2013. június 19., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Nikon DSLR topik (téma lezárva)

(#3001) Szten Márs válasza Dare2Live (#3000) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem meg jól nézd meg ezeket a zajértékeket, mert ennél csak roszabb lesz később, a későbbi gépekben, mikor majd a Nikon is 20 megapixelt akar full framera.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#3002) Dare2Live válasza Szten Márs (#3001) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nikont nem úgy ismerem mint Canont: Ő a semipro/pro szinten nem akar parasztvakítást.
Ha meg D3 a magas ISOja miatt extra siker lesz akkor lehet Nikon gondol egyet és D4nél bizony használható lesz az a kimondani is fura iso12800. és erre én reális sanszot látok....

A d300 12mpjét meg ne keverjük ide ott nikon azt használ amit sony adott neki.

btw én drukkolok, hogy Nikon is elbutuljon és 20+mps legyen d5. Akkor marad a D80om. :)

egyébként mosthogy Canon ül a szar kellős közepén lehet elgondolkodik ezen azon...

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#3003) werttzui válasza csiga997 (#2999) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

haha :)

PENTAX

(#3004) Szten Márs válasza Dare2Live (#3002) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Esetleg, ha nem azt használna a Nikon, amit a Sony ad neki, hanem kézbevenné a szenzorok gyártását itt is, akkor előrébb lennének...
Egyébként miért beszélünk egy Nikonos topicban a Nikon gépekről offban? :DDD

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#3005) Dare2Live válasza Szten Márs (#3004) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

D3ban saját szenzora van. :)

Hogy mért nem csinál akkor APSCt? Gondolom megbeszélte Sonyval, hogy ő gyárt FFet FF Nikon/Sonyba APSCt meg gyárt Sony Nikon/Sony...ba. Logikus.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#3006) csiga997 válasza Dare2Live (#3005) üzenetére

csiga997
(őstag)

A D3-ba is a sony gyártja.

(#3007) lugosi válasza BEE (#2991) üzenetére

lugosi
(őstag)

Kb én is ugyanennyire saccolom a zsinórállványos megoldást.

(#3008) lugosi válasza Dare2Live (#3000) üzenetére

lugosi
(őstag)

Izé. Alapvetően minek akartok iso 12800-at? Úgy értem, persze jó az ha van, de mekkora a gyakorlati haszna? Én fényképezgetek iso 3200-as filmre, és ott 3 db energiatakarékos villanykörte fényénél az 50mm-es alapobi 1/50-en már kiexponálható, kicsit rekeszelve is. Akkor a 12800-on 1/200-ig lehet elmenni, esetleg feljebb. Egy 3 villanykörtés szobában így lehetővé válik egy 200mm-es tele használata. Igaz, hogy 3-4 méteren (amekkora a szoba felhasználható szabad játéktere) egy tenyérnyi méretet nagyít teljes képre, de meg lehet vele csinálni :)
Vagy talán fő piacnak az amcsi éjszakai sporteseményeket szánták? :F

Félreértés ne essék, nem ünneprontani akarok, csak nem értem.

(#3009) orbano válasza lugosi (#3008) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ahogy mondod: sportfotózás rossz fényviszonok között, vagy jól lerekeszelve nagy gyújtótávval... persze továbbra is kétlen, hogy a bármelyik nagy gyártó az érzékelőivel akarna konkurenciéát csinálni a nagy fényerejű teleobjektívjeinek :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#3010) Szten Márs válasza Dare2Live (#3005) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tudom, hogy a D3-ban saját szenzora van, ezért fogalmaztam így:
"kézbevenné a szenzorok gyártását itt is"

A többi spekuláció, én személy szerint nem hinném, hogy van ilyen megállapodás, azt meg főleg nem, hogy örök érvényű... igazából kifejezetten frusztrálnak a Sony érzékelők, de ez az egyéni szoc problemem.

