2012. május 23., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Milyen NETbookot vegyek? (kiemelt téma)

(#10451) kovacszk válasza themebuilder (#10449) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Szintén mutathatok száz különböző szervíztapasztalatot asusal is. MOndtam amiből 1000 adnak el abból persze hogy kevesebb a hibás mint amiből 5000-et. A szervíz is leterheltebb.

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#10452) themebuilder válasza kovacszk (#10451) üzenetére

themebuilder
(őstag)

A félig hivatalos megbízhatósági statisztikák mást mutatnak
Ott %-osan az Asus messze van az élmezőnytől

♫ Xears Bazár Számla/1év Garancia! -> xears.com + ebay.de ♫ Turbo Devices TD II/TD III v2/XE200Pro, XN1-2, Motion XMPro, Giant Force XGF500Pro, XR120Pro III/Resonance, iPhone 3/3GS/4 Headset href.hu/x/f41b ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#10453) Dave™ válasza k.t.a. (#10450) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Igen, alkalmas.

(#10454) rakal válasza k.t.a. (#10450) üzenetére

rakal
(senior tag)

Szia!
A netbookokon is jól fut a Win7,főleg 2GB RAM-mal.
Office,Net,Skype etc. nem probléma.
Ha visszaolvasol,a viták nagy része a HD videó képességre van kihegyezve(amik nézésére ezek a kis gépek nem igazán alkalmasak,de nem is arra lettek kitalálva,de sokan szeretik/nék mobil HD lejátszónak használni ezeket a kis gépeket)

(#10455) Borsó válasza themebuilder (#10452) üzenetére

Borsó
(újonc)

Tudnál belinkelni ilyen listát? Nem kötözködni szeretnék, tényleg érdekel!

Csak mert a google-ba beírva az első cikk: http://ipon.hu/hir/laptop_megbizhatosag_gyarto_es_fajta_szerint/9671

Ez szerint pont az Asus a legjobb.

(#10456) PaladiN válasza Dave™ (#10050) üzenetére

PaladiN
(senior tag)

Kedvesem vett maganak Asus 1101 HA-t. En csopppet pesszimista voltam, hogy lassu lesz meg sirni fog miatta (nekem), de meglepetesemre nem veszes a kicsike. Persze eros kompromisszumkeszseg kell hozza, de ha az ember arra keszul hogy lassu lesz akkor nem csalodik. ;] Ezzel a peldannyal konkretan nem ajanlott semmifele flash-es jatekot jatszani, de meg remenykedni sem. Viszont a filmeket viszi mint kisangyal, illetve egyszerubb progikat is turhetoen futtat.
Szvsz a mai netbookok meg nem tartoznak abba a szegmensbe amire szanjak oket, de hatarozottan remenykelto kep alakult ki bennem a tapasztalatok alapjan. Lehet hogy mar csak par ev es valoban csak meretbeli kompromisszumok kellenek egy ilyen dontes meghozatalanal.

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#10457) PaladiN válasza PaladiN (#10456) üzenetére

PaladiN
(senior tag)

Ja es meg annyi hozzatartozik, hogy nem Magyarorszagi vasarlas es ertelemszeruen a gari sem.

(#10458) littlemamba válasza themebuilder (#10442) üzenetére

littlemamba
(kvázi-tag)

Igazából kár volt beszállnom a beszélgetésbe, mert 1 típusú netbookot vennék, ha szükségem lenne rá, amit nem lehet az aldiban kapni, szóval nekem teljesen mindegy. Főleg, hogy nincs nagy szükségem netbookra. De a többi olcsóbb műszaki cikket megnézem majd az aldiban, úgyis jövő hónapban költözöm.

(#10459) Dave™ válasza PaladiN (#10456) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Ha a flash játék a farmville-t jelenti az lehet, hogy kiakasztja, de sok egyéb meg megy rendesen. Szóval ez így ebben a formában nem igaz, bár tény, hogy nem minden megy vele.

(#10461) PaladiN válasza Dave™ (#10459) üzenetére

PaladiN
(senior tag)

Az emlitett jatekot meg sem probaltam. Kartyazni szerettunk volna, de az 5-10 mp-es frissitesek lehetetlenne tettek. Lehet hogy igazad van es nem mindenhol lehet ezt tapasztalni, de sajna van ugy, hogy egy-egy nagyobb weboldalnal eszreveheto nehezsegek akadnak, amibol en arra kovetkeztetem, hogy az ero nincs a kis netbookkal. Osszessegeben viszont vallalhato, elheto ketyere annak, aki kepes elfogadni hogy neha docogos az ut.

