Milyen RAM-ot vegyek?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Téma tudnivalók

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként, magyarul tetszőleges hozzáférésű memória, közvetlen hozzáférésű memória) egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Hirdetés
Téma összefoglaló
3matyi3
(újonc)
Lenne még egy kérdésem: ha pl. 4GB ramot szeretnék a gépembe, érdemes 4x1 gigát venni, vagy pl. 2x2 gigát?

whatnot
(senior tag)
Nem hiszem, hogy gyorsabb lenne a 4x1, úh. a bővíthetőség miatt szerintem 2x2.

Peat;)
(PH! addikt)
Egy gyors (buta) kérdés:
DDR3-as ramot támogató alaplapot szeretnék vásárolni, MSI G41M-E43, ennél ez van a honlapon:
"Supports two unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 800/1066/1333* (OC) DRAM, 8GB Max"
Akkor ebbe vehetek 1333-asat (jelenleg az a legolcsóbb) ugye? Ott az a csillag és OC jelölés amely számomra semmit nem mond. Az alaplap letölthető manuálja sem tért ki rá. Nem lesz tunning sem, csak egy E3300-as cpu megy bele. (net+filmre lesz)
Köszi a választ

whatnot
(senior tag)
Specifikációban ez áll:
DDR3 800/1066
Ez azt jelenti, hogy alapból max. 1066MHz-et támogat, tuningolva 1333-at is. OC = OverClock, azaz tuning.
Vehetsz bele 1333-asat, de tuning nélkül csak 1066-on fog menni.

Peat;)
(PH! addikt)
Köszi!

toto76
(tag)
Sziasztok!
A következő ramok közül melyiket ajánlanátok:
GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL7 KIT
GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT
KINGSTON 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT
Alaplap: M4A89GTD PRO/USB3
Processzor: AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 BOX
Tuning nem lenne, csak 'sima' használat játékra főleg.
Köszi
AMD Phenom II X4 965; Noctua NH-U12P; Gigabyte 890GPA-UD3H; 4x2G@1333MHz Kingston; MSI R6970 Lightning 2GB; FSP AU-700

whatnot
(senior tag)
Nem hiszem, hogy a CL7 megéri a +4500Ft-ot.
Én Kingston-t mondanék, mert Geil ram-ról vegyes véleményeket hallottam (saját tapasztalat, hogy Gigabyte lappal nem akart működni egy kit, így én Corsair-re váltottam).

torma1981
(őstag)
Sziasztok!
i5 750-es procihoz tudtok memóriát ajánlani? 1333Mhz vagy 1600Mhz is jó! Gigabyte alaplaphoz
Ha lesz tuning 1600, ha nem 1333-as bőven elég. Low-voltage kit kell, olyan ami 1,65V-on üzemel. Illetve azért egy árkategóriát is írhatnál...
De így első körben Corsair 1333/1600 CL8/9 jó lenne hozzá.
Kuru
Qru PÜ. 
[ Szerkesztve ]
Jeff Lindsay: Dexter könyveket keresek, használtan, is azonnali kp! Nézz szét a bazáromban. http://goo.gl/MB2PC

torma1981
(őstag)
Ja bocs
Kb 35-40e körül.
Corsair XMS3, Kingmax, CSX, ezekre vadász. Monmdom, ha nem lesz tuning 1333 és csak ha lesz tuning akkor vegyél 1600-asat.
Csokad: Válasz is megy, csak még nem jutottam oda. 
Kuru

torma1981
(őstag)
Okés! Köszönöm. Szerintem lesz tuning.
CSX 4096Mb DDR3 1600Mhz CEC FAN KIT
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 XMP KIT KHX1600C9D3K2/4GX
KINGSTON HyperX 4096Mb 1800Mhz CL9 KIT KHX1800C9D3LK2/4GX
Ezekre gondoltam.
Ha nem vagy tuning fan akkor az XMP-s Kingston-t, ha szereted magad állítgatni a dolgokat, akkor CSX. 1800-as feleslegesen gyors, bár kérdés mennyivel drágább mint az 1600-osok.
Kuru

pgergo
(kvázi-tag)
Szeretnék venni ddr3 as kingston 4, vagy 6 gb RAM-ot, csak ahogy most láttam nagyon magas ezeknek az ára, érdemes várni 1-2 hónapot hátha lejjebb megy az ára?
Köszi!
BFBC2 NICK: Phantom.HUN

torma1981
(őstag)
Szia! Nem annyira nem érdekel a szöszmötölés az állítgatásokkal. kb 700Ft-tal drágább az 1800Mhz-s Akkor lehet hogy marad a Kingston az jó az Intelhez és az Amd-hez is.
Drága a $ meg az € is (vagyis a forint olcsó, nézőpont kérdése), jelenleg nem úgy tűnik hogy rövidesen lesz számunkra kedvező, érdemi árfolyam változás.
mod:
torma1981: +700-at megér, akkor mehet a tuning orrvérzésig. 
[ Szerkesztve ]
Kuru

