2013. május 26., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (téma lezárva)

(#8101) Osynho

Osynho
(őstag)

Hy.
A konfigomba keresek új vga-t. A kiszemeltek eddig a Gigabyte GTX460-as, illetve HD6850-es modelljei voltak. Viszont ma megláttam, hogy az 5850 is hasonló árban kapható (legalább is árgép szerint). Sapphire, illetve VTX3D. Ezeket nem ismerem, főleg a hűtésükre lennék kíváncsi, ha valaki mondana pár szót róluk, megköszönném :R
Tudom, kb minden második kérdés az, hogy GTX460 vagy 6850 legyen, de én mégis ezt kérdezném, csak most itt az 5850, ami gyorsabb mint ez a kettő, bár régebbi generáció. Lemaradnék valamiről, ha a 6850 helyett az 5850-et választanám?
Most tiszta AMD-s a konfigom és olvastam olyat, hogy rendszerszintű driverben gondolkodnak, tehát lesz-e abból előnyöm a jövőben, hogy mindenem vörös a gépben? :D
A következő gondom a táp, ami csak 360W-os. Ilyen szempontból hasonlóak a vgak, ha jól tudom tdp alapján 6850 < 5850 < GTX460 1gb a fogyasztás. Nem szeretnék tápra is költeni, bár lehet muszáj lesz. A mostani tuningolt 4830-am is zabál sztem majdnem annyit, mint ezek, ezért reménykedem :)

205/50 R16-os nyári gumit keresek!

(#8102) MZsoltee válasza Osynho (#8101) üzenetére

MZsoltee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Milyen tápod van? A VTX3D meg elvileg egy elterjedt gyártó külföldön, de a karinak sztem kérdezz utána az 5850-es topicban.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#8103) RootRulez válasza Osynho (#8101) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem még ha csak kicsivel is de kevesebbet eszik a GTX460/6850 páros a 4830-asnál... De nem erem 100%-ra kijelenteni, hogy el fogja bírnia rendszert a 350W-os táp (feltételezem, nem gagyi tápról van szó). :N

Én a 6850-est venném. :K

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#8104) Osynho

Osynho
(őstag)

Zalman ZM360B-APS a tápom. FSP bél, 312W összteljesítmény 12V-os ágon. A 4830-at feszt emelve 720/2000en használom, így játékok alatt az egész konfig nem eszik 200W-ot.

Mi az előnye a 6850-nek az 5850-el szemben, ha egy áron vannak kb?

(#8105) Sz.Miki válasza Osynho (#8101) üzenetére

Sz.Miki
(őstag)

Szia én mindenképp a Sapphire gyártót ajánlom, ő az AMD elsősszámú gyártója, a leg problémamentesebb kártyák, még ref kártyák között is.

"Aki éjjel legény az nappal alszik"

(#8106) Csabroncka válasza fenergie84 (#8100) üzenetére

Csabroncka
(senior tag)

thx :R

"in medias res" Nincs végzet, csak ha bevégzed!

(#8107) ZeroCaptan

ZeroCaptan
(kvázi-tag)

Sziasztok. "ÚJ" videokártya vásárlás előtt állok, van pár kiszemeltem, ezek közül venni fogok egyet a héten, szeretném megkérdezni szerintetek melyik a "JOBB" tudom ezek nem olyan jók de egy radeonx1250 integráltnál jobb lesz amit veszek...
Gépem:
asus m2a-vm amd 4200x2
wd 320 gb 350 wattos táp
samsung dvd rw 2 gb kingmax memória ddr2

1. Gigabyte HD5450 512MB GDDR3 PCIe 700/1500 mhz 9700 ft
2. Sapphire HD4350 1G HM DDR2 HDMI 600/600 mhz PCIe 7500 ft
3. NVIDIA 8400GS 512MB PCIE GIGABYTE HDMI 650/1000 MHz 7100 ft
4.ATI HD4550 512MB DDR3 GigaByte PCX (onboard memory 128mb) mit jelent ez? 7800 ft

ÉN a sapphire hd4350-et néztem ki, olcsó és 1gb-os.. Vélemény? Ja és jobb lesz a hang szerintetek az új kártyával? Nem nagyon értek hozzá, de drága x-fi hangkártyám van.
Szerintetek bármelyik jó lenne? Kb. annyira kéne hogy a mostani játékokkal 1024-ben minden hülyeséget kikapcsolva tudjak játszani rendesen.

[ Szerkesztve ]

NHL, NBA, Soccer

(#8108) fenergie84 válasza ZeroCaptan (#8107) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

Az 1-est vedd, az a legfrissebb és DDR3-as...

