2013. május 22., szerda

(#1751) Infomaker

Infomaker
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Lejárt a hűségem tavaly év végén, gondoltam a 8M-ról 12-re bővítek amíg nincs itt a Digi, de hűség nélkül..

Hűség nélkül 17ezerért adná a 12M-t... :C
Inkább hagyjuk :C

(#1752) berbatov2 válasza berbatov2 (#1748) üzenetére

berbatov2
(fanatikus tag)

Szóval a platinum solora gondoltam, csak a link nem oda irányít közvetlenül.

(#1753) koháry válasza Infomaker (#1751) üzenetére

koháry
(kvázi-tag)

Hogyan lehet megtudni, hogy mennyi van még hátra a hűségidőből? Van valami online rész ahol megnézhetem vagy csak telefonon az ügyintézőktől? Másik kérdés, ha nem járt le a hűségem, akkor hogy lehet lemondani a upc-t és mennyi kötbért kell fizetni? :)

(#1754) bigdady válasza koháry (#1753) üzenetére

bigdady
(őstag)

kiküldtek egy szerződést abban szerepel minden.

(#1755) Infomaker válasza koháry (#1753) üzenetére

Infomaker
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

ÉN megkérdeztem név cím alapján telón.

(#1756) smog86 válasza berbatov2 (#1752) üzenetére

smog86
(senior tag)

:DDD

(#1757) Rison77

Rison77
(kvázi-tag)

Azért egy kicsit látszik, hogy az UPC milyen irdatlan mennyiségű pénzt keres a 29-es körzeten, hogy csak így bedobnak egy árcsökkentést 1-2e Ft értékben. Persze ezek a digi miatti utolsó rángások, de ha nem térülne meg nekik, nyilván nem csökkentenének ennyit.

[ Szerkesztve ]

(#1758) TCr válasza bigdady (#1750) üzenetére

TCr
(őstag)

Nem, az az igazán szopó ár, hogy 8200 Ft-ot fizetek a Silver Solo-ért.

War has changed.

(#1759) Rent válasza bigdady (#1754) üzenetére

Rent
(senior tag)

Tvsz-t átnéztem és az volt benne, hogy a hátralévő időig (amíg a hűséged tartana) ki kell fizetni az "akciós" (amiért kaptad hűség miatt) és a "listaár" közti különbözetet. De ha jól láttam, több mint a duplája a listaár az akciósnak, tehát a különbözet havonta magasabb mint az akcios amit fizetsz, tehát ha jól olvastam egyszerűbb hagyni lógni a kábelt a falban és kifizetni rendesen, mert több lenne a különbözet miatti kötbér. Cáfoljatok, remélem rosszul értelmeztem.

[ Szerkesztve ]

(#1760) bigdady válasza Rent (#1759) üzenetére

bigdady
(őstag)

Hát ez könnyen lehet

(#1758) TCr Az tényleg dúrva.

Nem tudják melyik ujjukba harapjanak, mert ha digi árra mennek le akkor le kéne vinni azoknál a 29-eseknél is az árakat ahol nincs konkurencia, csak ők; vagyis azok a fogyasztók úgy is kifizetik a magasabb árat! Így laviroznak. Januárban pl emeltek, most csökkentenek, szerintem attól függően csinálják melyik időszakban jár le több vagy kevesebb hűség

[ Szerkesztve ]

(#1761) bigdady

bigdady
(őstag)

az új akciós árak vonatkoznak a lejárt hűségidejű ügyfelekre is szerintetek?

(#1762) dr.bubo válasza bigdady (#1761) üzenetére

dr.bubo
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, ha újra hűséget kötsz velük.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#1763) bigdady válasza dr.bubo (#1762) üzenetére

bigdady
(őstag)

azt mondják csak az ujakra és a nagyobb csomagra váltókra vonatkozik

(#1764) dr.bubo válasza bigdady (#1763) üzenetére

dr.bubo
(őstag)
LOGOUT blog

:W Tényleg.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#1765) Rent válasza dr.bubo (#1762) üzenetére

Rent
(senior tag)

de miért kötne :F
Tengap becsönegettek (Monor) kimegyek látom digi-s kocsi. Megörültem, hogy biztos Előszerződést akarnak köttetni. Aztán kiderült, hogy ellenőr, aki átnézi kívülről, hogy rendben van-e a tányéros digi, amit januárban szereltek fel. Na megkérdeztem mit tud a kábelezésről, jó 20 percet beszéltünk. Azt mondta, már valóban elkezdték Monoron, és szerinte nem tarthat sokáig a teljes kiépítés, mert Vecsésen kb 2-3 nap alatt kábelezték be az egész területet. Megkérdeztem azt is, hogy fog menni a vezeték, én naív azt hittem a korábbi hozzászólások alapján, hogy föld alatt, mert itt írtátok többen, hogy a hidegben nem lehet ásni.. Na kiderült levegőbe megy az egész, ezért tudják pillanatok alatt végigkábelezni az egész várost, az edf-démász-szal vannak szerződésben, az ő oszlopaikon fog végigfutni, majd ha fent van azonnal megy az előszerződés, közben 72 órás tesztet nyomnak a végpontokon, mielőtt behúznák a házakba, tehát mire bejön a házba, már végigmegy egy 72 órás 100%-os terhelésen, körbelövik a jelet, azt mondta. :D És mindent kimérnek.

