2013. május 19., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (téma lezárva)

(#39001) teratti válasza szasanyi (#38998) üzenetére

teratti
(tag)
LOGOUT blog

Nem kell százezer forint egy jó kártyára, tök hülyeségnek és felesleges pénzkidobásnak érzem ezeket a 120-180ezreket VGA-ra.Én 60-ért vettem a 2 hónapos 6970OC 2GB-os kártyám és az a mai játékokhoz szerintem elég. De az Ő dolguk....

Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu

(#39002) szasanyi válasza Petyyyyy (#38999) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Éppen erről beszélek! Maseratti-t sem azért nem veszünk, mert nem jó. :N

A kérdésedre a válasz: kb. 5% vagy kevesebb a különbség a 7870 javára (persze a fogyasztás és melegedés plusz).

It will not be easy!

(#39003) Petyyyyy válasza szasanyi (#39002) üzenetére

Petyyyyy
(senior tag)
LOGOUT blog

Teljesítményben ez nem egy nagy durranás. Köszönöm a választ mindenkinek. :R

[ Szerkesztve ]

Szemed az úton, pedál a padlón - http://www.youtube.com/watch?v=wELZvVwBlZU

(#39004) teratti válasza szasanyi (#39002) üzenetére

teratti
(tag)
LOGOUT blog

:R

Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu

(#39005) gyuromoj

gyuromoj
(senior tag)

Adott egy leendő konfig:

ASROCK H61M/U3S3
i5-2400
2x4gb 1333mhz ram
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
BITFENIX Shinobi Window

Ehhez milyen kártya illene Full HD-ben való játékra maximális grafikával. Ezeket néztem:
gtx560ti
gtx560ti 448
hd7850
hd7870
Utóbbi kettőt azért néztem, mert 2GB VRAM van rajtuk és újabb a technológia. Tuningolva nem lenne, mert ahhoz nem értek.

3-5 évig nem igazán tervezem új gép vásárlását, előző is annyit ment.

!HALA MADRID! gyuromoj felhasználónak 39 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#39006) petata válasza gyuromoj (#39005) üzenetére

petata
(őstag)
LOGOUT blog

7850 v. 7870.

„Nem igazán szép dolog a kisebbet pofával belenyomni egy tortába, főleg nem az én tortámba.”

(#39007) szasanyi válasza gyuromoj (#39005) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Hogy lehet(ne) választani árak ismerete nélkül? Mert alapból nagyon nem azonos ár-, és teljesítmény kategóriába tartoznak. :(
Ha van ~100k-d rá, akkor nyilván a 7870-et vegyed, nyilván az a legjobb és legtovább az fog kiszolgálni teljesítményben. Ha nem, akkor 7850. A többi gyengébb és vagy drágább, viszont van PhysX ha az fontos (?).

It will not be easy!

(#39008) gyuromoj

gyuromoj
(senior tag)

Itt elég jó árban vannak a kártyák, azért vettem be őket is a kalapba.

De előtte megnézem majd a helyi boltban, mert nettó+10% áfával el tudom hozni a dolgokat, szóval lehet olcsóbban kijövök.
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek.

:R

[ Szerkesztve ]

!HALA MADRID! gyuromoj felhasználónak 39 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#39009) petata válasza gyuromoj (#39008) üzenetére

petata
(őstag)
LOGOUT blog

Ha van rá pénz, akkor a Sapphire 7870-et vedd, szerintem ;)

„Nem igazán szép dolog a kisebbet pofával belenyomni egy tortába, főleg nem az én tortámba.”

(#39010) szasanyi válasza gyuromoj (#39008) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Nekem 90-100k horror ár egy VGA-ért, akkor sem adnám oda érte ha az utcán találnám azt a pénzt. DE ha mégis így döntenék, csak üzletből, hivatalos papíros garanciával vennék - és olyan típust, amit 3 év a garanciával árusítanak. Még használt eladáskor is előny sok esetben.
Hasonló beszerzésű kártya másodszori gariztatásával szenvedek éppen, persze az is más városból származik. Soha többet! :(

It will not be easy!

(#39011) Turbolada II válasza gyuromoj (#39008) üzenetére

Turbolada II
(őstag)

7850-est vegyél, tuninggal hozza a 7870 teljesítményét. ár/teljesítmény arányban sokkal jobb.

