2013. május 24., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen RAM-ot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-02-04 11:15:04

IT café

Milyen RAM-ot vegyek?

Összefoglaló kinyitása ▼

(#6351) polgi803 válasza 04ahgy (#6350) üzenetére

polgi803
(senior tag)

Köszi...akkor cserélek ramot... :R

"Bilicseltem már meg villámot, zártam már börtönbe mennydörgést..."

(#6352) Bandi995 válasza 04ahgy (#6330) üzenetére

Bandi995
(kvázi-tag)

Egyrészt köszi! Másrészt ki mondta, hogy annyira értenék a gépekhez, hogy rögtön tudjam, mi hova-passzol? Szerintem eleget tudok róluk, pont eleget ahhoz, hogy átlag felhasználónál nagyobb szinten kezeljem őket, de a gépkomponensekkel nem igazán vagyok tisztában! Én a gépeket játékra veszem, meg munkára, nem arra, hogy a szemetet legeltessem a különböző benchmarkerek eredményein! Ne haragudj, hogy túl reagáltam, nem trollkodás akar lenni! És a Ram tippeket köszönöm! :)

U.I.: A konfigom is jól elb*sztam egyébként, jó kis microstuttering van mindenhol :) Szóval amint látod, a gépekhez aztán értek :DD

[ Szerkesztve ]

(#6353) 04ahgy válasza Bandi995 (#6352) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nem méltattam a gépekhez fűződő tudásod, mindössze kiemeltem a Deneb maggal elérhető 1866MHz RAM órajel realitását, annak nagyon kicsi esélyét. :D

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ pretested 3570K és 3770K eladó, privátban a részletek \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ Privátban szakmai kérdésre nem válaszolok. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#6354) Real Ghoost

Real Ghoost
(tag)

Sziasztok!
Van nekem 4gb ilyen memóriám, DDR3, 1333mhz CL6 kit. Gondoltam rá, hogy ilyen alacsony memória árak mellett veszek mellé még 4 gigát, de már sehol sem találom ezt a típust. Van valami tippelek, hogy milyet vehetnék mellé? Gigabyte ma790xt-ud4p alaplapom van.

(#6355) 04ahgy válasza Real Ghoost (#6354) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

Crucial 1333MHz CL7-es kitet keress, azok viszik a CL6-ot is (HaZsolt) barátomnak ilyen CL7-es Ballistixjei vannak, amik ugyan CL7-7-7-21-esek gyárilag, de van bennük a CL7-esen kívül CL6 XMP Profil is, és viszi is azt az értéket stabilan.

A Geilnek ezt az általad keresett szériáját, sőt az egész családját már nem gyártják.

Ha nem találsz CL6-os 1333-as RAM-ot, akkor a mostani Geil Ultrád mellé, akkor bármilyen másik is jó, persze a gyengébbik kit időzítésein fognak menni (pl. CL7, CL8, stb.).

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ pretested 3570K és 3770K eladó, privátban a részletek \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ Privátban szakmai kérdésre nem válaszolok. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#6356) Heyman válasza 04ahgy (#6334) üzenetére

Heyman
(tag)

Köszi szépen a választ! Akkor amint lesz zsém, megyek és beszélek a boltossal, és kipróbálom :) Amúgy asus p5kc lapba beletudok tenni 2x4 gigát? Olvasgattam, és azt írják, hogy max 2gigásat támogat, de van akinek megy a 4 is.

(#6357) 04ahgy válasza Heyman (#6356) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

A P5KC lappal pont az a helyzet, mint amit írtál: elvileg 2*2GiB a maximális DDR3 kapacitás, gyakorlatilag meg megy 2*4GiB RAM-mal is, ki kell próbálni. :D

HGyu

(#6358) Heyman válasza 04ahgy (#6357) üzenetére

Heyman
(tag)

Szval akk ott is megkéne beszélni, hogy ha nem jó visszaveszik-e, tehát netes rendelés kizárva.
Köszi szépen a válszt!

