Belefutottam egy érdekes Everest jelenségbe.
Miután átalakítottam a proci tuning kialakítását (11.5x246 -> 9.5x298), a fix szorzó miatt nem működik winben a CnQ. Emiatt az RMClolck progit üzemeltem be Performance of Demand profillal 2 lépcsős energiagazdálkodással.
Mivel kíváncsi voltam, hogy az új kialakítású tuning mennyire befolyásolja a memóriasebességet, elővettem az Everest-et és megnéztem a memó olvasást, írást, másolást. Az olvasásnál jópárszáz MB/s-al nagyobb eredményt kaptam, mint előtte 6500MB/s vs. 7200MB/s. Kicsit meglepődtem ezen, mert elvileg minimális az órajeleltérés a jelenlegi állapot javára (944MHz vs. 945MHz).
Párszor rányomtam még az F5 gombra és ekkor meglepetésemre néha mért az Everest 6500 körüli értéket is, de legtöbbször a 7200 magassága lett az eredmény.
Ekkor kiléptem az RMClockból, így a proci 9.5x298-as beállításba került. Megnéztem ismételten az olvasási tesztet, de mostmár rendre 6500 körüli értéket kaptam csak, akárhányszor frissítettem a mérést.
RMClock újraindítása után szintén jöttek a 7200-as eredmények. Gyorsan beüzemeltem RMClock-ban a Maximal Performance profilt 9.5-ös szorzóra és át is kapcsoltam. Újra megnéztem az Everest memó olvasást és így is rendre 6500 körüli értékeket kaptam.
Googliban utánanéztem egy újabb Everest verziónak és letöltöttem a 4.10.1095beta verziót, hátha valami verziós dologba futottam bele. Eredmény: ugyanaz a jelenség az újabb verzióval is.
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

) képekkel...

)