-=AtteS=-
(újonc)
Hello!
Lehet, hogy már kérdeztek ilyet, de nem olvastam végig mind az 500 bejegyzést, úgyhogy feltenném a kérdésem:
DDR3-as RAM-om van egy Asus P6T alaplapban, de csak 2GB és szeretném bővíteni.
Hallottam olyat, hogy a DDR3 nemtudja úgy kezelni, hogy 2x2 GB van benne, így ha veszek akkor még 2x2-t kellene bele(így össz 3x2 lenne). Ezt alá tudja valaki támasztani?
Köszi előre is.
Mivel 3 csatornás a procid memóriavezérlője így érdemes lenne ha 3 memória modul menne a gépben. + 2x2 GB-ot vegyél (egyformát lehetőleg!), hogy összesen 3x2GB legyen.
Kuru

pgergo
(kvázi-tag)
i7 920 hoz milyen 4gb os ramot ajánlotok?
Köszi!
Semmilyet igazából. 3x1 vagy 3x2GB-os kit-et keress, használd ki ha már 3 csatornás a memória vezérlője az i7 920-nak. Milyen lapod van amúgy?
Kuru

pgergo
(kvázi-tag)
Most tényleg nagyon magas árban vannak a cuccok és lehet h most csak 4 giga kingson ramot veszek és később meg ugyanolyan típusból még 2 gigát, mert van 4 gigás kingos 1600 as 34 ért.
Ez az alaplap lesz sztem, mert most újítom a gépemet
Gigabyte EX58-UD4P, szerintem ez jó, szerinted ez jó lesz?
Zsír lap, nekem is olyan van.
Csak ajánlani tudom.
Ez a lap a Kingmaxot, meg a Corsair-t szereti nagyon. Meg a G.Skill-t, de a Kingstonnal is elvan. OCZ-t viszont nem annyira ajánlom, eléggé macerás életet lehelni bizonyos kit-jeikbe ha X58 Giga lapod van.
Még arra figyelj ram vásárlásnál, hogy low-voltage ramot vegyél, vagyis olyat aminek az üzemfeszültsége 1,65V, mert itt ennyit lehet adni a ramnak max biztonságosan.
mod:
Igazából ha lesz tuning akkor 1600/1800MHz-es CL8/9-esnél felesleges erősebbet venned, mert úgy se nagyon tudod kihajtani. Ha nem lesz tuning egyáltalán akkor meg egy lassabb is bőven elég lesz hozzá.
[ Szerkesztve ]
Kuru

pgergo
(kvázi-tag)
ment egy pü

-=AtteS=-
(újonc)
Tervezem bele a 3x2 GB-t, de jelenleg anyagi okok miatt így nem lenne lehetőségem. A kérdés inkább az lenne, hogy amíg nincs rá zseton addig tud-e úgy működni, hogy 2x2 van benne?
Igen, úgy is megy, csak némileg lassabb lesz de nem vészesen.
Kuru

TgH
(újonc)
Sziasztok!
Ehez az alaplaphoz milyen ram-ot ajánlotok ? ASUS P5Q SE2
( http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=URA00A6u0GrUqHiH&templete=2 )

AKHook1
(kvázi-tag)
Ez attol fugg, hogy mennyit szansz ra 
De ha valasztani kell en egy [ilyent] pakolnek bele 
Hisz nyakas gaz fajtánkra bitófa vár....Igyunk hát pajtás yo ho!

TgH
(újonc)
Én erre gondoltam
http://www.ipon.hu/webshop/product/corsair_dominator_2048mb_ddr2_1066mhz_kit/17457
Valakinek van valami tapasztalata ?

AKHook1
(kvázi-tag)
A CORSAIR eleg megbizhato marka. Minden gepemben CORSAIR modul van mar par eve, de hibatlanul mukodnek.
Hisz nyakas gaz fajtánkra bitófa vár....Igyunk hát pajtás yo ho!

