2013. május 23., csütörtök

(#101) AtHoS

AtHoS
(PH! kedvence)

Belefutottam egy érdekes Everest jelenségbe.

Miután átalakítottam a proci tuning kialakítását (11.5x246 -> 9.5x298), a fix szorzó miatt nem működik winben a CnQ. Emiatt az RMClolck progit üzemeltem be Performance of Demand profillal 2 lépcsős energiagazdálkodással.

Mivel kíváncsi voltam, hogy az új kialakítású tuning mennyire befolyásolja a memóriasebességet, elővettem az Everest-et és megnéztem a memó olvasást, írást, másolást. Az olvasásnál jópárszáz MB/s-al nagyobb eredményt kaptam, mint előtte 6500MB/s vs. 7200MB/s. Kicsit meglepődtem ezen, mert elvileg minimális az órajeleltérés a jelenlegi állapot javára (944MHz vs. 945MHz).
Párszor rányomtam még az F5 gombra és ekkor meglepetésemre néha mért az Everest 6500 körüli értéket is, de legtöbbször a 7200 magassága lett az eredmény.

Ekkor kiléptem az RMClockból, így a proci 9.5x298-as beállításba került. Megnéztem ismételten az olvasási tesztet, de mostmár rendre 6500 körüli értéket kaptam csak, akárhányszor frissítettem a mérést.

RMClock újraindítása után szintén jöttek a 7200-as eredmények. Gyorsan beüzemeltem RMClock-ban a Maximal Performance profilt 9.5-ös szorzóra és át is kapcsoltam. Újra megnéztem az Everest memó olvasást és így is rendre 6500 körüli értékeket kaptam.

Googliban utánanéztem egy újabb Everest verziónak és letöltöttem a 4.10.1095beta verziót, hátha valami verziós dologba futottam bele. Eredmény: ugyanaz a jelenség az újabb verzióval is.

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#102) AtHoS

AtHoS
(PH! kedvence)

Egy nüansznyi info.

A procihűtő ventillátor az alaplapi szabályozás következtében néha olyan alacsony fordulaton megy, hogy a lap nem képes detektálni. Ilyenkor a Chassis ventifordulat kerül CPU venti fordulatként kijelzésre

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#103) StaMiNa válasza AtHoS (#102) üzenetére

StaMiNa
(fanatikus tag)

Én szerintem a magasabb fsb miatt kaptal jobb ertket, hiaba a mem nem valtozott. Regelj be az oldalamra es nezd meg top10ben kinek hogy alakulnak a sebessegei everestben. (alairasban van a cim)

Szenvedélyünk a kert: www.passiflora.hu Weblapkészítés: www.pfnet.hu

(#104) AtHoS válasza StaMiNa (#103) üzenetére

AtHoS
(PH! kedvence)

Szerintem meg az RMClock Performance on Demand profil működése játszik be valahogy, mert ha az RMClock nincs elindítva, akkor stabil 6500 körüli értékek jönnek csak.

(#105) Fboy

Fboy
(fanatikus tag)

Hi!

A stability tesztnél a cpu throttling mit jelent? Illetve ha a memóriákat tesztelem itt és olyan üzenetet kapok, hogy: Warning: Hardware failure detected, az azt jelenti hogy a memória hibázik?

(#106) Fboy válasza Fboy (#105) üzenetére

Fboy
(fanatikus tag)

Azt hiszem megvan a gond. A biosom kicsit lejjebb vette a memória időzítéseket...2.5-3-3-6 helyett 2-3-3-5-re:)

(#107) Mz/ts250@300 válasza Fboy (#105) üzenetére

Mz/ts250@300
(fanatikus tag)

cpu throttling =Azt jelenti ha jol tudom,hogy ha a procid tulmelegszik akkor a bios vesszi vissza a mhz illetve a feszt.
Tehátt ha 0 akkor jó
És most már nem hibázik a teszt?

A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.

(#108) Arni

Arni
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok

Az operációs rendszer / üzemidőnél a rendszer elérhetőség pontosan mit jelöl? Mi ez a %-os érték?

Don't Blink

(#109) AtHoS válasza Arni (#108) üzenetére

AtHoS
(PH! kedvence)

Szerintem ha összeadod a fölötte található Összes üzemidő és Összes üzemszünet másodperc értékét, akkor kapod meg a 100%-ot.

