2013. május 20., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (téma lezárva)

(#9001) Tubica válasza Tubica (#8928) üzenetére

Tubica
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ehhez a gépemhez, ezzel a adatokkal rendelkező HD 4850-es jó lenne ?

Technikai Paraméterek:
- 55 nm gyártástechnológia
- DirectX kompatibilitás: 10.1
- 800db stream processzor
- Mag órajel: 640 MHz
- RAM órajel: 1880 MHz
- RAM adatátvitel: 256 bit
- RAM: 512MB GDDR3
- Csatoló: PCI-E
- 2x DVI-I, 1x sVideo TV kimenet
CrossFire Ready

Üdv. és köszönet :)

Mennyire jó ez a kártya a konfigommal ?

GTA4/F1 2010/ crysis ezekre kellene legfőképpen

Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.

(#9002) RootRulez válasza fagy53 (#9000) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha most kéne vennem, én is GTX460-at vennék. :K

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#9003) csucsbicep válasza Tubica (#9001) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Proci miatt határeset. Egy kis tuning elkél...

(#9004) Smyth válasza Tubica (#9001) üzenetére

Smyth
(kvázi-tag)

Bocs, de nem látom a gépedben mik vannak :D lehet én vagyok a "pőőts" de hol van?
bytheway GTA4hez igen erős proci kell, meg min 2gb 800as ram, MIN!!! 4850-el szerintem már elmenne de prociban erősnek kell lenni :)
Üdv!

Engedj, hogy győzhess!

(#9005) Tubica válasza Smyth (#9004) üzenetére

Tubica
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

a proci 2.8ghz-en megy,
4gb samsung ram van benne ( 2*2gb 800mhz )

ehhez jönne a 4850-es.
Az alaplap egy MSI K9N neo V2

A tápom egy 400-as FSP

csucsbicep Milyen tuningra gondolsz ?

[ Szerkesztve ]

(#9006) RootRulez válasza Tubica (#9001) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezt már nem túltárgyaltuk? :D

[ Szerkesztve ]

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#9007) kriszbon válasza Tubica (#9001) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Mondjuk én sem látom hogy milyen géped van, nem tudom csucsbicep hol látja a procidat. :D
Amúgy milyen gyártmány ez a kártya ezekkel az órajelekkel? :F
Mod.1-2 Nah közben meglett.

[ Szerkesztve ]

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#9008) Tubica válasza RootRulez (#9006) üzenetére

Tubica
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem azért kérdeztem, csak hogy elbírja-e, és hogy a vidikari jó teljesítményt tud leadni ?

Nem kevés az 512Mb ramja ?

Egy AMD X2 5600+ os processzor. 2*2.8Ghz-en ketyeg.

MOD2: #9009# csucsbicep : mennyire kellene felhúznom a procit ?

[ Szerkesztve ]

(#9009) csucsbicep válasza Tubica (#9005) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Proci tuningra...

Az leginkább a sok élsimításra érzékeny. Azokkal kell finoman bánni.

[ Szerkesztve ]

(#9010) Smyth válasza kriszbon (#9007) üzenetére

Smyth
(kvázi-tag)

A proci sima IntelP4? mert az elég karcsú GTAIV-nek :( ha core2duo 2.8-on akkor már megéri a vga-t belegyűrni

Engedj, hogy győzhess!

(#9011) Smyth válasza Smyth (#9010) üzenetére

Smyth
(kvázi-tag)

na mostmár látom, ebbe kipróbálhatod sztem tuning nélkül aztán ha nem megy tuning, de előbb győződj meg hogy kell-e neki turbó :K

Engedj, hogy győzhess!

(#9012) csucsbicep válasza Tubica (#9008) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát egy 3GHz fölé nem ártana...

#9013:A 4850 erősebb, mint a 9600GT. Viszont ilyen felbontáson szvsz még tuningolva is proci limited lenne. Max megveszed a 4850-et és később procit cserélsz, mert arra a felbontásra bőven elég. Bár én azt mondom, hogy oda egy 5670 lenne ideális.

[ Szerkesztve ]

(#9013) Tubica válasza Smyth (#9011) üzenetére

Tubica
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

De szerintetek egy 9600Gt-nél erősebb a kártya, azaz többet ki tudok hozni játékok terén a gépemből ? Én minden 1152-es felbontásba szeretnék játszani, legalább medium beállításon.