★ BF3: fenergie84 ★

(#8109) Osynho válasza ZeroCaptan (#8107) üzenetére

Osynho
(őstag)

1GB vramnak nem sok értelme van ebben a kategóriában, a ddr3-nak viszont annál inkább! :) Szóval szerintem az 5450-el járnál legjobban.
Nem értem, miért várod el egy vga-tól, általa hogy a Xi-fi jobb hangjot adjon? :D

(#8110) RootRulez válasza ZeroCaptan (#8107) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha az idézőjelbe írt ÚJ azt jelenti másikat, akkor lehet jó lenne egy másnak régi neked "ÚJ" 3850-es is, ami 10K-ért megszerezhetsz használtan és erősebb akármelyiknél a felsoroltak közül...

De pl 10-12-ér már csíphetsz magadnak GT240-est is...

[ Szerkesztve ]

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#8111) ZeroCaptan válasza Osynho (#8109) üzenetére

ZeroCaptan
(kvázi-tag)

Ok kössz a válaszokat mindenkinek :D Mintha azt olvastam volna hd-s videokártyától jobb lesz a hangzás :DDD Akkor kijelentem hogy nem vagyok elájulva az x-fitől ;] Megyek holnap és megveszem a csodás hd5450-et, ezután gondolom elfog indulni a toca grid és tudok játszani :C

NHL, NBA, Soccer

(#8112) Osynho válasza ZeroCaptan (#8111) üzenetére

Osynho
(őstag)

Milyen hangcuccal hallgatod a hangkarit?

(#8113) ZeroCaptan válasza Osynho (#8112) üzenetére

ZeroCaptan
(kvázi-tag)

Logitech x 530. Lehet ez a baj? A basszus az durva, és játékoknál jól szuperál, de zenénél elfogy a tudomány, jobb mint az alaplapi realtekkel, viszont jobbra számítottam... Hiába állítgatok bármit nem akar átjönni a tiszta hangzás :DDD :F

NHL, NBA, Soccer

(#8114) ZeroCaptan válasza RootRulez (#8110) üzenetére

ZeroCaptan
(kvázi-tag)

Hmm, de nem akarok már keresgélni, nekem megfelel egy kártya ami futtatja 1024-ben a legtöbb játékot, szerinted arra elég az 5450-es 512 mb ddr3-rammal?

NHL, NBA, Soccer

(#8115) Osynho válasza ZeroCaptan (#8113) üzenetére

Osynho
(őstag)

Nem tudom milyen ez a hangcucc, de én, a mostani hifimmel egy 6 ezres Audigy-t használva nagyon durván hallom a különbséget az alaplapihoz képest. Mondjuk most éppen digitális kimenettel használom, de analóggal hallható a különbség!
Ez már nagyon off, sorry :B

(#8116) RootRulez válasza ZeroCaptan (#8114) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Részemről az 5450 belépőszint, ami office-ra való, youtube nézegetésre és netezés mellett... Az 5450esed az ATI HD2600PRO-nál is gyengébb, ami valljuk be, még a megjelenésekor se volt jó túl sok mindenre. :N Szóval játékra manapság HD4670 és GT240-nél nem adnám alább még 1024-re sem. :N

[ Szerkesztve ]

(#8117) ZeroCaptan válasza RootRulez (#8116) üzenetére

ZeroCaptan
(kvázi-tag)

Netezni az integrálttal is tudok. x1250hez viszonyítva azért sokkal jobb az a kártya ahogy elnézem.. Amúgy Playstationon szoktam játszani, de megéheztem egy kis pc játékra is, nekem megfelelne ez ha futnak rajta mostanáig a játékok 1024 felbontásban.

NHL, NBA, Soccer

(#8118) RootRulez válasza ZeroCaptan (#8117) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Annyi haszna van az általad felsorolt kártyáknak, hogy a VGA nem a rendszermemóriából csíp le magának, hanem van saját memóriája :DDD De akkor inkább vegyél bele még egy giga ramot VGA helyett és netezhetsz a gépen ezután is, a játék meg mehet a konzolon :DDD

(#8119) ZeroCaptan válasza RootRulez (#8118) üzenetére

ZeroCaptan
(kvázi-tag)

Nem mert 2-3 éves játékok már el sem indulnak valami 3.0 shader támogatás hiánya miatt, az meg van ezen a kártyán :D Fifa 11 fusson meg az assasins creed oszt jónapot. Nem kell ide crysis warhead 2200 felbontásban :)

NHL, NBA, Soccer

(#8120) RootRulez válasza ZeroCaptan (#8119) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én kitartok amellett, hogy HD3850, esetleg GT240 vagy 4670.