(#6359) 04ahgy válasza Heyman (#6358) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

P5KC esetén azért egyszerűbb a helyzet, mint a notid esetén, mert jóval többeknek van ilyen lapja. Szépen benézel a topikjába, és akinek 8GB DDR3 van benne, megkérdezed, milyen típusú. Az szinte biztosan fog neked is menni. :D

A Corsair Vengeance szerintem minden további nélkül megfelelő lehet a P5KC-be, mármint 8GiB, a legfrissebb BIOS-szal.

Webshopban is el lehet állni, persze jobb ott is előre lebeszélni, más szájíz van a bolt részéről is, és mint az élet minden területén, itt is a korrekt, egyeztetett megoldást tartom jobbnak, mint a jogi utat.

HGyu

(#6360) Heyman válasza 04ahgy (#6359) üzenetére

Heyman
(tag)

Erre nem is gondoltam :/ köszi szépen a tippet :)
12000 ft miatt nem csapnék balhét, ellehet azt a ramot adni akár hardveraprón is :) de mondjuk tisztább és jobb, ha le van zsírozva a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#6361) 04ahgy válasza Heyman (#6360) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nem balhé, hanem jogszabályban foglalt lehetőség számodra, de nem szoktak tárt karokkal fogadni, ha elállsz. :K

Persze kérdezni meg nem fáj, pár e-mail, és minden másképp.

HGyu

(#6362) Real Ghoost válasza 04ahgy (#6355) üzenetére

Real Ghoost
(tag)

Köszi, iponban találtam is ilyet, lehet veszek akkor egy 2 gigásat kipróbálni, aztán ha jó akkor még 2őt.
Vagy esetleg nem lenne-e jobb, ha ezeket kivenném és vennék 1600mhz-seket?

[ Szerkesztve ]

(#6363) 04ahgy válasza Real Ghoost (#6362) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

Szerintem most 2*4GB-tal jobban járnál, annyira olcsó. A kevesebb modul kevésbé terheli a memóriavezérlőt.

HGyu

(#6364) Real Ghoost válasza 04ahgy (#6363) üzenetére

Real Ghoost
(tag)

Köszi, ezt nem tudtam. Csak nem értem miért haltak ki ezek a CL6os ramok, ráadásul nézegettem az 1600mhz-seket, ezek szinte mind CL9esek, nem vagyok benne biztos, hogy van-e értelme ilyenekre cserélni a mostanit.

(#6365) 04ahgy válasza Real Ghoost (#6364) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

Azért haltak ki, mert nem fogytak, nem lett tőlük gyorsabb a gép ugyanis, mert nem a RAM sávszélesség és a RAM késleltetés a szűk keresztmetszet a mai PC-k 99%-ában.

Ennek értelmében nem is nagyon fogod a változást érezni. :D

HGyu

(#6366) Real Ghoost válasza 04ahgy (#6365) üzenetére

Real Ghoost
(tag)

Köszi szépen ezt is, akkor hagyom az egészet, kipróbálok inkább egy SSD meghajtót. Csak nagyon csábító volt most ez az olcsó ár.

[ Szerkesztve ]

(#6367) 04ahgy válasza Real Ghoost (#6366) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

Egyetértek, hogy az SSD többet hoz majd a konyhára, mint a RAM bővítés.

HGyu

(#6368) Heyman

Heyman
(tag)

Utánaérdeklődtem a p5k topikba, ès sajnos nemszereti az 1600-asokat a p5kc, ès márka terén is válogat. Kingmax 1333mhz-eset ajánlottak 1500-ra húzva. Na szóval néztem rá hűtést, ès arra lennék kíváncsi, hogy mi a kölönbség az Artic Cooling Ram Cooler, ès a Ram Cooler Pro között, azon kívül, hogy a sima ragasztós, a pro pedig csavarral rögzíthető. Előre is köszi!

(#6369) Qru válasza Heyman (#6368) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Maga a borda mérete és a színe.

Kuru

(#6370) Thomas16

Thomas16
(kvázi-tag)

Helló!

A notebookomba szeretnék memóriát bővíteni.
1. Honnan tudom, h milyen típusú memória kell bele? (pl. DDR, DDR2 v. DDR3)
2. Milyen órajelű memóriát ajánlotok?

