2013. június 19., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Nikon DSLR topik (téma lezárva)

(#22051) Freddy76 válasza aleister (#22050) üzenetére

Freddy76
(őstag)

Nekem a fix 50-es obimon M és M/A állás van. M/A állásban az exponálógomb félig történő lenyomásával fókuszál (mint az normális), és ekkor ha kézzel hozzányúlsz, megjelenik a rangefinder skálája a keresőben. Praktikus.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#22052) Degeczi válasza Freddy76 (#22049) üzenetére

Degeczi
(PH! kedvence)

:D
persze, h nem zavar be - hiszen ugyanarról a funkcióról van szó: a "ragefinder" pusztán az AF rendszer mérési eredményének a kijelzése...

(mindegy, h van-e motor a vázban/obiban: az AF rendszer gyakorlatilag mindig azonnal tisztában van azzal, merre kellene korrigálni ahhoz, h a mérési ponton éles képet kapjunk)

(#22053) aleister válasza Freddy76 (#22051) üzenetére

aleister
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az enyémeken csak MF és AF állás van. Amit leírtál az logikusnak tűnik. Okos kis funkció ez.

Everyone has iron in the blood so technically everyone has HEAVY METAL in their blood.

(#22054) Throme válasza aleister (#22024) üzenetére

Throme
(őstag)

Tegnap próbálgattam ezt a rangefinder-t. Tényleg jobb mint ha csak a kis pont felvillanását és folyamatos világítását kéne keresgélni.
Mivel nekem nincs motor nélküli obim, eddig nem is kellett manual-ban élességet állítanom. Ahol meg az auto focus nem működik, ott a rangefinder sem (ebben Degeczi #22052 hsz-e is megerősít).

Az LV zoom-olós megoldás akkor jöhet jól élesség állítás terén, mikor az AF már nem talál semmit. Főleg kis keresős gépeknél, mint pl az enyém is. Ilyenkor jön elő a hátránya a D5000 kis felbontású lcd-jének...

(#22055) Octopus21

Octopus21
(fanatikus tag)

Tegnap kikapcsoltam a kijelzőt, meg a képvisszanézőt, de ha manuálban vagy és rekeszt akarsz állítani, akkor sajnos bekapcsol a kijelző:(

Ezt azért megoldhatták volna. Egyelőre sokszor nem vagyok manuálban, de azért egyre többször leszek, remélem egyszer csak abban:)

(#22056) andorra válasza Octopus21 (#22055) üzenetére

andorra
(őstag)

Megoldották. D5000-nél pl. behajtod a kijelzőt, akkor sosem jelez.

(#22057) Octopus21 válasza andorra (#22056) üzenetére

Octopus21
(fanatikus tag)

Úgy értettem, hogy a D3100-nál, ebben az árban.

(#22058) Kleroo válasza andorra (#22056) üzenetére

Kleroo
(PH! addikt)

Ilyen alapon a szigszalag is megoldás :D :P

(#22059) andorra válasza Kleroo (#22058) üzenetére

andorra
(őstag)

Tekintettel arra, hogy bizonyára az áramfogyasztás zavarja Octopust, (670-kép helyett csak 655-öt tud egy feltöltéssel elkészíteni, ha a kijelző néha felvillan) a szigszalag erre nem megoldás. Természetesen a behajtott kijelző nem jelez befele, ha netán ezt feltételeznéd.

(#22060) Frigetrus válasza Octopus21 (#22055) üzenetére

Frigetrus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Biztos csak így tud működni? Mert nálam D40-nél nincs ilyen, csak akkor kapcsol be a kijelző, ha én kapcsolom be.

(#22061) Kleroo válasza andorra (#22059) üzenetére

Kleroo
(PH! addikt)

:DDD

(#22062) totoro

totoro
(újonc)

Ma végre meglett a 3100-am. Az normális hogy a 18-55 ös kitobihoz nem adnak hátsó sapkát? Csak egy fehér műanyag kupak van rajta, ami egy vicc.

(#22063) Octopus21 válasza totoro (#22062) üzenetére

Octopus21
(fanatikus tag)

A youtubon néztem erről az obiról egy videot és ott is a kicsomagolásnál csak az a fehér kupak volt rajt.

Amúgy grat a géphez. Nekem igen bejön.

[ Szerkesztve ]

(#22064) kavarc válasza Cayman (#22048) üzenetére

kavarc
(tag)

Szia Cayman!

