Értem én csak azért gondoltam így mert még most kapok a karimért úgy 15-18 K-t.Tavasszal pedig még ennyit se.Így 3,2-n megrántva is kevés a procim ?
WOT Nick .: wlele Süsü, hisz te seggrészeg vagy! Lehelj csak rám...
(#4051) jozefgucci1 válasza Izzé (#4049) üzenetére
Értem én csak azért gondoltam így mert még most kapok a karimért úgy 15-18 K-t.Tavasszal pedig még ennyit se.Így 3,2-n megrántva is kevés a procim ?
(#4052) Izzé válasza jozefgucci1 (#4051) üzenetére

Teszteld ki! Ha emelsz a proci órajelén és nő az fps akkor procilimites volt, ha viszont nincs nagy változás akkor nem. Szvsz még +100-200MHz jót tenne.
Nem vagyok piacelemző, de szerintem tavasszal is el tudod adni 15k fölött.
[ Szerkesztve ]
ipon.hu / argep.hu
Elég hamar elfogy ha van jó áron, általában gainward-ot lehet lőni.
Apróban 36K-ért tuti van zsír új:[link]
(#4018) szepsy: Pl. amit fent linkeltem az elég jó. De lehet keríteni kiskergarival is.
Egyébként a GTX460 az a VGA, amiről mindig ugyanaz a hír: "Olcsóbb lett a gtx 460" 
(#4020) jozefgucci1: A felsorolt kártyák közül a GTX 460-nek van értelme, ~1,5x olyan erős mint a 4850.(lehet csak 1,4....)
A 17K reális érte. 
(#4021) csibor: HD 5750/GTS450 egy leheletnyivel erősebbek, mint a 4850. Szemmel érzékelhetetlen a különbség.
(#4034) agemate: Pont ilyen 1.0 vs. 2.0-ás kérdést jártunk körbe, és arra jutottunk, hogy egy 4870X2-t egy picit(pár %) fogja vissza a 2.0 hiánya. Nem hiszem, hogy egy 460-nál a bus lenne a szűk keresztmetszet.
(#4035) Daveboy: 22K-ért ne vegyél 4850-et, 15-ért vegyél.
Egyébként esélyes, hogy elleszel vele még jópár évig.
(#4039) windlord: GTX 460. Jajj, mindenkinek ezt ajánlom. Neked is. Föntebb van a link, 36K és vagy 1,5x erősebb mint a GTS450.
(#4041) windlord: A 256-os verzióért 10K fölött felejtős.
Az a táp meg egyébként felejtős, nagyon gyorsan.
(#4051) jozefgucci1: Ha azért akarod eladni, hogy ne bukj rajta, akkor már késő.
30K-ért kellett volna eladni. Már csak pár ezressel fog lemenni az ára tavaszig.
Beleesett abba a árkategóriába amikor már annyira olcsó, hogy nem nagyon tud lentebb menni.
Melyik játék alatt fogy el egyébként a 4850, hogy le akarod cserélni?
[ Szerkesztve ]
http://www.leekspin.com/
(#4054) jozefgucci1 válasza D1Rect (#4053) üzenetére
Köszi a választ.
Nem fogy el sehol igazából .Néha kidobom az MW2-t a tv-re vagy a Gridet és ott viszább kel venni ott elfogy.Inkább azért gondolkodom a cserén , mert most van egy kis pénzem a gépre és lehet ( ha az asszonyon múlik ) nem marad meg tavaszra.Ezért váltanék is mét úgy hogy 2 évig ne legyen gondom rá. A 4850 előtt egy 8800 GTS 320Mb volt és az is elég jól bírta. Mint lentebb írtam idővel legkésőbb tavasszal platformváltás lesz , i5 vagy Amd.