(#3011) lugosi válasza orbano (#3009) üzenetére

lugosi
(őstag)

"kétlen, hogy a bármelyik nagy gyártó az érzékelőivel akarna konkurenciéát csinálni a nagy fényerejű teleobjektívjeinek"

Ez nekem eszembe se jutott, nagyon igazad van szerintem...

(#3012) Dare2Live válasza lugosi (#3008) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miazhogy miért? Meg miazhogy iso12800at? Én olyan iso51200at akarok amilyen a mostani iso400am!..... nincs több bemozdult kép, 6od annyit kell vakut használni és akkor is csak inkább pl "téma kiemelésnek" és a háttér nemmarad sötét és ma is hiába a 4stop segítségnyi VR csak sikerült még iso1600nál@1/125@450mm nál is bemozdítani a gépet. nomeg belepislogtak 2képembe is hiába tartottam ki a gépet és minden más éles..... Mindha zombi lenne rajta az asszony látszik a szeme is meg nem is. olyan iso51200at akrok mint a mostani iso400am és F2es éles jó 14-300zoomal.... ja és ezt egy canon S5 méretű és súlyú akármiben.... ááá miazhogy miazhogy? :)

Átmenetlileg azért jólelvagyok a D80al :DDD
Jövő heti háttér vmi ilyesmi:
[link]
vagy....
[link]

(#3013) Mateee

Mateee
(tag)

Sziasztok

Rendelt már valaki az artwork photo-tól fényképezőt? [link]
Most szeretnék egy nikon kittet rendelni és most ajándék táskával adják őket és árba ugyanott vagyok mint a többi kereskedőnél és érdekelne, hogy megbizhatóak, gyorsak, meg ha van valami vélemény róluk.
Elöre is köszi

(#3014) orbano válasza Dare2Live (#3012) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

s5 méretű? te meg vagy hibbanva? én a telefonomba szeretnék ilyet. csak nem fogok külön gépet hurcibálni mindenhova :((( :DDD

A vér nem válik VAZZE!™

(#3015) Terapeuta válasza Dare2Live (#3012) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

csak sikerült még iso1600nál@1/125@450mm nál is bemozdítani a gépet

Nem kéne annyit inni... :P

[ Szerkesztve ]

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#3016) csiga997 válasza Mateee (#3013) üzenetére

csiga997
(őstag)

Fényképezőt nem, vakut vettem ott, igaz, azt is a boltjukban, nem interneten.
Az artwork hivatalos nikon márkakereskedő, nem amolyan "sufnicég". Szerintem rendeld meg nyugodtan.

(#3017) werttzui válasza Mateee (#3013) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Nyugottan rendelhetsz én tőlük vettem az állványom megbízhatóak :)

PENTAX

(#3018) Mateee válasza csiga997 (#3016) üzenetére

Mateee
(tag)

Köszi, meg is rendelem, így egy jó kis táska árát meg is úsztam.

werttzui: neked is köszi

(#3019) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Imádom az őszt:)
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

Jó lenne egy nagylátószögű obi végre, de olyan drágák... A fenti képek 18-70-essel készültek, ebben az árban szerintem verhetetlen.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#3020) Dare2Live válasza Ijk (#3019) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1mb általában engedélyezve van abbol kijön 1280 de jpgt kicsibb feljebb rakva akár 1920*1200is... ez annyira pici... :(

(#3021) Ijk válasza Dare2Live (#3020) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Sajnos a tárhely automat leméretezi.:(

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#3022) péter007

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

hy mindenkinek

Lassan el kéne döntenem hogy mit is vegyek karácsonyra és kéne egy kis segítség.
Az egyik jelölt egy Nikon d40
a másik a Pentax K100D
Külsőre a nikon jobban bejön és tetszik hogy nincs olyan basznagy akksija és nem kell annyi cuccot vinnem magammal (töltő max egy pótakku és kész)
sokan azt mondjaál hogy a pentaxnak jobb a kitobija
a Nikonnál csak az aggaszt hogy állítólag nagyon lebutították a menüjét
ez miben nyilvánul meg?

