2013. május 20., hétfő

(#1) sosperecek18

sosperecek18
(őstag)

Bocs hogy fanatikus tagként nyitok egy külön topicot ennek, de ha megkapom a választ azonnal töröltetem! :R
Tehát van egy Asus A6L-B005-ös laptopom, de még azok a játékok sem mennek rajta, ami egy sima p3-ason, egy Geforce 2 mx-el elment!
1.kérdés: az integrált Extreme Graphics 2 mikor hasznája ki mind a 64mb-ramot a rendszerből?
Most 256mb van a gépben!
2. kérdés, hogy játszani akarnék a PRo evolution soccer 3-al, de nagyn lassu, még az irányításra sem válaszol, csak vagy 5ms mulva, sőt még az esc gomb lenyomása után is csak néhány másodperccel, lép a menübe, meg a Rally Championship 2000-nél is ez van nem válaszol az irányításra, nyomom az előre gombot, nem csinál semmit, csak 3ms után elindul, és utánna ameddig nyomtam a gázt addig megy magától, tehát már a gombot nem nyomom!
Nem hiszem, el hogy ha mind a 64mb-t ramot kihasználná a vga, akkor nem menne pl a pes3 640*480ban low grafikán ami most nagyon lassu!
Tehát amire én gondolok, hogy a memória kevés neki, mert ami szabad a 256mbt ramból az kb 100mb-t, és még ebből a játéknak is kell, meg a vga is leveszi a magáét, de igy ennyi memóriával, csak max 19mb-t használ a 64ből! :O
Most akarok bele rakni még 512mb-t ramot, szerintetek akkor kifogja használni, a 64mb-ot a vga, mert nem hiszem el, hogy rosszabb lenne ez a gép mint eggy p3-as!
Előre is kössz a választ! :R

Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86

(#2) dat válasza sosperecek18 (#1) üzenetére

dat
(senior tag)

Hátőőő....
Nekem még a pro evo 5 is elszaladgál low grafikán egy intel extreme 2-vel, szóval valszeg máshol lesz a gond. Vezrlőpult, Energiagazdálkodás részén mi van beállítva? Legyen mondjuk hordozható-laptop mód. Akksiról vagy telepről próbálod?

(#3) sosperecek18 válasza dat (#2) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

Mindkettőn nagyon lassu!

(#4) peterkeT válasza sosperecek18 (#1) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

A témát átneveztem, kellene valami RI/OS feature, ami ilyen címekért automatikus bant oszt, hogy 'Segítsetek!', meg 'Help!', meg 'SOS!'... :(

Amiért a topik hasznos lehet:

Nem a 'Milyen notebookot vegyek' és a 'Notebook VGA teszt eredmények' topikba kerülnek az 'Ez a játék vajon elmegy a notimon?' jellegű kérdések - mivel sok van belőlük, inkább tereljük őket mederbe, mint hogy az árral szembe ússzunk...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#5) sosperecek18 válasza sosperecek18 (#3) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

Beállítottam, hogy hordozható laptop, de ugy is semmi!

(#6) sosperecek18 válasza peterkeT (#4) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

:R Danke!

(#7) sosperecek18 válasza sosperecek18 (#5) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

LEnyomom az esc-et és csak vagy 3ms után jelenik meg a menü!

(#8) dat válasza sosperecek18 (#6) üzenetére

dat
(senior tag)

Akkor próbálkozz driverek frissítésével...

(#9) sosperecek18 válasza dat (#8) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

most raktam fel a legújabb vga drivert! Meg uj bios is lett felrakva!

(#10) sosperecek18 válasza dat (#8) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

ÉS neked normálisan fut a pes5 low grafikán?

(#11) peterkeT válasza sosperecek18 (#9) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

A 256MB RAM-ból 16-ot (vagy 32-t) levesz a VGA. Marad 240 (224). Ezt a Windows simán lefoglalja, nekem most 470MB körül foglal az 512-ből, ahogy itt nézem a rendszert (elég sok minden van nyitva, ez tény, ha mindent bezárok, olyan 300MB-ra lemegy). Nem csodálom, hogy szaggat a játék (az aknakeresőn és a passziánszon kívül bármilyen játék). 256MB-ról 512MB-ra fejlesztve a különbség ég és föld, de a 256+512 valóban még jobb döntés lenne.

