- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz brumi1024 #71863 üzenetére
Az én Probook 450 G1-emnél a bal felső sarokból jön, de tényleg nagyon halk. Már megszoktam kb. Csak full csendes szobában hallható maximum. A TV-k, hangfalak, monitorok stb is adnak ilyen hangot, csak azt nem hallja az ember használati távról, vagy már megszokta.
Amikor feljebb kapcsol, akkor tényleg nem hallatszik, mondjuk ennek a fizikai mivoltára kíváncsi lennék...ha több áramot vesz fel a tápból akkor elmúlik? (Vagy elnyomja a venti zaja...? Vagy maga a venti adja inkább) Mindegy, engem nem zavar, bár lehet néhányan allergiásak ilyen zajokra.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz brumi1024 #71863 üzenetére
Köszi! Akkor ezzel nem lehet semmit csinálni. Persze lehet, hogy idővel nem hallja az ember az ilyen magas frekvenciás hangokat, most nem találom a tesztoldalt, (lehet, hogy ez volt, itt a 15 KHz-t nem hallom) ahol voltak minta hangok, engem nagyon zavart.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz brumi1024 #71955 üzenetére
Igen az is egy jelölt. Viszont lehet, hogy kínából jönne, azért preferáltam a lenovot.
Meg nagyon tetszik ez a cserélhető aksis megoldás.
Amúgy érdekes, hogy pl. az usa lenovo oldalán nincs sehol dedikált videokártya opció.
Itt meg van: GeForce® GT 730M 1GB
Ez gondolom nem sokkal jobb mint az integrált.X1 carbon 2014 edition-t már meg sem merem kérdezni.
Mik a rossz tapasztalataid?
(#71956) Mottie
Igen csak ugye elég nehéz választani. Amúgy egyértelmű, hogy ez a három márka ami szóba jöhet.
Most egy 8730w elitebook használok ami maradni is fog. Ez hordozhatónak kell.A zbook 14" jó lenne, csak nincs hozzá ips. Ezért kiesett.
-
btudos
nagyúr
válasz brumi1024 #71961 üzenetére
A szigetes billentyuzet meg elmegy, de az uj X1 Carbon-nal alkalmazott kiosztasert komoly buntetest erdemelne az otletgazda. Az uj touchpad magaval hozta a Trackpoint dedikalt gombjainak elhagyasat, ami igy lenyegesen korulmenyesebben (alig) hasznalhato.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Ati1979
veterán
válasz brumi1024 #72001 üzenetére
Hát igen elég drága. Viszont nagyon össze van rakva, és hosszú távra venném.
A E7440 minőségét és billentyűzetét sem mindenhol dícsérték. Viszont ez ellen az elitebook ellen általában nem sok kritikát támasztanak.Igazából a 15" az már túl nagy. Nem akarok 3kg-t cipelni. Otthoninak meg ott lesz a 8730w.
Meg akkor már w540 és társai szóba jöhetnének.Az a baj, hogyha 4 magos procival vennék 15"-et akkor meg max 4 óra lenne az üzemidő 9 cellás aksival.
-
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #72268 üzenetére
Hogy mi hogyan van megírva, az ne az én gondom legyen, de én ha tolom úgy tolom mint asztalin, az pedig ugye pöppet erősebb mint úgy kb. bármilyen noti, így nem csoda ha beizzad alattam az összes gép
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Sheld
senior tag
válasz brumi1024 #72396 üzenetére
Én küldtem már Lenovo gépet Lengyelországba. első alkalommal hétfőn telefonáltunk, szerdán jöttek érte, következő pénteken visszakaptuk a gépet. A következő alkalommal ugyan azt a gépet küldtem vissza, de egy hónapon belül más hibával, szóltak, hogy komolyabban vizsgálják majd át a gépet, és tovább fog tartani. Nnah, akkor náluk volt 3hétig a gép plusz a pár nap szállítás, de nem volt egy hónap, míg megfordult a gép. Ezért mondom, hogy a TMX egy fos, mert egy hónap alatt külföldről megfordult úgy a gép, hogy alíg beszélt magyarul az ügyintéző, majdnem rajzolni kellett neki a problémát, ezek meg értenek magyarul, csak bénák...
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
-
phuG
újonc
válasz brumi1024 #73073 üzenetére
Szia,
Köszi a választ.A jó kijelző lenne a legfontosabb, IPS-sből mi az, amit már érdemes? (NBD és SSD nélkül)
Van nem IPS kijelző, ami hasonló képminőség?Ill. ár nélkül mit javasolnál, ami az összes paraméternek megfelelne, és ajánlható..?
Jó hang: csak jobb csipogóra gonodoltam. (filmhez kellene, otthon van mellé külső erősítő, de ha másutt lenne, ott is élvezhető (? legyen a hang, külső hangszóró nélkül is..
Esetleg valami jobb megoldás?Kösz, G
-
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #73206 üzenetére
Pár bajom azért van vele. Hiába jobb TN, azért csüggesztő. Retina felára olyan, hogy pisilek be tőle. És ne csillogjon nekem. Csökkentett tükröződés meg etecera értem én, de nem. Néztem a retinát is patent képppel tényleg beszarás, de meghalok én a glossy panelektől. Otthon csere? Nyilván felejtős.
