2013. május 22., szerda

(#3851) Csiborbogár válasza FRENK1988 (#3850) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

A 32 bites verzió gond nélkül felment, de a 64 bitesnél kiírta, hogy nem támogatott. :F
Sajnos ezen a téren nem vagyok othon. Esetleg lemezhibára gyanakszol?

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#3852) FRENK1988 válasza Csiborbogár (#3851) üzenetére

FRENK1988
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mármint win dvd problémára. Esetleg más (Vista netán XP) 64 bites oprendszered van-e?

Honnan tudjuk, hogy a bitek nem nőneműek? -Nincs olyan állapotuk, hogy "talán". | http://bit.ly/11AYsM6 <<< HP Compaq 56 Hibás laptop eladó

(#3853) gari24

gari24
(kvázi-tag)

Hali

GA-EP45-DS3 lapom van és Q9550 cpu.m

Minap letöltöttem az Easytune 6 programot és van benne egy olyan opció h húzni lehet cpu.t
Érdemes evvel a progival megpróbálni , vagy mással kezgyek neki ??

(#3854) FRENK1988 válasza gari24 (#3853) üzenetére

FRENK1988
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azt én hanyagolnám. Inkább itt kérdezősködnék :)

Honnan tudjuk, hogy a bitek nem nőneműek? -Nincs olyan állapotuk, hogy "talán". | http://bit.ly/11AYsM6 <<< HP Compaq 56 Hibás laptop eladó

(#3855) skyny

skyny
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Tegnap vasaroltam egy OCZ VERTEX 3 SSD-t.De egyszeruen sehogy se tudom beallitani AHCI modra.Ha jol tudom ezen kene hogy fusson az SSD.Kulon onmagaba siman megy de amint rakotom a dvd irot ami IDE csatis es egy masik vinyot azzonal meg all a mutatvany.Valaki tudna ebbe segiteni?Vagy keszitsek kepeket a BIOS-rol?
gigabyte GA-EP41-UD3L
Koszonom elore is!!!

(#3856) FRENK1988 válasza skyny (#3855) üzenetére

FRENK1988
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na akkor itt a gond. Vegyél egy SATA-s dvd égetőt :) és nem lesz gond

(#3857) Csaba__87

Csaba__87
(újonc)

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert 6 órányi próbálkozás, fórumolvasás után tanácstalan vagyok. :((
Gépet cseréltem, a munkahelyen eddig használt gépet akartam itthon használatba állítani, de az internetet sehogy nem tudom elérni.
A(z új) gép alaplap típusa: GA-G41M-ES2L (rev 1.1), integrált hálókártyával.

Ami eddig volt: Asus A7V880 (régi) alaplap, szintén integrált hálókártyával. Csakhogy míg azon működött/működik a net, az újon nem. Kábel tv-s netünk van, a modemet és a gépet egy hálózati kábel köti össze, se bejelentkezés se tcp/ip beállítások nem kellenek a régi gépen, automatán megy a net (Dhcp ad ip-t, u.azt adja a szolgáltató évek óta).

Az új gépet winchester nélkül kaptam meg, így a régiből azt áttettem, telepítettem Win Xp Sp3-at (Carlosca féle, eddig nagyon bevált), drivereket az alaplapgyártó honlapjáról szedtem le, minden gond nélkül települt. Net azonban nem elérhető, helyette van "A probléma azért merült fel, mert nem sikerült hálózati címet kiosztani a számítógépnek" üzenet.

És most jön a csavar: fogom a winyót, átteszem a régi gépbe, elindítom ugyanazt a telepített rendszert, elindul, van net. Átteszem a winyót az új gépbe, ugyanazt a windows-t indítom el, nincs net. (driver telepítve van természetesen és vagy 5-ször újra is raktam)

Gondoltam, elromolhatott az integrált hálókártya, de hát nemrég a m.helyen még ment, ott is volt net a gépen. Pusztán annyi volt, hogy a winyót kivették, minden mást komplett gépet elhoztam.

Amit még próbáltam: pingelés - régi gépen gond nélkül megy, az újban semmi válasz nincsen.

Valakinek van ötlete, hogy mit csinálhatnék még vele? Esetleg valami teszt, hogy kizárjuk azt, hogy az új hálókártya lenne a hiba gyökere!?
(modemen minden Led zöld volt egész nap, amint a régi gépen próbáltam a netet, ott gond nélkül ment; Bios-ban sem mókoltak a m.helyen, ott csak annyit csináltak, hogy kivették a winyót slussz)

üdvözlettel:
Csaba

(#3858) Eperkutyus

Eperkutyus
(őstag)

Sziasztok,

van egy GA-P67A-UD3-B3 alaplapom és jött ki hozzá UEFI BIOS, U1a néven.. nem rossz nem rossz, VT-d újra bekapcsolható nem K-s Core procikban (már ahol van) a virtualizálni szeretőknek..

