2013. május 24., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen RAM-ot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-02-04 11:15:04

IT café

Milyen RAM-ot vegyek?

Összefoglaló kinyitása ▼

(#1101) adamssss válasza qwertly (#1100) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen jó

Did I ever tell you the definition of insanity? BATTLEFIELD 3: Edemking

(#1102) qwertly válasza adamssss (#1101) üzenetére

qwertly
(őstag)

Szia!Köszi a választ :) lenné szíves leírni miért tudott ezt,csak érdekkel,hogy ne keljen mindig ilyen banális kérdést feltennem :B.

(#1103) adamssss válasza qwertly (#1102) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

100-ra nem tudom. :) De mivel a lapod ddr3-as ezért ddr3-as memók jók bele. A mhz-k is stimmelnek, szóval működnie kéne. A harmadik meg az, hogy szerintem a geil-ek a legmegbízhatóbb ramok. Amúgy biztos van ramlista a laphoz, ha biztosra akarsz menni onnan választasz, de általában az a lista jóval kissebb, mint amennyi ram jó bele.
Üdv

(#1104) qwertly válasza adamssss (#1103) üzenetére

qwertly
(őstag)

Köszi a válasz,nagyjából én is így gondoltam és a honlapjukon tényleg alig van a kompatibilis ramokból.

(#1105) Johnny1983

Johnny1983
(lelkes újonc)

Sziasztok,

Megéri ezt a ramot megvenni?

Alaplap: Asus P7H57D-V EVO
Proci: i5-760

Keresgélek ramot hozzá. Ami kikötés:( 4Gb, min 1600Mhz)

Ezt találtam most:

[link]

khx1800c9d3lk2-4gx (35k.ért.)

Vagy esetleg tudtok valami mást ajánlani helyette?

Köszi :R

(#1106) adamssss válasza Johnny1983 (#1105) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ami kinéztél az egy low-voltage ram. Szerintem sok előnye nincs. Ha van olcsóbban kingston hyperx 1.65v-os olyant vegyél!

(#1107) albert8 válasza Johnny1983 (#1105) üzenetére

albert8
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már 28k ért is tökéletes ramot kapsz ez nem éri meg
ennyiért már Corsairt is vehetnél

"The history is written by the victors...And here I am thinking we'd won."

(#1108) janihunk

janihunk
(senior tag)

Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy most jelenleg 2db 1gb os 800Mhz ddr2 ram van a gépemben mind kettő kingston az egyik nanya chip-es. Ezek most dual ba mennek. Ha veszek egy CSX 1gb 800 ddr2 es ramot akkor ezek menni fognak gond nélkül együtt? Illetve a dual chanel megmarad? Ha nem akkor miért?

[ Szerkesztve ]

Battlefield 3 Origin/Battlelog: janiHUNK464 , Need For Speed World: BRIAN66

(#1109) adamssss válasza janihunk (#1108) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem ajánlott az öszvér konfig, mert inkompatibilitás problémák léphetnek fel és a dual sem biztos

(#1110) janihunk válasza adamssss (#1109) üzenetére

janihunk
(senior tag)

Akkor továbbra is Kingston van gondolkozzak?

Battlefield 3 Origin/Battlelog: janiHUNK464 , Need For Speed World: BRIAN66

(#1111) adamssss válasza janihunk (#1110) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Így van :K

[ Szerkesztve ]

(#1112) kovy29

kovy29
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezek közül a memóriák közül melyik passzolna legjobban a konfigomba (az adatlapomon meg tudjátok nézni)?

Valamint télen lehet, hogy a konfig felét lecserélném AMD alapúra, amiben a következők lennének: Gigabyte GA AM3 MA785GT-UD3H + AMD AM3 Phenom II X4 945. Ehhez is passzolna?

Assassin's Creed Brotherhood [http://href.hu/x/ke64] és Assassin's Creed Revelations Ottoman Edition [http://href.hu/x/ke66] eladó.

(#1113) viktor82 válasza kovy29 (#1112) üzenetére

viktor82
(őstag)

Az alza.sk jobb a kinálat! :K

(#1114) kovy29 válasza viktor82 (#1113) üzenetére

kovy29
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De osztálytársam csak innen tud hozni olcsóbban. :B

Assassin's Creed Brotherhood [http://href.hu/x/ke64] és Assassin's Creed Revelations Ottoman Edition [http://href.hu/x/ke66] eladó.