Sziasztok!
Melyiket vennétek?
E8500 Core2Duo, 8 GB DRR2, Asus P5Q-E mellé
Nem akarok VGA-t cserélni évekig, azért DX11-es kártyát akarok.
1. Alap hűtős Asus ATI 5770 512 MB ( http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=opD29qj5VZCwetPI )
2. Asus CuCore ATI 5770 1GB ( http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=2w7a61DvEv90cXss )
3. Gigabyte ATI 5750, passzív hűtéses GV-R575SL-1GI ( http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3402#ov )
4. esetleg GTS 450
A 3.-on gondolkozom, mert halkabb lenne, esetleg a 2.-on, ami meg gyorsabb...
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

Sziasztok!
Abit IC-7 lapba (P4 2,8GHz, 2x512 MB RAM, dualban) kellene videokártya. Sajnos alaplapcsere nem valószínű mostanában, úgyhogy hosszabb távra kell. Az összeg még nem végleges, de talán 30k-ig mehet.
Jó lenne, ha GTA IV is menne játszhatóan, ha lehetséges.
[ Szerkesztve ]
A garancia meg... ha a címke meg...
(#4057) fenergie84 válasza fgordon (#4055) üzenetére
Az első 2-őt szerintem el lehet felejteni, mert nincsenek jó tapasztalatok az Asus hűtőkkel.
Az 5750-en gyengébb az első kettőtől, a GTS450 meg azt hiszem közel egy szinten van velük.
Azt leírhatnád, hogy mennyid van rá és hogy boltból szeretnél-e vásárolni vagy sem!
Surda: nehéz lesz vga-t ajánlani, mivel AGP-s kell és magasra raktad a mércét azzal a gépzabáló Gta4-el...
★ BF3: fenergie84 ★
Most milyen VGA van benne? AGP-be még a 10.000Ft-os fejlesztést is 2x meggondolnám, nemhogy a 30K-sat... A GTAIV-hez se, fűzök sok reményt. 
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════
(#4059) fgordon válasza fenergie84 (#4057) üzenetére

El van döntve, hogy honnan veszem már. Nagykerből, 3 év garival.
A kérdés, hogy mennyire jó a passzív hűtéses Gigabye 5750-es, ez:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3402#ov
Ez elvileg halk, keveset fogyaszt, és nem rossz teljesítményű...
(#4060) fenergie84 válasza fgordon (#4059) üzenetére
ha neked árban és teljesítményben megfelelő, akkor válaszd ezt...
Gyakorlatilag is halk, 
Ha van 512 MB-os és olcsóbb, azt válaszd...
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════

Nincs 512 mbyte-os, csak ez az 1 ilyen silent-es 5750/5770-es van most, nekem most kell döntenem.
Itt egész sok rosszat írnak erről a passzív kártyáról, angolul:
[ Szerkesztve ]

Bocsi 2x küldte el
kitörölni meg nemtudom.
[ Szerkesztve ]
"Ha ellenem terveltek, legalább ketten kelletek"

Hali!!!
Pár VGA bu...i véleményét kérném
Meik választás lenne a jobb?
GTX295 rev 2. vagy GTX470?
GTX295 zabagép és nem tud DX11-et. Én inkább GTX470-et vennék, az is elég erős és DX11-et is tud.
Kuru

Ilyen szintű kártyát passzív hűtéssel csak akkor vegyél, ha nagyon jól szellőző házad van. Pl. oldalt is meg elől is van benne nagy venti stb. A bordák játék alatt valószínűleg elég forrók lesznek.

Rendben köszi
én is igy vélekedtem.
(#4068) Lord Vader válasza RootRulez (#4061) üzenetére
Nem szabad 512-es kártyát venni, mostanában monitorozgatom a játékokat, AvP 1440x900-on végig 1010-1016 mega vramot fogyaszt. Stalker 800-900 körül, még a Dirt2 is majdnem bezabálja a 600-at. A legtöbb játék televeri az 512-est és jönnek a lassulások.
HUAWEI G510
(#4069) Mika1227 válasza Lord Vader (#4068) üzenetére

Akkor a 768MB-os GTX 460?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!! Minél több emberrel találkozom annál jobban szeretem a kutyámat!!!