(#10462) upszilon válasza upszilon (#10432) üzenetére

upszilon
(őstag)

Nos, kipróbálta valaki?

(#10463) Dave™ válasza PaladiN (#10461) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Igen, komolyabb flashek meg tudják akasztani sajnos. Majd a kétmagos atomok jobbak lesznek. Átlagos használatra viszont teljesen megfelel, bár nem árt a 2G ram meg a gyors winyó.

(#10464) PaladiN válasza Dave™ (#10463) üzenetére

PaladiN
(senior tag)

Nekem nem felelne meg a masina, mivel elvarasaim vannak egy szgeppel kapcsolatban. No nem komolyak, de vannak Viszont azt elismerem, hogy aki elfogadhatonak tartja hogy mai gepen olyasmit tapasztal mint anno a kb a p3-okon akkor jo valasztas lehet. A magam reszerol nemi ketsegem meg a mostani ketmagosokkal is van. Minden bizonnyal jobban megeri mindenfele alacsony fogyasztasu celchipekkel telirakni ezeket, mint gyartani egy alacsony fogyasztasu, de meg kelloen eros procit, aminek az arat is lent tartjak. Ellenben ha ez a mindenre kulon celhardver vonal marad, akkor meg jo ideig lesz ... :U szajizunk, legalabbis nekem.

(#10465) Gergő_

Gergő_
(őstag)

Macbook Air :D

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#10466) EmThor

EmThor
(őstag)

Acer 521 vidi + teszt.

1.7ghz AMD Athlon Neo II, egy fokkal jobb mint az Atom 450, de csak tényleg egy fokkal. A 4225 ATI kártya + HDMI nem rossz, itthoni Acer oldalon már fenn van 11"-os (Acer 721) tesójával együtt.

Ugyanez HP-ban: HP Pavilion DM1zjátéktesztek

(#10467) mukibuci válasza Gergő_ (#10465) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Ide tuti nem szállítják ki :N Ha meg mégis, akkor úgy megvámolják, mint a fene :( Az ára pedig elég jó így!

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#10468) PNP válasza mukibuci (#10467) üzenetére

PNP
(senior tag)

Jó ár ez egy noname gépért?
Rendeltem már tőlük (de újra nem akarnék), tehát szállítanak ide, vám valóban esélyes.

(#10469) Gergő_ válasza PNP (#10468) üzenetére

Gergő_
(őstag)

a 95 $ vám több mint esélyes, valóban. csak a doboza miatt linkeltem. :D

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#10470) kovacszk válasza Borsó (#10455) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

És gyorsan tegyük hozzá ez nem az ipon felmérése. Csak ha valaki nem nézi meg a linket csak következtet.

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#10471) mukibuci válasza PNP (#10468) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Mivel a belseje "szabvány", ezért csak a külsőt figyelembe véve sztem jó ár. Legalábbis nekem tetszik, eléggé vékony és kecses :U

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#10472) themebuilder válasza Borsó (#10455) üzenetére

themebuilder
(őstag)

Ennél komolyabb nyilvánosságra nem kerülő részletesebb statisztikáról olvastam
pont szinte az ellenkezőjét bizonyította be

Utána néztem, de nem találom sehol
Pedig biztosan olvastam ilyen cikket, valószínűleg eltávolították valamilyen okokból - lehet mégiscsak az volt az igaz és a tőkeerősebb gyártók törötették

nem reklám értékű volt vagy olyan hír ami vitatható

Elég részletes és hosszú cikk volt

♫ Xears Bazár Számla/1év Garancia! -> xears.com + ebay.de ♫ Turbo Devices TD II/TD III v2/XE200Pro, XN1-2, Motion XMPro, Giant Force XGF500Pro, XR120Pro III/Resonance, iPhone 3/3GS/4 Headset href.hu/x/f41b ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#10473) PNP válasza themebuilder (#10472) üzenetére

PNP
(senior tag)

Összeesküvéselméletekre, fikciókra nem vagyok kíváncsi.

(#10474) Saint_ válasza Gergő_ (#10465) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

ez kurvajó :DDD

amugy ha gift-ként küldenék, lehet, hogy vámmentes lenne.... nem?