Megkérdeztem azt is, hogy ebben van-e még egy darabig jövő? Mármint a kábelben, vagy közel a vége a 80mbit, azt mondta, bőven sokáig fognak tudni majd még sávszélt növelni, csak legyen gyártó aki majd az eszközöket legyártja rá. Gyakorlatilag megnéztem neten és elvileg hullámhossz-osztásos multiplexálással 1Tb körüli átviteli értékkel rendelkezik az üvegszáloptika. Úgyhogy nem az lesz (mint upc-nél), hogy 10 évig maradnak a sávszélek, mert "nincs pénz beruházásra". Itt innentől adott lesz minden, elég lesz a céleszközökön bővíteni, amik már eleve bőven 80mb fölé vannak lőve, gondolom gigabit környékére.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem normális aki továbbra is elkötelezi magát a rézérpáros max 1x megabites upc-re duplaáron.

Itt Monoron állítólag 1 hónapon belül működni fog a szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy én azonnal be is köttetem a topnetet 4700ft (80/25) mostani 6500ft (8/0,75) helyett, a upc-t meg fizetjük júl1-ig, előtte 8 nappal lejelentem, hogy már 1.-el meg is szűnjön.

(#1766) bigdady válasza dr.bubo (#1764) üzenetére

bigdady
(őstag)

azt mondtam neki, hogy akkor ez esetben mondja meg hogy kéne lemondanom, amire időt kértek és egy felettes engedélyezte hogy hűség vállalásával menjen az akciós havi dij változatlan csomag mellett :C

(#1767) dr.bubo válasza Rent (#1765) üzenetére

dr.bubo
(őstag)
LOGOUT blog

"de miért kötne"

Mert talán még nem érhető el a digi nála és nem is tudható, hogy 1 éven belül elérhető lesz.

Bigdady Ügyes. :C Most úgy látszik minden ügyfelet megakarnak tartani.

[ Szerkesztve ]

(#1768) Rent válasza bigdady (#1766) üzenetére

Rent
(senior tag)

Melyik településen laksz?

(#1769) bigdady válasza Rent (#1768) üzenetére

bigdady
(őstag)

Újhartyán

[ Szerkesztve ]

(#1770) Rent válasza bigdady (#1769) üzenetére

Rent
(senior tag)

Arról még ezek szerint akkor nem volt semmi hír :F

(#1771) bigdady válasza Rent (#1770) üzenetére

bigdady
(őstag)

Digire gondolsz vagy ilyesmi? Semmi.

Vki tud online rendelni a upc oldalán 29-es online mgrendeléses keresztül? Kipróbálná? Nem lehet a 2-es űrlapról a 3-asra jutni mert nincs tovább gomb!!!. :W

Ügyintéző meg nem érti :W

[ Szerkesztve ]

(#1772) Infomaker válasza Rent (#1765) üzenetére

Infomaker
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Köszi az infókat! :R

Remélem, minden utcába eljönnek, mert a mi utcánk elég kicsi a vásártérnél...pár ház csak.

(#1773) bigdady

bigdady
(őstag)

Na vették a lapot és már működik a megrendelés, de a telefonos csaj hülyének nézett mint aki analfabéta. Szépen mondtam neki menjen fel a upc.hu-ra és próbálja ki és fellment... tényleg szar volt :C

(#1774) SirKero válasza Rent (#1765) üzenetére

SirKero
(senior tag)

Ez marhaság ( Vecsésen kb 2-3 nap alatt kábelezték be az egész területet. )
nem tudom a digis faszi honnan szedte ezeket. Én Vecsésen lakom és láttam meddig húzták a gerincet. Nem 2-3 nap volt az biztos hanem jóval több. :K

72 órás tesztet nyomnak a végpontokon, mielőtt behúznák a házakba, tehát mire bejön a házba, már végigmegy egy 72 órás 100%-os terhelésen, körbelövik a jelet, azt mondta. És mindent kimérnek. :Y
Erről meg csak annyit,hogy nálam már bekötötték a cuccot amikor rájöttek,hogy nincs jel mert valahol nem akasztották rá a hálózatra mi részünket. Három digis autó legénysége vagy három órán keresztül dolgozott mire megoldották a hibát. :C

Ezzel nem fitymálni akarom a Digit mert nagyon meg vagyok velük elégedve mind a szolgáltatás minősége mind az ár terén. Csak az igazság ez.

az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mer pazarolják a föld energiaforrásait, fogadjun most is be van kapcsolva a numlock-od pedig nem is használod a keypadot!