(#8121) Osynho válasza RootRulez (#8120) üzenetére

Osynho
(őstag)

+1 :K

(#8122) lecsokolbi

lecsokolbi
(tag)

Hello

Most fogom eladni a SAPPHIRE HD 4850 512MB -em. És szeretnék venni egy új kártyát ami teljesítményben ugyanilyen vagy jobb de fogyasztásban emberibb legyen.
Kinéztem egy MSI R5670 CYCLONE -t mert h állítólag nem is rossz, viszont tesztbe utánanéztem és elszomorodtam.
Viszont ezt megláttam Sapphire HD5750 1GB GDDR5 Vapor-X, jobban megérné igaz?

/15 db Piros Ponty/ Haibike Hai Challange SL power user - Az élet olyan mint a bicikli, hajtani kell hogy eltudj érni valamit.

(#8123) RootRulez válasza lecsokolbi (#8122) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kevesebbet fogyaszt, de annyival nem biztos, hogy megérje cserélni. :N

...

Mármint lehet az árkülönbözetet vagy 3 év alatt hozná be a fogyasztás, addigra meg eladod vagy elromlik. :DDD Szóval ha cserélnéd, akkor már legyen erősebb is és egyen annyit vagy kevesebbet és nem lesz fölösleges a csere... pl egy 5770, egy fokkal ez "hasznosabb/értelmesebb" csere...

Izzé Jaja a legminimum is 5550, az kb 4650-4670 szint asszem...

[ Szerkesztve ]

(#8124) Izzé válasza ZeroCaptan (#8117) üzenetére

Izzé
(őstag)

Ja, elindulnak majd a játékok, de a legtöbb még 1024-ben is szaggatni fog azzal az 5450-el.
Csatlakozom RootRulez véleményéhez, de ha mindenáron új vga-ban gondolkodsz, akkor gyűjtögess még minimum egy 5570-re.

(#8125) lecsokolbi válasza RootRulez (#8123) üzenetére

lecsokolbi
(tag)

Köszönöm a gyors választ. Szerinted sokkal gyöngébb lenne ha mégis az MSI R5670 CYCLONE -t venném a mostani 4850el szemben?

Ebbe a konfigba:

AMD Phenom II X4 965 3,4Ghz // Asus M4A785TD-M EVO // GEIL 2*2GB 1600MHz // Seagate Barracuda 500GB

/15 db Piros Ponty/ Haibike Hai Challange SL power user - Az élet olyan mint a bicikli, hajtani kell hogy eltudj érni valamit.

(#8126) Amarth

Amarth
(fanatikus tag)

Üdv!

GTX 460 vagy 6850 éri meg jobban?

Esetleg más alternatíva 45K körül?

[ Szerkesztve ]

(#8127) Izzé válasza RootRulez (#8123) üzenetére

Izzé
(őstag)

Az 5570 a 4670-el van kb pariban, viszont DDR5-el szereltet szinte ugyanannyiért lehet kapni mint a ddr3-al szerelt társait és az már csak a gpu órajelében különbözik az 5670-től amit egy kis tuninggal be is lehet fogni.
Az 5550 HA gddr5-el van szerelve akkor ott kullog az 5570 mögött, viszont árban idehaza sajnos majdnem egyformák, szóval szvsz jobb vétel a gddr5-s 5570.

(#8126) Amarth: Nincs. Az Ati kevesebbet eszik, picivel gyorsabb, de a képernyőn nem látnád előnyét, az NV meg tudja a PhysX-et.

[ Szerkesztve ]

(#8128) ZeroCaptan válasza Izzé (#8124) üzenetére

ZeroCaptan
(kvázi-tag)

Nem gond ha akadozik majd pár játék, tudnék venni drágább kártyát, de van ps-em elég nekem a low profile kártya, eddig is az volt és megvoltam vele, max leveszem a felbontást 800ra elég az úgyis megszoktam már gépen:DDD

NHL, NBA, Soccer

(#8129) Osynho válasza ZeroCaptan (#8128) üzenetére

Osynho
(őstag)

Nem kell feltétlenül drágábbat venned, használtan kapsz erősebbet.

