Tehát a fólia:
Ebayen rendeltem az XtremeGuard fóliát 4$-ért. Egy héten belül megjött az USA-ból. Felrakása máshogy ment mint az eddigi "kemény fóliáim" amit más cuccokon használtam, ugyanis ez PUHA.
-telefon kijelzőjét szépen megtisztítottam/zsírtalanítottam (én sima szappanos vízzel)
-kiészítettem egy kis tál picit szappanos vizet (én valami gagyi folyékony kézlemosót használtam)
-alaposan megmostam a kezem szappanos vízzel a csapnál.
-a fóliát leszedtem a szállításhoz használt hordozórétegről és beletettem a szappanos vízbe ázni pár mp-et
-picit összefröcsköltem a kijelzőt is, bár ha alaposan nedves lesz a fólia akkor ez nem szükséges
-kivettem a fóliát és ráillesztettem a megtisztított kijelzőre (nem kell megijedni hogy rátapad - nem fog)
-a fólia szépen csúsztatható ide-oda és beillesztettem pontosan az élekhez
-óvatosan (mivel még nagyon csúszkál) kitoltam a folyadék nagyját a fólia és a kijelző küzül a hozzá adott műanyag lappal
-utolsó pici illesztgetés de itt már csak alig-alig mozog (pár mikrométer)
-a maradék nedvességet és buborékokat alaposan kitoltam a fólia alól. ahogy egyre kevesebb a folyadék, egyre jobban tapad a fólia
-maradt pár nagyon pici -én mikrobuboréknak nevezem- a fólia alatt de nem kell megijedni ezek másnapra felszívódtak
-egy napig nem igen nyúztam a telefont hagy "diffundáljon" össze a fólia és kijelző
másnapra szépen kisimúlva buborék, gyűrődés és miegymás nélkül ott feszült a fólia a Defy-n
Tapasztalatok: rugalmas fólia ami meglepő volt számomra. Vagyis a kisebb karcokat pár percen belül egyszerűen lerúgja magáról. Nagyobb karcokat is ledobja magáról DE, és ezért nem tetszett egy pici barázda ott marad a helyén. Olyan mikor puha nyilonba végighúzod a körmöd és ott marad a nyoma tompán. A kislányom (másfél éves) az első adandó alkalommal az érintő gombokba vájta a kis éles körmeit Ezelőtt HERO-m volt ott voltak fizikai gombok is, azt nyomta egyfolytában), és ott is maradt szépen a tompa nyoma. Szinte fel is tudná gyűrni a fóliát akár a kijelző közepén is.
Használva picit olyan tapadós érzésem van (ezért lehet csak észre venni), ujjlenyomatot nem gyűjti, teljesen átlátszó, zsebből kivéve nem válik fel.
A körmös manőver leszedtem és újra feltettem. Pár nap múlva megint volt pár tompa bemélyedés. Most pihen agy fősulis jegyzetem elején a fóliaborítón. Levételkor nyúlik picit de visszanyeri eredeti állapotát...
A másik fóliatípust is az Ebayről rendeltem 3db-ot talán 2$-ért. kb. 2-3hét volt mire megérkezett Kínából. Ez kemény és vastagabb fajtából való.
Feltenni csak simán a megtisztított kéz és telefon után, pormentes környezetben, víz nélkül pattintottam fel:
-tisztítás
-fólia első réteg lehúzás
-szépen ráillesztettem a telefon egyik hosszabb széléhez, majd elengedtem. Simán felcuppant rá 1-2 a széléhez közel lévő légbuborék kivételével amit kitoltam alóla.
-lehúztam a második fóliát és kész. Teljesen buborék és pormentes és felválás és gyűrődés mentesen sikerült felapplikálnom.
Tapasztalat: teljesen átlátszó, ujjlenyomat gyűjtő de egyszerűen letörölhető, nem tapad, észre sem venni, zsebből kivéve nem válik fel. A Defy-t használni olyan mint a fólia nélkül.
Ezt körömmel megnyomni megkarcolni nem tudtam mint a másikat, viszont szerintem csúnyán ott maradnak a karcok ha mondjuk végighúzol rajta egy körzőt Nekem még teljesen karcmentes, de megpróbálok ügyelni arra hogy csavarral teli zsebembe ne tegyem a telefonom.
Véleményem: az olcsóbb kemény fólia jobban bejön mivel nem tapad, és nem extrém használat során jobban ellenáll a karcoknak.
ui.: képeket majd holnap este tolok fel.
Motorola DEFY with cm72-NIGHTLY-Defy, Samsung Galaxy Tab 10.1 (P7500XXLQ8) 4.0.4., Asus WL-500gp with Tomato-K26USB-1.28.8623MIPSR1_RAF-VPN