Előre is köszi a válaszokat!
Üdv: Thomas

(#6371) Qru válasza Thomas16 (#6370) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha leírod a pontos típusát akkor megmondjuk. Vagy felkeresed a gyártó honlapját, vagy akár ha a google-be bírod a nevét...

Kuru

(#6372) Cobra73

Cobra73
(újonc)

Üdv.
Az Asus p8z68 v pro/gen 3 lap
Intel i5 2500 k procihoz milyen ramot ajánlatok? Leginkább játékra. :)

[ Szerkesztve ]

domyzilah

(#6373) polgi803

polgi803
(senior tag)

Szerintetek az én konfigonba melyik ram muzsikálna a legmegfelelőbben (legmegbízhatóbban...)? Nem lenne tuning,de XMP-s lenne...3 félét néztem,mert mindhárom közel ugyanolyan árban lenne...

Corsair Vengeance DDR3 2x4 giga 1600-as
Geil Black Dragon --------------------- II ----------------------
Kingston Hyper-X --------------------- II ----------------------

Vagy tökmindegy?Nem vennék észre semmit...játékra használom a gépet főleg,vagy HD film nézéshez,esetleg Photoshop-oláshoz...Most lesz jövő héten egy Asus DCII 6950 2 Gigás karim...ha esetleg ez fontos infó lehet...mert az adatlapomon még nincs beírva...köszi a helpet! :R

[ Szerkesztve ]

(#6374) Thomas16 válasza Qru (#6371) üzenetére

Thomas16
(kvázi-tag)

Egy Dell Inspiron 1520-asom van.

(#6375) FuRiONight

FuRiONight
(senior tag)

Hali

Ebben a lapba ez a ram "belemenne"?

HTC ONE 32GB

(#6376) Qru válasza Cobra73 (#6372) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Corsair Vengeance-et vegyél, 1600-as bőven elég lesz.

polgi803:

Az elsőt vedd, a memvezérlőd max 1,6V-ot bír tartósan, a másik kettő meg 1,65V-os ram.

Thomas16: DDR2 SODIMM 667MHz-es kell bele. Maximum 2GB-os modulokat támogat a laposod. 2 ram slotod van tehát max 4GB-ig tudod bővíteni.

FuRiONight: Igen.

Kuru

(#6377) polgi803 válasza Qru (#6376) üzenetére

polgi803
(senior tag)

Rendben,köszi! :R

(#6378) Cobra73 válasza Qru (#6376) üzenetére

Cobra73
(újonc)

Okszi!Köszi!

domyzilah

(#6379) 04ahgy válasza polgi803 (#6373) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

A GEIL Black Dragont nem javasolnám, a külcsínnel próbálják feledtetni a gyengébb minőségű chipek okozta rosszabb kompatibilitást, tuningpotenciált.

HGyu

(#6380) polgi803 válasza 04ahgy (#6379) üzenetére

polgi803
(senior tag)

Hm...pedig jó ramnak mondták...bár inkább a DDR2-esről hallottam...akkor lehet erre gondoltál te is...Már kis segítséggel döntöttem...vengeance lesz....a low-os az szintén újabb mint a magas prof.-os? Vagy ezek közt nincs különbség?

(#6381) 04ahgy válasza polgi803 (#6380) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

+1 nálam is a Corsair Vengeance-re. A Vengeance-ből 3 színű (fekete, kék, vörös) és egy Low-Profile van, a chipek mindegyiken ugyanazok.

HGyu

(#6382) polgi803 válasza 04ahgy (#6381) üzenetére

polgi803
(senior tag)

Tehát akkor mindegy,hogy alacsony vagy magasat veszek...már a hyper 212+-os hűtő sem gond,mert mint írtátok akkor a tőle távolabbi slot-ba is rakhatom nyugodtan...és még jobban is szuperál talán...

