Sziasztok! kérdés! Keresek olyan tv tunert ami digitális nagy felbontású pl. 1600x1200-as,Digi Tv-t szeretnék rajta nézni mely ugye digitális szolgáltató.Most a hangminőségbe ne menjünk bele.Tehát DVB-T legyen? Ha igen van ilyen? Mármint ami a Digi Tv-hez való? Várom a válaszokat. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
zsolesz8881
(kvázi-tag)

bzoley
(Szakértő)
Nem ismerem a DigiTv-t, sem a szolgáltatásait, de gyanítom hasonlóan működik a többi majdnem digitális szolgáltatóhoz. minimum járhat melé egy box, és onnantól te hagyományos tv-vel, tunerrel fogod az adást, ami jelen esetben jellemzően max 768*576 a tunereknél. De ha mégis digitális lenne, akkor is inkább DVB-S, vagy C-re lenne szükséged. Így marad az analóg tuner.
Ha mégsem így van, majd kijavítanak
[Szerkesztve]

zsolesz8881
(kvázi-tag)
Köszi a választ Dvb-s vagy Dvb-c-s tunert nem lehet kapni? Vagy csak nálunk nincs?

bzoley
(Szakértő)
Hogy megelőzzük a felesleges kérdéseket, itt egy idézet, és egy link. Szerintem te is meg tudtad volna keresni:
''Az a gond a digivel, hogy a kártyát és a beltérit egymáshoz rendelték, tehát hiába van kártyád+beltérid, mással nem tudod nézni a digit, csak a beltérivel és a kártyával, mert párosítva vannak.Hú de bonyolúltam írtam le. Egyszerűbben, semmivel, semmilyen kártyafogadós beltérivel, pci-s kártyával nem tudod nézni a digit, csak a Digis beltérivel(Hyundai, Humaxok)''
Ezt olvasgasd, ha többet akarsz tudni:[link]
Ha felvenni akarsz, akkor egyszerű analóg tuner, vagy egy digitalizáló kártya és mehet.
[Szerkesztve]

zsolesz8881
(kvázi-tag)
Köszi a választ azért írtam neked mert azt hittem képben vagy.Ezek szerint a Digi Tv szart sem ér.sajnálom.Kipróbáltam pár tunert ezek szerint hiába.Akkor már csak 2 kérdésem lenne mi a véleményed az internetes tv szolgáltatásról?Másik pedig van olyan szolgáltató amelyik digitális tunerral fogható és magyar adások is vannak rajta?Amúgy nekem is Leadtek tunerem van és sztem király.Bár felraktam a drivert meg a pvr2-t de még ki kell tapasztalni.Egy gondom van vele.Csak mikrofon kimeneten hajlandó megszólalni. 
Nem a fagyás a gond. Hardvere jó a Pinnacle termékeknek, csak a PCTV Analog Pro PCI (asszonynevén 110i, születési nevén PCTV Pro), még régi tuneres, s valami szörnyűség a szoftvere. Amúgy mivel WDM driveres, így ChrisTV, PowerCinema, WinDVR3 meghajtókkal is működik (ezeket próbáltam). Windows XP MCE 2005 alá van sima drivere, amúgy Media portal kezeli a WinDVR3-mal, ha Media Center-t is szeretnél.
S még egy infó, ez a kártya még szoftveres mpeg2 kódolóval rögzít, tehát komolya gép kell alá, ha felvétel közben mást is szeretnél csinálni a gépen/-pel.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

bzoley
(Szakértő)
IPTV-t nem nem próbáltam, nem ismerem, tehát véleményem sincs.
Hogyne lenne:Antenna Digital, vagy a fene tudj, minek hívják most 
Ha van egy DVB-T kártyád, és elég közel vagy az adóhoz, akkor kísérleti jelleggel nézheted az m1, m2, két dunatv-t kemény 720*576-ban 
Vagyis várnod kell még néhány évet, hogyí valami használható dolog is legyen belőle.
És mivel nálunk addíg szokás húzni a dolgokat, míg kötelezővé nem teszik, akár 2012-ig is várhatsz 

zsolesz8881
(kvázi-tag)
És a hangra mit mondasz? [link] Ilyen tunerem van amd-n ment rendesen de most csak mikrofon bemenetről megy miért? Mi lehet a gond? X-FI hangkártyám van.Intel cucc.