olyan szar dolog ez a gépvásárlás, annyit kell vele szenvedni mire az ember megtalálja nekivalót :O

(#3023) Ijk válasza péter007 (#3022) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Én nem hiszem, hogy nagyon lebutították a d40 menüjét.
Szerintem miután megvan a két jelölt, a legjobb, ha bemész egy boltba, és kipróbálod minkettőt. Ott biztos el fogod tudni dönteni melyik lesz neked való.
Kitobik között nincs szignifikáns különbség. Pentaxban, ha jól tévedek van stabilizátor.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#3024) péter007 válasza Ijk (#3023) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

vn benne stabi és anikonban nincs de ez annyira nem is fontos még
majd később ha nagyobb zoomátfogású obit veszek akkor lesz fontos (nikonból stabis obit kell venni)
d40-ben jobban tetszik a lítiumos akksi mint a pentaxban a 4db AA

a gond pedig ott van hogy vp-ben csak egy normális bolt van ahol lehet is venni valamit és ott eddig csak a nikont láttam, majd megkérdezem hogy van-e raktáron pentax

már kezdek belefáradni ebbe a gépvásárlósdiba...

(#3025) csiga997

csiga997
(őstag)

Új Voigtlander objektívek. Nikonhoz. (De Pentax topikba is elmenne.. :) )

(#3026) johnjohn válasza péter007 (#3024) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Ha nem akarsz túl sok obit akkor Pentax! Akkora mint a D 40, fogásra talán kényelmesebb,képminőségben nem sok a különbség, de valahogy más a feeling!A Pentax az egy külön klub. Mediamarkt-ban szokott lenni mindkettő.

[ Szerkesztve ]

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#3027) péter007 válasza johnjohn (#3026) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

ok köszi
mediamarkt legközelebb fehérváron van asszem az lesz hogy elmegyek és jól megtapogatom mindkettőt azt majd meglátjuk
onik tekintetén sztem mindkét gép esetében csak 3 lenne: a kitobi egy 55-200mm-es meg esetleg valami rendes makroobi

(#3028) Dualon

Dualon
(fanatikus tag)

Keresek kifogástalan állapotú, garanciális Nikkor 18-70mm AF-S f/3.5-4.5 G IF-ED DX objektívet. A garancia lehet EU-s, illetve hazai is. Nyitott vagyok olyan közös vásárlásra is, ahol valaki viszi a kitből a vázat, enyém meg az obi. Mailem publikus.

e-Arc.hu

(#3029) Dare2Live válasza péter007 (#3027) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

D40 18-55 + 55-200 VR bigkitet neked találták ki.

Pentax obihiánya itt pl nagyon látszik, a pentax bigkit 50-200 egyszerüen rémítően rossz a nikor 55-200vr hez képest.

makroobid gyujtotávolsága kb mi legyen?

(#3030) johnjohn válasza Dare2Live (#3029) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Nekem ugyan ez az összeállítás van D 50-hez, színte mindenre elég.

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#3031) péter007 válasza Dare2Live (#3029) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

hy köszi a tippet még egy ok a nikon mellé
makróobikról nemtok semmit de mondjuk jó lenne ha min 2-3 centiről tudnék fényképezni

(#3032) csiga997 válasza péter007 (#3031) üzenetére

csiga997
(őstag)

Hát, eléggé lehetetlent kívánsz. Ez a 2-3 cm gondolom valaki kiskompaktos tapasztalatból fakadhat. Nos, a 60/2.8-as makroobjektív legrövidebb fókusztávolsága 22 cm, 1:1-es leképezésnél (vagyis 1 cm-es tárgy képe a szenzoron pont 1 cm-es lesz). A 105-ös micro nikkor 31 cm-re fókuszál, ugyanilyen leképezésnél. A 200-ast pedig már nem is mondom, mert annál meg fél méter a legkisebb távolság. Árban különben ezek mértani haladványt képeznek, és már a második darab többe van, mint amit összesen a felszerelésedre szánnál. ;)

(#3033) hárásó válasza péter007 (#3031) üzenetére

hárásó
(fanatikus tag)

Esteleg D40,Sigma 17-70 macro,55-200VR

(#3034) hárásó válasza Dualon (#3028) üzenetére

hárásó
(fanatikus tag)

Valami ilyesmi nálam is szóba jön 50-60K-ig.Vagy a 17-70 és még számításban van a tami 17-50.Esteleg valami konkrét vélemény valamelyik obiról?Igazából egyiket sem ismerem.