(#1115) Friss11

Friss11
(újonc)

Sziasztok!

Asus P5VD2-MX alaplap kezeli -e a Nanya 533mhz 1024MB DDR2 PC2-4200u ramot?
Vagy a Hynix 667mhz 1024MB DDR2 PC2-5300U ramot.
Válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv

(#1116) breezer88

breezer88
(újonc)

Sziasztok!

Volt két 2db 2gb-os 667-es ram a notebookomba, de az egyik tönkrement javíthatatlan és ilyet már nem is tudnak újat adni... Felajánlották, hogy visszafizetik vagy levásárolhatom. Na most az árak azóta megnőttek és a legolcsóbb 2gb-os amit találtam náluk az 800-as, de erre is 2500-öt kell ráfizetnem.... Szerintetek ha egyszerre két különböző MHZ-es ram van a gépeben az gond lehet, vagy szinte ugyanúgy fog menni, vagy még jobb is lesz mint volt?:)
Amúgy egy Acer 5630G laptopról van szó.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

(#1117) adamssss válasza breezer88 (#1116) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Két különböző ram nem fog működni.

(#1118) Adam333

Adam333
(tag)

Sziasztok!
Ramot szeretnék venni. 4 gb-ot tervezek DDR3-ban. Sajnos nem tudom hogy időzítés, órajel milyen kéne nekem és a márkával is nagy gondban vagyok. Állítólag Kingmax Kingston mostanában nagyon megbízható, de én a Geil, a márkásabb ramok pártját fogom. Kérlek győzzetek meg, hogy melyik lenne a bestbuy? Dual Channelosat szeretnék és olyan 22 k körül jó volna megúszni, de ha 24-ért tudtok olyan ami kétszer jobb, akkor ne tartsátok magatokban.
Alaplap ez lesz: Msi 785 gm e51

(#1119) adamssss válasza Adam333 (#1118) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia!

Egy ilyennel nem járnál rosszul.

Üdv

(#1120) Adam333 válasza adamssss (#1119) üzenetére

Adam333
(tag)

Szia! Nekem ez volt az ami felé nagyon húzott a szívem. A te általad írt ram megéri azt a +3k-t?
Ha igen miben jön ez ki?

[link]

(#1121) adamssss válasza Adam333 (#1120) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mivel az 1600 mhz-es. De a te általad kinézett geil-t is tudom ajánlani.

(#1122) Adam333 válasza adamssss (#1121) üzenetére

Adam333
(tag)

Msi lapom lesz és az ugye 1333mhz-ig támogat. Ram tuning egyáltalán nem lesz, ezért gondolom h elég nekem az 1333mhz. Akkor szerinted rendben lesz ez a ram? Állítólag sok a kompatibilitási probléma vele. Msi-vel is szokott lenni?

(#1123) adamssss válasza Adam333 (#1122) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Msi lapom még nem volt, ellenben geil memóm igen. Én csak dícsérni tudom. Ez sajnos lutri hogy viszi e... Próbálj esteleg interneten keresni egy check listát.

Üdv

(#1124) Phoenix0523

Phoenix0523
(kvázi-tag)

Sziasztok!
RAM-ot szeretnék venni, jelenleg 2x1GB GEIL DDR2 800Mhz (CL4)-es RAM-om van. Az alaplaom ASUS M2N-X Plus és csak 2 hely van benne a RAM-oknak, ezért ezt a 2-t eladnám és vennék 1db 2GB-os RAM-ot és 1db 1GB RAM-ot:
Ez lenne a 2GB-os:KINGSTON HyperX 2GB DDR2 1066Mhz,dual-cahnnel kit (CL5)
AZ 1GB-os változata:KINGSTON HypersX 1GB DDR2 1066Mhz (CL5)
(A processzorom AMD Athlon x2 5200+, op.rendszer: WIN 7 32bit)
A kérdéseim: Működne-e rendesen együtt ez a 2 RAM?
Megéri-e egyáltalán lecserélnem?(vagyis, hogy jobbak ezek a RAM-ok, mint a mostaniak?)