bzoley
(Szakértő)
Hangkártya oldalon keresd a hiba okát. Vagy rossz tüskére dugtad a hangkábelt, vagy nem jój vannak kiválasztva a ki/bemenetek.

Sz.Miki
(őstag)
Köszönöm a választ, holnap kiderül.
Az a mázlim, hogy ma vették, úgy hogy még a héten visszavihetem ha gáz a dolog.
Win újraisnstallhoz nincs kedvem

"Aki éjjel legény az nappal alszik"

KOVIka
(újonc)
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Philips SAA 713x chipsetes tunerkártyát. ITEMS névre hallgat. Ami programot adtak hozzá az használhatattlan. Milyen TV néző programot tudnátok ajánlani hozzá, ami támogatja ezt a kártyát is?
Előre is köszönöm!
!!!!!!KOVIka!!!!!!
Phillips chipes tunerekhez szvsz az 1ik nonplusultra a Fly 2000 TV.
[link] innét le tudod tölteni.nekem anno phillips chipes ADS-Tech ill. Terratec 200 PCI-hoz ez vált be a legjobban.
HTC One...Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Nikon D5000 - Bicskás internyet, Nexus 7 32GB Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

yakuza.tora
(PH! addikt)
Sziasztok!
Van egy PINNACLE PCTV Stereo XE pci kártyám, amit az alaplapi hangkártyához csatlakoztattam. Mégpedig úgy, hogy a hozzá kapott szürke zsinort az alaplap CD bementéhez csatlakoztattam, a másik végét pedig a tuner kártyához. Ezek után egy külső csatlakozóval összekötöttem a tuner kimenetét és az alaplapi hangkártya bemenetét. (külső jack dugós vezetékkel)
Miután telepítettem a kártya progiját, végrehajotottam a csatornakeresést. A kártyát az ország választásnál Germany-re a video beállításnál pedig a PAL-ra állítottam. Ezek után minden csatornát megtaláltam, de az a gondom, hogy a hangot nem tudom előcsalogatni!
Ha a hangfalakat a tuner kimeneti nyílásához csatlakoztatom, akkor van hang, de amikor átdugom az alalplapi kimenetre, elnémul a szerkezet. Ráadásul miután visszadugtam a hangfalat az alaplapi kimenetre, már a gépem vinchesterén lévő mp3 számokat sem tudtam meghallgatni, mert a winamp ugyan lejátsza, de egy szikra hang nem jön ki a hangszórókból.
Ha valakinek van mentő ötlete, azt nagyon szívesen fogadom!
Előre is köszönöm!!!
Alléz Olympique de Marseille!

Hegyirabló
(senior tag)
Sziasztok!
Akarok venni egy TV tunert, mégpedig olyat, amivel vinyóra és közvetlenül DVD-re is tudok rögzíteni TV műsorokat.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik az a kártya, amely ugyanúgy működik, mintha vennék egy asztali HDD-s DVD felvevőt? Úgy 15K-t szánok rája.
Előre is köszi!
H.
[Szerkesztve]
''Szakaszolt plazma-impulzus lézervetőt kérek 40 wattos tűzerővel!'' - Ismeretlen személy, Garett fegyverboltja, Los Angeles, 1984. március 9.

daa-raa
(MODERÁTOR)
Bármelyik Leadtek tunerkártya képes minderre.
Sianis megtömött egy pónit!

