2013. május 20., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (téma lezárva)

(#16001) Andor22

Andor22
(lelkes újonc)

hi
MSI N480GTX Twin Frozr II 1536MB GDDR5 PCIE (57e ft)
vidkariról valakinek valami tapasztalata ???
előre is thx

eladó: LG915FT+ (19"es crt monitor)

(#16002) Kayla válasza RootRulez (#15999) üzenetére

Kayla
(kvázi-tag)

Tényleg, nem is gondoltam bele a proci limitbe ^^ igazad van :)

A halál eljő, akarva akaratlanul. Csak rajtunk áll, hogy szép emlékkel zárunk, vagy keserédes tapasztalatokkal.

(#16003) Gabo0905 válasza RootRulez (#15999) üzenetére

Gabo0905
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

5670 az a teszt szerint[link]
61W-ot fogyaszt
ebben énis egyet értek!

Andor22: itt egy teszt a kariról! [link]

[ Szerkesztve ]

2 éve Ph-n! :)

(#16004) RootRulez válasza Gabo0905 (#16003) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem is a VGA miatt kell a normális táp, hanem a Tuning miatt. :K

...

Meg eleve ne olyan takony legyen benne. :))

Kayla: Tudom... ;]                 :B

[ Szerkesztve ]

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#16005) tarti19 válasza RootRulez (#16004) üzenetére

tarti19
(tag)

Tuningolásra nem tartok igényt :DD A táp kérdése viszont jogos, de leghamarabb csak 1 hónap múlva tudok új tápot venni s addig mindenképpen kell egy új vga, mert most is az alaplapi zümmög a gépben s így kibírhatatlan a helyzet....

(#16006) RootRulez válasza tarti19 (#16005) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nos akkor 18K magasságában keresgélj használt 5750-est. :K

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#16007) Gabo0905 válasza tarti19 (#16005) üzenetére

Gabo0905
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

énis most ,,tuningoltam" vettem egy alaplapot [link] és énis integrált vga-val tolom 9mb-on xD, mert sajnos nem birom felálítani :F :F

(#16008) Gabo0905 válasza Gabo0905 (#16007) üzenetére

Gabo0905
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

de hogyha valaki tudna segiteni, hogy kell fel állítani azt nagyon megköszönném!! :) :R

(#16009) kurtz

kurtz
(fanatikus tag)

heló

milyen vgat ajánlanátok i5 2500k mellé ?
monitor: samsung bf 931
1280x1024 pixel felbontás
2 ms válaszidő
700:1 kontrasztarány

ez később cserére kerül [max 1-2 hónap múlva] így a cél az lenne h full hdn menjenek szépen a játékok

erre melyik vga lenne a legalkalmasabb?
msi gtx 560 ti twin frozr II oc-re gondoltam viszont ekkor megláttam iponon:
msi gtx 480 twin frozr II-56k [1 árban a másik vgaval]

v teljesen másfelé kellene nézelődnöm ? [ha nagyon muszáj bele fér 1 gtx 570 is de nem szívesen perkálnám ki érte azt a pénzt :D]

Jack Bauer nem beszél idegen nyelveket, de sec perc alatt rábírja a külföldieket, hogy értsenek angolul.

(#16010) Mika1227 válasza kurtz (#16009) üzenetére

Mika1227
(őstag)

Így talán jobban tudsz dönteni![link]
De én az 560TI-t venném! Újabb a driverek inkább már arra íródnak!
[link]

[ Szerkesztve ]

A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!! Minél több emberrel találkozom annál jobban szeretem a kutyámat!!!

(#16011) Mika1227 válasza kurtz (#16009) üzenetére

Mika1227
(őstag)

Van olcsóbban is! msi gtx 560 ti twin frozr II okok :R

[ Szerkesztve ]

A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!! Minél több emberrel találkozom annál jobban szeretem a kutyámat!!!

(#16012) kurtz válasza Mika1227 (#16011) üzenetére

kurtz
(fanatikus tag)

az ipon csak 1 példa volt

hardver apróról veszem

Jack Bauer nem beszél idegen nyelveket, de sec perc alatt rábírja a külföldieket, hogy értsenek angolul.