(#6383) 04ahgy válasza polgi803 (#6382) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

Vengeance szériából az azonos MHz/időzítés/méret egyezése esetén nincs eltérés, csak a borda színében, méretében. Elektromos paraméterei a RAM-oknak teljesen megegyeznek, kizárólag a külcsínre többet adó vásárlók miatt van ennyi színben, hogy mindenki a számára legtetszetősebbet vehesse.

Mindegy tehát, melyiket veszed.

HGyu

(#6384) Heyman válasza Qru (#6369) üzenetére

Heyman
(tag)

Akkor asszem pro-t veszem, az még olcsóbb is. Köszi szépen a választ!

(#6385) a.la

a.la
(újonc)

Sziasztok,

Toshiba L40-14F laptopban szeretnék memóriát cserélni. Gyárilag 2x512 MB van benne
[ilyen].
Mit javasoltok, 2x 1GB-ot, vagy 1x2GB-ot vegyek inkább bele?
Ez a típus megfelel ebbe a laptopba? Windows 7 van a gépen, a 2 GB-tól várható gyorsulás?
Előre is köszönöm a választ,
Á.

(#6386) jeni válasza a.la (#6385) üzenetére

jeni
(PH! kedvence)

Hello

64 bites a géped? Ha igen akkor érdemesebb 1 darab 2 GB ramot venned,mert az bővíthető későbbiek folyamán.

U.i.:memóriából sosem árt ha több van belőle

[ Szerkesztve ]

(#6387) a.la válasza jeni (#6386) üzenetére

a.la
(újonc)

Köszi a választ! Ilyen a laptop. 2 GB-ig bővíthető csak. Ennek tükrében is a 2 GB-osat?
Amúgy a ram, amit belinkeltem, jó bele?

(#6388) jeni válasza a.la (#6387) üzenetére

jeni
(PH! kedvence)

ha csak 2Gb akkor meg az dönt,hogy 1x2Gb vagy 2x1Gb DDR2 ram

vagyis melyik mennyibe kerül,de szerintem a 2x1 Gb olcsóbb lehet

Az jó oda,lényeg,hogy DDR2 és 667MHz, pont olyan vagy nagyobb lehet attól

lehetőleg két ram teljesen egyforma legyen

(#6389) banhammer

banhammer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Adott egy Asus P8H67-M PRO alaplap.
A BCLK jelenleg 103 MHz-en megy.

Jelenleg 2x2Gb Kingston 99U5471-002.A00LF DDR3 1333Mgz-es RAM van benne.
Ami 1370 Mhz-en megy.

Több memóriát szeretnék a gépbe.
Vegyek 2x2 Gbyte Kingston DDR3 1333MHz memóriát a mostani mellé.
Vagy.
Vegyek 2x8 Gbyte-ot és jelenlegin adjak túl.
Vagy
Rakjam be a 2x2 mellé és akkor a gépemben 2x2 + 2x4 Gbyte lesz.

Ha az utóbbi eset van, hogy a RAMok asszimetrikus méretűek, nem fog lassulni a memóriák elérése a nem azonos ramok miatt?
Ha az emlékeim nem csalnak akkor anno azt olvastam valahol, hogy az asszimetrikus RAM felállásban csökken a memória elérése.
Bár ez lehet, hogy már a múlté?

A válaszokat előre is köszönöm.

Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni...

(#6390) a.la válasza jeni (#6388) üzenetére

a.la
(újonc)

OK, köszi!

(#6391) kekkec

kekkec
(tag)

Sziasztok!

A gépem memóriáját szeretném lecserélni/bővíteni, melyhez tanácsra volna szükségem.
Jelenleg (2 db x 1 GB) 2 GB Kingston (KVR800D2N5K2/2G) RAM van az ASUS P5N32-E SLI alaplapomban, amit min. 4, de inkább 8 GB-ra szeretnék bővíteni.
Arra gondoltam beruházok 1 vagy 2 db Kingston HyperX (KHX6400D2LLK2/4G) kit-be, csak nem tudom megéri-e "hosszútávon". Tervezem a processzor cserét is a jövőben, egy 4 magos és nagyobb FSB-jűre.

