: http://tinyurl.com/9pjhpyd

(#199) Bash válasza Gh0sT (#198) üzenetére

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

Nyugodtan rányomhatod, fél perc az egész, megmarad minden beállításod, könyvjelződ...

http://bashtravel.com/

(#200) Gh0sT válasza Bash (#199) üzenetére

Gh0sT
(PH! addikt)

És nem kell újra ''megvennem'' ugye? :) Úgy értem nem fog regisztrálásért kiabálni, ha már egyszer megtettem...

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna. *** Android fejlesztőt keresünk: http://tinyurl.com/9pjhpyd

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.