A %-os érték (az összes üzemidő %-os alakja) ehhez a 100%-hoz mérten mutatja, hogy mennyit volt üzemben az Operációs rendszer.

[Szerkesztve]

(#110) Fboy válasza Mz/ts250@300 (#107) üzenetére

Fboy
(fanatikus tag)

így nem hibázik, csak észre se vettem, hogy a bios agressívabb időzítéseket állított be...

(#111) Hack3er válasza Fiery (#96) üzenetére

Hack3er
(őstag)
LOGOUT blog

Az miért nem az északi híd hőmérsékletét irja ki az everest a P956-ös lapoknál? :F
A déli hid hömérsékletére nem vagyok kíváncsi :D

 iPad Mini + Griffin Survivor 

(#112) AtHoS

AtHoS
(PH! kedvence)

Belefutottam egy érdekes dologba.

mr_ricsi fórumtárs A64 X2 tuningolásának segítségéhez készített egy prociszorzó-memóriaosztó táblázatot CPU-Z progi felhasználásával. Hasonló okokból kifolyólag Én is nekiálltam egy bővített táblázat létrhozásához, de Én az Everest CPUID ablakát használtam az osztó változásának figyeléséhez.

Nos a 2 táblázat az egymást fedő területen 2 helyen eltérést mutat.

tábla1: [link]
tábla2: [link]

8.5-ös szorzó BIOS 667-es beállítás: CPU-Z 5-ös osztó, Everest 6-os osztó
ill.
9.5-ös szorzó BIOS 533-as beállítás: CPU-Z 7-es osztó, Everest 8-as osztó

8.5-ös szorzónál meg is néztem nálam mi lesz az eredmény [link]

A Clockgen a CPU-Z-t támasztja alá, míg a Sandra az Everest-et.

A nagy kérdés pedig az, hogy melyik is a valóság?

(#113) XbandX válasza Picco (#20) üzenetére

XbandX
(tag)

Komoly...komoly...az enyim is leszakadt volna...majd egyszer....talán 5-6 év múlva ilyen eredményeink lesznek!:DDD

Vagy 10-20 ;)

[Szerkesztve]

"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: emberek és magyarok."- Isaac Asimov

(#114) Fiery válasza AtHoS (#101) üzenetére

Fiery
(VIP)

Ez sajnos normalis jelenseg, az EVEREST benchmarkjainak a megfelelo mukodeshez fontos, hogy le tudja tiltani az energiagazdalkodasi funkciokat. Ez nem gond, ha Cool'n'Quiet, C1E (Enhanced Halt State) vagy SpeedStep-rol van szo, de az RMClock kontarkodasat nem tudja az EVEREST letiltani. Ne hasznalj ilyen progit, ha benchmarkolsz, eleve semmi ertelme.

AIDA64.com

(#115) Fiery válasza AtHoS (#102) üzenetére

Fiery
(VIP)

Amennyiben csak egyetlen ventilatort erzekel az EVEREST, akkor azt a legtobb alaplapnal mindenkepp ''CPU'' neven fogja kiirni.

AIDA64.com

(#116) Fiery válasza Hack3er (#111) üzenetére

Fiery
(VIP)

Nem az EVEREST donti el, hogy mit lehet es mit nem lehet egy adott alaplapon monitorozni :)

AIDA64.com

(#117) Fiery válasza AtHoS (#112) üzenetére

Fiery
(VIP)

Erre csak annyit tudok mondani, hogy mi bizunk az EVEREST erre vonatkozo moduljanak pontossagaban.

AIDA64.com

(#118) tlac válasza AtHoS (#112) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nem értelmeztem, hogy mit írtál (sőt esélyes, elbeszélek melletted :) ) de a cpu-z és a everest nem egyformán írja ki az arányokat:
everestnél dram:fsb arány (raádásul nem is egyszerűsít, pl. 12:8-at ír ki 3:2 helyett)
cpu-z-nél fsb:dram arány van

[Szerkesztve]

http://hardverapro.hu/apro/hauppauge_wintv_38104_tv-tuner_olcson_elado/friss.html

(#119) HodyDEATH

HodyDEATH
(kvázi-tag)

sziasztok....

van egy kis gondom az everestel... TRIAL tehát csak 30napos próba verzió.. nem tud valaki nekem egy serialt adni?? előre is köszönöm.. fontos lenne mert így elég sokminent nem enged...