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#10475) Gergő_ válasza Saint_ (#10474) üzenetére

Gergő_
(őstag)

biztosan megvámolnák [link] 150 € felett mindent

(#10476) Saint_ válasza Gergő_ (#10475) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

rendeltem hongkongból telefont, azzal nem volt baj. most rendeltem még kettőt, remélem azokkal se lesz :D

(#10477) Gergő_ válasza Saint_ (#10476) üzenetére

Gergő_
(őstag)

én is szoktam néha filléres cuccokat. csaknem retro telefonok? :D

(#10478) Saint_ válasza Gergő_ (#10477) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

privi

[ Szerkesztve ]

(#10479) Rick4 válasza Gergő_ (#10475) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

A hatályos törvények szerint az EU-n kívülről érkező cuccoknál a vám már érvényes 22 EUR felett, ráadásul emmellett (illetve pontosabban erre rá) áfa is van, ami eleve 25%.... Ez a nagyobbik baj, ámbár nem harapnak mindenre, ezek meg egy darabos tételek, jellemzően kis csomagban...

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#10480) Gergő_ válasza Rick4 (#10479) üzenetére

Gergő_
(őstag)

ha jól veszem ki a cikkben is hasonlóan van leírva:
"Az unión kívüli üzletből rendelve korábban ugyan lehetett azzal trükközni, hogy az amerikai eladó céggel ajándékként adatták fel a megvásárolt csomagot, ezt mostanra helyi törvényi változtatások miatt már nem lehet kihasználni.A személyesen történő behozatallal ellentétben a postai rendeléskor a 150 eurónál olcsóbb, de 22 eurónál drágább eszközökre vámot ugyan nem, de a hazai áfát meg kell fizetni. Ha ennél drágább eszközt hozunk be vámot és áfát is kell fizetni - már ha a kiválasztott ketyere nem 0 százalékos vámmal importálható."

ha az USA-ból rendeled: 0% vám de a 25% ÁFA természetesen megvan:

"Ha az Európai Unión kívülről hoznánk be elektronikai ketyerét privát célokra, fontos tudni, hogy vannak olyan eszközök is, amelyeket nulla százalékos vám terhel. Jó hír, hogy e sorok írásakor például az Egyesült Államokból behozott számítógépekre és digitális fényképezőre 0 százalékos vámot kell fizetni, ugyanakkor például egy GPS-navigátorra 3,7 százalékos vámot rónak ki, egy iPodra vagy más hordozható zenelejátszóra pedig 5 százalék a fizetendő vám. Ellenben egy videolejátszós iPod Touch modell már más besorolás alá esik, ezt jelentősen nagyobb mértékű, 13,9 százalékos vámtétel terheli, míg ha csak akkumulátort rendelünk meglévő laptopunkhoz, annak 2,7 százalékos a vámtétele. Az egyik jelenlegi slágerterméket, az Amazon Kindle e-könyv-olvasót szakértőnk sem tudta besorolni teljes biztonsággal egyik csoportba sem. Példáinkban az USA-ból való magáncélú importot vettük alapul."

igen, de kibontják! mi van ráírva: Macbook Air! :D hongkongi marketing fail in this way ;]

[ Szerkesztve ]

(#10481) rakal válasza Gergő_ (#10465) üzenetére

rakal
(senior tag)

Szia!
Én még azt is megkockáztatom ,hogy az OSX Snowy Wind is simán felmegy rá,
szóval már majdnem igazi "Macbook Mini"

(#10482) ludsimon válasza Gergő_ (#10465) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

DX-es laptop?
Ez milyen már? :D

Nem is olyan rég rendeltem egy lámpát, rossz volt, szó nélkül küldtek egy újat, igaz nem tétel nekik.. Az is igaz, hogy azelőtt már megvolt a 25. tökéletes hibátlan termék, ez volt az első ami elromlott.

Csak azt hiszem ha egy ilyen Netbook-nál megtörténne, akkor 3x is megvámolnák, kifele, befele, majd még egyszer befele. :(
Szóval ez így elég gáz, így biztos nem vennék, bár még ha vám se lenne se biztosan megvenném, mert azért nem kis pénz 1., a másik meg a gari..

"Sports! Live your life to be proud yourself. And your life will turn to a happy life. Train yourself!" by me http://goo.gl/Rz9vX

(#10483) Gergő_ válasza rakal (#10481) üzenetére

Gergő_
(őstag)

ez érdekes. könnyű feltelepíteni? csak winden megy?

