Egy kis info a Netkontakttal kapcsolatban, akit komolyabban érdekel. Már most szeretném leszögezni, hogy nincs semmilyen érdekeltségem a cégnél, csupán egy volt ügyfél vagyok, és segítségképpen megosztanám veletek a pozitív és negítv tapasztalataimat is.
A sávszélességgel és pinggel összességében nem voltak problémák. Még a force5 csomagok előtt voltam náluk ügyfél. Ami korrekt volt részükről, hogy a legalapabb csomagban voltam, de nem volt lekorlátozva a sávszélesség. Ami az akkori technológián kifért, azt tudta a net. 2/1-re volt előfizetésem, és többnyire 6/3-at tudott. Elméletileg a max csomagjuk 8/2 volt akkoriban. Természetesen ezt nem kommunikálták felém. Nem tudom, hogy ez általánosan bevett szokás-e, vagy csak nálam elfelejtették lekorlátozni.
Látom sokat vitatkoztatok a torrenten. Nálam semmi probléma nem volt vele. Amikor telepítették a szolgáltatást, jeleztem ígényemet, és beállították a portforwardot, és tökéletesen működött. Gyakorlatilag nem tudok olyan dolgot mondani, ami nem működött volna, pedig nem csak böngészére használom a netet.
Ami még pozitívum, hogy hamarabb akartam lépni, mint ahogyan lejárt volna a hűségem, mivel kaptam egy jobb ajánlatot (megjegyzem nem a digitől), és azt is rugalmasan megoldották, nem kellett kötbért fizetnem, sem a hátralévő még szerződés szerinti hónapok díját sem.
Gondolom felvetődik a kérdés, hogy amennyiben ennyire jó volt, akkor miért jöttem el tőlük?
Egyrészt mielőtt megkötöttem a szerződést, akkor jelezték, hogy bővíteni fogják a rendszert a közeljövőben, így nagyobb sávszélességen tudok majd internetezni. Amikor megkötöttem velük a szerződést, ennek tudatában döntöttem mellettük. Eltelt majdnem egy év úgy, hogy hónapról hónapra betelefonáltam, hogy érdeklődjek, mikor lesz már meg, és hónapról hónapra megkaptam a sablon választ, hogy már nemsokára az én területemen is elérhető lesz. Megjegyzem, ahogy eljöttem tőlük, néhány hónap múlva valóban meg is csinálták a bővítést, már elérhetőek itt is a Force5 csomagok, csak már nem én használom...
Másik nagy hátrányuk az az ügyfélszolgálat/hibabejelentés/hibaelhárítás szolgáltatásuk. Előfordult hogy nem volt internet, ami nem sokszor volt, de természetesen pont ünnepnapok, hosszú hétvégék idején. Telefonon nem lehet senkit elérni ebben az időszakban. Van elméletileg hibabejelntő sms szám, amire ha küldesz smst, kb. olyan, mintha istennek írtál volna, ami egyébként tudtommal pont dnyl fórumtárshoz jut el. Semmi reakció, hogy pl. köszönjük a bejelentést, elhárítás alatt van a hiba, kb. 1 óra és rendben. Eltelt a 4 napos hosszú hétvége, úgy hogy nem volt internetem, és még csak azt sem tudtam, hogy mikor lesz net. Óránként néztem, hogy hátha már jó, mert természetesen nem is álmodtam volna, hogy 4 napig hozzá sem nyúlnak. Az ezután következő első munkanapon elértem az ügyfélszolgálatost, aki tájékoztatott, hogy köszönik szépen, tudtak a hibáról, és elnézést kérnek meg minden, de ünnepnap lévén nem tudtak alkatrészt venni, ami elromlott. Annyi korrektség volt bennük, hogy kaptam egy fél havi díj kedvezményt emiatt. De természetesen ez nagyon nem vígasztal, amikor otthon üllsz 4 napig, szeretnél netezni, és nem megy, plusz még azt sem tudod, hogy mikortól lesz jó.
Ezek az én személyes tapasztalataim, ami nem jelenti azt, hogy mindekivel a fentiek szerint járnak el.
Bízom benne, hogy ettől függetlenül az éppen döntés előtt állóknak tudtam segíteni.
Zárszónak: úgy összességében véleményem szerint nem rossz szolgáltatás, ár/érték arányban sem. Egy ADSL szolgáltatástól messze jobb, de egy DIGI vagy egy T-Home hiéna ajánlatával/szolgáltatási színvonalával azért még nem tud nálam versenyben maradni.
[ Szerkesztve ]