(#120) HodyDEATH válasza HodyDEATH (#119) üzenetére

HodyDEATH
(kvázi-tag)

Bocsi.. elfelejtkeztem magamról.... bocsi a megszegésért.... :Y

(#121) Lalaland válasza Fiery (#117) üzenetére

Lalaland
(tag)

Szia!
Az alaplapomat nem ismeri fel rendesen(adatlapomnál), az új betak hol érhetőek el?
előre is köszönöm

N o S o u n d J u s t S p e e d

(#122) Fiery válasza Lalaland (#121) üzenetére

Fiery
(VIP)

A legujabb EVEREST beta itt talalhato --> [link]

Ha netan me'g ez sem ismeri fel a lapodat, akkor engedd neki, hogy indulaskor, a figyelmezteto ablakrol tovabblepjen, es keszitsen automatikusan egy riportot, majd azt fel tudod tolteni kozvetlenul a szerverunkre.

AIDA64.com

(#123) Skeleton01

Skeleton01
(fanatikus tag)

Az Everest azt írja ki a lapomra hogy MSI K8N Neo4 Platinum, a lapra az van írva, hogy Neo4 H, a dobozára meg, hogy Neo4 F. Na most akkor melyik az igaz?

(#124) Rover623 válasza Skeleton01 (#123) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Derítsd ki...:DD
Nézd meg szépen az alaplapod pofikáját és hasonlítsd össze az MSI weboldalán található (tájékoztató jellegű;]) képekkel...
Aztán ha nem az Everest-nek van igaza, közöld az eredményt Fiery-vel, vélhetőleg meg fogja köszönni...
Ha meg igaza volt, akkor tapsold meg...azt is meg fogja köszönni... :))

primus inter pares

(#125) Zoli329

Zoli329
(PH! addikt)

Üdv!
A következőre keresném a problémát. Adott memória sebességmérések. Olvasás írás másolás oké. Késleltetést lefuttatom külön kapok pl 49-et. De a cache&memory-val a késleltetés nemstimmt, 56. Mindig jóval több, mintha csak külön futtatom. Legújabb beta-val is.

Pecsét és aláírás nélkül is hiteles...

(#126) AtHoS válasza Fiery (#117) üzenetére

AtHoS
(PH! kedvence)

Köszi a válaszokat, most már minden világos :R

Én is inkább az Everest-nek hiszek, mint a CPU-Z -nak, mivel az elméleti számítások is az Everest-et igazolják.

Ráadásul a CPU-Z nálam csinált érdekes dolgokat: elindítottam és néztem az értékeket a kezdőablakban. Közben eltaboltam és csináltam mást, mikor is a gép egyszercsak magától újraindult. Nem tudtam mire vélni, így az előzőleg elindított programokat egyesével megnéztem melyik lehet a bűnös. Mondanom sem kell, hogy a CPU-Z elindítása után nemsokkal jelentkezett újra a tünet. Ekkor megnéztem, ha csak a CPU-Z van elindítva, akkor is csinálja-e. Hát csinálta. 1.40-5 -ös verzióval tapasztaltam ezt. Az 1.41-est meg nem néztem

(#127) AtHoS válasza tlac (#118) üzenetére

AtHoS
(PH! kedvence)

Lehet kicsit szűkszavúan írtam le, de nekem egyértelműnek tűnt :R

Akkor picit részletesebben:

Everestben az Eszközök/EVEREST CPUID ablakban a jobb alsó sarokban található érték CPU/x, ahol az x természetesen a memória osztó. Ez az érték az ablakban DRAM/FSB Ratio néven szerepel

CPU-Z-ben a Memory fülön olvasható egy FSB/DRAM érték, ahol szintén CPU/x érték szerepel

Igaz, hogy a két program más-más címet ír az értékekhez, de a kiírt osztó nagy valószínűséggel már a végleges memóriaosztó mindkét programban. Az eltérések a különböző x értékek a 8.5-ös és 9.5-ös szorzónál.

Mint visszább olvasható Fiery szerint is az Everest által mutatott érték a valós.