@ludsimon

persze, azért elég rázós így rendelni és nem sokkal olcsóbb mint itthon. egyetlen előnye a 13,3 colos képernyő.

(#10484) yolan

yolan
(Ármester)
LOGOUT blog

Sziaszok!

Olyan kérdésem lenne, hogy max 450 dollárért melyik netbook éri meg a newegg.com oldaláról?
Kint tudnám megvenni, vagy innen a neweggtől vagy az ebayről, ha azon is megtalálható a kiszemelt gép.
450 dollár a határ.

Samsung ST500 fényképező: teljesen új, garancia, doboz, gyári cuccok, 4Gb SDHC, puha vagy kemény tok, mini tripod. 40.000 - http://href.hu/x/g0qi

(#10485) Gergő_ válasza yolan (#10484) üzenetére

Gergő_
(őstag)

10 colos netbook legyen?

(#10486) yolan válasza Gergő_ (#10485) üzenetére

yolan
(Ármester)
LOGOUT blog

ami 450ért a legjobban megéri, ahogy nézegettem akad 12.1-es is 450 alatt

Samsung ST500 fényképező: teljesen új, garancia, doboz, gyári cuccok, 4Gb SDHC, puha vagy kemény tok, mini tripod. 40.000 - http://href.hu/x/g0qi

(#10487) Chris Kiki

Chris Kiki
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Van egy Dell 1012 HD-m, benne Crystal gyorsítóval. A probléma az, hogy a Crystal nem gyorsít. A rendszer annak rendje és módja szerint látja a kártyát, a legfrissebb driver van fent a Broadcom oldaláról + a legfrissebb Intel driverek. Win7-et használok (legújabb Mediaplayer) és a Flash-ből is a 10.1 van fent. Ennek ellenére semmi gyorsítás, a 720p videólejátszás 100% processzor terhelés mellett történik, néha akadozva. 1080p-ről álmodni sem lehet. Láttam a neten teszt videókat, ahol ilyen konfiggal az 1080p 40% proci mellett röccenéstelenül ment.
Miért nem használja a rendszer a Crystal HD-t ha már egyszer ott van?
Egyébként úgy nézem ez nem egyedi probléma, külföldi fórumon is láttam, hogy több embernek sem működik. Win7 64 az oprendszer.
Valami ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#10488) Dave™ válasza Chris Kiki (#10487) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

(#10489) rakal válasza Gergő_ (#10483) üzenetére

rakal
(senior tag)

Wind-re van kihegyezve,arra simán úgy felmegy,mint a windows,csont nélkül,semmi extrát nem kell telepíteni.Ha belülről olyan hardveresen,mint a Wind,akkor simán fel kell neki menni,szerintem nem véletlenül úgy néz ki,mint az Air,azért olyan,hogy azt tudjunk belőle csinálni,ahogy a kínaiakat én ismerem... ;).Eredetibb Macet tudunk csinálni a Mac-nél...
Egyébként az OSX snowy wind a system infoban Macbook Air-ként azonosítja az MSI Wind-et!
Hackintoshra biztosan OK,esetleg pár drivert kell extrában feltelepíteni(esetleg WLAN,vagy audio)

[ Szerkesztve ]

(#10490) a000 válasza rakal (#10489) üzenetére

a000
(őstag)

Egy fujitsu Mini Ui 3520 netbook-ra is felmászna az osx?

You see things and say, 'Why?", but I dream things and say, 'Why not? -George Bernard Shaw

(#10491) Chris Kiki válasza Dave™ (#10488) üzenetére

Chris Kiki
(kvázi-tag)

Ez szép és jó, csakhogy a lista nekem nem tartalmazza a Broadcom Video Decoder-t (a leírásban az 5. képen van) !
Na most hogyan tovább??
A vezérlőpult szerint a driver rendesen telepítve van.

(#10492) Chris Kiki válasza Chris Kiki (#10491) üzenetére

Chris Kiki
(kvázi-tag)

Nos, közben kijött a legújabb Broadcom driver, és futnak rendesen a videók (MediaPlayer-rel) meg a Flash.
Érdekes módon a KMplayert még ezzel sem tudtam működésre bírni.
A régi driver be sem regisztrálta a Broadcom videó dekóder dll-jét, de miután külső forrásból ezt kézzel megtettem azután sem működött.
Mindenesetre köszönöm, hogy szántál rám időt.

(#10493) a000 válasza Chris Kiki (#10492) üzenetére

a000
(őstag)

Az újabb kmplayer-el vannak gondok. Nálam is sokszor kifagy. Eddig ilyen nem volt, csak az új csinálja ezt.