(#1775) enginev3.0

enginev3.0
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

silver solo jó lett volna, de ennyiért kell a kutyának

HTC , AMD , és Logitech FAN!!! II HTC 8x With Windows Phone 8 II Mindenkinek fontos valaki, igazából csak a hiányából érezzük mennyire - The Dark Knight Rises

(#1776) TCr válasza bigdady (#1773) üzenetére

TCr
(őstag)

Aláírsz még egy évet?
Én reménykedem, hogy hamarosan (még idén) ideér hozzánk a Digi... (Újlengyel)

War has changed.

(#1777) Infomaker

Infomaker
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy a UPCnél a telefonoskisasszony túl kis ember ahhoz, hogy elmondjam neki, hogy két lehetőség van:

vagy maradok 8 megán és lemondom 2 hónapon belül a Digi miatt
vagy felmegyek plusz pénzért erre 2 hónapra 12 megára...
Dehát nem adja oda az 1 éves árán a határozatlan 12M-t :)

mindegy, maradok 8on.

(#1778) gyiku válasza Infomaker (#1777) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

tolem ma a tres call centeres megkerdezte miert nem kivanom meghosszabbitani marcius vegen lejaro husegemet, 1 szoval valaszoltam: digi. nem volt tobb kerdese.

eladó cuccok: http://href.hu/x/e04c

(#1779) bigdady válasza TCr (#1776) üzenetére

bigdady
(őstag)

Alá.
Monor felé terjeszkednek, erre felé semmi hír se Dabas, se Ócsa se semmi, pedig ezek nem kicsik és nem falvak. 1 éven belül nálunk tuti nem lesz szerintem.

(#1780) dnyl válasza Rent (#1765) üzenetére

dnyl
(újonc)

Az 1 tbps átvitelre nincsenek még eszközök :) és, amit a digi épít, az gpon hálózat, ahol az üveg kapacítása megoszlik a végpontok között. 2,5 Gbps jön ki egy szálra a gpon egységből, ezen a sebességen osztozik a 32 előfizetőnél a net+tv+telefon, úgyhogy olyan sok tartalék nincsen benne, főleg ha rányomják a hd adásokat.

[ Szerkesztve ]

(#1781) Dictator^

Dictator^
(PH! kedvence)

upc lemondva :)
tv-teló még él 8 napig, azt csók.

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#1782) gyiku válasza dnyl (#1780) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

azert nagyobb tomlo, mint a sima coax.

(#1783) poli27 válasza bigdady (#1760) üzenetére

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem simán tudnak olyat hogy valahol drágább , ahol meg van konkurencia ott olcsóbb lásd mint a T csinálja csomó helyen !

(#1784) Rent

Rent
(senior tag)

Hát akkor a digis ellenőr ferdített, mert ezeket ő mondta. Hihetetlennek tűnt nekem is a 2-3 nap Vecsés. Főleg hogy azt hiszem hétfőn bukkant fel a szórólap, hogy megkezdték a munkálatokat Monoron, ma meg csütörtök van, a mi utcánkba meg sehol semmi. De mi értelme lett volna hogy kamuzzon?! Nem értem :) még mondta is hogy hogy leb....ta a srácokat, hogy hogy húzták a kábeleket Vecsésen, keresztül a fákon. :)))

[ Szerkesztve ]

(#1785) explorer68

explorer68
(lelkes újonc)

Dictator! Elő szeretnék készülni a bekötésre és a segítségedet kérem. Vázolom a helyzetet: az oszlopról jövő kábel bejön a padlásra, ha jól tudom van valami doboz amibe belemegy (ennek kell táp) és ennek muszáj nekem a padláson maradnia, mert a dobozból kijövő coax csatlakozót itt kell csatlakoztatnom a központi elosztóra. Ebből a dobozból jön ki a telefon és a net kábel is, nem tudom ez külön külön vagy ugyan az? Milyen kábellel jönnek ki ebből a dobozból UTP? Szerinted ők lehúzzák nekem a szerelő csatornán a számítógépig vagy ott hagynak x métert aztán szeva? Segítek, ha előre behúzok egy behúzó drótot? Köszi a választ előre is!

(#1786) poli27 válasza explorer68 (#1785) üzenetére

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

Hali

Padláson nem maradhat az eszköz, vagy csak saját felelősségre, mivel nagy a hőingadozás. Ha tönkremegy 50000ft majdnem az eszköz ára !Ha van a számítógép (router) mellett tv vagy coax akkor ott is rá lehet csatlakozni, mivel azon fel is megy a jel nem csak le ! Igen segítessz hogy előre behúzod a drótot, akkor tuti behuzzák a csőbe.