(#8130) Jigsaww válasza Amarth (#8126) üzenetére

Jigsaww
(újonc)

Én is VTX3D 6850, és Giga GTX 460 között gondolkodtam. Ebben az árban ez a két kártya a legmeggyőzőbb. Végignéztem millió tesztet mind magyar, mind külföldi oldalon. Olyan játékokban amit nem nvidiára írtak az OC GTX-et is verte a 6850, sajnos miután meglett a VTX kiderült hogy bizony az atinak komoly gép kell (i7), és a mostani 4 magosított phenom II X2-mmel picivel, de szebben muzsikálna a GTX, de nem bántam meg. Ez a saját tapasztalat. DE... Kis piszkálással 6870-et lehet belőle csinálni. Nemértem hogyan, de van akinek összejött. Ha haver küldi a linket nekiugrok én is, és majd beszámolok. :)

Rendőrbácsi-rendőrbácsi! Az anyukám felakasztatotta magát, mit csináljak??? ---Szilvásbuktát mert azt szeretem...

(#8131) Butcher-HUN

Butcher-HUN
(őstag)

Sziasztok! Tudom nem ebbe a topikban van a helye de itt legalább mindig frissülnek a kommentek. Vettem egy Geforce GTX280 referencia hűtős. Ez a kártya került bele az új konfigomba. Telepítem a windows-t semmi terhelés és forró a kártya alig lehet hozzá érni! Mi lesz a játékok alatt? Normális ez? Illetve hogy egy kicsit rángatja is a házat. Pedig egy AeroCool 3D magic ház. Mit mondtok gáz van?

◆butcherproductions.webs.com◆Gameplay Collection◆YouTube/szakozs◆

(#8132) RootRulez válasza Butcher-HUN (#8131) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát lehet a terheléssel nő a hűtés fordulatszáma is és tudja tartani a 2d-s hömérsékletet. De az a rángatás elég aggasztó. Lehet nem véletlen forró a kártya és rossz a hűtés. A rángatásbol csapágyra is lehet következtetni.

(#8133) Torry válasza Jigsaww (#8130) üzenetére

Torry
(PH! addikt)

Nem lenne elég egy Phenom II X4?
6850-t tervezek venni hó végén, de kicsit elbizonytalanítottál. Physx nem igazán érdekel.

(#8134) Butcher-HUN válasza RootRulez (#8132) üzenetére

Butcher-HUN
(őstag)

Használt a kártya tény és való. Hogy lehet megnézni hogy csapágy a probléma? Nem fog így a kártya leégni?

(#8135) RootRulez válasza Torry (#8133) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez azért függ a felbontástól is...

(#8136) Dark KillerX

Dark KillerX
(őstag)

Én is ma rendeltem meg a VTX 6850-et,az 5770-em helyet,és remélem nem bántam meg.Csak ne legyen Blask Osd,de mondjuk én 1 nap alatt kitesztelem mindennel! :K :R

Két szót ismerek Mindig és Soha Fradista Mindig Újpesti Soha !!!!!!!!!!!!! Hajrá Zöld Sasok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(#8137) Torry válasza RootRulez (#8135) üzenetére

Torry
(PH! addikt)

Nekem Full-HD-re kellene, ott ha jól tudom, erősebb a 6850 mert nincs proc limit.

(#8138) RootRulez válasza Butcher-HUN (#8134) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Élég veszélyes a móka abban az esetben... Ha garis akkor gariztasd, ha nem akkor meg szereld meg vagy cseréld le...

(#8139) Butcher-HUN válasza RootRulez (#8138) üzenetére

Butcher-HUN
(őstag)

feltettem a drivert + afterburner 100% venti és 45 fok?

(#8140) Jigsaww válasza Dark KillerX (#8136) üzenetére

Jigsaww
(újonc)

A VTX-szel nemigazán jönnek elő problémák, inkább a Gigabyte asszem, de semmit sem találok hogy gond lenne a VTX-ekkel, pedig keresem is :D az 5770-nel szemben nem fogod megbánni unokaöccsnek az van és háttt... 128bit kontra 256 megmutatja magát...

Rendőrbácsi-rendőrbácsi! Az anyukám felakasztatotta magát, mit csináljak??? ---Szilvásbuktát mert azt szeretem...

(#8141) Jigsaww válasza Torry (#8133) üzenetére

Jigsaww
(újonc)

Az a teszt ami engem bizonytalanított el abban egy OC GTX 460 verte a mezei 6850-et, aminek 800MHz-es a GPU-ja, az alap GTX asszem 700MHz-es. HD felbontás mellett az ati 98%-ot produkált a GTX teljesítményéhez képest. De ez Phenom X6 alatt történt. i7-es procival viszont a 6850 jobb. De hangsúlyozom ez OC GTX volt. Olyan teszttel meg nem találkoztam ahol x4-gyel tesztelték volna. :F Nekem VTX 6850-em van és azon kívül hogy 2 hdd helyet elfoglal a mérete miatt, iszonyat boldoggá tesz!!! :D:D:D

[ Szerkesztve ]

(#8142) Osynho válasza Jigsaww (#8141) üzenetére

Osynho
(őstag)

Sejtem, melyik tesztre gondolsz... Én annak nem hinnék. 1680-ban, full detaillel, 4x AA-val a GTX majdnem 2x gyorsabb Dirt2 alatt egy 6850-nél egy elég erős Quad procival.. Szerintem ez erősen kétséges eredmény...