(#128) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Most a 4.10.1120 Beta van fenn.
A tálcán lévő érzékelőkhöz egy idő után hozzárakja a GPU ventijét. Csakhogy nem lehet kikapcsolni mert nincs ott a beállításoknál és az összegzés érzékelőnél sincs. :F
Hogy tuntessem el?

"Csak úgy mondom"

(#130) Worker

Worker
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Feltettem az Everest 4.10-es ultimate verziojat, h tudjam nezni a homersekleteket. Az alabbi eredmenyeket latom alacsony terheles mellett (bongeszgetes, utorrent, 35 folyamat kb):

proci - 35 fok (1. mag - 8 :F , 2. mag 16)
rack-es vinyo - 48
sata-s vinyo - 32
alaplap - 35

es ami aggaszt:
GPU VRM - 59 fok!!! -> komolyabb terheles nelkul nem sok ez egy kicsit? Okozhat ez meg problemat nekem? :F
GPU korny. - 47
GPU - 46

A konfigom rajta van az alaplapon.

"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

(#131) Worker válasza Worker (#130) üzenetére

Worker
(fanatikus tag)

Lehet, h a videokari hofokot nem jol meri, mert most pl fel ora jatek utan kialttabolva 90 (!!!) fokot mutatott az everest, pedig a videokari nincs huzva, es az Asus huto rajta nem mondhato rossznak...

Ja igen, es 1 percen belul, hogy 90 fokot mutatott, utana mar lement a mutato 60 fokra! Kb 1 percen belul!!!

Jol sejtem, h ne foglalkozzak a videokari homersekletmerojevel? :F

(#132) Worker válasza Worker (#131) üzenetére

Worker
(fanatikus tag)

Habar rajottem, h tenyleg jol meri a homersekletet az everest ( :R neki), mar sikerult megoldani a problemat... (bar nem hiszem h ez barkit is erdekelne, hisz senki sem probalt segiteni most :( )

(#133) RpPRO válasza Worker (#130) üzenetére

RpPRO
(őstag)

A VRM felol ne aggodj, HA stabilan futnak a jatekaid. En 4-5 perc utan elszallok, VRM tulmelegedes a ludas. Nem igazan ertem, h egy ilyen piszlicsare reszegyseg hutesen miert sporolnak atieknal...

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#134) Worker válasza RpPRO (#133) üzenetére

Worker
(fanatikus tag)

Vegre egy egyenes valasz :)

Stabilan futnak a gepigenyes jatekok is, csak kisse ijjeszto (volt), mikor gamebol kialttabolva neha 100-110 fokon mozgott a VRM... (es ami a legjobb, h par masodperc alatt kb 30 fokot zuhant alttab utan)

Koszonom a valaszt, bar ha a helyzet majd ugy hozza, lehet megis veszek vmi aprocska kis hutot, amit odaszerelek a videokari melle, had fujja a VRM-re a levegot :DDD

(#135) RpPRO válasza Worker (#134) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Az AC Heat Spreadert erre talaltak ki. Jobb hutest biztosit a vrmeknek. Mivel tobbfajta design van az 1950-es szeriaban, nem garantalt, h teljesen passzolna a vgadra. Masreszt beszerezni nem kis melo. Oriasi bakloves ATI reszelrol, h nem oldja meg ezeknek a mini chipeknek a huteset normalisan.

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#136) Rover623 válasza Keldor papa (#129) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Warez tevékenység? Egy őstagtól...?;]

primus inter pares

(#137) Worker válasza RpPRO (#135) üzenetére

Worker
(fanatikus tag)

Keresgeltem, es kicsiny orszagunkban senki sem forgalmaz ilyet Heat Spreader-t, tenyleg nehez beszerezni... Itt pH-n lattam meg 1 forumot, ahol USA-bol rendeltek tobben ilyen modulokat, igy kevesebb szallitasi koltseggel megusztak, de ugy latom ez is lecsengett mar... :( Mindenesetre korbekerdezgetem a hardverekkel foglalkozo ismijeimet, hatha vhol ott lapul egy megis ;)

Nem tudom, hogy Ati-eknal a tesztelesek soran hogy engedhettek meg maguknak, hogy igy adjanak ki egy karit... :F
Komolyabb terheles alatt 100 fok fole megy ez a kis bizbasz... Ha ez igy megy tovabb, tervezhetek egy uj videokarit? :W

[Szerkesztve]

(#138) RpPRO válasza Worker (#137) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Vagy kreativkodhatsz egyet: [link] ;)
Gyere at az ATi Radeon X1950 PRO / GT topikba es nezz korul.