"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984

(#39012) petata válasza Turbolada II (#39011) üzenetére

petata
(őstag)
LOGOUT blog

"Tuningolva nem lenne, mert ahhoz nem értek." :U

(#39013) szasanyi válasza petata (#39012) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Ezekhez nem kell tuning, és megnézheted a teljesítményüket. ;)

[ Szerkesztve ]

It will not be easy!

(#39014) petata válasza szasanyi (#39013) üzenetére

petata
(őstag)
LOGOUT blog

Gyári tuninggal már más :)

(#39015): oké, én is tuningoltam már, nagyon egyszerű, de akkor is azt írta, hogy nem fog...

[ Szerkesztve ]

(#39015) Turbolada II válasza petata (#39012) üzenetére

Turbolada II
(őstag)

Semmiség. Feltelepíted a Trixxx-et és felnyomod az órajeleket az egekbe. Ennyi. 28nm-es kártyát nem tuningolni bűn.

"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984

(#39016) gyuromoj

gyuromoj
(senior tag)

Akkor nem kell hozzá nagy tehetség hogy felhúzzam a 7850-et 7870 szintre?
Mert legalább 20k van köztük és ez nem elhanyagolható tény.
Az alaplap amit választottam elég lesz a VGA tuninghoz?

(#39017) KaiotEch válasza szasanyi (#39013) üzenetére

KaiotEch
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a 2 ami nekem is tetszik, de a Sapphire tuti olcsóbb. Bár érdekelne ezeknek mennyi lesz az ára és a PCS-n elég-e az az 1 venti, a többi duplával szemben.

Eladó: Assassin's Creed III bontatlan PC játék féláron. == http://href.hu/x/jx9g

(#39018) Turbolada II válasza gyuromoj (#39016) üzenetére

Turbolada II
(őstag)

Egyáltalán nem kell hozzá nagy tehetség. Az 1 Ghz-et kisujjból fogja vinni a gpu.

(#39019) szasanyi válasza KaiotEch (#39017) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Az MSI TwinFrozr IV hűtője a legjobb, az megér egy kis többletet. ;) PCS+ hűtését nem ismerem, a 7870 tesztben jól szerepelt (de sztem a 7850-en nem pont olyan lesz). Persze a z ár és elérhetőség kérdéses, bármennyit nem ér meg - de biztosan nem az olcsóbbak között lesznek, az egészen biztos.

It will not be easy!

(#39020) KaiotEch válasza szasanyi (#39019) üzenetére

KaiotEch
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát nemtom... a TwinFrozr 2-est néztem, de horribilis ára van, akkor milyen lesz a jobb hűtésűnek?

Eladó: Assassin's Creed III bontatlan PC játék féláron. == http://href.hu/x/jx9g

(#39021) szasanyi válasza KaiotEch (#39020) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Az TwinFrozr III hűtő egyébként (nem TF II), de ott vmi tuti nem jó - vagy a kártya, vagy az ára. Vagy hülyék. :D Ember nem lesz, aki azt megveszi mert olcsóbban (!) van HD7870.

[ Szerkesztve ]

It will not be easy!

(#39022) KaiotEch válasza szasanyi (#39021) üzenetére

KaiotEch
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ezaz :D Amúgy meg vok elégedve a mostani MSI-mmel is, és ezen filózom, hogy megéri-e költeni rá annyit.

(Ennek és az elgondolt ár függvényében eladó a kártyám HA-n megtaláljátok, ha vkit érdekel.)

[ Szerkesztve ]

(#39023) szasanyi válasza KaiotEch (#39022) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Más kategória, nem is kicsit. De nem igazán érdemes úgy megközelíteni, hogy megéri-e... nem, nem éri meg.
De ha kell, ha megteheted, ne adj' Isten szükséges a többlet teljesítmény (ez a kevésbé gyakori ok :D ) akkor hajrá, keress olyan helyet ahol normális garanciával és (számodra) elfogadható áron be tudod szerezni. ;)

MOD - ugyehogyugye! ;]

[ Szerkesztve ]

It will not be easy!