.. viszont: az U1a BIOS után az USB3 nem műxik, elszáll totál. Ismert hiba. Kicsit utánakóboroltam a neten, mi lehet itt a dolog nyitja.. és sok-sok fórum és gigabyte szaki után kaptam vkitől egy zip-et, benne egy U1b BIOS, amit még nem adott ki hivatalosan a Gigabyte és jó az USB3 ismét. :C

Feltöltöttem rá és - ollé, minden műx :K

Gondoltam megosztom.. :U

[ Szerkesztve ]

Ha fát ültettél, türelemre van szükség. Nem húzhatod ki naponta a földből, hogy megnézd, mennyit nőtt a gyökere.

(#3859) FRENK1988 válasza Csaba__87 (#3857) üzenetére

FRENK1988
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Esetleg MAC cím módosítás a szolgáltatónál? Illetve próbáld ki egy másik hálókártyával, bár ha érzékeli h be ven dugva a net akkor nem halhatott meg az alaplapi

(#3860) Csaba__87 válasza FRENK1988 (#3859) üzenetére

Csaba__87
(újonc)

Szia Frenk!

Hálásan köszönöm a segítséged, hsz-ed alapján sikerült megoldanom a problémát. :C

A megoldás: a hálókártya tulajdonságok > speciális tulajdonságok > hálózati cím résznél átírtam a MAC címet a másik (letett alias régi) alaplap integrált kártyájának MAC címére. Csatlakozás alig néhány másodperc alatt és működik. :))

El nem tudom mondani mennyire örülök, tegnap délután óta sz*pok vele...

A hiba tehát a szolgáltatónál van: (ha jól fogtam fel a helyzetet, akkor) másik hálókártyáról bejelentkezve nem engedett/enged be a rendszerbe. :F (azért a jövő héten egyeztetni fogok velük is)

üdvözlettel:
Csaba

[ Szerkesztve ]

(#3861) FRENK1988 válasza Csaba__87 (#3860) üzenetére

FRENK1988
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Örülök, hogy segíthettem. :)
Hibának nem mondanám csak szűrést végez, hogy illetéktelenek ne használják

[ Szerkesztve ]

(#3862) Csobi válasza FRENK1988 (#3861) üzenetére

Csobi
(újonc)

Sziasztok!

Olyan problémám lenne hogy a Gigabyte m68sm s2l alaplapot feltelepítettem, akkor csak a SATA eszközt ismerte fel. Biosban állítottam de most csak IDE eszközök működnek. Hogyan lehet beállítani hogy mind a két eszköz működjön? Mert dvd író IDE a vinyó SATA.

Csobi

(#3863) FRENK1988 válasza Csobi (#3862) üzenetére

FRENK1988
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel a HDD jobban működik SATA módban igy érdemes SATA-ra cserélni a dvd irót

(#3864) Csobi válasza FRENK1988 (#3863) üzenetére

Csobi
(újonc)

Beállitással nem lehet megoldani?

(#3865) FRENK1988 válasza Csobi (#3864) üzenetére

FRENK1988
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Legújabb bios fentvan?

(#3866) Csobi

Csobi
(újonc)

Szerintem nincs, de én még nem csináltam.

(#3867) Csobi válasza Csobi (#3866) üzenetére

Csobi
(újonc)

Nincs valami windowsos program ami felismeri az Ide vezérlőt?

(#3868) gabrielarky

gabrielarky
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Elkeseredéseből és a saját f*szságom okán fordulok hozzátok. Hülyére túrtam már az angol nyelvű fórumokat, de még mindig nincs megoldás. Hibás alaplap topicot sajnos nem találtam, ezért ide írom, ezért előre is elnézést kérek.

Sajnos a gari valszeg lejárt már, de adott a következő konfig:

Alaplap: GA-Z68X-UD3H-B3 (rev. 1.0)
PROCI: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
PROCIHŰTŐ: SCYTHE Mugen 3
RAM: CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9
HDD: WD 2000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD20EARX (2DB) + 1DB WD 500GB, + 1DB WD 250GB
HÁZ: COOLERMASTER RC-502-KKN1-GP Centurion 5 II
TÁP: CORSAIR Enthusiast Series Modular TX650M
Monitor: DELL U2410

Amikor a konfigot vettem, MSI Radeon 4890 OC 1GB volt benne, 2 hónapja cseréltem Gigabyte 7950 Windforce 3GB VGA-ra.

A gép abból a szempontból korrektül működött, hogy simán feltelepítettem (win7 64bit), dolgoztam rajta (Photoshop) illetve játszottam is (Starcraft II, WoW, Far Cry 3, Borderlands 2)

A probléma ott van, hogy amikor készenléti állapotba szeretném tenni, vagy le szeretném
állítani windowsból, akkor lefut a shutdown folyamat rendesen, monitor is kikapcsol, winyók lekapcsolnak ÉÉÉS a procihűtő felpörög, a ház elején a led ég. Tehát se sleep, sem shutdown, várhatok félórát is. Csak a tápgombbal tudom kikapcsolni a gépet. Érdekes módon resetelni tudok windowsból.