TgH
(újonc)
Értem köszi a helpet
Azt veheted nyugodtan. 
Did I ever tell you the definition of insanity? BATTLEFIELD 3: Edemking

Tothgera30
(PH! kedvence)
Segítség kellene, tehát lenne egy AMD Phenom 965Be C3-as proci, és egy Asrock 890GM Pro 3-as lap, nekik kellene 2*2Gb DDR3 1333Mhz KIT. Mit tudtok ajánlani?
"A pokol nem hely, hanem állapot" / "A valóság azoknak való akik nem bírják a kábítószert"
ha 1600mhz az baj? ha igen miért?én innen a blue-t ajánlom: [link]
Jeff Lindsay: Dexter könyveket keresek, használtan, is azonnali kp! Nézz szét a bazáromban. http://goo.gl/MB2PC
Milyen árban gondoltad?
Tuningra kellenének?
szerk:
Esetleg konkrét cég ahonnan veszel?
[ Szerkesztve ]
Roccat taito és Ozone Radon 3k eladó!

Tothgera30
(PH! kedvence)
Konkrétan a SzépCompból, de Madai Sanyi bármit beszerez nekem, szóval minden játszik
. Jó lenne 40 ezres alatt megúszni
. Tuning lehetséges, azért gondoltam az 1333Mhz-s ramokra
. További lehetőségek közzé sorolnám hogy nem kell magas hűtőborda, mert lehet szűkös lesz a hely, illetve Kingmax/Kingston áll nálam első helyen
.
#584 csokad: Megnézem
.
"A pokol nem hely, hanem állapot" / "A valóság azoknak való akik nem bírják a kábítószert"
Csak azért kérdeztem,mert tuninghoz azért Kingmax/Kingston nem nagyon dukál 
GEIL ramok szerintem felejtősek,mert voltak velük gondok...
Mindjért nézek párat 

Tothgera30
(PH! kedvence)
Jelen pillanatban Corsair, Geil és Kingmax van raktáron
.
#589 csokad : Itt helyben, én memóriákért nem fogok km-eket utazni
. Holnap megyek csekkolom a memóriafelhozatalt
.
[ Szerkesztve ]
és hol?
akkor viszont Kingmax szerintem
mert Corsair szerintem inkább i5/i7 es van de jó lenne megkukkantani hogy mégis pontosan mik 
G.Skill DDR3-RAM 4GB PC3-1600 Kit (F3-12800CL7D-4GBRM)
Mushkin DDR3-RAM 4GB PC3-1600 HP3-12800 Kit
OCZ DDR3 PC3-12800 Gold LV Dual-Channel 4GB Kit
Bár mondjuk én a Cruicial-ra szavaznék
,csak
[Esetleg itt érdemes körülnézni ramok terén!]

Tothgera30
(PH! kedvence)
Köszi
, még szétnézek
, hátha lesz még
.
Cruicial ramokat érdemes megvenni(szerintem),mert akár moddingnál is jól jönnek,meg elég jó ramok is

Tothgera30
(PH! kedvence)
Szerintem nem az lesz
, majd amelyik megtetszik
, természetesen még átgondolom
, de a Geil/Kingmax/Kingston sem áll távol tőlem és nem a tuning fontos
. Szóval holnap eldől és Csütörtökre ki is derül
, mert Szerda estefelé jutok el a csávóhoz
, szóval utána jön a szerelési procedúra
.
Akkor Kingston HyperX!!!
Kingmax-om volt...nem egy nagy durranás
Geil hááttt voltak pozitív és negativ értékelések is,de voltak páran akik visszavitték

Tothgera30
(PH! kedvence)
A HyperX tényleg tetszik, de mint mondtam majd eldől, szóval semmit se mondok így előre, nem kel kombinálni
.

Soti2
(újonc)
Sziasztok!
Egy Asus P7P55D-E Pro alaplapot, hozzá Intel Core i7-860 2,8GHz procit szeretnék venni!
Azt szeretném kérdezni, hogy ezekhez milyen és mennyi ramot vegyek?
(2 vagy 3 csatorna?) (2x2 vagy 3x.....?)
Előre is köszi!
Ehhez elég 4 gb -ram. Amúgy a P55 nem támogatja a tri-chanelt szóval bele sem tudnád rakni.
Márkák: Kingston, Geil, Corsair...

Soti2
(újonc)
És mekkorát? 1600......?
Az teljesen jó