(#39024) KaiotEch válasza szasanyi (#39023) üzenetére

KaiotEch
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az utóbbi időbe kb nem is játszom a géppel, csak netezgetek. De az egy jó érzéssel tölt el, hogy milyen kártyám van és milyen teljesítményre képes. :)

(#39025) Badtor

Badtor
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy HD 6850-es VGA-ból melyiket ajánljátok?
MSI R6850-PM2D1GD5 1GB GDDR5 36k
VTX3D VX6850 1GBD5-2DHX 35k
A kettő közül melyik lenne jobb választás?Ugye egyik sem csökkentett órajelű verzió?

(#39026) ZetorGumi válasza Badtor (#39025) üzenetére

ZetorGumi
(őstag)
LOGOUT blog

szvsz MSI, de a VTX-el sincs gond tudtommal.
Nem, nem csökkeltett órajelűek.

♫ New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi ♫ | Eladó! http://tinyurl.com/3kgk3w5 :) |

(#39027) szasanyi válasza Badtor (#39025) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Az MSI minőségi gyártó, és előny a többihez képest (Sapphire, PowerColor, VTX3D) 3 év garanciát ad ami jól jöhet. Mondjuk ezen nem a legjobb a hűtés... ez nem fér bele?

It will not be easy!

(#39028) gyuromoj válasza Turbolada II (#39018) üzenetére

gyuromoj
(senior tag)

Köszönöm a segítséget neked is és a többieknek is, akkor szerintem elég lesz egy 7850 is. :R

Kik az ajánlott gyártók?

[ Szerkesztve ]

(#39029) turbobusa válasza gyuromoj (#39028) üzenetére

turbobusa
(senior tag)
LOGOUT blog

Asus, Sapphire szerintem a két legjobb gyártó. Nézz szét, mert gyakran pár ezer forint kell az OC-es verzióhoz s azért nem mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#39030) szasanyi válasza gyuromoj (#39028) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Meg ezek! ;)

It will not be easy!

(#39031) Badtor válasza szasanyi (#39027) üzenetére

Badtor
(lelkes újonc)

Az a baj,hogy az ipontól veszem a gépet és ott nincs ez a verzió csak ezek:
MSI R6850-PM2D1GD5 1GB 36k
MSI R6850-PM2D1GD5/OC 1GB GDDR5 39k
MSI R6850-PMD1GD5 1GB GDDR5 39k
Az utolsó kettő közül megéri valamelyik a + 3k-t?

(#39032) 93.Szabi válasza ZetorGumi (#39026) üzenetére

93.Szabi
(fanatikus tag)

Az MSI-minőségi gyártó és nagyon jó hűtéssel rendelkezik elletétben a VTX-is nagyon jó sókat dicsért gyártó itt a topikban.
Ha a pénztárcád bírja és nem számít menyit költesz akkor mindenképp az MSI.
És ezek nem csökkentett órajelűek.

->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════

(#39033) 93.Szabi válasza ZetorGumi (#39026) üzenetére

93.Szabi
(fanatikus tag)

(#39025) Badtor: Az MSI-minőségi gyártó és nagyon jó hűtéssel rendelkezik elletétben a VTX-is nagyon jó sókat dicsért gyártó itt a topikban.
Ha a pénztárcád bírja és nem számít menyit költesz akkor mindenképp az MSI.
És ezek nem csökkentett órajelűek.

[ Szerkesztve ]

->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════

(#39034) szasanyi válasza Badtor (#39031) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Inkább ez: MSI R6850-PM2D1GD5/OC 1GB GDDR5 39k - itt látható, hogy ennek hőcsöves hűtése van, nagyobb átmérőjű a lapátozás is, ezért tuti halkabb. A másik az hangosabb és kevésbé hatékony.

It will not be easy!

(#39035) bmollszeptim

bmollszeptim
(fanatikus tag)

sziasztok.az szeretném kérdezni hogy az 5770 és a 6770 között mi a különbség?teljesítmény úgy látom hogy egyformák vagyis minimális a különbség.konkrétan erről lenne szó.[link]

üdv.

(#39036) szasanyi válasza bmollszeptim (#39035) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Konkrétan semmi, csak az AMD marketing céllal átnevezte.

It will not be easy!

(#39037) 93.Szabi válasza bmollszeptim (#39035) üzenetére

93.Szabi
(fanatikus tag)

Egy és ugyan az a két kártya.

[ Szerkesztve ]

(#39038) Izzé válasza szasanyi (#39036) üzenetére

Izzé
(őstag)

Egy apróság mégis van: 1.4a hdmi kimenet. :)

(#39039) bmollszeptim válasza Izzé (#39038) üzenetére

bmollszeptim
(fanatikus tag)

köszönöm a válaszokat. :K

üdv.