(#8143) ZeroCaptan

ZeroCaptan
(kvázi-tag)

Na, még találtam egy utolsó esélyest, 11900 ft..Vélemény?
Zotac 9500GT 512MB DDR2 PCIe videókártya Synergy edition
* Chip Gyártó: nVidia
* Chip Típus: GeForce 9500 GT
* GPU Órajel: 550 MHz
* RAM Órajel: 667 MHz
* Shader Órajel: 1375 MHz
* Memória Mérete: 512 MB
* Memória Típus: DDR2
* Memória Bit: 128bit
* Stream / Pixel Pipeline: 32
* Hűtés: Ventilátor (Aktív - Single slot)
* DVI: 1x
* D-SUB: 1x
* TVOUT: HDMI
* Kártya nagyság: 1 slot
* Low Profile: Nem
* SLI támogatás: Nincs
* CrossFire támogatás: Nincs
* HDMI: 1x
* Game: Nincs
* Display Port: Nincs

NHL, NBA, Soccer

(#8144) Osynho válasza ZeroCaptan (#8143) üzenetére

Osynho
(őstag)

DDR2-es... :N

(#8145) Jigsaww válasza Osynho (#8142) üzenetére

Jigsaww
(újonc)

igen-igen, de az OC GTX volt, és az extreme mai ati VGA-hoz régi, és nem AMD. Ismerősőmnek az van, de nagyon le akarja cserélni. Ha jól tudom a Dirt pedig igen nvidia...
Azért írtam ezt le mert nem találok olyan tesztet ahol nem fullos i7-tel tesztelnek. Persze ott az Ati nyer. Megnéztem újra a videót, és ha a 3dmark06 eredményüket veszem alapul valósnak tűnnek az eredmények ha az én x4-esemhez viszonyítok. Mondom én nem bántam meg, és most is ezt venném.:D

[ Szerkesztve ]

(#8146) Osynho válasza Jigsaww (#8145) üzenetére

Osynho
(őstag)

Intel Core2 Extreme QX9650 procival tesztelté őket, ez azért annyira nem sz@r cpu... :D
Szerinted elképzelhető, hogy Dirt2-ben 1680-on, 4xMSAA-val 32,1 vs 60,7fps a különbség a 2 vga között? Szerintem ez lehetetlen, de cáfoljatok meg :D

(#8147) Izzé: Valóban nem kerek ott valami. És az a baj, hogy nagyon sok helyen hivatkoznak erre a tesztre. :(((

[ Szerkesztve ]

(#8147) Izzé válasza Jigsaww (#8145) üzenetére

Izzé
(őstag)

Annál a tesztnél nem a vga-val és nem a procival volt gond, hanem a pci-e foglalattal. Nem, vagy nem mindig ment x16-ban a 6850. Egy új alaplapi biossal 99%, hogy nem produkált volna ilyet. Abu írt is erről valahol, de most nem találom.
Ez a "baki" nem kicsit minősíti azt az oldalt. Ha tudtak róla akkor fizetett hírdetést láthattunk, ha nem akkor meg... :)

[ Szerkesztve ]

(#8148) RootRulez válasza ZeroCaptan (#8143) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez se valami fényes, de erősebb a többinél, csak ez meg nem ér 12K-t...

mod: 3850 8K-ért ég és föld akármelyik korábban általad említett kártyához képest. :K

mod2: itt meg 512-es még fél év garival...

[ Szerkesztve ]

(#8149) dfdfdf válasza RootRulez (#8148) üzenetére

dfdfdf
(őstag)
LOGOUT blog

12 ben már vannak 8800ak is még garival is foghatsz ki. Tudom G80 és egyebek de azért a pénzért király karik.

Lanparty BAZ megyében valahol?

(#8150) fenergie84 válasza dfdfdf (#8149) üzenetére

fenergie84
(őstag)
LOGOUT blog

csak az a baj velük, h bármikor beadhatják a kulcsot, arról nem is beszélve, h a G80-ok nagyon sokat esznek...

★ BF3: fenergie84 ★

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.