Lassan nekem is kinéz +512MB RAM...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#12) dat válasza sosperecek18 (#10) üzenetére

dat
(senior tag)

teljesen normálisan... ronda, de fut rendesen...

(#13) sosperecek18 válasza dat (#12) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

Milyen felbontáson?

(#14) sosperecek18 válasza peterkeT (#11) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

Akkor azt mondod, ha még 512-őt beleteszek akkor menni fog rendesen?
low.on nekem elég, most megnztem a pes4-et, elég jól megy 640*480-ban, low.on, de ha felveszem mondjuk 1024*768-ra akkor szaggat(inkább lassu), és egyfolytában tölt a gép!

(#15) dat válasza sosperecek18 (#13) üzenetére

dat
(senior tag)

a legleglegminimálabbon :) 640X480 körül lehet...

(#16) peterkeT válasza sosperecek18 (#14) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Most ígérjem meg, hogy menni fog? Éseztmostígyhogy?

p

(#17) sosperecek18 válasza peterkeT (#16) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

:C Jól van értem!

(#18) sosperecek18 válasza sosperecek18 (#17) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

Na ugy néz ki nekem is megy 640*480-ban! Akkor annyira nem is sz*r a vga! Jó nem egy nagy szám, de nekem elég lesz,úgy sem ez a játékra használt gépem!

(#19) Hory

Hory
(fanatikus tag)

na ha te eszreveszel 3ms -os kesleltetest, akkor nagyon profi vagy :)
(gy.k. ms = millisec, ezredmasodperc)

In nomine patri et filii et spiritus sancti

(#20) sosperecek18 válasza Hory (#19) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

A másodpercet irtam rövidítve! :C :C :C :C :P

(#21) peterkeT válasza sosperecek18 (#20) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Másodsecundum? :F Figyeljünk oda, mit írunk, emberek...

p

(#22) sosperecek18 válasza peterkeT (#21) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

Bocsika! :U
Akkor ami ezen az oldalon van biztos, hogy elég jó grafikával játszható ezzel a vga-val, majd több ram esetén?
[link]
Aki jól Tud angolul, az légyszi mit irnak a Kotor-hoz mit kell, csinélni,hogy rendesen menjen! Kössz!

[Szerkesztve]

(#23) JoHnni

JoHnni
(senior tag)

nekem van egy Hp Omnibook 6000-esem. PIII-as gép, a biosz azt irja ki hogy 800-as a proci, viszont a windows a rendszernél pedig azt hogy csak 650-en megy. Vhol lehet állítani a teljesítményt??

...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

(#24) sosperecek18 válasza JoHnni (#23) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

Nem nagyon lehet, ezeken a notebookokon állítani, a proci teljesítményét, lehet, hogy felhasználófüggő, és ha kell, akkor megemeli a processzor órajelét!

(#25) ggffyy

ggffyy
(újonc)

Melyik a jobb notebookban? Ati X700; GeForce Go 6600; GeForce 6200

(#26) atosz válasza ggffyy (#25) üzenetére

atosz
(őstag)

Amilyen sorrendben leirtad, de az X700 es 6600 kozel egy szint.

Mindenesetre maskor nezz jobban egy kicsit korul es ne kerdezd meg ezt a gepajanlo topicban is... Ha kicsit tovabb neztel volna, megtalalod ezt a topicot -> [link], onnan pedig ratalalsz erre a linkre -> [link].

(#27) Blyan

Blyan
(PH! nagyúr)

Radeon Mobility X1600 vs. Radeon Mobility X700 --> [link]

százalékos gyorsulás:

[kép]
[kép]

Lumia 920 PureView. Take blur-free photos every time. - iPhone 4s (gamertag Blyannn, GC blyan000)

(#28) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Nálam egy ASUS A 4000-es széria van (lásd: adataim) Ezen a CS, SIMS 2, Falloutok, America's Army, GTA Vice City el-el futnak, némelyik szépen, mások kevésbbé szépen, de minden különösebb szaggatás nélkül.
Nálam is a 256mb memóriából 32-őt osztottam le VGA-nak, ennyi elég neki. :))

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#29) JoHnni

JoHnni
(senior tag)

üDv!