üdv

(#1787) Infomaker válasza poli27 (#1786) üzenetére

Infomaker
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Akkor hogy is van? J ha bent van valamelyik szobában a terminál;

de oda optika jön ugye? Akkor az optikt behúzzák nekem a falban lévő csőbe?

(#1788) dr.bubo válasza Infomaker (#1787) üzenetére

dr.bubo
(őstag)
LOGOUT blog

"Akkor az optikt behúzzák nekem a falban lévő csőbe?"
Be, meg téged is. :D

Könnyítsed meg a dolgukat és a csőbe húzzál be előre egy behúzó szalagot (már ha van).

(#1789) hirvadász

hirvadász
(újonc)

Sziasztok!

Most beszéltem Üllőn a polgármesteri hivatal 1 alkalmazottjával, és azt monta hogy a Digi Kft. rábólintott hogy a mi "drága" WTV-nk benne legyen az összes csomagban, úgyhogy jövő héten jönnek a Digi-től és megerősítik személyesen is polgármester asszonynál!
Gondolom utána kezdenek itt is kábelezni!

(#1790) gyiku válasza poli27 (#1786) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

tehat optika bejon a terminalig, es onnan megy szet a coax es az utp?

(#1791) SirKero válasza gyiku (#1790) üzenetére

SirKero
(senior tag)

Hátha ez segít:

[ Szerkesztve ]

az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mer pazarolják a föld energiaforrásait, fogadjun most is be van kapcsolva a numlock-od pedig nem is használod a keypadot!

(#1792) gyiku válasza SirKero (#1791) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

koszi. a legfelso vekony az optika?

(#1793) Dictator^ válasza gyiku (#1792) üzenetére

Dictator^
(PH! kedvence)

Igen

(#1785) explorer68: Mindenben tudsz segíteni, ha te húzod át, illetve behúzó drotot. De, hozzáteszem, mi mindent megcsináltuk a faternál, kb 1 óra lett volna az egész.. de mivel a Katonába nem volt jel, igy 3,5 óra volt, mire megoldódott...

[ Szerkesztve ]

(#1794) Dictator^ válasza explorer68 (#1785) üzenetére

Dictator^
(PH! kedvence)

Még valami, ha padláson van elosztód, az annyit jelent, hogy egyik TV-től megy kábel fel oda tuti. Ha lerakod a boxot azon TV mellé, aminek a kábele megy fel, akkor a terminálból elvezetsz egy x cm-es kábelt, oda egy kettes elosztó egyik a TV-be, másik a fenti elosztóba (már a kábel is ott van, csak az elosztóba). Mivel ez oda vissza, nálunk is ilyen megoldás lett a faternél.

(#1795) explorer68 válasza Dictator^ (#1794) üzenetére

explorer68
(lelkes újonc)

Köszi a segítséget akkor behúzok egy behúzót és elôkészítem a koax csatolást lent. Most már csak azt remélem nem utoljára kötik be nálam Maglódon. Ha valakiinél kötnek, akkor kérdezze már meg tôlük, hogy meg tudják-e mondani, hogy a Gábor Áron 69. mikor kerül sorra a 34/15 számú oszlopon lévô csatlakozó dobozból! Elôre is köszi!!!

(#1796) Dictator^ válasza explorer68 (#1795) üzenetére

Dictator^
(PH! kedvence)

Előre sosem fogják tudni, hova mennek , max azon a napon amikor elindulnak.
Ha minden szerelés 2 órát vinne el, akkor max 6 helyre mennének. Maglódon meg két brigád nyomja, van ahol több mint 2 óra megy el.. szóval várni kell.

Mellesleg amit mondtam, ott nem kell előkészíteni, ha minden igaz, max ők beraknak egy 2es elosztót..

(#1797) kabelmania27 válasza explorer68 (#1795) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

A hibajelenségek megelőzése végett szerintem érdemes a régi kábeleket lecserélni újra, ha nem 3x árnyékolásúak. A digi kiosztásában az analóg adások alacsony frekiken találhatóak, régi koax kábelek ezeken a frekiken összeszedik a zajokat.

(#1798) kabelmania27 válasza SirKero (#1791) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Neked hány felé van elosztva a koax?

(#1799) explorer68 válasza Dictator^ (#1796) üzenetére

explorer68
(lelkes újonc)

Persze nem is az elosztó a fontos, de ha már most odakészítek egy elosztót akkor azzal sem kell már foglalkozni. Fôként a behúzó szálra gondoltam elôkészíteni. Csak azért vagyok aprólékos, hogy én a legkevésbé tartsam fel a szerelôket és sok helyre tudjanak menni!

[ Szerkesztve ]

(#1800) kabelmania27 válasza explorer68 (#1799) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Osztót fognak ők adni szerintem.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.