(#3035) péter007 válasza csiga997 (#3032) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi a felhomályosítást ezzel még nemigazán voltam képben

hárásó az a gond hogy d40-et nemigazán lehet kapni kitobi nélkül így ha vennék rá másikat akkor el kéne adnoma kitobit amit nem akarok
valami olcsóbb megoldást kéne találni

(#3036) johnjohn válasza hárásó (#3034) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Itt is nézz körül.

(#3037) johnjohn válasza péter007 (#3035) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

A kitobit nem érdemes eladni, egyrészt mert viszonylag jó obi, másrészt mert senki nem veszi meg, hiszen mindenki kap a géphez.

(#3038) péter007 válasza johnjohn (#3037) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

nem is akarom
tudna valaki nekem ajánlani egy jó makróobit ami még árban a középmezőnybe tartozik
és azis kéne hogy magyarra fordítva hány centiről tudok lekapni vele egy hanygát vagy mittoménmit

(#3039) johnjohn válasza péter007 (#3038) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

A kitobival pl. 28 centiméterről, egy közepes makroobival50-70 cm-ről.Ami jó, az drága sajnos.Minta 18-55 kitobi.

[ Szerkesztve ]

(#3040) Dualon válasza johnjohn (#3037) üzenetére

Dualon
(fanatikus tag)

Mint lentebb is írtam, én például szeretnék venni 18-70-es kitobit all-around lencsének.
Szóval ez ne tartson vissza senkit. :)

e-Arc.hu

(#3041) Talas válasza péter007 (#3038) üzenetére

Talas
(fanatikus tag)

Tamron, Sigma és Tokina 90-105 modelljeit nézd meg, újonnan 100 körül, használtan 80 körül vannak. Távolságadatokra ott a barátod, a google ;)

***Marantz PM 66 KI Sig erősítő eladó -igényes hangzás bagóért**** EISA díj megvolt

(#3042) péter007 válasza Talas (#3041) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

kösz de asszem ennyi lóvét nem adok érte
ha a fele lett volna még elmegy de így kicsit sok

de lehet hogy majd később...

(#3043) Flow válasza péter007 (#3042) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

El kell keserítselek... Sajnos dslr világban minden ennyi (vagy több)... Még a használt cuccok is :( . Én is nagy dilemmában vagyok, még legalább 200k-t költenék szívem szerint erre arra, de mivel hobbifotós vagyok, nem nagyon használnám ki a beruházásokat.

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#3044) Ijk válasza Flow (#3043) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Az 50 f1.8 D közgyűrűvel nem jó makrózni? Ha jól tudom az még viszonylag olcsón kijön.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#3045) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Hamarosan meg lesz az új gépem egy Nikon D80 (18-135mm) ...

:) ;)

Nincs karikás ostorom, nincs 64 magos számítógépem, de tudom, hogy a magyar lányok a legszebbek, és nem szeretem a sört ... Na és? Press any key to continue ...

(#3046) Bandus99 válasza Ijk (#3044) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

tudtommal durvan 30K az obi

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#3047) Flow válasza Bandus99 (#3046) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

+közgyűrűsor...

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#3048) Bandus99 válasza Flow (#3047) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

kb 3K

(#3049) csiga997 válasza Bandus99 (#3048) üzenetére

csiga997
(őstag)

álmodban. ;)

(#3050) Bandus99 válasza csiga997 (#3049) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

Alom

itt PK sincs

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Nikon DSLR topik (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.