(#16013) gabo9201 válasza Gabo0905 (#16008) üzenetére

gabo9201
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt már szerintem kitárgyaltuk, hogy nem lehet "felállítani" (max azt ami a lábad között van).

Az IGP magától növeli az igényeknek megfelelően a memóriát. Ezzel az IGP-vel ne akarj játszani egyáltalán :N (max Vice Cityvel vagy Underground 1-el :K )

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#16014) kurtz

kurtz
(fanatikus tag)

1 msi z68a ed-55 alaplapom lesz [elvben 2 x16os pcie slotal ha jól értelmezem a specifikációt az msi oldalán] így jobban megérné 1 sli rendszer ? vmi olcsóbb vgaból ?
/ gtx 560 tiből melyiket érdemes venni? [az msin azért már a gyártó logóját is meg kell fizetni rendesen ] [esetleg későbbiekben ha kell lehet bele rakok még 1 gtx 560 ti-t]

[ Szerkesztve ]

(#16015) Szögecs

Szögecs
(lelkes újonc)

Sziasztok! Pentium Dual Core E5400 2.6 GHz processzorhoz (a RAM 2 GB) milyen vga-t tudnátok ajánlani max 12000 Ft-ért?

Múltkor haldoklott a 8800 GTS-em, valaki ajánlotta, hogy süssem meg. Elfelejtettem megköszönni. :B Big THX neki! :)

May the Force be with you!

(#16016) brian1987

brian1987
(tag)

Köszönöm gabo9201 kolléga segítségét.!!!!!
:R

Tilos egyszerre sok szmájli használata!

[ Módosította: ollie ]

Csak este vagyok elérhető :)

(#16017) brian1987 válasza kurtz (#16014) üzenetére

brian1987
(tag)

Csövi.
Nem vagy PH fan????
74 nap alatt tag!!! :DDD

Sok sikert az új konfighoz. :R

Csak este vagyok elérhető :)

(#16018) szezso15 válasza RootRulez (#15997) üzenetére

szezso15
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi, hogy így foglalkoztok velem.

Kb. 20000-et szántam volna rá max.

Abból kijön egy értelmes alaplap?

És hol vagy hogy lehet azt cserélni, mondom elég hülye vagyok hozzá.
:( :)

# hTC Incredible S 8GB w/ CV10.1, 4.2.2 # Forrásaim: https://github.com/szezso #

(#16019) kurtz válasza brian1987 (#16017) üzenetére

kurtz
(fanatikus tag)

nem csak keresem a gép alkatrészeim :D ezt de szépen megfogalmaztam :D
"mi borg vagyunk az ellenállás hasztalan" :D

gyengébb vga alatt : gtx 550 ti / hd 6850 / hd 5830 és társai [persze ha ki jön a keretből a gtx 560 ti / gtx 480 al is amit szeretnék név szerint 1 nzxt phantom akkor az lesz ]

[ Szerkesztve ]

(#16020) Mika1227 válasza kurtz (#16014) üzenetére

Mika1227
(őstag)

Választék van bőven.[link]
Ez szerintem nem is olyan rossz.

(#16021) gabo9201 válasza szezso15 (#16018) üzenetére

gabo9201
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem annyiból ki tudsz jönni lapcserével is :K (persze ha bele lehet tenni abba a gyári gépbe egy másik lapot)

Én azt tudom ajánlani, hogy az ASRock háza táján kellene nézelődnöd, mert ők elég sok hibrid alaplapot gyártanak/gyártotottak. Ez azért lenne jó, mert ha jól sejtem DDR1-es ramjaid vannak.

Példák:

1
Szerintem ez lenne a legjobb választás, mivel ez támogat DDRI és DDRII-s ramokat is és teljes értékű PCI-E slot van rajta. Használtan 10K alatt be lehet szerezni ha van. Ebből mindenképpen a 2.0-s revíziót ajánlom mivel csak az támogatja a 4 magos CPU-kat.