Sz.Miki
(őstag)
Nos , hazaértem kipróbáltam és örültem.
minden simán ment a TV-kártya telepítésénél, minden tökéletes, egy dolgot kivéve. A távszabályzón hiába nyomom a hangerőszabályzó gombot nem változik a hangerő. És nem tudom, hogy pl az RTL klub meg az összes csatorna miért nem sztereo, mindenhol MONO-t ír ki.

Sz.Miki
(őstag)
Hű ha
most vettem csak észre, zenét szerettem volna hallgatni és nincs hang, után abetettem egy DVD-t ott sincs hang, teljesen elnémult a hangkártya, pedig minden megfelelően működik semmi hibát nem látok, csak nincs semmi hang, csak a tv alatt.

Hegyirabló
(senior tag)
És ha csak lenémította? Vagy felülírta a hangkártya drivert?
''Szakaszolt plazma-impulzus lézervetőt kérek 40 wattos tűzerővel!'' - Ismeretlen személy, Garett fegyverboltja, Los Angeles, 1984. március 9.
Pinnacle PCTV Analog Prog (110i) tulajdonosok!
Megjelent az első béta driver Windows Vista-hoz. Letölthető az alábbi [link]-ről.
Ugyanitt elérhető a driver Windows XP SP2-es változata is.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

bzoley
(Szakértő)
Jól belehúztak 

Sz.Miki
(őstag)
Hello
nos megoldás a következő volt, hangkártya driver uninstall, és install. Mos tmár minden szuper, működik sztereóban is. Elégedett vagyok, a kép az kristály tiszta. A ez az új 4.2-es szoftwer meg egyenesen lenyűgöző, nagyon barátságos és könnyű kezelni.

massssza
(lelkes újonc)
Milyen TV tunert vegyek a max összeg 20e Ft. jó minöség, könnyű kezelhetőség, érdemes e hardveres kártyát venni. A gépem amibe lesz 2,66 Cer.D, 2x256RAM,9600XT,Asrock lap.
[Szerkesztve]

hati
(őstag)
A géped elbírja a szoftveres karit is, ha nem akarsz felvétel közben semmi mást csinálni a gépeddel. A leadtek pvr2000 kb. belefér a 20e-res keretbe és hardveres.
Ha szoftveres kari is elég, akkor meg leadtek tv2000 xp expert vagy global (10e körüli az ára). Nekem mind a kettő van, a képminőségük egyforma, de az elöbbi felvétel közben csak 10-15%ban fogja meg a P4 3GHz-es procimat, az utóbbi meg 60-70%-ban.
2GB-os ingyen tárhely a Dropbox-on, amit akár 16GB-ig növelhetsz! http://db.tt/b0dPgk8e

Sz.Miki
(őstag)
Helló
Ajánlani tudom a Pinnacle PCTV Analog Pro kártyát, tegnap előtt kaptam egy ilyen kütyüt, és teljesen megvagyok vele elégedve, nagyon szép a képe, és felhasználóbarát a kezelőfelülete is
Üdv

Pavlidu
(lelkes újonc)
Mivel lehet analog videofelvetelt digitalizalni legegyszerubben? Ajanjatok konkretan valamit pliz!
TV tunerrel vagy digitalizaloval?

daa-raa
(MODERÁTOR)
Mindegy. A lényeg, hogy a legkevésbé veszteséges módon tedd. Ha DV kamerád van, akkor leginkább egy DV kártya kellhet (hacsak nincs a lapra integrálva IEEE1394 vezérlő). Ha csak analóg módon tudod átvinni, akkor S-Video. composit csak a legvégső esetben.
Sianis megtömött egy pónit!