Először is köszi a választ.
Pontosan olyan dolgokra céloztam, mint ami az első linkelt képeden látható. Sokszor érzem azt, hogy "fátyolosak" a képek és igazából nem éles sehol sem. Ezek szerint nem az én készülékemben van a hiba.

Egyébként a VR ki- be kapcsolgatásához ki kell kapcsolni a fényképezőgépet?

(#22065) Octopus21 válasza Frigetrus (#22060) üzenetére

Octopus21
(fanatikus tag)

Hát igen úgy tűnik, hogy csak így. Bár csak Péntek óta van meg a gép, de eddig nem tudtam máshogy megoldani. Egészen addig ok a dolog amíg a rekeszt nem állítod, mert ugye a rekeszhez a bekapcsoló gombtól jobbra lévő gombot kell használni, ha felülről nézed a gépet. És arra a gombra is bekapcsol a kijelző, holott csak az info gombra kéne bekapcsolódnia, legalábbis logikusan.

(#22066) kavarc válasza totoro (#22062) üzenetére

kavarc
(tag)

Szia!

Amennyiben kit-ben vetted, akkor ez "normális".

(#22067) Octopus21 válasza andorra (#22059) üzenetére

Octopus21
(fanatikus tag)

Nem a 15 képről van szó, hanem arról, hogy ha spórolni akarok az energiával, akkor hadd spóroljak, ha meg nem akkor majd bekapcsolom a kijelzőt, amikor én akarom. Na mind1.
Az akksit most töltöttem fel 3.szor, és nyúzom ma, mert holnap indulunk Párizsba és ma éjjel mégegyszer akarom tölteni.
Párizs után már többet tudok majd mondani az akksiról. Szerintem tényleg fel kell frissíteni pár lemerítés-töltéssel ezeket az akksikat. Már most jóval többet bír, mint az első töltéssel.

Ha már akksiról beszélünk, van mégegy dolog. Ugye 4 állpaotú az akki jelzője. Amikor tele van akkor sokáig tele van és amikor elkezdenek a rublikák fogyni, akko rhamar a piroshoz ér. Mintha nem egyenletesen mutatná.

(#22068) Kleroo válasza Octopus21 (#22067) üzenetére

Kleroo
(PH! addikt)

Nekem sem egyenletes. Az energia veszteségen ne aggódj,ez már nem oszt nem szoroz.
Viszont vaksötétben amikor közel vaksötét dolgot fotózol,akkor örvendetes amikor belevakít a szemedbe a kijelző :( Persze van gomb kikapcsolgatni,de 10ből 1x előfordul,hogy úgy hajol oda az ember,hogy megvakul,és várhat vagy 10mp-et amíg lát is valamit.... :)

(#22069) Degeczi válasza Octopus21 (#22067) üzenetére

Degeczi
(PH! kedvence)

ez nem frissítés, hanem első használatbavétel

a kézikönyvek is gyakran megemlítik, h az akku min. a 2-3. ciklus után éri el a teljes kapacitását

ehhez további tényező, h ahogy miután az első napokban kiismered a menüket, később már nem használod annyit a kijelzőt sem

az akku töltöttségi állapotát nagyon nehéz pontosan kijelezni: csak akkor lehet precízen, ha maga az akku méri azt, és kommunikálja a váz felé

a nagyobb modelleken így is van (azok %-ra megmondják a töltöttséget - de azok is csak eredeti akkuval, az utángyártottak már nem pontosak), de a kisebbeknél nemigen foglalkozik ezzel a gyártó

(#22070) Octopus21 válasza Kleroo (#22068) üzenetére

Octopus21
(fanatikus tag)

Igen ez is zavart sötétben. Az LCD megvilágítást is levettem -3-ra, de sötétben az is megvakít.

(#22071) Throme válasza Frigetrus (#22060) üzenetére

Throme
(őstag)

Ha iso-t állítasz (Fn + tárcsa) nem kapcsol be a kijelző?

(#22072) hotkar válasza totoro (#22062) üzenetére

hotkar
(kvázi-tag)

Nyilván az árfekvéstől függhet a kupak, mert az 50/1.8-on is ilyen szutyok volt, pedig én külön, dobozosat vettem.

Mindenesetre érdemes normálisat venni, mert ha cserélgetésre kerül a sor, akkor félkézzel elég nehéz a másik obira ráimádkozni.