2
Ez is jó, mert 16x-os PCI-E van rajta viszont ebbe nem lehet DDRII-t tenni.

Most jöjjenek az abszolút Hibrid alaplapok, ezeken van AGP és PCI-E is, DDRI és DDRII foglalat is. Ezek hátránya viszont az, hogy a PCI-E slot "csak" 4x-es. A te esetedben lehet, hogy ez nem is lenne olyan túl nagy hátrány mivel nem Hardcore játékra szeretnéd használni, hanem videózásra :)

3

4

Ezen lapok mellett szól az is, hogy a jövőben még rengeteget tudsz rajtuk fejleszteni mivel támogatják még a 4 magos CPU-kat is.

Használtan ezek ára már 10K alatt szokott lenni (persze ha van :)) )
Ha veszel mellé egy 4670-es vagy akár egy 4650-es DDR3-as VGA-t szerintem már lazán fognak menni a FullHD videók. A 4670-esek ára úgy 9K körül alakul a 4650-es pedig 6-7K körül.

[ Szerkesztve ]

(#16022) szezso15 válasza gabo9201 (#16021) üzenetére

szezso15
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Húúú, Isten vagy!!!
Köszi, hogy ezt lekörmölted! :R

Értem, akkor lapcsere.

És ha cseréltem a lapot, milyen karit tudsz ajánlani?

Test Drive menjen, az lényeges :)

Jah, most olvasom a 4670/4650 mit takar?

[ Szerkesztve ]

# hTC Incredible S 8GB w/ CV10.1, 4.2.2 # Forrásaim: https://github.com/szezso #

(#16023) kpal válasza Kayla (#15995) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Ok szivesen .De ha hosszab távrd tervezel akkor 580.

(#16024) RootRulez válasza szezso15 (#16022) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De mindenképp lesd, meg, hogy belemegy-e egy szabványlap a házadba. :K

ha a ramon múlik, most 1GB DDR árából kapsz 1GB DDR2-őt, szóval akár azt is cserélheted és jobb lapod lesz kb ugyanannyiért. :K

[ Szerkesztve ]

(#16025) szezso15 válasza RootRulez (#16024) üzenetére

szezso15
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Oké gondolom a belemegy-e dolog centiméteres dolog? :)

(#16026) RootRulez válasza szezso15 (#16025) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem, szabvány dolog :D

az ATX-nek si megvan a szabványa meg a mATX-nek is és a többieknek is...

A tiédbe talán mATX való. :K De nézz utána...

[ Szerkesztve ]

(#16027) gabo9201 válasza szezso15 (#16022) üzenetére

gabo9201
(senior tag)
LOGOUT blog

Itt vannak az AMD 46xx szériás videókártyái. A lényeg az, hogy a VGA-n lévő memória mindkét esetben (4650/4670) legalább DDR3-as legyen :K
Az, hogy 1GB-s vagy 512MB-os nem olyan lényeges. :N

Viszont ha a Test Drive Unlimited-re gondoltál akkor el kell, hogy keserítselek :(
Tapasztalatból mondom, hogy már az első résznek is kellett a kétmagos proci. A második rész pedig nagyon gépgyilkos (legalábbis nekem a 4850-es VGA-n és az Athlon II X4-en nem fut valami szépen, mondjuk én FullHD-ban próbáltam ki közel maximális beállítások mellett). Ha a játékoknál nagyon kompromisszumkész vagy lehet el tudsz játszani azért vele.

Egy lényeges dolog még kimaradt, hogy mennyi ram van a gépedben? Mert ezekhez a játékokhoz a minimum két GB nem árt (a TDU első része még talán elmegy 1GB-al is, de erre már nem emlékszem pontosan.)

A memória növeléséből lazán kijöhetsz nullára tehát azt is megérheti kicserélni (ahogy RootRulez is mondta: "most 1GB DDR árából kapsz 2GB DDR2-őt") :)

Ja igen még a szabványokhoz: lehet, hogy a gépbe csak Low Profilos VGA megy bele. Tehát erre is érdemes odafigyelni. :K

Lassan az egész gépet le kell, hogy cseréld :DDD

[ Szerkesztve ]

(#16028) Löncsi válasza szezso15 (#16022) üzenetére

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Nem akarok beleszólni, de ha játszani is szeretnél (normális minőségben), akkor nem érdemes a jelenlegi gépet foltozgatni.