Gyárilag F10 bios volt rajta, ezt kínomban updateltem F11-re majd pár hónapra rá F12-re ennél újabb BIOS már nincs hozzá. A probléma nem oldódott meg.

Összességében már vagy 2 napot eltölthettem angol fórumok olvasásával, másnál is előfordul.

Van még egy hiba. Ha a gép rosszul áll le (lásd fent) és nyomok egy resetet, akkor jön a másik híres probléma, a BOOT-LOOP probléma. (lefut a proci és memória check, majd "Waiting for ME" és a winyókat nem listázza, 10 sec visszaszámlálás és reset, majd megint ugyanez.

Erre minden angol fórumon azt írták, hogy ne használjuk a házon a reset gombot, mert csak a táp kikapcs segít ezen a dolgon (ez igaz, nem is használom már).

A gondom továbbra is a shut down és sleep-pel van. Nagy ritkán sikerül neki rendesen leállni vagy lemenni sleep-be, de ez teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor és mitől. Van hogy 1 nap folyamatos bekapcsol állapot után sikerül neki, van hogy nem. Van hogy újraindítás után rögtön megpróbálom letenni sleepbe vagy leállítani és nem sikerül. Fordítva is érvényes ugyanez.

Ami tanácsokat eddig találtam:

Kapcsoljuk ki BIOS-ban a Wake Up Lan-t illetve a Wake up by ring-et. Megcsináltam, gép újraindít, működik juhééé! Leállás OK, Shutdown OK. Utána következőre már megint nem ment, azóta 1-2x sikerült csak normálisa leállni vagy sleepbe rakni.

Olvastam a memória slotokról is, dualban vannak, jól van betéve a 2 panel elviekben.

Írták a tápot is, de valakinek hasonló problámával a tápcsere sem oldotta meg.

A gariztatás sajnos már valszeg késő + amúgyis több hét mire kicserélik addig meg nem tudok dolgozni, így hozzátok fordulok, csak előfordult a Gigabyte-osok között ugyanez, Z68 lappal. Elvilegnem csak pont ennél az alaplapnál jön ki, hanem minden Z68nál előfordul, a drágábbaknál és olcsóbbaknál is.

Ezeket találtam eddig:

shut down problem 1
boot loop problem
Itt azt írja, a boot loop problem orvosolható, a ha a BIOS frissítést a backup biosra is felrakom, ilyet még sosem csináltam, nem tudom hogyan kell, de utána nézek, viszont nem a boot loop az igazi problémám, hanem a shutdown / sleep dolog.

Annyit tudni kell még, hogy a proci szorzót átírtam 45x -re így 4500 MHz-n működik a proci, ezen kívül a memóriát beállítottam a gyári profile1-re Biosban, ami átállította 1333 Mhz helyett 1866 MHz-ra.

Amikor húzott állapotban nem rendesne áll le a gép, és bemegyek a biosba, azt írja hogy rossz tuning beállítások miatt van, de a külföldi fórumok szerint ez hülyeség, semmi köze a leállási hibához. Ez azért is igaz lehet, mert ha mindent teljesen alapra állítok vissza, a 2500K procit is alap sebességre + memóriát, akkor is előjön a shutdown / sleep probléma.

Nagyon szépen köszönöm, ha bárki hasznosat tud mondani,
és ha valaki valóban működő megoldást tud mondani, azt honorálnám is valamilyen formában.

Portfolio: Ecommerce-designer.eu

(#3869) sos456 válasza gabrielarky (#3868) üzenetére

sos456
(fanatikus tag)

Szia! Az egér is visszahozhatja alvó állapotból a gépet, nem tudom win-ben kikapcsoltad-e. Az egér beállításainál, a power management fülnél lehet kikapcsolni, hogy ne hozza vissza alvó állapotból, nekem sokszor segített.

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU -ha vki még nem látta volna

(#3870) dudi

dudi
(senior tag)

sziasztok,

segítséget szeretnék kérni a következő probémával kapcsolatban:
van egy b75m-d3v 1.1 alaplapom (realtek lan chipes) és nem tudom windows 7 x64 alá feltelepíteni az intel vga driverét. Install utáni újraindítást követően a windows logo után megáll a rendszer. Próbáltam már régebbi verziójú driverekkel is, gyári honlapról szedettel és windows update-n keresztülivel is.
I3-2120 proci van benne, 2x8gb samsung 1333 rammal. A boot vinyón kívül nincs benne semmi más plusz hardver.

köszi a segítséget,
dudi
(a Gigabyte (Z77/H77/B75/P75/Q77/Q75) topikban is feltettem ezt a kérdést, mivel nem tudom mennyire fedik át egymást a topikot olvasók.)