[ Szerkesztve ]

Think twice then post, not post then think twice! I love everything which is about Android, Motorola and Blizzard! (but don't say anything bad...)

(#1125) szki válasza Phoenix0523 (#1124) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

A jelenlegi ramjaid nagyon jók, hogy 800/CL4-esek. De a processzorod mellett valójában nem is futnak 800-on, ha "fsb" 200-as, hanem csak 742 v. 771 MHz-en (attól függ, hogy 2600 v. 2700 MHz-es proci-e).
A 800 MHz-es ram akkor fut 800-on a procid mellett, ha van tuning, vagy ha épp cnq miatt 10-es a pillanatnyi proci szorzó.
1066 MHz-es ram esetében nincs a biosban Athlon x2 5200+ proci esetén 5,33*200=1066 MHz szorzó. Csak 4x200, azaz 800 MHz. Így tuninggal tudnád csak kihasználni a ramokat igazán. (Vagy Phenom I, vagy athlon II, Phenom II mellett).

A linkelt 2 GB-os ram, egy 2x1 GB Dual Channel KIT, és emellé tennél egyetlen modul 1GB-ost. Azaz lenne 3 modul.
Ez nem okés, mert DC nem lesz. Szerencsésebb, ha megtartod a jelenlegi ramjaidat, és még 2x1 GB ramot teszel mellé. Az lehet 800/CL4-es v. akár 1066/CL5-ös ram is (mely 800/CL4 beállítás mellett járatható)

[ Szerkesztve ]

(#1126) Phoenix0523 válasza szki (#1125) üzenetére

Phoenix0523
(kvázi-tag)

Az a gond, hogy nekem összesen van 2 db helyem a RAM-oknak! Tehát nem tudok még 2x1GB-r betenni a mostaniak mellé.
Amúgy honnan tudod, hogy az a 2GB-os RAM valójában 2x1GB.
Ez pl. 1x2GB és nem 2x1GB ugye?(mert azt mondták, hogy ez 1x2GB)

Think twice then post, not post then think twice! I love everything which is about Android, Motorola and Blizzard! (but don't say anything bad...)

(#1127) szki válasza Phoenix0523 (#1126) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

DC KIT az 2 db-ból álló dual channel.
Ha 2 db slot van össz, és bővíteni akarsz, akkor beszámítással cserélj 2x2 GB-ra itt a ph aprón meghirdetve...

(#1128) Friss11

Friss11
(újonc)

Sziasztok!

Szeretném kérni a segítségeteket az alábiakban.

Van egy ASUS P5VD2-MX alaplap.
Szeretnék venni ramot bele.
Jó -e bele a HP 2gb (2x1gb) PC2-5300 DIMM Memory
Válaszotokat előre is köszönöm.

(#1129) Pati24

Pati24
(újonc)

Hali!Asrock M3N78D+AMD AM3 Athlon II X3 440 kombohoz melyik a jobb megoldás 2*1giga Corsair kit vagy 1*2giga kingmax memo?Köszike

(#1130) screwdriver

screwdriver
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Asus Sabertooth lapban használok 2x2Gb GEIL Ultra 2200Mhz-es modulokat 1600-on 6-8-6 időzítésekkel. A Geil frekik és időzítések tekintetében is bevált a lapnál és szeretnék még 2x2Gb-ot.

Viszont Ultrából és Black Dragonból ezek a modulok már eltűntek itthon.

Black Dragon 1600 CL8-at, illetve EVO 2133 CL9-et tudnék venni.

Kérdésem, hogy lenne-e esély a stabil működésre?
BLK.Dragonnal frekiben mennyire lehetne felfelé menni illetve az időzítéseket szűkíteni?
Vagy nagy bolondság lenne-e az, hogy egy ultra és egy EVO modul lenne párban egymással? Az EVO fizikai mérete miatt csak így férne el, persze összelőve frekiben stb.

(#1131) Qru válasza Pati24 (#1129) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A későbbi fejleszthetőségre gondolva 1x2GB, mert később csak mellé pakolsz még egy ilyen modult és kész. Amúgy vmivel gyorsabb lenne a 2x1Gb mert úgy dual chanel-ben menne (az hozna +5-10%-ot kb) a ram sebességen.