(#139) Vigneau válasza Fiery (#122) üzenetére

Vigneau
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez a legfrissebb beta jelenleg, ami elérhető?

Érzem az avart az erdőben...

(#140) Fiery válasza Skeleton01 (#123) üzenetére

Fiery
(VIP)

Az EVEREST melyik verziojat hasznalod? Ha nem a legujabb betat, akkor frissits kerlek: [link]

Ha ez is ugyanazt irja ki, akkor masold be ide a topicba az Alaplap / Alaplap es az Alaplap / BIOS oldalak teljes tartalmat, hogy utana tudjunk nezni a dolognak.

AIDA64.com

(#141) Fiery válasza Zoli329 (#125) üzenetére

Fiery
(VIP)

Milyen processzorod van? Milyen beallitasokkal hasznalod (CPU FSB, CPU szorzo)? Milyen memoriad (pl. DDR2-800) van es azt milyen beallitasokkal hasznalod? (pl. 450 MHz, 5-5-5-15 CR1).

AIDA64.com

(#142) Fiery válasza Csapi007 (#128) üzenetére

Fiery
(VIP)

A GPU ventilator fordulata valos ertek? Vagy teljes keptelenseget mutat? Az OSD-n is megjelenik ez az ertek?

ATITool vagy RivaTuner tudja merni a GPU venti fordulatot? Ha igen, mennyit mutatnak?

AIDA64.com

(#143) Fiery válasza Worker (#130) üzenetére

Fiery
(VIP)

A maghomersekletek sajnos nem minden Athlon 64 procinal stimmelnek, ugyanis bizonyos reviziokban a homero dioda egyszeruen hibas erteket ad vissza. Leginkabb a Brisbane magos Athlon 64 X2-kre jellemzo ez, de regebbi prociknal is elofordul.

A GPU VRM normalis, aka'r 90-100 fokra is fel tud szökni teljes terheles alatt. A VRM a videokartya legforrobb resze.

AIDA64.com

(#144) Fiery válasza Worker (#131) üzenetére

Fiery
(VIP)

Az ATIToollal es a RivaTunerrel is nezd meg, de minden bizonnyal azok is ugyanazt fogjak mutatni. Ha megszunik a terheles, a VRM eleg hamar vissza tud hűlni.

AIDA64.com

(#145) Fiery válasza Vigneau (#139) üzenetére

Fiery
(VIP)

A legfrisseb betara mutato link a #140-es hozzaszolasomban talalhato :))

AIDA64.com

(#146) Zájec válasza Fiery (#145) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

:) mostmár helyesen mutatja a cpu és mag hömérsékletét..
eddig forditva volt ( a cpu melgebb volt mint a mag ..)
mostmeg ebbe a verzióba jól mutat.. a mag 44 fokos a cpu meg 37 fokos..
az elözö verzioba a cpu 37 fokos , de a mag 28 fokos volt..
ez volt a furcsa.. de most jó.. köszönjük :R

(#147) Mikiller

Mikiller
(tag)

Hi!
Hol látható az Everestben a PCI Express frekvenciája?
Vagy ha nem látható akkor milyen progival nézhető meg XP alatt?
THX!

(#148) vlaci79 válasza Fiery (#145) üzenetére

vlaci79
(senior tag)

Szia!
Intel Celeron 420-ra (Conroe-L) mikor lesznek optimalizálva a memória sebesség tesztek?
VLaci

(#149) ész ventura

ész ventura
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A linken mellékelt problémám van, memória tesztnél, valamint a sebességméréseknél nem írja ki az alaplap fajtáját, viszont pl. az összegzésnél igen. Mi lehet a gond? Látszik az everest verziója is, hátha az segít. Előre is köszi!
[link]

Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...

(#150) Fiery válasza Mikiller (#147) üzenetére

Fiery
(VIP)

Az EVEREST csak nVIDIA chipseteknel tudja merni a PCI Express orajelet.

AIDA64.com

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.