DrGonzo22
(őstag)
Üdv,
nem tudjátok létezik olyan külső tvtuner, ami közvetlenül a monitorra csatlakoztatható dvi-n keresztül, és használható a szgép bekapcsolása nélkül is, de bekapcsolt gép mellett lehet vele adást felvenni merevlemezre?
köszi

DrGonzo22
(őstag)
Mondjuk a dvi, lehet, hogy nem is lenne szerencsés, mivel a legtöbb monitoron csak egy ilyen van (vagy 1 se
), és akkor ki-be kéne kötni állandóan. Sima 15 tűs tv-nézés alatt gondolom nem okoz olyan zavaró élességvesztést, mint normál használat mellett, pl. D-sub-on bekötött tft-vel való szövegszerkesztés... Vagy mégis? 
Ezekszerint a kérdésem így módosul: lehet-e kapni olyan tuder-kártyák, ami D-subbal csatlakozik a monitorhoz, usb-vel a géphez, használható kikapcsolt gép mellett is, viszont ha be van kapcsolva, akkor lehet vele felvenni a merevlemezre. (Amúgy érdekel még a dvi-s verzió is, elvileg vannak 2 dvi-vel szerelt monitorok is, bár az enyém nem ilyen)

bzoley
(Szakértő)

DrGonzo22
(őstag)
Köszi szépen. A megfelelő bemenet alatt mit értsek? Akkor nem usb-vel kapcsolódik a monitor a géphez, hanem D-sub-bal a vga-oz, így lehet is rögzíteni felvételt, emellett pedig a monitor közvetlenül is rá van kötve a vga-ra dvi-vel is, ami pedig végzi a mindennapi feladatát. A D-sub-os kötés (tv-kártya -vga közötti) pedig csak a felvételre, ill. a monitor-tv-kártya közötti a tv-nézéshez.
Igazán szép mondatok lettek

DrGonzo22
(őstag)
Meg tudnád még adni ennek az Items cégnek a weblapját, hiába állítom web-re a google csak magyar találatokat hoz le...

bzoley
(Szakértő)
Nem, nem
Az, hogy a tuner a vga-hoz is csatlakozik, csak arra jó, hogy a pc képe is eljusson a monitorig, jelen esetben keresztül a tuneren. Ha rögzíteni akarsz, akkor be kell kötnöd a tuner audio kimeneteit(a pc-hez is), valamint a composit(vagy amilyen van)kimenet is rá kell küldeni a gépre(pl. vivo-s vga, vagy digitalizáló kártya, vagy bármi, amin van ilyen bemenet).
Nem ismerem a céget.
[Szerkesztve]

DrGonzo22
(őstag)
Akkor végülis a monitort egyszer összekötöm dvi-vel a vga-hoz. A monitort a tunerhez a d-sub-on. A tunert pedig a vivo-n keresztüla vga-val. Már csak annyi kérdésem maradt, hogy ez a vivo-s bekötés maradhat folyamatosan, vagy ezt mindig ki-be kell kötni felvételhez. (ja meg, hogy a tuner hang része az vivo-ba megy-e, vagy a hangkártyába?
)

bzoley
(Szakértő)
Ha van a képernyőn két bemenet, lehet róla szó. A tunereken mondjuk D-sub kimenet van.
Az általános bekötés jellemzően vga->tuner->monitor
A vga-t a tunerbe dugod, az képes kapcsolgatni pc és tv üzemmód között, és a kívánt képet küldi tovább a monitorra.
Ahhoz, hogy egy ilyen tunerrel normális felvételt tudj készíteni, ajánlott lenne egy DV kártya. Mint lehetőség, ott van a vivo, de valszeg a minőség nem ugyanaz lesz, mintha DV-vel rögzítenél. A tuner-t viszont a hangkártyára is rá kell kötni, ha hangot is akarsz rögzíteni.