(#39040) szasanyi válasza Izzé (#39038) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Igen lehet, bár más kérdés hány embernek fontos ez. :B

It will not be easy!

(#39041) TGWH

TGWH
(senior tag)

Üdv, hd 7850-esből melyiket ajánljátok (költői kérdés; jó halk vga-t kapok 60alatt?)? Nem a legdrágábbra gondoltam, de azért +2 ezer belefér ha jobb a hűtése. Vagy inkább változtassunk így a kérdésen:
- melyik a leghalkabb, menyiért?
- melyik márkát ne, és melyik megbízható, menyiért?
- esetleg 70 környékén van a hd7850-nél jobb választás?

Izé, ha már szóba jött, nekem hdmi vagy ne legyen rajta, vagy legyen mellette normális csatlakozó is!

[ Szerkesztve ]

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#39042) Izzé válasza szasanyi (#39040) üzenetére

Izzé
(őstag)

Szvsz az emberek 99%-a lesz@rja. :D

(#39043) 93.Szabi válasza TGWH (#39041) üzenetére

93.Szabi
(fanatikus tag)

Ha AMD-ről van szó mindenképp a sapphire gyártó az egyik legmegbízhatóbb gyártó jó és halk hűtéssel rendelkeznek az,hogy 70k-ért nem igen kapsz jobbat talán ha várnál egy kis ideig amíg lejeb mennek a 6xxx-es kártyáknak az ára és akkor talán egy 6970-es jobb lenne de ha sürgősen kell akkor mindenképp a 7850-es a jó választás.

[ Szerkesztve ]

(#39044) KaiotEch válasza 93.Szabi (#39043) üzenetére

KaiotEch
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

4850-esre nem esküszöm, hogy a Sapphire jó volt... 4x vittem vissza csak...

(#39045) TGWH válasza 93.Szabi (#39043) üzenetére

TGWH
(senior tag)

Két-három hónap még van. Úgy számoltam, hogy egy 7850 kell... 80 az már kicsit sok, így is 60ról toltam ki a határt pont a 7850 miatt, 10k-n már ne múljon, ennyi belefér, meg úgyis lejjebb megy az ára, úgy számoltam.
Sapphire, oks, ezt megjegyzem. Majd még úgyis kérdezem, csak gondoltam ha a tápot meg a házat megérdeklődöm, úgyis kell egy hónap mire összeszedem mi hol olcsóbb, akkor már a vga-ra is rákérdezek, van-e jobb.

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#39046) RoyalFlush válasza Izzé (#39000) üzenetére

RoyalFlush
(MODERÁTOR)

Nem valószínű, hogy még évekig ugyanez lesz a konfigom. ;) Ha úgy alakul, lehet, hogy egy fél év múlva váltok. Akkor pedig vehetnék egy ahhoz illő VGA-t... :U

[ Szerkesztve ]

(#39047) Arni

Arni
(őstag)
LOGOUT blog

Szépnapot!

Tudnátok ajánlani pár passzív hűtésű kártyát egy 9600GT utódjának?

Don't Blink

(#39048) Izzé válasza RoyalFlush (#39046) üzenetére

Izzé
(őstag)

Értem én, de Te is értsd meg, hogy az it világban minél drágább valami annál többet veszít az értékéből. Fél év is sok idő! Szerintem áldozz be 10k-t valami használt, de még garis vga-ra, amit később úgy tudsz elpasszolni, hogy alig buksz rajta, nem úgy mint egy ~50k-s vga-n amit jóformán fél évre csak porfogónak vennél. Addigra már biztos lesz árverseny is és lehet, hogy 7850 szintő vga-t tudsz majd ~50k-ért venni. Tetszik érteni? Jót akarunk nem kib@szni veled. ;)

(#39047) Arni: Mennyi a keret, pontosan milyen gépbe, mekkora felbontásra?

[ Szerkesztve ]

(#39049) bajaki válasza Arni (#39047) üzenetére

bajaki
(senior tag)

Milyen proci hajtaná illetve milyen árkategóriában gondolkodsz?

Zte Grand X In | Lenovo IdeaPad G580GH | bajaki felhasználónak 21 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.