[ Szerkesztve ]

(#3871) musli26

musli26
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte GA-H61N-D2V
Az oldalon a memóriát 1600Mhz írták.
Viszont másik oldalon csak 1333Mhz itt.
Akkor most melyik az igaz?
Mert akkor úgy választanák memóriát.
Proci ami belekerül az meg:Core i3 3220 3,30Ghz

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S Advance I9070

(#3872) CoolMan81 válasza musli26 (#3871) üzenetére

CoolMan81
(MODERÁTOR)

Üdv!

Az alaplapod támogatja az 1600Mhz-t ha "To support DDR3 1600 MHz, you must install an Intel 22nm (Ivy Bridge) CPU." van benne.
Mivel te ilyen CPU-t Intel® Core™ i3-3220 teszel bele ezért támogatni fogja. (mivel a memória vezérlő a prociban van, ami támogatja az 1600Mhz-t gyárilag)
Viszont megjegyezném, hogy napi felhasználás mellett, nincs különbség 1333 vs. 1600 Mhz között.

(#3873) gabrielarky válasza sos456 (#3869) üzenetére

gabrielarky
(kvázi-tag)

Szia!

Köszönöm a segítséget, de ez nem oldotta meg. Win7 és Bios alól is ki van kapcsolva minden wakeup cucc :(

(#3874) musli26

musli26
(lelkes újonc)

Mit gondolsz az alaplapomról?
Mennyire jó választás?
Valami hibái vannak esetleg?

Samsung Galaxy S Advance I9070

(#3875) Turbolada II

Turbolada II
(őstag)

Sziaszok

A probléma adott: van egy p61 usb3 b3 alaplap, a driverek feltelepítése után, a hálózati kártya nem indítható. A bios elvileg látja és a windows betöltéséig zölden világít a kimenet. Remélem nem hardveres gond.

"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984

(#3876) domiromm

domiromm
(lelkes újonc)

Üdv.
Van egy Gigabyte GA-K8N-SLI alaplapom.
Azt akkarom megkérdezni hogy sli-t támogatya meg lehet e oldani hogy támogasa a crossfire-t.

(#3877) Vich

Vich
(újonc)

Üdv a szakértő Uraknak!

Segítséget szeretnék kérni. Még új vagyok, s fáradt, nézzétek el, ha tévesztek.

Nem tudok 2 Giga alaplap közül választani, melyik lenne hosszabb távra a jobb nekem: a 890FXA-UD7 vagy a 990FXA-UD5?

Nagyot csalódtam az Asusban (egymás utáni 3 gyári hibás alaplap az M4A89GTD PRO/USB3-nál) és a Gigabyte lett a legszimpatikusabb márka számomra.
Nem sok elvárásom van a lap felé, amit jó lenne, ha legalább olyan gördülékenyen csinálna, mint a régi elődje (A7N8X E Deluxe/2600+ 10 éven keresztül^^) hibamentes és villámgyors raid stripben:
- kevéske proci/memória OC mellett,
- fagyásmentes, stabil deszka,
- rengeteg megnyitott alkalmazás (20-30 net-fül/office/carmen/pdf/média lejátszók/skype/ stb...)
- teamspeak/game - ha elkap a gépszíj,
- tömörítés/konvertálás, adat le-feltöltés,
- a 2 régi ATA100-as matuzsálem vinyó megtartása melletti folyamatos üzembiztosság (ezek csak biztonságiak, vmint SSD-t nem tervezek, ha ez későbbi gát lehet),
- jó lenne a 2db UTP port - nem divat nálam a router, ez lenne a jobb megoldás 30m2-es kis lakásomban.

Az adottságaim az új deszkához: PII 955BE, Asus ATI HD5770, Creative SB X-Fi hangk., 4*750GB sata2-es vinyók + a 2db 80GB-os öreg maradnának.

Az alaplap és memória lenne cserélve (ugyanabban a boltban venném mindkettőt az egyszerűség és pénzszerűség kedvéért. Kicsit offtopic: a Corsair melyik kitjét részesítenétek előnyben? A 8gigás CMZ8Gx3M2X1600C8B-t 15K-ért vagy a 4 gigás CML4GX3M1X1600C7-et 12,7K-ért? Az utóbbi CL7-es időzítésű... Elég a 4GB a játékokhoz is?

Saját gondolataim: a 890FX a 2db UTP-je+ATA100-asa+FDD csatija miatt praktikusabb lenne, de egyrészt a 890-es lapkakészletben csalódtam, nem tudom stabil-e (konkrétan az UD7-eshez nem találtam topikot), másrészt félek, hogy az 1600MHz-es memóriák gyorsaságát sem tudnám kellően kihasználni. Vmint mivel kifutó széria, kérdés meddig lesz még hozzá support...
A 990FX-es széria UD5-öse nagyságrendekkel esztétikusabb, kevésbé zsúfolt és logikusan kialakított (pl a heatpipe alatt is kevesebb az smd alkatrész, ha jól sasoltam a képet: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4455#ov ), az ATA100 hiányt gondolom meg lehetne oldani csatoló kártyával. De persze ez plusz gomb.