DrGonzo22
(őstag)
Nekem eléggé úgy tűnik, hogy a külső tuner nem a legideálisabb felvételre. Lehet, hogy ennél kevesebb macera van egy sima pci-os kártyával, bár ott, ha tv-t nézek fogyaszta gép is.
Most egy FlyVideo3000-em van, de nem nagyon támogatja a 16:10 arányt, ill. a gyári driverrel/kezelőfelülettel folyamatosan lefagyott, úgyhogy most egy xp találta driver van fent, és dscalerről van kezelve. Így működik rendesen, csak sajnos felvenni nem tudok vele, mert a dscaler nem hajlandó rá. (régi szoftverével egyszer vettem fel adást, de azzal csak úgy lehetett, hogy előbb xp-ben hangbeállításoknál kellett valamit átállítanom, szóval nem lehetett egyből, mint egy vhs felvevő esetében, ez nagyon zavart. Szerinted ez csak a szoftver hibája volt, vagy minden tvtunernél kell így külön állítani, hogy vegye fel a hangot is?) Van valami olyan ingyenes program, ami fel is vesz- lehetőleg azonnal, ilyen állítgatások nélkül?
Amúgy 16:10 arányú monitor mellé milyen tunert érdemes venni? Sajnos ezt hiába állítom más arányra, akkor egy rakás adó képéből levág, vagy torzít, szóval marad a 4:3, amit egyes adókon még vertikálisan is kicsinyít. 4:3-as monitorral mondjuk ilyen gondjaim nem voltak. Remélem van valami olyan darab, amit már kifejezetten 16:10 támogatásra is terveztek.
Megint sikerült feltennem egy rakás kérdést
(de mivel pár hete meghalt a vsh felvevő, úgy döntöttem elkezdek merevlemezre felvenni inkább, csak nem nagyon akar sikerülni...)

bzoley
(Szakértő)
Hát nem igazán felvételre való, de a lehetőséget meghagyták, hátha valakinek szüksége van rá.
Komoly problémám, hogy sem elképzelni, sem megérteni nem tudom, hogy lehet egy 4:3-as adást 16:x-es képernyőn nézni
Jobbik eset, ha két oldalt fekete csík marad. De több helyen láttam, hogy teljes képernyőn élvezik a sz*rrá nyújtott képet. És még tetszik is nekik. Minden esetre a Leadtek tunerek prgramja néhány módon beállítható. 4:3, 16:9, 4:3 pan&scan, kép nyújtás, ezek közül valamelyik csak megfelelő. Kipróbálgattam őket, de egyik sem tetszik
Ja, nem kell semmit állítgatni a hangon felvételnél.
[Szerkesztve]

DrGonzo22
(őstag)
Köszi, már kezdek érteni egy-két dolgot, az adás jön fix arányban
Ha valakinek 16:9-es arányú tv-je van, akkor mindenképpen vagy nyújtott, vagy levágott képet kell néznie. A digitális adás, vagy a hdtv adás is ilyen formátumban jön, UPC direkt talán ami ilyen- bár nem vagyok meggyőződve, hogy most nem kevertem pár dolgot össze
Mondjuk annak örülök, hogy ilyen állítgatás nincs a hanggal, elég borzasztó volt. Majdnem elájultam, amikor a tunerkártya kézikönyvét átolvastam (nem vett fel hangot soha, azt hittem én rontok el valamit, vagy, hogy hibás a kártya) hogy ezt tényleg így gondolta a gyártó- de persze nem emelte ki hatalmas piros betűkkel, hanem megcsillagozva lábjegyzetként volt benne, 3 filmet is törölhettem le emiatt....
Szerinted hol kérdezzek utána az ingyenes,de felvételre alkalmas tv programnak? Szoftverbázison nem nagyon találtam semmit.

bzoley
(Szakértő)
Próbáld ki a Leadtek programját. Már több esetben felismerte a más gyártótól származó tunereket:[link]
Vagy bejön, vagy nem.

