2013. június 19., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Objective C

(#1) Ricqy

Ricqy
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Nem találtam ehhez a nyelvhez topikot úgyhogy gondoltam nyitok egyet.
Én most szeretnék nekikezdeni a megtanulásának, ki milyen olvasmányt ajánl?

Dealloc makes the ARC-angels cry.

(#2) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Én is mostanában kezdenék neki az iOS fejlesztés megtanulásának.
Az a fő kérdésem, hogy feltétlenül be kell ruháznom egy (vagy több) iOS eszközbe, vagy az XCode szimulátora elég precíz képet ad a valós működésről?
És milyen erős gép kell a szimulátorhoz?
Egy általam írt egyszerű tetrisz már műxik a szimulátorban, de enyhén szólva lassú. Ugyanez a progi Flash-ben megírva százszor gyorsabb.

[ Szerkesztve ]

Keresek LAN csatlakozós házimozi (egybe)rendszert akár hangfalak nélkül is. Lehet hibás is; pl. nem játsza le a lemezeket, vagy hasonló.

(#3) Ricqy válasza Bici (#2) üzenetére

Ricqy
(kvázi-tag)

Nekem egy 2,7GHz-s 2GB RAM-os Hackintoshon megy, és csak egy kicsit lassabbak, mint iPhonon. Viszont mindenképp érdemes beruházni legalább egy iPod Touch-ra főleg ha a Storeban is publikálni akarod, mert a Simulator nem tud mindent mint egy igazi iEszköz. Ha pedig most ismerkedsz vele ajánlanám az iPhoneClub.hu-n lévő tutorialokat. A kódok pedig itt találhatóak meg hozzá.

Dealloc makes the ARC-angels cry.

(#4) lamajoe válasza Ricqy (#3) üzenetére

lamajoe
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Aki szeretne velem együtt tanulni, az keressen meg privátban, nem olyan uncsi a munka ha nem egyedül csinálja az ember.
Én már kicsit benne vagyok a dologban, de még nem nevezném magam kezdőnek se.
Van Macbookom, iPhone-om és már reseller ID-m is van a Store-ban. Elég komolyan veszem a dolgot, és jó lenne ha valakivel tudnék folyamatos kontaktban lenni, egymást segíteni, stb.
Várom a jelentkezőket!

iPhone 4 16 GB Black iOS 5.0.1 - Macbook Air Mid 2011 Model (11.6" / 2 GB RAM / 64 GB SSD) OS X 10.7.2 Lion - PlayStation 3 Slim 160 GB 4.00

(#5) Atis87 válasza Ricqy (#1) üzenetére

Atis87
(újonc)

Az iOS Programming című könyvet ajánlom, ami szerintem a legjobb kezdésnek. Ezen kívül érdemes nézni a Stanford egyetem előadásanyagait. Persze ezekhez szükség van némi angoltudásra, magyarul eddig egy könyvet láttam csak, azzal sajnos az a helyzet, hogy már akkor is elavúltnak számított, amikor itthon megjelent.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Objective C
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.