You see things and say, 'Why?", but I dream things and say, 'Why not? -George Bernard Shaw

(#10494) gyuribá

gyuribá
(újonc)

Mivel annyit kérdeztem én is beírom a tapasztalatokat.
Végülis vettem egy renew HP Mini 210-1030eh Pacific Blue-t.
Amit eddig tapasztaltam, csak pozitív. Van egy 5 mp alatt feljövö böngésző, skype, multimédia szekció. Innen tovább léphetsz a WIN7-re, ami 1 GB-vel is elmegy. Az opr. feltelepítése flottul és gyorsan ment az előpreparált winyóról. Később ezt az / üzleti / állapotot visszaállító 3 dvd-s mentés is simán lement egy usb-ide-sata adapterrel csatlakoztatott belső dvd-íróval. A youtub videókat gönyörűen viszi, és kiderült, hogy a poker progik simán futnak, akár 2 asztal is.
Idáig jutottam.

(#10495) a000 válasza gyuribá (#10494) üzenetére

a000
(őstag)

A fujitsu Mini Ui 3520 már igen megküzdött az xp-vel, próbáltam win7-el is, az se volt az igazi, de jobb volt. Most linux van rajta, firefox be tud azért akadni több ablaknál.

(#10496) Ch4r0n

Ch4r0n
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Arra gondoltam vennék egy netbookot a jövőben. Rengeteget nézelődtem fórumokon meg teszteket, de nem igazán találtam meg a számításomat. Leírom a főbb szempontjaimat, amik a legfontosabbnak tartok.
Irodai munkára lesz elsősorban tehát office menne rajta legtöbbet, jó lenne a magyar teljes értékű billentyűzet, de ilyen környezetbe nekem fontos, hogy minél csendesebb legyen, de ne melegedjen, korszerű alkatrészekből jól összeszerelt, megbízható gép legyen elsősorban.
A hordóhatóság is nagyon fontos számomra tehát 10,1”-osok érdekelnének elsősorban. HDMI-s legyen, bár meglepődve tapasztalom, hogy nem olyan elterjedt a netbookok piacán még…
Mivel itt rögtön hozzátenném, hogy jó lenne a (1376x768) felbontás, mert szeretnem egy hdready tv-re rákötni prezentációkat mutogatni, meg dvd illetve divx filmeket nézni és ezek a paraméterek lennének rá a legjobbak.
A kijelző lehetőleg nem csillogjon, az üzemidő annyira nem fontos álltalába tápról használnám, de azért túl kevés se legyen.
Tudom eléggé behatároltam, de bízom benne, hogy tudtok javasolni valamit nagy hozzáértésetekkel, olyan 100e forint környékén szánnék rá, vagy kicsit többet, ha szerintetek az kell, hogy minél jobban megfeleljen a fentebb leírtaknak.
Válaszotokat előre is köszönöm!

(#10497) Gergő_ válasza yolan (#10486) üzenetére

Gergő_
(őstag)

átnéztem őket, de í]y elég nehéz hiszen kb 10 ezerrel olcsóbb mindegyik( a jelenlegi árfolyamok miatt) és így a hazai garancia miatt nem biztos hogy annyira megéri...
talán egy HP 5102-őt vennék mert az közel sem lehet ennyiért kapni itthon
esetleg ilyet: [link]

vagy ilyet: [link]

[ Szerkesztve ]

(#10498) a000 válasza Gergő_ (#10497) üzenetére

a000
(őstag)

Utolsó két linket rosszul linkelted, mert nem mennek.

(#10499) Gergő_ válasza a000 (#10498) üzenetére

Gergő_
(őstag)

köszi, tényleg nem linkelhetőek
az első: itt a lenovo tablet

a másik pedig egy dell mini 1012 elég akciós áron

(#10500) [oWn]f4te válasza Dave™ (#9910) üzenetére

[oWn]f4te
(PH! addikt)

Igyen teszek.

gomen------------>elvégre neked kell, vedd a fáradtságot, és nézd meg valami szótárban. :) ;)

:R:R:R

[ Szerkesztve ]

[Hetes az asztrometriára!]:[Jobb holnap egy DFC, mint ma ezer boing.]:[Sweeet nymphets from dusk 'till dawn.<333]:[\exec qlzato_1 / return]:[MIPS under the pillow]:-->SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Milyen NETbookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.