Kuru

(#1132) Qru válasza screwdriver (#1130) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

CL8-as BD nem fog menni CL6-ban. Talán CL7 menne, de a CL6 esélytelen.

EVO-ban benne van a 2200 CL9, de az 1600 CL6 azzal sem esélyes sztem.

1600-on a 6-8-6-os időzítés elég durva, nem sok ram képes rá. Főleg 4 modul mellett, mert ugye akkor a mem vezérlő is többet melózik, a tápellátásnak is nagyobb teher...

EVO-s vegyítés: Hát ha mennek együtt ok, de ha bukod a DC-t az sem olyan nagy veszteség már, legalábbis a gyakorlatban nem nagyon venni észre.
Eltérő időzítés, feszt, frekit meg nem is tudsz beállítani (ilyet csak az X58-as deszkák támogatnak, bár eltérő órajelet ott sem lehet állítani), tehát minden képpen kompromisszumra kényszerülsz ilyen téren.

Kuru

(#1133) screwdriver válasza Qru (#1132) üzenetére

screwdriver
(fanatikus tag)

Köszi a részletes választ. Elmélkedek rajta.
Az ultrában pont ez a frekit és időzítést érintő rugalmasság tetszik. Előtte nem volt Geil nálam.

(#1134) sagvary

sagvary
(senior tag)

Egy régi géphez kellene. Úgy emlékszem, hogy az SD ramok között a 66, 100, és 133 volt csak. Akkor ha ez stimmel, akkor csak a mem méretében tértek el, vagy van még valami amire figyelni érdemes?

[ Szerkesztve ]

Előző életemben biztos hogy huszár voltam, máskülönben meg tele vagyok hibákkal! "Ha megoldottam az időutazás problémáját, akkor a világegyetem másik nagy rejtélyét szeretném megfejteni ...."

(#1135) Qru válasza sagvary (#1134) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Időzítés, minidg a leg lassabhoz kell igazítanod. Ha pl van CL4-es SD ramod akkor felesleges CL3-asat tenni mellé, mert a stabilitás miatt CL4-en kell küldeni. Persze ha bírja a tuningot (ez esetben időzítés szűkítés) akkor ok.

mod:

screwdriver: Szívesen.

[ Szerkesztve ]

Kuru

(#1136) sagvary válasza Qru (#1135) üzenetére

sagvary
(senior tag)

Tehát már az SD-nél is szerepelt időzítés.

Előző életemben biztos hogy huszár voltam, máskülönben meg tele vagyok hibákkal! "Ha megoldottam az időutazás problémáját, akkor a világegyetem másik nagy rejtélyét szeretném megfejteni ...."

(#1137) screwdriver válasza sagvary (#1136) üzenetére

screwdriver
(fanatikus tag)

Igen voltak időzítések. Legtöbb modul CL3-as volt a jól rémlik.

(#1138) Drtysanchez

Drtysanchez
(újonc)

Helló
GIGABYTE GA-P55A-UD3 és i5-760 mellé milyen 4Gb os 1600as ramot érdemes venni, amit meg is lehet hajtani olyan 25-30k forint körül.
ezeket néztem eddig:
Corsair 4GB DDR3 1600MHz XMS3
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HYPERX CL9
Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL9 DIMM (Kit of 2) HYPERX XMP Blu Edition
Geil 4GB DDR-III 1600Mhz Evo Dual Channel (2x2GB) CL9
Geil 4GB DDR3 1600Mhz Value Dual Channel (2x2GB) CL8

(#1139) sagvary válasza screwdriver (#1137) üzenetére

sagvary
(senior tag)

Akkor előbb kiveszem a gépből és megnézem milyen van benne, remélem szerepel rajta.

(#1140) Qru válasza Drtysanchez (#1138) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Corsair-t vedd! Esetleg Kingmax-ot azt is nagyon szereti a Giga lap.