Inkább rakj félre pénzt, add el a jelenlegit, és vegyél egy rendes, olcsó komplett konfigot (proci+lap+ram+vga).

Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28

(#16029) gabo9201 válasza Löncsi (#16028) üzenetére

gabo9201
(senior tag)
LOGOUT blog

+1 Ez is egy megfontolandó dolog :K
Akár úgy is, hogy ezt eladod és használtan veszel valami olcsó AM3-as rendszert valami X2-es CPU-val, szabvány ATX házzal és táppal.

[ Szerkesztve ]

(#16030) szezso15

szezso15
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon köszönöm nektek

Gépcsere tuti kilőve, no $ :)

Kemény ez a dolog, annyit.még kérhetnék, hogy valaki osszefoglalna ezt az egészet? Belebonyolodtam :B

Játékoknál mindent viselek, a.mostani kari 128-as, a Live For Speed szaggat. :D

És meg kijovok 20 ropiból? :)

Jah, 1 gb DDR1 ramom van:)

[ Szerkesztve ]

(#16031) RootRulez válasza szezso15 (#16030) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Összefoglalunk mindent, ha megmondod mekkora lap fér be a házadba! :DDD

Alaplapod ér(het) 3K-t
Procid szintén ramod (ha 1GB-od van) 4K-t
Ez 10K, tehát lesz fejlesztésre 30K-d...

AM3 alaplap (integrált VGA-val 10K
Alsó-közép kétmagod proci 10K
2GB DDR3 8K

Jövő hónapba meg veszel egy fasza PCI-E karit bele. De egy AM3-as lapra integrált HD3300 is ég és föld lesz a mostanidhoz képest. :K Én ezt csinálnám...

[ Szerkesztve ]

(#16032) MZsoltee

MZsoltee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudom, hogy nem olyan egyszerű és nincs mindenkinek lehetősége rá, de ez a típusú gépfejlesztés, amit te is csinálsz alegdrágább és mellé még sose lesz jó konfigod!
Ha szabad ajánlanom, csak végiggonolásra:
Asrock AM3-as lap 9k
4GB ddr3 4k
X4 640 20k
5830 25k
FSP táp 8k (nem tudom milyen van nem muszáj)

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#16033) Löncsi válasza szezso15 (#16030) üzenetére

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Régi a gép, és nem éri meg pénzt rakni bele, inkább cserét javaslunk.

Ha nem tudsz gépet cserélni, inkább ne vágj bele (több mint 20k) . :)

[ Szerkesztve ]

Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28

(#16034) szezso15 válasza RootRulez (#16031) üzenetére

szezso15
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon, nagyon, nagyon köszönöm!!

Valszeg ez lesz a dolgobol.:D

Bár így csak a gephaz lesz gyári :DDD

Még annyit, hogy így menni fog a TDU? :)

És megtudhatnam mindezt hol a legkönnyebb beszerezni? :R

Löncsi: Sajnos nem tudok mást tenni, kihozom a gépből amit csak lehet.:)

[ Szerkesztve ]

(#16035) tarti19

tarti19
(tag)

Köszönöm a válaszokat, úgy 20 perccel ezelőtt tettem be az új kártyát a gépbe. Ez lenne [5750]. Valami félelmetes, hogy nulla hangja s kb. 30%-kal kisebb , mint a volt vga-m. Olyan kérdésem lenen még, hogy a catalyst control centerre kattintva csak pörög a kis zöld kör, de nem tölti be s az Everestben sem látom a Vga-t, ezekhez külön program kell?

(#16036) RootRulez válasza tarti19 (#16035) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nah, meg is vetted? Használd egészséggel! :)) :DD :DDD :C

szezso15 TDU2-nek nVidia GTX280 / ATI HD4870 az ajánlott VGA. 5770-es jó lesz neked, ha oda kerül a sor, de majd visszajössz és az aktuális árak eldöntik. :K

[ Szerkesztve ]

(#16037) Löncsi válasza tarti19 (#16035) üzenetére

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Tuti nem, rakd újra a driver-t biztonságképpen ill. indítsd újra a gépet.