Segítő válaszaitokat, kritikáitokat előre is örömmel fogadom és köszönöm, mivel szeretném ezt a projektet még a hétvégéig lebonyolítani, amennyiben lehetséges.

Tisztelettel és üdvözlettel: Vich

Sorry, de most hunyok 1 kicsit, 11-ig vár az orvos :(

Gigabyte GA990FXA-UD5, AMD PhenomII X4 955BE, Schythe Mugen3 rev.B, 2*4GB Corsair 7-8-8-24 CML4GX3M1X1600C7, Asus EAH5770 1GB DDR5 128 bit, Creative SB Audigy 2 Platinum, Corsair HX620W, 4*750GB Seagate Barracuda IV ST3750528AS RAID0-ban, 2*80GB Seagate Barracuda PATA, 1*1,5TB WD15EARS külső.

(#3878) Gabo0905

Gabo0905
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok az lenne a kérdésen, hogy miért nem tudom feljebb húzni a szorzót 38-nál többre, egy gigabyte z68x-ud3h-b3 lap ban.

2 éve Ph-n! :)

(#3879) sos456 válasza Gabo0905 (#3878) üzenetére

sos456
(fanatikus tag)

Szia! A legújabb BIOS van fenn?

http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU -ha vki még nem látta volna

(#3880) Gabo0905 válasza sos456 (#3879) üzenetére

Gabo0905
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

f12-es

2 éve Ph-n! :)

(#3881) Joker88

Joker88
(kvázi-tag)

mit kell beállítani,hogy tudja azt a funkciót az alaplap hogy a számítógép bekapcsolása nélkül is tudja tölteni az USB-re dugott telefont/navit,stb..

KÉP

alaplap típusa :
alaplap

(#3882) Armando_19 válasza domiromm (#3876) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Szia!
Nem! Nforce chipes lap. Csak SLI megy benne. Nem olyan mint az újabb, hybrid rendszerek.

Saját kérdés:
Gigabyte 78LMT-USB3 AM3+ AMD 760G DDR3 mATX egy ilyen lap vásárlásán töröm a fejem, épp egy Budget gaming konfigot operálok össze.
Mik az általános vélemények róla?
Egy FX 4100, 2x4Gb 1600 XMS, GTX 560TI Oc, XFX Pro 450W, WD10EZEX 1TB társaságában lesz, egy Antec 100-as házban.
Rákerestem a típusra, de 2 kommentben került eddig elő ez a lap. Tudom, nem feltétlen ezen kéne spórolni, de már így is túlszakadtam a büdzsén. :)
Van rajta mosfet hűtő, ezt mindenképp pozitívan értékelem. Tuningolni nem nagyon szeretném, max 3.6@4ghz lenne a cél vele.

Vélemények tapasztalatok?
Köszi

(#3883) BaKeSZ87

BaKeSZ87
(senior tag)

Sziasztok! Létezik olyan oldal ahol le van írva, hogy pontosan milyen újítások vannak az újabb biosokban az előzőkhöz képest?

Tokyo Marui VSR-10 GSPEC, Tokyo Marui Mk.23 Socom Springer, Tokyo Marui Glock 26 Advance, CYMA CM.045 AKS-74U

(#3884) Drag77 válasza Joker88 (#3881) üzenetére

Drag77
(tag)

link szerintem ez kell hozzá

[ Szerkesztve ]

(#3885) Nevil2

Nevil2
(lelkes újonc)

Gigabyte GA-P55 UD3L Rev2.1 alaplapom (H55 déli híddal) egy WD Green 1,5 terás vinyót hajtott AHCI beállításokkal Win7 x64 OS-sel.

Két napja telepítettem a Win8-at friss telepítéssel egy új partícióra (a 7-est töröltem). A telepítés közbeni újraindításkor az AHCI ellenőrző képernyőnél megállt a boot. Semmilyen módon nem lehetett tovább lépni (a bios-ba sem, mert az csak ezután a pont után indul). Az egyetlen megoldás a vinyó lehúzása volt, majd IDE mód beállítása. Csak így hajlandó indulni a gép.

Mi okozhatja a problémát, hogyan lehetne megoldani (a fórumokat böngészve találtam ugyanilyen hibát, de nem lettem okosabb)?

Ha érdeklődsz, akkor PRIVIT írj, de szúrd be a TÉMÁT is!

(#3886) metal01

metal01
(tag)

Hello!

Van egy Gigabyte GA-8I945P-G-RH lapom. Eddig 2X1 GB RAM-al. Most bővítettem még 2x1 GB RAM-al. Kingmax DDR-667 RAM-okról van szó. A difi, hogy a BIOS 3,4-et lát. A Windows látja, hogy 4 GB van fizikailag, csak 3,2 GB használható.

Természetesen az OS alatta x64, és az alaplapon is az új BIOS van.