Kuru

(#1141) screwdriver válasza sagvary (#1139) üzenetére

screwdriver
(fanatikus tag)

Hát régen volt a közelemben ilyen ram. De szvsz Everest is kiírja az adatokat.
Találtam egy linket itt találsz némi infót ami segíthet a chip-pen lévő adatok között eligazodni

[link]

(#1142) sagvary válasza screwdriver (#1141) üzenetére

sagvary
(senior tag)

Kössz!

(#1143) Kristof86

Kristof86
(tag)

Sziasztok!

Van egy Patroiot 2*1 GB Extreme Performance, ddr2 ramom és szeretnék hozzácsapni extra 2*1gb os memóriát. Az a problémám , hogy Mo-on nem lehet ilyen memóriát venni és az érdekelne milyen MÁS MÁRKÁJÚ MEMÓRIÁVAL lehetne kiegészíteni?
Vagy nagyon nem ajánjátok más memóriával kiegészíteni?

itt van a ponotos memória típusa [link]

[ Szerkesztve ]

(#1144) Qru válasza Kristof86 (#1143) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha azonos sebességű és időzítésűt veszel mellé akkor valószínűleg menni fog más rammal is. Ha nem az sem baj, DC nem számít olyan sokat már mint régen.

Kuru

(#1145) Kristof86 válasza Qru (#1144) üzenetére

Kristof86
(tag)

Értem és akkor milyen márkát javasolnál mellé Gigabyte alaplapom van mellesleg.

Itt van a ponots leírása a ramomnak[link]

(#1146) beno92

beno92
(újonc)

Sziasztok!
Szeretnék RAM-ot venni a 2*1GB Geil Ultrám mellé, arra gondoltam hogy még egy ugyan ilyen kitet vásárolnék. Alaplapom Asus M2N-E SLI, a kérdésem pedig az hogy megfelelően tudja e kezelni az alaplap a 2*2 kitet? Esetleg jobb megoldás lenne egy szimpla 2GB-s RAM? A választ előre is köszönöm

(#1147) Finwe

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!

Most 2*2GB Corsair Dominator 1066 ddr2 ramom van és lapom megeszi a ddr3-at is. Gondoltam váltok, hogy később ne kelljen memót vennem. Na, most a manualban 1.5V van megadva ddr3-nak de szinte mint 1.65V-os. Ez gond-e? (értem én, h a lapom topikjában de nem akarok mindkét helyre írni.) A kompatibilitási lista is elég régi, továbbá 1600MHz-1800MHz-es ramot szeretnék ez meg 1333MHz-tud max, azt is tuningal.

Érdemes lenne-e 1800MHz-es ramot vennem + kp-ért vagy keresgéljek az 1600MHz-ek között, természetesen 2*2GB ugyan úgy.

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

(#1148) adamssss válasza Finwe (#1147) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem bőven elég az 1600 mhz, nem hiszem? Hogy kihasználnád/éreznéd a különbséget. Ha nagyon szükséges, akkor az 1600-ból is lehet kis tuninggal 1800-at csinálni.

Üdv

(#1149) Qru válasza Finwe (#1147) üzenetére

Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az 1,5V a szabvány érték, a tuningos ramok kérnek ettől többet (jellemzően az 1600 és felettiek).

1600 is feleslegesen sok az E6550-ed mellé még akkor is ha mondjuk 4GHz-en megy. De később jól jöhet a gyors ram, minden esetre most még az i7 900-as procik sem hajtanak ki 1800 feletti ramokat. Szóval 1333 vagy max 1600-as elég lesz szvsz.

Kuru

(#1150) Finwe válasza Qru (#1149) üzenetére

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Tudom, hogy most nincs értelme ebbe a gépbe ilyen gyors ramot venni de később nem tudom mi lesz az ára most meg közel 1-1 be tudom cserélni, inkább legyen benne tartalék...
Négyet néztem ki [1][2][3][4] + apróban keresgélek de ott nehézkes. A 2-es a legszimpatikusabb tudásra, a 4-es árra. Gondolom ez utóbbinál az 1800MHz felejtős, az 1600MHz csak benne van. Apróban geil black dragon van és az 1-es. Geilt nem szeretem.

Ajánlás azon kívül, hogy mind szinte felesleges és mindegy is melyiket választom? :U

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen RAM-ot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.