Sziasztok!
Szerintetek érdemes váltani Gainward gtx 275-ről gtx 460-ra?
Asus P5Q Deluxe; Intel Q 9550 (Hyper 212 Plus); 2x2 Gb Corsair Dominator 1066 Mhz DDR2; Geforce GTX 275; Corsair TX 650
8-10%-al gyorsabb a 460 1GB mint a 275, a 768-as meg kb 2-3. Illetve a 460 tud DX11-et és kevesebbet eszik. Attól függ menynit kéne rátolnod a 275-re.
Kuru

Ha csak a teljesítmény számít akkor nem! Ha szempont a fogyasztás és a DX11 akkor attól függ árban mennyit kellene rádobnod.

Igen a teljesítmény a lényeg!
Mennyiért lehetne elpasszolni a 275-öt?
Asus P5Q Deluxe; Intel Q 9550 (Hyper 212 Plus); 2x2 Gb Corsair Dominator 1066 Mhz DDR2; Geforce GTX 275; Corsair TX 650

MSI PCIe N460GTX CYCLONE 768D5/OC vagy Gigabyte PCIe GV-N460OC-768I - GTX460 768MB az ár ugyanannyi! Melyik a jobb választás, hűtés??
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!! Minél több emberrel találkozom annál jobban szeretem a kutyámat!!!

Ha garis oc-s verzsön akkor 35-38k között lehetne, de az új fermik miatt nem tudom ki venné meg ennyiért. Ha csak a teljesítmény számít ne cserélj, vagy inkább valami erősebbre, mert ahogy Qru is írta hangyafasznyi a két kari között a különbség.
[ Szerkesztve ]

Köszi szépen mindkettőtöknek a gyors választ!
Másik topikban már feltettem a kérdést, de nem igazán jött rá válasz. Talán ide is beillik: [link] 
[ Szerkesztve ]
Bazinga!

Lényegében mindegy, mert 10% alatti különbséget csak bench futtatásánál veszel észre, de játékban nem. A vásárlásnál van még számtalan ennél lényegesebb szempont, ami dönthet.
A játékokban az AMD és nV között ennél nagyobb különbségek is vannak, az egyik ennek kedvez, a másik annak.
Tudom, nem is vásárlás miatt kérdeztem, szerintem amikor én gépvásárlásban fogok gondolkodni, akkor már 5xx nvidiák futnak. csak szeretek pár havonta egy konfigot összedobni, mi lenne ha felkiáltással. teszem ezt úgy, hogy elfogult vagyok a zöldekkel szemben, de nem elvakultan. pár % különbség negatív irányban az ár/érték mutatónál még bőven belefér, ha nv logó van a kártyán, de mondjuk 10 már nem...
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
GTX 460 SLI.
A GTX 470 valami gyenge poénnal megáldott vicc.
(#4070) Norbi46: Akkor, ha pár eFt-ot kell rádobni max.
(#4056) Surda: Abból a 30K-ból vegyél egy gépet, amibe érdemes VGA-t venni.
[ Szerkesztve ]
http://www.leekspin.com/
Az adatlapomon lévő konfigba érdemes belerakni egy HD6850-et (FullHD-hez) ha mondjuk felhúzom a procit 3GHz-re
Felhasználás kevés játék (DragonAge), valamint 3D renderelés. Bevallom egy ideig 5770-ben gondolkodtam, de féltem az nem lenne elég, aztán a GTX460 is megfordult a fejemben a jó ára (meg a renderelés) miatt, de kicsit félek a melegedéstől, meg hát furán nézne ki egy nVidia egy AMD-s gépben.
Ami nagyon tetszik a HD6850-ben az az 1db tápcsati, pláne a 400W-os FSP miatt! Szóval HD6850, GTX460 vagy HD5770? 
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS

Mehet a 460, nyugi, ez nem az a melegedős fermi.
A tápod bírni fogja, a procid meg többet is tud 3GHz-nél.
ha 1 árban lenne a gtx460-al, akkor egyértelműen a 6850-t mondanám. De igazság szerint nem is merek most mondani semmit. Az árak nap mint nap változnak. Ha nem telefonon leszek körbe nézek árak terén...
Köszi az infót, tudom hogy bír többet is a proci, de igazából nem vagyok a tuning híve. A táppal kapcsolatban viszont megnyugtattál. 
#RootRulez!
Igazából nem sürgős, én is inkább megvárnám míg kicsit rendeződnek az árak (remélhetőleg vevőbarát módon). Én az 1GB-os 460-asokat most 45-50 között láttam, és a HD6850-ösöket is kb. ide jósolják, szóval nem tudom.
Mondom az 1 tápcsati nagy pluszpont nálam, ellenben tudom, hogy a Nvidia GPU-i jobban beválnak rendereléshez, szóval még vacillálok...lényeg hogy a gépem "elbírná" mindkettőt. 
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS
Most lehet ez lesz a legalacsonyabb áruk, mert mire beállnának az árak, jön a karácsonyi áremelés... Így ha most nem, lehet már csak tavasszal esz ilyen áron. Persze lehet, hogy nem így lesz...