Az alaplapi leírás szerint:

Chipset:

Intel® 945P Express

Dual-channel DDR2 Memory Support

Up to 10.7 GB/s of bandwith and 4GB memory addressability, for faster system responsiveness and support for 64-bit computing.

Memory:

1. 4 x DDRII DIMM slots (supports up to 4GB)
2. Supports dual channel DDRII 667 / 533 / 400 DIMM
3. Supports 1.8V DDRII DIMM

Mi lehet a hiba?

Előre is köszi!

http://hardverapro.hu/apro/so-dimm_ddr-3_2x2_gb_1066_mhz_notebook_ram/friss.html

(#3887) BaKeSZ87 válasza Armando_19 (#3882) üzenetére

BaKeSZ87
(senior tag)

Nekem 78LMT-S2P v.4.0 van 4 magosított Phenom II X2-vel, teljes mértékig elégedett vagyok vele, stabil.

Tokyo Marui VSR-10 GSPEC, Tokyo Marui Mk.23 Socom Springer, Tokyo Marui Glock 26 Advance, CYMA CM.045 AKS-74U

(#3888) javorszky

javorszky
(lelkes újonc)

Sziasztok.Kis segítséget szeretnék kérni tőletek.A lapom GA-EP45T-UD3LR (Rev. 1.0).
A proci q9550 2.833 Mhz-en ketyeg 3000-3100 Mhz-től feljebb nem tudom húzni mert újraindul rögtön.Mi lehet a baj.Valaki tud nekem segíteni ??????Válaszotokat előre is köszönöm.

Legyél becsületes és korrekt !!!!!!

(#3889) Armando_19 válasza BaKeSZ87 (#3887) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Na akkor repül is a kosárba. :) Ezt a lapot nézegettem egy ideje. Budget gamer gépbe lesz. azért 400mhz tuningot csak tud egy FX4100 mellett.

Javrorszky: Itt olvasgass kicsit szerintem. Ezt a tuning témát eléggé átrágtuk régen.

(#3890) saw1114

saw1114
(újonc)

sziasztok!olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy egy film elindításakor néhány másodperc és lefagy a gépem sötét képernyő hdd leáll csak reset-tel javul a helyzet de csak filmnél.ezen kívül bármit csinálok rajta tökéletes.ez egy amd athlon II x3 3000mhz gigabyte ati radeon hd 4670 gigabyte GA-M52LT-D3 alaplap 6gb geil 1333mhz ram win 7 van rajta.tápcserét már próbáltam.játéknál jó nem fagy.Codecet cseréltem már.esetleg valami ötlet valakinek?előre is köszi

(#3891) BaKeSZ87 válasza saw1114 (#3890) üzenetére

BaKeSZ87
(senior tag)

Minden lejátszóval ezt csinálja? Próbáld meg másik vga driverrel, ha másik driverrel is szar és van rá lehetőséged próbáld ki másik vga-val.

(#3892) saw1114 válasza BaKeSZ87 (#3891) üzenetére

saw1114
(újonc)

több lejátszót is kipróbáltam ugyanaz a tünet.drivert is cserélgetem már amit adtak hozzá azt is kipróbáltam de semmi változás.bf3-at nyomtam egy órán keresztül utána codoztam semmi fagyás.ahogy rákattintok bármilyen formátumú filmre 1-2másodperc után befagy fekete kép és és piros led sem villog vagy világít,hogy esetleg csinálna valamit csak a zöld led világít hogy a megy a gép azt ennyi.reset és minden helyre áll.több vírusirtót lefuttattam de nem találtak semmit.érdekes

(#3893) BaKeSZ87 válasza saw1114 (#3892) üzenetére

BaKeSZ87
(senior tag)

A hang megy tovább?

(#3894) saw1114 válasza BaKeSZ87 (#3893) üzenetére

saw1114
(újonc)

nem a hang se megy tovább.

(#3895) Játékos

Játékos
(PH! addikt)

Sziasztok!

Érdekes kérdésem van:
adott egy ilyen régi Gigabyte lap.
Elvileg 4 GB DDR2-t kezel. Van jelenleg a lapban 4x1 GB DDR2 667 MHz-es modul, és természetesen 64 bites Windows 7. Win7 alatt az Everest azt mutatja, hogy 4 GB memória van telepítve, zárójelben: használható 3,4 GB!!
Feladatkezelőben is 3,4 GB (vagy 3,2??) fizikai memória van. Olyan, mintha 32 bites oprendszer lenne, de nem, ellenőriztük, biztosan 64 bites!

Milyen ötletetek van a problémára? Mi okozhatja? :U
Előre is köszi az ötleteket! :R

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

(#3896) Maarki

Maarki
(tag)

Sziasztok!

Pár kérdéssel fordulok hozzátok remélem tudtok segíteni!

Szóval [ilyen] lapom van és az lenne a kérdésem hogy ezek közül a ramok közül valamelyik kompatibilis-e az alaplappal válaszotok előre is köszönöm!