DrGonzo22
(őstag)
köszi, megnézem, de csak holnap, mert mindjárt elalszom

DrGonzo22
(őstag)
Sajnos nem megy vele.
Sziasztok!
Én is tunerkártya beszerzésén gondolkodok.
Ami fontos lenne:
-Nagyon jó képminőség
-Stereo hang (felvételnél és lejátszásnál)
-Ne terhelje a gépet (tv-nézésnél és felvételnél se)
-esetleg távirányító
és találja meg az összes fogható adót 
árban 15ezer környékére gondoltam.
Néhány kinézett típus:
- TerraTec Cinergy 1200
- TerraTec Cinergy 400i
- Pinnacle PCTV MediaCenter 450i
Véleményetekre lennék kíváncsi, hogy melyik lenne a legjobb.
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Üdv.:
Toldy Zoltán
http://apptransteam.extra.hu
Application Translator Team a szoftverhonosító csapat
AppTransTeam a szoftverhonosító csapat (http://apptransteam.atw.hu)

bzoley
(Szakértő)
Nem tudom honnan válogattad össze ezeket a kártyákat, de szerintem kezdd elölről.
Az 1200-asból két fajtát láttam, mindkettő digitális(sat és kábel), kisett
Pinnacle mintha nem is létezne(legalábbis ezen a néven) ahol mégis feltüntetik, ott műholdvevő, kiesett
A 400i valami Phillips chip-es kártya ha szoftveres, akkor drága.(valszeg az,semmi normális leírás)
Ha nem akarod, hogy terhelje a gépet, vagyis hardveresen tömörít, akkor tegyél még hozzá pár ezer forintot.
Esetleg a Leadtek PVR2000 kártyája.
A Terratec honlapján valóban nincs rajta a 400i kártya, de itt: [link] megtalálható.
Az 1200-as sorozatnak pedig 3 fajtája van, a Terratec honlapján szintén megtalálhatók és ezek mindegyike elég komoly kártya szerintem. És a 400i nem szoftveres, hanem hardveres.
A Terratec kártyákról elég jókat olvasni és hallani.
AppTransTeam a szoftverhonosító csapat (http://apptransteam.atw.hu)

KriszBoy
(őstag)
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van e olyan TV tuner amelyiken van RCA kimenet, amin a kép ill. a hang ''távozik'' abból! A hang esetén nem lenne baj ha jack-en át!
Az összes tud ilyet vagy csak némelyik, esetleg egyik se?
Ha nem akarod a géped terhelni, akkor mindenképpen hardveres mpeg2 kódolóval szerelt kártyát vegyél. Ezek általában 20.000,- Ft körüli áron kaphatók.
Jó képminőség? ATi Theather 650 chippel szerelt kártyák. Magyarországon még nem láttam, USA-ban 25.000,- FT-nyi dollárért adják a legolcsóbbakat.
Én most a Hauppauge WinTV PVR150-et ajánlanám neked. Ez már biztosan hardveres mpeg2 kódolóval szerelt kártya, idáézet a termékleírásból: ''...plus a highly integrated MPEG-1/2 hardware encoder.'' [link]
Ha jól tudom Balinov kollégának is ilyen PVR150-es kártyája van.

bzoley
(Szakértő)
Én is jókat hallottam régen a 400-asról, ami nem az új ''400i''. Az oldalt láttam, de abból sok nem derül ki, viszont az ára ellene beszél, na meg a Phillips chip. Ahogy Róland is írja, az hw-es kártyák ''normális'' ára 20-tól indul.
Lehet, hogy van három fajtája az 1200-asnak, ennek ellenére én csak kettőt találtam.
hát,sajna nem. egy Leadtek Globalom van,pont mint bzoley-nak. előtte egy Terratec Cinergy TV200 PCI-m volt,nem hw-s mpeg enkóderrel (sw-s),ill phillips saa713x chipes tunerrel. szerettem,imádtam,ha lett volna hozzá távirányító,akkor maradt volna.A terra tunerek igen jó minőségüek, ill. a terratec supportja is igen kiválló,kb. mint a leadtek-é. 
HTC One...Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Nikon D5000 - Bicskás internyet, Nexus 7 32GB Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/