MOD: (#9012) csucsbicep: értem. És az miért van, hogy az alaplap 210-es fsb-nél nem enged többet ? ha 211-re rakom, akkor nem bootol be :S se fesz emeléssel, se szorzó levétellel.

MOD2 : (#9012/#9013 ) és mekkora procit kellene vennem ? 3v4 magosat ? Illetve, akkor milyen alaplap jöhet szóba ?

[ Szerkesztve ]

(#9014) Smyth válasza Tubica (#9013) üzenetére

Smyth
(kvázi-tag)

Azért a hőt is figyeld AMD-nél ha már húzod

Engedj, hogy győzhess!

(#9015) Tubica válasza Smyth (#9014) üzenetére

Tubica
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hát, amilyen hűtés van a gépbe, teljes terhelés alatt nem megy fel se a magok hőmérséklete, se a proci 50 fok fölé :) remélem az jó :) :B :C

MOD: (#9012) csucsbicep: értem. És az miért van, hogy az alaplap 210-es fsb-nél nem enged többet ? ha 211-re rakom, akkor nem bootol be :S se fesz emeléssel, se szorzó levétellel. <--- erre valami ötlet ?

[ Szerkesztve ]

(#9016) csucsbicep válasza Tubica (#9015) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó. Megveheted akár a 4850-et is és idővel cserélsz pár cuccost... Arra a felbontásra sokáig elég lesz.

A 9012-es sztem ne itt beszéljük meg...

[ Szerkesztve ]

(#9017) lujo10 válasza fagy53 (#9000) üzenetére

lujo10
(fanatikus tag)

A gyártók tekintetében és is független vagyok (gondolom), mert már mindkét gyártó jónéhány kártyáját volt szerencsém használni. Mindazonáltal még gondolkodom, de valószínű, hogy a GTX 460-as lessz a kiválasztott, mert ha a 6850-et gariztatnom kell (és ez ennél a típusnál sajnos nagyon valószínű), az nem egy-két perc, és addig kártya nélkül maradnék.
csucsbicep: valószínű az lessz.

Mindenkinek köszönöm az infót :R

Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!

(#9018) Smyth válasza Tubica (#9015) üzenetére

Smyth
(kvázi-tag)

Az tökéletes! :) akkor a hűtéssel nem lesz gondod, 4850-et énis ajánlom egyébként, majd később proci-lap csere, de nem lesz vele gondod szerintem ;) mennyiért kínálják a vga-t?

Engedj, hogy győzhess!

(#9019) Tubica válasza Smyth (#9018) üzenetére

Tubica
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

16.000 Ft :) + 890Ft a posta.

Szerintem ez elég korrekt ár. 1 hónap garancia is van rá.
Reménykedem hogy jó lesz a kari.

(#9020) : Gigabyte hd 4850 zalman

[ Szerkesztve ]

(#9020) csucsbicep válasza lujo10 (#9017) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link] - Ez segíthet eldönteni.

Tubica: Ha lapot szeretnél vagy procit nézz be a Milyen alaplap/Proct vegyek topikokba. Ott segítenek. Egyébként konkrétan milyen típusú 4850?

[ Szerkesztve ]

(#9021) lujo10 válasza csucsbicep (#9020) üzenetére

lujo10
(fanatikus tag)

Igen, ezt a tesztet én is olvastam, csak sajnos az általam kinézett kártya (GTX460 1GB GAINWARD GoldenSample) nincs benne.

[ Szerkesztve ]

Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!

(#9022) csucsbicep válasza Tubica (#9019) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha jól tudom, akkor ennek sajnos nem szabályozható a hűtése...

(#9023) Tubica válasza csucsbicep (#9022) üzenetére

Tubica
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Riva tunerrel se ?

Amúgy a magnak elég az órajele ? 640Mhz

Szerintem lehet, csak azért, mert 2 ágú :)

(#9024) csucsbicep válasza Tubica (#9023) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, pont az a gond, hogy csak két eres...
A kari bőven elég lesz alapon is.

(#9025) Tubica válasza csucsbicep (#9024) üzenetére

Tubica
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az ilyen "problémát" hogy lehet szabályozni/megoldani ?

(#9026) csucsbicep válasza Tubica (#9025) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hűtőcsere...