Az lenne a problémám, hogy bármillyen játékot teszek fel a gépre, mindig a windows hibát talált ezért leáll -t irja ki, a gép egy hp P3-as

(#30) JoHnni válasza JoHnni (#29) üzenetére

JoHnni
(senior tag)

vki segítsen plz

(#31) PB válasza JoHnni (#30) üzenetére

PB
(tag)

az sokat segítene ha leírnád a hibaüzenetet pontosan ;)

Sajnálom jótündér, a kívánság az kívánság. Hajolj csak szépen előre!

(#32) JoHnni válasza PB (#31) üzenetére

JoHnni
(senior tag)

játékoknál fordúl elő amikor elinditom, a következő hibaüzenetet kapom: Az xy.exe hibát észlelt ezért leáll, ez az az ablak ahol a bezárás meg a hibabejelentés küldése gomb van

(#33) xedos válasza JoHnni (#32) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

XP úratelepítés volt már?

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#34) JoHnni válasza xedos (#33) üzenetére

JoHnni
(senior tag)

Nemrég volt újratelepítve, kb 2hónapja, de akkor csinálok egy reinstall-t hátha az a baja

(#35) peterkeT

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Ma kipróbáltam a HPQ nc4200-on a Need for Speed: Underground 2 c. játékot.

A gép: 12,1'', 1,73GHz Dothan, 512MB RAM, 40GB 5400RPM 8MB cache HDD, i915GM integrált videóvezérlő a rendszermemóriából csent 128MB shared memóriával.

Az eredmény: 1024x768, minden minimumon, kiévve a Car geometry-t és a World details-t, amiket egy-egy fokozattal feljebb toltam. Viszont akadásmentesen, játszhatóan megy az egész játék, és szerintem még így is szép. Na jó, az fx5900xt-men szebb volt, pedig az AA/AF-et az sem bírta.

p

(#36) PLacc válasza peterkeT (#35) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Pöpec kis gép... Mennyit nyom 3DMark 2001SE-n Neked ez a Intel 900-as kártya?
THX

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#37) peterkeT válasza PLacc (#36) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Elsőre 4011 pontot hozott, de nem állítottam sehol semmit, tehát azt hiszem, hogy ezen még lehet valamit emelni (gyanítom, hogy a VGA beállításai alapból energiatakarékosra vannak állítva, most nem előttem van, majd áthúzom a csúszkát legjobb teljesítményre és megnézem úgy is). Hogy érdemes-e, az más kérdés. :D Természetesen nem játékra vettem, csak ha már megvan kipróbáltam.

p

(#38) _seth_

_seth_
(PH! kedvence)

Nekem eddig minden game szépen ment a notin (MP4 3.06 GHz, 512 MB DDR 333 (2x 256 MB), Mobility Radeon 9600 128 MB (saját) 350/420 MHz, 15,1'').

Far Cry (1024x768 high), Doom 3 1024x 768 (asszem automatán állította be magának és csak a felbontást vettem feljebb), GTA vice city (1280x1024-ben is ment szaggatás nélkül), CS, Track Mania Nations (1400x1050 fullon minden :D), Wolfeinstein ET is megy full graffal :), Quake 4 demoja is fent van, ez már rendesen megizzasztja a 9600-os vgat :). Hirtelen ennyi jut eszembe.

☆ Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ☆

(#39) ratex válasza JoHnni (#34) üzenetére

ratex
(fanatikus tag)

Hát, talán futtass végig egy norton utilities-es norton windoctort. És ne hanyagold el a winfost, nem éri meg.

(#40) JoHnni válasza ratex (#39) üzenetére

JoHnni
(senior tag)

Már újratelepítettem mindent, ugyanaz a probléma, azok a játékok amik eddig nem mentek most se mennek, valószínű a vid kártya miatt (8mb-os ati) ez a gyenge pont

(#41) hzcs válasza JoHnni (#30) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Havernál amikor ez volt a gond (igaz asztali gépen), akkor ramcsere lett a vége mert az volt rossz.