Szóval várhatok-e észrevehető gyorsulást a rendszeren az alacsonyabb késleltetések révén, vagy csak tunigra érdemes ilyen RAM-okat venni?
Amennyiben érdemes lenne beruháznom ebbe a RAM-ba, az alaplapom támogatja-e ezt a típust, illetve 4 modullal a dual channel-t is?

Megnéztem az alaplapom memória támogatási listáját, amiben csak 2 kisebb modult ír (KHX6400D2LLK2/1GN) és (KHX6400D2LL/1G), viszont ez egy régi 2007-es lista, újabbat meg sajnos nem találtam.

Egyébként a főbb dolgok amikre használom a vasat:
- virtuális gép futtatása
- póker kliensek és tracker program futattása
- egyéb általános felhasználás
- és ezeket párhuzamosan egyszerre is folytatom

Aki jártas a memóriák terén kérem világosítson fel és segítsen az ésszerű döntést meghozni.

Előre is köszi a segítséget!

Üdv.
kekkec

[ Szerkesztve ]

(#6392) kw3v865

kw3v865
(fanatikus tag)

Sziasztok!

AMD Athlon II X3 460-hoz szeretnék RAM-ot venni. Mindenképpen 8 Gb kellene, dual kit-ben. Melyiket ajánljátok? Komolyabb tuning nem lesz. 1333 mhz-es elég lesz szerintetek vagy 10600-as legyen? A lényeg az, hogy 14-15 ezerbe beleférjen.

(#6393) Qru válasza banhammer (#6389) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Lassul valamelyest de nem érezhetően. 2x4GB 1333-as jó lesz bele vagy ha kapsz ugyanoylat mint amilyen most benne van az is ok.

mod:

kw3v865: Kingston 1333-as elég bele bőven. Esetleg ha nem sokkal drágább jöhet egy 1600-as ha esetleg tuning is játszik.

[ Szerkesztve ]

Kuru

(#6394) 04ahgy válasza kw3v865 (#6392) üzenetére

04ahgy
(Szakértő)
LOGOUT blog

Vagy az, amit Qru írt, vagy Corsair Vengeance is lehet, jó minőség az is.

HGyu

(#6395) Hunork

Hunork
(PH! addikt)
LOGOUT blog

-----

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#6396) tajati

tajati
(fanatikus tag)

Hali szeretnék bőviteni a mac mini-ben (2011 széria) ramot. gyárilag 1333 samsung 2x2 gb van benne. Ki néztem egy ilyet. A kérdés az lenne hogy árthatok a gépnek ha 1600-as ramot teszek bele?

köszi üdv t.

Lenovo z500 i5-3230M Nvidia 645m 2gb, 1tb wd, 120gb ocz vertex 3,|| Dell U2312HM ||Samsnung n210|| Ipad 3 32gb wifi+3g||Mért hord a coca colás nap napszemüveget???

(#6397) kw3v865 válasza 04ahgy (#6394) üzenetére

kw3v865
(fanatikus tag)

Köszi a válaszokat, a Kingston lesz ;)

(#6398) Reel

Reel
(újonc)

Épp új gépet tervezek venni, nézegettem az alaplapokat és szemet szúrt, hogy mindegyik gyártó feltünteti a támogatott memóriákat. Ez azt jelenti, hogy ha nincs a listában az általam kiválasztott ram, akkor azzal nem is fog megfelelően működni? :B Konkrétan egy asrock z68 extreme 3 gen 3-as lapról és erről --> CORSAIR DDR-3 8Gb/1600 KIT(2x4Gb) Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9) a memóriáról van szó.

(#6399) Hunork válasza Reel (#6398) üzenetére

Hunork
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt jelenti ez a lista, hogy a gyártó ezekkel le is tesztelte az adott lapot. De a feltüntetett memóriáknál sokkal több van forgalomban, jóval több. A fontos, hogy az adott frekvencia és egyéb kitételek meglegyenek. Esetedben támogatja a memót, nem hinném, hogy gond lenne vele.

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#6400) Reel válasza Hunork (#6399) üzenetére

Reel
(újonc)

köszi a választ! :)

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen RAM-ot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.