(#9027) SLYM

SLYM
(PH! kedvence)

üdv. ezek között a kártyák között mi a különbség? melyiket érdemes venni? illetve ilyen árkategóriában ez a best buy kártya ugye? köszönöm

- VGA VTX3D Radeon HD 6850 1 GB DDR5: 42.990,-
- VGA Sapphire Radeon HD 6850 1 GB DDR5: 44.990,-

(#9028) RootRulez válasza SLYM (#9027) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

teljesítményben semmi... :N

érdemes elgondolkodni egy gtx460on is...

(#9029) Smyth válasza RootRulez (#9028) üzenetére

Smyth
(kvázi-tag)

megbízhatóság miatt, én a Sapphiret venném, és +2k-t megér a sapphire név

Engedj, hogy győzhess!

(#9030) RootRulez válasza Smyth (#9029) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én is a Sapphire-t preferálom. :K VTX amúgy is okozott már nem egy meglepetést. :U

[ Szerkesztve ]

(#9031) csucsbicep válasza SLYM (#9027) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sztem is Sapphire. De az említett 460-at én is számításba venném...

(#9032) Lmh

Lmh
(senior tag)

Sziasztok, szép hajnalt mindenkinek!

Az lenne a kérdésem h milyen VGA-t ajánlanátok a következő vasakhoz:

lap: gigabyte ep45-ds3
proci: e8500 ( nem szeretném húzni, nem is értek hozzá )
ram: 2*1GB ddr2 800mhz (pc2-6400)
táp: corsair cx 430 (Biztonságosan szeretném működtetni, a gép sokszor megy akár napokig. egyszer már égett ki elég jó tápom.)
Ramot még hajlandó lennék mellé cserélni vagy bővíteni, ha szükséges.

(( most egy XFX 9600gt 512mb gddr3 740mhz alpha dog editionöm van ))

Előre is köszönöm

(#9033) Shuki válasza Lmh (#9032) üzenetére

Shuki
(tag)

Ha full hd ban játszol akkor min. gtx 460, ha nem, akkor elég valami egyszerűbb is.
Memóriában pedig 4gb alatt ne gondolkozz.
E8500 at pedig vétek nem húzni :D

[ Szerkesztve ]

(#9034) Lmh válasza Shuki (#9033) üzenetére

Lmh
(senior tag)

köszi szépen, de még kérnék mástól is véleményt :) akár konkrét vga-t is :) köszi

[ Szerkesztve ]

(#9035) RootRulez válasza Lmh (#9032) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szia! Minimum +1GB ramot még vegyél. :K Felbontásod mekkora, mennyi a keret rá? 40K körül van ATI 6850 és nVidia GTX460. Ezek a kártyák pariban vannak. A választásod a garancia, funkciók vagy akár a szimpátia alapjén hozhatod meg. :K Ha többért vennél, akkor 6870 vs. GTX470. De heteken belül itt a GTX460-at leváltó GTX560, ami ha másért nem is, de azért hasznos, hogy lenyomhatja az árakat. :U

(#9036) Stirbi

Stirbi
(PH! addikt)

Üdv, érdekesség képpen csak:

Ha valaki szeretne játszani és nincs nagy keret vga-ra de ujat akar venni akkor ime 4650 1gb gddr3

[ Szerkesztve ]

✔ MINDEN RENDELÉSHEZ AJÁNDÉK VÁSÁRLÓI KÁRTYA A STILLMASS WEBSHOPON!!! Minőségi táplálékkiegészítők: WWW.HU.STILLMASS.EU ✔

(#9037) RootRulez válasza Stirbi (#9036) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az jó, de lehetne ennyiért 512MB-os HD4670es. :K

Na itt van, ez se rossz. :N

[ Szerkesztve ]

(#9038) freddirty

freddirty
(tag)

Sziasztok!

Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy mostanság milyen videokártyát volna érdemes vásárolni. Igazából az öregedő gamer generációhoz tartozom és már csak évente néhány nagy nevű játékkal játszom. (ennyire is nehezen szorítok időt) Tehát a desktop PC-m az ideje nagy részét nem 3D játékkal tölti. Emiatt gyakorlatilag a legcsendesebb de elegendő teljesítménnyel rendelkező kártyát keresem.
A legcsendesebb egy 5750-es passzív Gigabyte kártya volna de ez kb. +30% pluszt jelentene a mostani több mint 3 éves 8800GT-m hez képest. Ez pedig semmi, a váltáshoz általában minimum +80% -ot kell hoznia egy eszköznek nálam.