Gondolom, legalább 3-4 cent pluszba kerülhet a normális sapka gyártása :Y

[ Szerkesztve ]

(#22073) Frigetrus válasza Throme (#22071) üzenetére

Frigetrus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

De akkor igen és vakumód állításnál is. De záridő és rekesz állításnál nem.
Szóval FN gomb és vaku ("villám") gomb + tárcsa esetén felvillan, de expozíció kompenzáció (+/-) gomb + tárcsa esetén nem.
Továbbá Info gombokkal és "?" gombokkal lehet még bekapcsolni. (Meg nyilván menü és lejátszás gombbal.)

(#22074) Octopus21

Octopus21
(fanatikus tag)

Részleges megoldás az A mód a tárcsán. Ott a záridőt hozzáállítja a rekeszedhez, amit ebben az esetben csak a tekerővel kell beállítani.

Két kérdésem lenne még:

1. Hogy lehet a visszanézett képre kiiratni, hogy milyen beállításokkal készült? Sehogysem jön össze. Összehasonlításoknál jó lenne.

2. Ma használtam a vakut és azt vettem észre, hogy nem ér az obi fölé. A képeken egy sötét folt jelent meg alul. Létezik ez?

Köszi.

(#22075) Throme válasza Frigetrus (#22073) üzenetére

Throme
(őstag)

Akkor nem változtattak az újabb vázaknál sem ezen a megoldáson. Engem zavar, hogy iso változtatásnál - amit ugye keresőben is látok - pofán villant a kijelző. De hát ez van.

(#22076) Furkoo válasza Octopus21 (#22074) üzenetére

Furkoo
(őstag)

Exif infó, ezt akár a windowsos alapnézegetőben meg tudod lesni.

jobbgomb- tulajdonságok-összegzés, ha alapból nem mutatja, speciális gomb.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/sr4c/ http://hs4rc.deviantart.com/

(#22077) Throme válasza Octopus21 (#22074) üzenetére

Throme
(őstag)

1., csak 5let de visszanézetnél a körtárcsát felfelé nyomkodod (ha nem akkor használati biztos ír róla)

2., napellenzőt levetted? Nekem akkor maradt sötét a kép alul mikor fent felejtettem...

(#22078) gerjus válasza Octopus21 (#22074) üzenetére

gerjus
(senior tag)

Sajnos letezik, nagy latoban az obi kiarnyekol egy szep reszt alul, sokszor segit ha leszeded a napellenzot. Nekem a 16-85 a D7000 ellenzo nelkul mar majdnem 16 tol hasznalhato.

beeloztek :)

[ Szerkesztve ]

Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/ - FUJIFILM XF 18mm F/2.0 R ELADO

(#22079) Peethy válasza Octopus21 (#22074) üzenetére

Peethy
(őstag)
LOGOUT blog

A belső vaku? Bele van írva a manualba, hogy milyen gyújtótávolság-átfedést tudsz vele normálisan vakuzni. A napellenző is gondot jelenthet, az is árnyékolhat.

Egyébként ha a kérdésed csak annyi, hogy létezik-e ilyen, akkor nem értem miért tetted fel. Nyilván létezik, máskülönben nem írtál volna :P

Ungvári Péter Photography - www.ungvaripeter.hu

(#22080) Frigetrus válasza Throme (#22075) üzenetére

Frigetrus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

De a kolléga arra panaszkodott, hogy nála a +/- gomb + tárcsa kombinációval manuális módban is felvillan a kijelző, rekesz állítás esetén. Erre mondtam, hogy a D40-nél ilyen nincs. Szóval ez vagy változott, vagy van valami beállítás erre.
Amúgy engem nem zavar, hogy iso állításnál világít a kijelző, mert a keresőben D40-nél nem jelenik meg az iso aktuális értéke.

(#22081) Octopus21

Octopus21
(fanatikus tag)

Mégegy info. Ma visszanéztem a videoimat laptopon. Csináltam 1080p/24-et és 720p/30-at is ugyanarról. Mérföldekkel a 720p/30 a nyerő. Sokkal folyamatosabb szebb a mozgás mint 24-en. Az a szerencse, hogy kb 102 centis tv-kig nincs nagy különbség a 720p és 1080p között. Igen tudom, hogy a D5100 tudja 1080-on is a 30 fps-t, dehát kell a kompromisszum kevesebb pénzért:)
Ez van.