1GB PC2-6400 DDR2-800 CL=5-5-5-15 GB22GB6400C5DC

2x1GB Corsair DDR2 XMS2-6400

(#3897) metal01 válasza Játékos (#3895) üzenetére

metal01
(tag)

Nekem ugyanez a helyzet, és a lap is ua. GA-8I945P-G-RH. Gyanítom, hogy az Intel® 945P Express chipset ennyi ramot kezel, többet nem...

[ Szerkesztve ]

http://hardverapro.hu/apro/so-dimm_ddr-3_2x2_gb_1066_mhz_notebook_ram/friss.html

(#3898) BaKeSZ87 válasza Maarki (#3896) üzenetére

BaKeSZ87
(senior tag)

Memória támogatási lista
Annó volt MA770-UD3-am, 1066-os Kingmax majd 1066-os CSXO majd talán XMS-em is volt benne, és emlékeim szerint egyikkel sem volt kompatibilitási probléma. Ki kell próbálni mindkét megoldást.Egyebet nem tudok mondani.

(#3899) Maarki válasza BaKeSZ87 (#3898) üzenetére

Maarki
(tag)

Köszönöm a segítséget :) A listát megtaláltam én is de ezek pont nem voltak benne a kipróbálás meg most sajnos nem optimális de már úgy is mind1 mert mindegyiket eladták :C :DD

(#3900) Játékos válasza metal01 (#3897) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Elképzelhető, hogy a memória busz 32 bites a 945p-ben? :F Csak akkor miért írják a 4GB-ot? :F
Azért köszi... :R

[ Szerkesztve ]

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

(#3901) Baltoafarkas

Baltoafarkas
(őstag)

Üdv.
Megkérdem itt is, hátha valaki tudja. Hallottatok már erről az FSB bugról? Nekem az X48-DQ6-om ilyen lett. Ha defaulton van akkor ok, de ha átrakom manualra és nem állítok az fsb-n marad ugyanúgy 333, akkor már nem indul el a gép csak másodjára és visszaáll defaultra. Ugyanígy a PCIe frekinél is, átrakom 100-ra és mire újraindul megint auton van.

Pár topikot már körbejártam, senki semmit se tud. Bios frissítés volt több is, elemkivétel, reset stb. E8400 proci van benne. Fél éve használtam gond nélkül, most meg ilyen lett. Ez kuka?
Találtam külföldi fórumokon ugyanerről a problémáról topikokat, de hasznos infó nem jött ki azokból se.

A közelgő Napvihar minden elektromos ezközt elpusztít. -A Comador tápom túl fogja élni, nincs benne semmi, ami tönkremehet.-

(#3902) KongRobi

KongRobi
(lelkes újonc)

Sziasztok!(Átküldtek ebbe a topikba)
Mit gondoltok erről az alaplapról? : Gigabyte G1.Sniper M3
Én eddig csak jót hallottam róla. :)

IPhone 4S---Samsung Galaxy Camera| Leopard gecko Breeding since 2012 |

(#3903) tibi022

tibi022
(újonc)

Sziasztok!

Hátha tudnátok nekem tanácsot adni... Van egy használt Giga lap ep35-ds3 rev 2.1. Az alaplapon a 775 foglalatban 1-2 láb el volt hajolva, visszaigazítottam. Pentium dual core e2180 procival és 533 mhz-es 256 mb rammal elindul a lap. biost is tudtam pendrive-ról frissíteni. Mivel jelenleg nincs itthon más vga-m egy pci-os s3 trio-val tesztelem.Annyi, hogy a kép néha el szokott sötétülni 2 mp-re de magától visszajön utána. Tehát képet ad, biosban lehet mozogni, nem fagy, látja a sata/ide eszközöket a gép de már bootolásnál állandóan újraindul a lap. Úgy látom 2 polimer kondi ki van cserélve a lapon szilárd elektrolitosra, a mikrofarád és a volt az stimmel az eredetihez képest. Ja és a fázisjelző ledek mind a 6 folyamatosan világítanak!
Ezt a bootolásos dolgot hogy lehetne megoldani? Vagy esetleg a rammal van a baja? Vagy a vga nem tetszik a lapnak?

Köszi a válaszokat.

(#3904) gabrielarky

gabrielarky
(kvázi-tag)

Üdvözletem Mindenkinek!

Egy lehetetlennek tűnő rejtély megoldásban kérem segítségeteket, amelynek alapja egy Gigabyte Z68 UD3H-B alaplap.

Korábban már "szerepeltem" a fórumon egy OCZ Vector 256GB SSD-vel ami napra pontosan 2 hétig élt,aztán egy win7 fagyás (nem kékhalál) történt, meg sem mozdult semmi, a kurzor sem, maradt a táppal történő kikapcsolás.

Táp visszakapcs, gép beindít: BOOTMGR is missing. Onnantól kezdve a biosban nem látta többet a gép, gariztattam a cégnél ahol vettem és lett helyette Samsung 840 256GB Pro.