(#16038) Whysperer

Whysperer
(senior tag)

Azoknak írom ezt az infót akik e7200 körüli géppel rendelkeznek és ilyen 5770 körüli ajánlást kaptak ,hogy haver most vissza cserélte a egy sapphire 5830-ra a 5770-ét és jó vétel most 27 ezerét vették neki és +10+15 fps ! Szóval ha valaki 5770-en gondolkodik akkor próbáljon inkább egy 5830-at beszerezni most jó áron futnak és jobbak valamennyivel!

Gigabyte GA-990XA-UD3/AMD FX 8120 (4,2 Ghz)/alpenfohn Broken/XFX 550w P1–550S–UKB9/OCZ agility 3 120Gb/8GB (2x4GB) Corsair Vengeance Blue/ VTX3D 6850 X edition/ ASUS XONAR DG/

(#16039) Fridok válasza Fridok (#15940) üzenetére

Fridok
(újonc)

Hello! Akkor újra, hátha:D
-SPARKLE GTX570 1280MB GDDR5 PCIE
vagy
-MSI R6950 Twin Frozr III Power Edition/OC 2GB GDDR5 PCIE
?
Ötletek tippek?

(#16040) Speedfight

Speedfight
(újonc)

Helló!
Az 5850-ek kb mennyivel erősebb a 6850-nél? Milíen felbontásnál lehet észrevenni jobban? Hull hd?

(#16041) RootRulez válasza Fridok (#16039) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az adatlapodon olvasható ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 4200+ páros mellé tennéd? Mert akkor egyik se... :D

Ha nem abba, akkor milyen gépbe használnád? Mekkora felbontáson?

(#16042) MZsoltee válasza Speedfight (#16040) üzenetére

MZsoltee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt szépen látszik 10% körül van általában az 5850-es előnye.
[link]

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#16043) RootRulez válasza RootRulez (#16041) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyébként az még hozzátenném, hogy általánosságban a A GTX570 a 6950-el van egy súlycsoportban az árazása mégis a 6970 ellen sorolja be. Ebből kifolyólag egyértelmű, hogy az ATI a jobb vétel, mégpedig egy 6970-es. :K Ugyanannyi pénzért a 6970 ad többet. :K

De megismétlem, ha az AM2-es konfigba szánnád akármelyik VGA-t is, felejtsd el :DDD

[ Szerkesztve ]

(#16044) Zotya984

Zotya984
(fanatikus tag)

Üdv
Olyan kérdésem volna hogy egy HP által gyártott GT220 értékében megegyezik egy Asus álltal gyártott GT220 al?

(#16045) Gabo0905 válasza gabo9201 (#16013) üzenetére

Gabo0905
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

kitárgyaltuk csak megkérdeztem itt is talán tundak valami más tippet adni...
mert ez milyen már, hogy magától felálítja? :W :Y azért írtam be ideis azt, hogy-hogy kell felálítani, mert itt mégtöbb ember látja és talán tud valaki ésszerűbb magyarázatot adni...
Üdv....

[ Szerkesztve ]

(#16046) RootRulez válasza Zotya984 (#16044) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ment válasz amoda. :))

(#16047) Gabo0905 válasza gabo9201 (#16013) üzenetére

Gabo0905
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

és az téged mit zavar ha még 1* megkérdezem itt is??? :U
tudtomal azért vannak az ilyen topikok, hogy kérdezzünk ha nem tudunk valamit....

(#16048) csucsbicep válasza RootRulez (#16043) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát igen nagy általánosságban, mert a GTX570 elveri a 6950-et. :)

(#16049) lama_lamm

lama_lamm
(fanatikus tag)

Sziasztok,

Lenne kb 20-25e forintom egy használt videókarira és szeretnék segítséget kérni, hogy mit ajánlotok.
Főleg játékhoz kellene.
Egy E8500 van a gépben, kb ilyen kategóriájú kéne, a lap vagy egy ASUS P5E3 Pro, vagy egy Striker II NSE, még nem sikerült döntenem:)

Köszi előre is

[ Szerkesztve ]

(#16050) csucsbicep válasza lama_lamm (#16049) üzenetére

csucsbicep
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

HD5830 vagy GTX460 768MB. Előbbit még lehet, hogy újonnan is el tudsz csípni.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.