(#22082) Kleroo válasza Octopus21 (#22081) üzenetére

Kleroo
(PH! addikt)

Ezt mondtam neked néhány hsz-szel feljebb :)

(#22083) Peethy válasza Kleroo (#22082) üzenetére

Peethy
(őstag)
LOGOUT blog

Kicsit mintha write-only lenne, mert azóta az előző feltevéseit is megválaszoltuk :D

Ungvári Péter Photography - www.ungvaripeter.hu

(#22084) Larry303

Larry303
(PH! addikt)

olyan kérdésem lenne, hogy d7000 af lockot be lehet e úgy állítani, hogy gomb nyomásra enged-lockol (ne kelljen nyomva tartani)
ae re ezt meg tudom oldani, de af re nem sikerül...
előre is köszi

[ Szerkesztve ]

"I take pictures.................... Photographic pictures"

(#22085) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Valaki erre tudna válaszolni? :F Köszönöm!

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#22086) Balageaxe

Balageaxe
(újonc)

Sziasztok!

Tamron AF18-200 F/3.5-6.3 XR Di-II LD Asph. Macro
Meg tudnátok mondani, hogy ezt az obit tudja kezelni a D5000-m?

Köszönet!
Balageaxe

(#22087) Metalfan válasza Larry303 (#22084) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

A kézikönyv szerint sajnos nem lehet :( Marad az a megoldás, hogy fókuszálsz, átkapcsolsz manuális fókuszra, majd következő fókuszálás előtt vissza automatára... vagy pedig nyomva tartod a gombot :U

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#22088) hotkar válasza Metalfan (#22085) üzenetére

hotkar
(kvázi-tag)

Sajnos összehasonlító ábrát nem tudok, de az Indexen van élő M42 topik...Talán ott.

[Itt]

[ Szerkesztve ]

(#22089) Cayman válasza kavarc (#22064) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Nem kell, csak atkapcsolod az obin a VR kapcsolot off allasba.

"Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem." (Albert Einstein) • http://zoltanmolnar.com • http://www.facebook.com/zoltanmolnarcom • http://www.flickr.com/photos/caymood

(#22090) qantum válasza Balageaxe (#22086) üzenetére

qantum
(senior tag)

Nem, nincs benne AF motor és a D5000 - ben sincs!
Nem szeretnél cserélgetni, esetleg a Nikon AF-S 18-105?

[ Szerkesztve ]

" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "

(#22091) Balageaxe válasza qantum (#22090) üzenetére

Balageaxe
(újonc)

Ez sajnálatos...
Nem szeretnék, így van. Jobb lenne nagyobb átfogás, mint a 18-105...

(#22092) Balageaxe

Balageaxe
(újonc)

Melyik Tamron obik működnének akkor a D5000-rel?

(#22093) Sefter válasza Balageaxe (#22092) üzenetére

Sefter
(PH! addikt)

nagyobb átfogásban pl. a 18-270-es:
EZ

"...a dábsztep szarság, mikor optimusprime maszturbál a láncfűrésszel NEM ZENE" by Peak - Törpenyúl eladó - Amerikai Staffordshire terrier kölykök foglalózhatók

(#22094) Kleroo válasza Sefter (#22093) üzenetére

Kleroo
(PH! addikt)

Hinnye,ez már durva :D
Bár ha (kizárólag csak)ekkora átfogás kell,akkor már inkább egy Bridge :D

(#22095) Balageaxe válasza Sefter (#22093) üzenetére

Balageaxe
(újonc)

Tehát az obiban a "Built in AF motor" a lényeg, hogy működjön az AF?

(#22096) hotkar válasza Balageaxe (#22092) üzenetére

hotkar
(kvázi-tag)

Keresd a nőt! :D

Vagy Tamron objektívnél az USM rövidítést. Az az UltraSonic Motor rövidítése, azokban van beépített motor.

(#22097) Sefter válasza hotkar (#22096) üzenetére

Sefter
(PH! addikt)

vagy a PZD rövidítés is beépített motort takar..

Balageaxe:
igen, mivel a vázadban nincs fókusz motor

[ Szerkesztve ]

"...a dábsztep szarság, mikor optimusprime maszturbál a láncfűrésszel NEM ZENE" by Peak - Törpenyúl eladó - Amerikai Staffordshire terrier kölykök foglalózhatók

(#22098) Balageaxe válasza hotkar (#22096) üzenetére

Balageaxe
(újonc)

Nem USD? És nem a dollárra gondolok :D

(#22099) Balageaxe válasza Sefter (#22097) üzenetére

Balageaxe
(újonc)

Vagy az, igen.

(#22100) Balageaxe

Balageaxe
(újonc)

Ezen az oldalon nekem úgy tűnik, mintha a 18-200ban is lenne motor...
http://www.tamron.com/en/photolens/di_II_all_in_one/

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Nikon DSLR topik (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.