Szépen újrahúztam mindent, tökéletesen be lett állítva, sok mérésben még gyorsabb is volt a cucc mint az OCZ Vector.

Eltelt 2 hét és szinte napra pontosan ugyanaz történt, pénteken este 10kor (mikor máskor...) a gépet bekapcsolva hagytam, háttérben futott Starcraft II,desktopon skype és böngészők.Odamegyek a géphez, ment az egér, de kattintani nem lehetett, próbálkoztam mindennel, CTRL+ALT+DEL sem segített, nem tudtam megnézni a processeket, utána már a kurzor sem mozdult.

Maradt a durva megoldás, táp lekapcs. Táp vissza, gép indít, ahol a winyókat írja ki, hogy azt írta a Samsunghoz: Smart Command failed, köv képernyőnél pedig a kegyelemdöfés: BootMGR is missing.

Azthittem abban a pillanatban gyújtom fel magamat, de elszámoltam 10ig. Ismerősöktől kértem segítséget laptopról skypeon, mindenki azt mondta, vagy táp vagy alaplap, de mielőtt ezekből újatt vennék, nézzem meg hogy a kábelekkel van-e valami, nem ér-e valahol fém a fémhez.

Azt tudni kell, hogy az OCZ a 0. portban volt, a Samsung pedig a 1-es portban, tehát valszeg nem azzal van a gond, hogy ugyanaz volt a port és szar.

3 óra nyomozás és kérdezősködés után jött az ötlet valakitől hajnal fél2kor, hogy ha húzva van a gépem, vegyem vissza, mert a húzás művelhet érdekes dolgokat.

Visszavettem a tuningot alapra (procit) + memóriát 1333-ra (elvileg 1866os ramok) és lás csodát, bebootolt a gép! Gyorsan mentettem ami esetleg fontos volt. Nyomtam egy win7 restartot, és megint bootMGR missing... Na mondom ilyen nem létezik... Visszavettem teljesen alapra a biost, akkor meg persze azért nem indut mert ACHI-ba kellett rakni a cuccokat. Végül úgy tudtam indítani, hogy táp lekapcs, vártam fél percet, táp vissza és elindult (nem húzva) Péntek óta nem mertem kikapcsolni a gépet...

A konfigom a következő:

Alaplap: Gigabyte Z68 UD3H-B3
Proci: Intel i5 2500K (ezt húztam 3300 GHZ-ról 4500ra)
RAM: Corsair Vengeance 1866 Mhz 2x4GB KiT (alap esetben 1333-nak látja a gép)
VGA: Gigabyte Radeon 7950 Windforce 3GB (nincs húzva, gyári értékeken hagytam)
HDD: 1x 500GB WD 7200 RPM (régi bootwinyóm), 2x 2TB WD Green (alap Win tükrözés, azért 2 egyforma)
HANG: Asus Xonar DX hangkártya
TÁP: Corsair TX650-M
Monitor: Dell U2410
HÁZ: Cooler Master Centurion 5 II.
és az SSD...

Az alaplapi BIOS a legutolsó elérhető verzió (F12)

Azt tudni kell, hogy a gépem alig másfél éves és amíg nem volt benne SSD, vígan elment 4500-ra húzott procival és 1866-ra beállított (gyári alap Gigabyte bios profile1) memóriával.

Annyi probléma volt időnként, hogy a gép nem tudott lemenni shutdownba rendesen (windows leállít szépen, monitor kikapcs de lámpák égve maradtak a tornyon és a proci venti nekiállt tekerni mint állat, illetve hibernálás esetén miután lekapcsolt, nemsokkal később visszakapcsolt magától (ezt valószínűleg a bios wake on lan okozta, amit kikapcsoltam utána már jó volt). Ez a shutdown para is volt hogy több hónapig nem jelentkezett, aztán pár alkalommal megint, utána megint több hónapra megszűnt. Az OCZ SSD alatt is előfordult 2x, utána checkdisk lett a vége de ment tovább rendesen aztán 1x csak vége lett.

Tehát a fenti tünet áll fent, nem merem kikapcsolni sem a gépet, SSD gariztatás meg megint 2 hét lenne, persze ha nem marad más az lesz, de itt már nem az SSD-kkel lesz a gond, ha a másodikkal járok így...

Az OCZ és a Samsung is teljesen jól működik és hibátlan a (legújabb) HD Sentinel szerint, illetve többféle
teszten is hozták az elvárható értékeket.

Tehát húzás levétele után bebootolt az SSDről, aztán restartolni már nem tudott, csak ha lekapcsoltam
a tápot (megvártam a boot sequence-t mikor többedjére is BooTMGR missing volt és biosba lépés után kapcsoltam le a tápot, majd vissza.)

Köszönöm a segítségeteket, remélem van valakinek ötlete, ha nincs akkor jó lesz egy jövendőbeli X-akták epizódba forgatókönynek...

GaB

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.