(#42) peterkeT

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Most jöttem meg egy LAN-PArtyról, amit az nc4200-vel toltam végig (1,73GHz, 512MB, i915GM).

A konklúzió:

A játékokban mutatott általános teljesítményt igenis jól tükrözi a 3DMark01 eredmény. Az előző notim (nc8000, 1,6GHz, 512MB, Rm9600) 10000 pontja és ennek a gépnek a 4000 pontja legalábbis teljesen reálisnak tűnt. CS Source-ban 640x480-ban voltak pályák, amik játszhatatlanul szaggattak (érdekes, mások mentek rendben), Flatout ugyanezt produkálta, bár 800x600-on. NFS: Underground 2 1024x768 minimumon szépen emgy, ezt már írtam. CoD, MoHAA ismét nem probléma még 1024x768-ban sem. CoD2-nek nem mertem nekiállni, TOCA Race Driver 1 és F1 99-12002 pedig értelemszerűen ismét csak nem gond. Viszont ez a kis gép közel sem melegszik úgy, mint az nc8000.

És az én gépem volt a legkisebb... :D Ja, és tudom, nem vagyok normális. :DDD

p

(#43) Gordiann

Gordiann
(őstag)

Üdv!

Sulinetben kinéztem ezt magamnak:

[link]

Szerintetek ezzel elmegy natív felbontásban a Cod2?
Most sokfélét hallottam már az X600-ról, de nem tudtam kivenni belőle, hogy milyen asztali gépek-beli vidkarival lehet párhuzamot voni?

Gordian

[Szerkesztve]

(#44) Gordiann válasza Gordiann (#43) üzenetére

Gordiann
(őstag)

?

(#45) Gordiann

Gordiann
(őstag)

Fel!

(#46) Gordiann

Gordiann
(őstag)

Senkinek sincs vmi ötlete , hogy egy ilyesforma konfig megfelel-e a kérdésemnek? :F

(#47) _seth_ válasza Gordiann (#43) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Natívban talán de semmi minőségjavító nem lehet bekapcsolva.
AZ X600Pro majdnem ugyanaz mint a 9600Pro :)

☆ Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ☆

(#48) Raymond válasza Gordiann (#43) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

SZVSZ nem igazan viszi el maxon DX9 modban nativban. Nalam a 6800Go produkal ezen beallitasok mellett jatszhato FPS-t, de inkabb 1920x1200-ban jatszom DX7 modban mindent maxon. Az X600 egy asztali 9600/9600Pro-nak felel meg.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#49) peterkeT válasza Gordiann (#43) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Első körben nézd meg, hogy támogatja-e a játék egyáltalán ennek a kijelzőnek a natív felbontását. Mindenféle szűrők, és egyéb sallangok mellőzésével szerintem normális részletességgel képes futtatni a játékot ez a gép 1024x768-ban, de úgy kicsit torzítani fog a képarány miatt, ha nincs a játékban wide felbontás a választhatók között.

A kérdés az, hogy mennyi kompromisszumra vagy hajlandó. Ha úgy érzed, hogy max detail, 8xAA, 8xAF szintnél kevesebben a játék occsmány, akkor ne vegyél notebookot.

p

(#50) Gordiann

Gordiann
(őstag)

Nos hát jelenleg egy R9800Pro-val játszok, de a Cod2 pl csak DX7-ben megy normálisan.
Lehet hogynálam is van vmi gond? DX9-ben csak 640x480-ban képes normálisan futni...

Amúgy nem elvárás a max grafika, csak éles legyen, aztán kész.
Amúgy nem lehet a 4:3-as játékokat beszűkíteni, hogy oldalt csík legyen?

Szerk: azért persze elvárás, hogyha egy játékban van pl. fű akkor abból ha egyáltalán semmit nem látok, az elég szar érzés, hogy tudom, hogy ott van, csak nem látom.... :U

[Szerkesztve]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.