460 sli re nincs keret.
470 miért nem jó?
Mert nem sokkal jobb de sokkal drágább...
6870 ugyan az és majd 20kval olcsóbb...
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

Csak akkor cserélj ha nagyon vágysz az újdonságra és már előttem is irták eladni lehet csak nyomott áron lehet a fermi miatt elértéktelenedett a GTX 275 és 285 is.
Még ma egy ilyet szeretnék rendelni .:Gigabyt GTX460
Erről valami vélemény ?Hűtése milyen ?
(#4090) lsc válasza jozefgucci1 (#4089) üzenetére
Esetleg a topicjában ahol valószínűleg a legjobban ismerik ?
Az élet kegyetlen .

Hát ez a baj, hogy gépre+karira is abszolút nincs pénz...
7600GS volt benne, ami elszállt, most jobb híján egy GeForce MX200.
Aha, sejtettem, hogy a GTA IV kicsit merész álom
Ami még jó lenne, ha menne:
Tomb Raider Underworld
Gothic III
Godfather (ez ment a 7600-on)
Felejtős?
(#4092) agemate válasza jozefgucci1 (#4089) üzenetére
Nagyon jó a hűtése, terhelve sincs hangja (meg sem emeli a fordulatszámot).
Most nagyon jó áron van, csapj le rá!
Ne rakj bele pénzt, semmiképpen!
Használtan vásárolj:
Asrock G31M-GS 9k
E5200 10k
2gb Kingstone ddr2 7k
HD3850 10k
FSP 350W 5k
Összesen 41k. +séta mind1ik budapesti eladó posta sincs.
10k-t kapsz a maradék cuccaidért és akkor ezzel a géppel egy darabig elleszel...
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
(#4094) fenergie84 válasza Surda (#4091) üzenetére
Szerintem sokat ne költs rá, ha tényleg nincs most kereted rá, akkor szerintem egy másik 7600-ast, vagy valamivel jobb karit vény, mondjuk itt az apróban egy Ati X1950-est...
MZsoltee nem ír hülyeséget!
Ha már kész lettél volna 30e költeni, akkor egy normális gépet is vehetnél 
[ Szerkesztve ]
(#4095) jozefgucci1 válasza agemate (#4092) üzenetére
Köszi szépen .Írtam a megfelelő fórumába is és már megrendeltem a kártyát.
(#4096) Surda válasza fenergie84 (#4094) üzenetére

Akkor majd eldöntjük, hogy kisebb kártya, vagy új gép legyen...Kösz mind2töknek
(#4097) Lord Vader válasza MZsoltee (#4093) üzenetére
Okos beszéd, nagyon is, Surda, jól gondolt át a dolgot, anno nagyon sokáig ragaszkodtam én is a 478-as AGP-s gépemhez, hogy jó még az, de mikor lecseréltem nagyon jó érzés volt, hogy nyugodtan játszhatok végre azokkal, amiket eddig csak dia vetítésbe láttam.
HUAWEI G510
30-ért amit egy AGP-s karira szánsz + a mostani géped áráért ugyancsak fasza szerkezetet tudnál összedobni. Lehet hogy kell nélkülözni meg sz**ni mellette kicsit, de megéri. 

Nélkülözni egy gép miatt nem akarok. Sz**ni meg elég, ami a melóhelyen van
Úgy értettem, hogy lehet pár napig nem lesz géped, stb, de ez a rendszeren múlik, ahogy mennek a a régi és jönnek az új alkatrészek...