A PC amibe kellene:

GAP35-DS4, q9650, 4GB, 1920x1200 LCD.

/Csendesítve van, tehát minden venti fordulata egy központi szabályozóval a minimumon van. A leghangosabb az SSD melletti HDD ami felpörög ha éppen kell./

A directx9->10 váltás ha jól emlékszem a felasználóknak nem hozzott semmit, gyanítom (bár nem néztem utána) a dx10->11 váltással is hasonló a helyzet. Tehát ez nem szempont?!

fred

(#9039) RootRulez válasza freddirty (#9038) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jelenleg még nem szempont a DX11, de ahogy olvastam, nem 1-2 hónapra vennéd a kártyát és később jól jöhet... Mennyit szánnál rá? Ha lenne rá 40+-ed. akkor az 1GB-os GTX460-at vagy HD6850 valamelyikét ajánlom, ezek bármelyike FullHD-n is el fog boldogulni. Ha nincs rá annyi, akkor se add 5770 vagy 768MB-os GTX460alé. :N

[ Szerkesztve ]

(#9040) csucsbicep válasza freddirty (#9038) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor legalább GTX460 1GB. A géped is jó alá. A ph tesztben pedig megtudod nézni, hogy melyik verzió milyen csendes.

(#9041) Izzé válasza freddirty (#9038) üzenetére

Izzé
(őstag)

/pill ez a legerősebb passzív vga, viszont ez sem olyan gyors amilyet Te szeretnél, kb 15-20%-al erősebb csak az 5750-től. Egyetértek a többiekkel, GTX 460/6850-el szemezgess. Utóbbiból elvileg lesz passzív változat is. [link]

(#9042) RootRulez válasza Izzé (#9041) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Odab@sz, kíváncsi vagyok mennyire bír el vele a passzív borda. :K

(#9043) Izzé válasza RootRulez (#9042) üzenetére

Izzé
(őstag)

A giga megoldotta a 4850-el, pedig az többet fogyasztott. Szerintem nem lesz problémás, bár én megajándékoznám 1-2 méretes ventivel. :)

(#9044) csucsbicep válasza Izzé (#9041) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sztem is elég lesz ez a hűtés neki, főleg egy jól szellőző házban...
Télen még egy kicsit melegít is.

(#9045) Izzé válasza csucsbicep (#9044) üzenetére

Izzé
(őstag)

Ja, feltéve ha lesz belőle valami. Most nézem, a cikk már lassan 2 hónapos a PC honlapján meg még mindig se híre se hamva. :F

(#9046) csucsbicep válasza Izzé (#9045) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pedig szerintem lenne rá kereslet, bár akkor lehet, hogy a feledés homályába merült....

(#9047) RootRulez válasza csucsbicep (#9046) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én is tuti megtámogatnám egy 12 centis ventivel, ha más nem, 5V-al hajtva. :K Bár az én házikóm pont szellős. :K

:DDD

(#9048) spacer

spacer
(fanatikus tag)

20000 ft környékén melyik nvidia kártya a legjobb ár/teljesítmény kategóriában? Lehetőleg egy halkabb verzió lenne a tökéletes, és a dx11 nem számít.

>>>>>>>macbook air<<<<<<

(#9049) freddirty válasza Izzé (#9041) üzenetére

freddirty
(tag)

Hm ez a 6850-es passzív kártya ígéretes, ha nem hozza ki a powercolor akkor majd a Gigabyte megcsinálja. Ezek szerint érdemes várni.
(A dragon age 2-nek még el kell mennie a mostani gépemen, és egyébként jön a Nintendo 3DS is márciusban :)

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!

fred

(#9050) Stirbi válasza RootRulez (#9037) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

hát jaja :K

de iponon nincs vtx3d 4670, és a legolcsobb 4670 is 18,5k :)

✔ MINDEN RENDELÉSHEZ AJÁNDÉK VÁSÁRLÓI KÁRTYA A STILLMASS WEBSHOPON!!! Minőségi táplálékkiegészítők: WWW.HU.STILLMASS.EU ✔

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.