És ez roppant szomorúvá tesz.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
runner 125
nagyúr
válasz brumi1024 #73261 üzenetére
Persze, ez elvárható, de épp azt írtam még, h az ugyanannyiba kerül 6-os (E6540) és 7-es Latitude-nél is jobbnak találtam.
Talán egyedüli hátránya h alapból nem NBD a 3 éves gari, viszont br 15 körül lehet vásárolni hozzá helyszíni kiterjesztést.mod.
Hm, jó kis táblázat. Nem lepődtem meg, h a 17-es ZBook-ot hozták ki elsőnek a Mac-ek előtt.
Nagyon eltalálta a HP most a workstation kategóriát.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
laszlobak
tag
válasz brumi1024 #73261 üzenetére
A képernyők meccséhez:
A Toshiba-Lenovó 6-6 géppel szerepel az első 25-ben, HP 4-gyel, míg az Asus-Dell 2-2 tipusnál tartotta fontosnak a jó kijelzőt. Nekem még az jött le, jó TN panelt csak a Samsung tudott gyártani. Sokak számára a Toshi lehet meglepetés.
A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
redwhite78
aktív tag
válasz brumi1024 #73414 üzenetére
Valóban, de 14"-os 2 kg alatti munkaállomás elve öszvér megoldás (olyan mint az m3800). Igazán komoly munkára nem ilyet használnak, cserébe mobilabb, elegánsabb. Van akinek ez kell. Pótaksival meg növelhető az üzemidő. Mondjuk szerintem drága, jobb vétel az e7440.
[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
ALLAT001
senior tag
válasz brumi1024 #74437 üzenetére
Az még nem jelenti azt h minden CPU-t másképp mérnek. Annak mi értelme lenne?
Wiki szerint TDP-t maximális terhelés mellett mérik, nem pedig "tipikus" alkalmazáskor.
A képletből az jön le nekem, hogy a TDP olyan tényezőktől függ, amik a valós fogyasztást is meghatározzák. Ergo, hogy ne lenne releváns?
Abban igazat adok, hogy TDP értékből még nem lehet pontosan megmondani a valós fogyasztási adatokat, plána ha nem állandó terhetlésről beszélünk.
-
ALLAT001
senior tag
válasz brumi1024 #74449 üzenetére
Van itt még sok más is írva
TDP specifications represent a “will not exceed” value.
- Because TDP is a worst case value when running a “worst case” application, most processors, when running a more “typical” workload, will dissipate power that is less than the rated TDP value.Amúgy a 2. idézeted pont az AMD szekcióra vonatkozik.
Na mindegy. Saját mérés nélkül megint csak találgat az ember
[ Szerkesztve ]
-
ALLAT001
senior tag
válasz brumi1024 #74451 üzenetére
Hát ha több hőenergiát tudna leadni, mint amennyit felvesz az maga lenne a természeti csoda
Illetve az világos volt eddig is h hőtermelés függ az architektúrától is (de főleg az áramfogyasztástól).
Azért azt nehezen tudom elképzelni, hogy - azonos feltételek mellett -egy alacsonyabb TDP-re minősített CPU több hőt termeljen, mint egy magasabbra minősített.
Mérés pontos részleteit lehet tudni?
Apropó, az az energia, ami nem alakul hővé, az hová lesz?
[ Szerkesztve ]
-
ALLAT001
senior tag
válasz brumi1024 #74453 üzenetére
A mérés alatt a saját mérésedet értettem, mert azt mondtad, hogy tudod, hogy nálad túllépték a processzorok a TDP-t.
Átlagolt érték? Minek az átlaga?
Ezt írod:
Ha rövid ideig túllépi a fogyasztás a TDP-t, akkor lehet, hogy hő szempontjából nem fog jelentősen megjelenni (hővezetése az anyagoknak ugye nem végtelen), de a fogyasztást megdobhatja.Bocs, de ennek így nincs értelme. Nem inkább: ha a fogyasztás túllépi a TDP-t akkor LEHET, hogy a hőtermelés IS túllépi a TDP értéket, például olyan extrém esetekben, amikor egy vírus pont a belső hőtermelést növeli meg a számítási teljesítmény kvázi igénybevétele nélkül.
Illetve megint megkérdem (mellékesen): a nagyobb fogyasztás energiája mivé alakul ha nem hővé?
[ Szerkesztve ]
-
ALLAT001
senior tag
válasz brumi1024 #74457 üzenetére
Izé
Szerintem a "teljesítményt" nevezzük (hálózati) fogyasztásnak, mert a processzort nem azért tervezték, hogy hőt termeljen.
A fogyasztás mindig több lesz mint a hőtermelés, ebben szerintem egyetérthetünk
A hőtermelés (átlagolt ) maximuma (TDP), az az érték, amely a processzor maximális számítási terhelése mellett megjelenik. A probléma ott van, hogy az eltérő típusú számítások egyformán leterhelik a processzort, viszont eltérő hőtermelési karakterisztikát indukálnak, mivel gondolom eltérő (ütemben) kerülnek a "belső komponensek" használat alá. Ergo a terhelést heterogén módon próbálják elérni, ami legjobban tükrözi a valós felhasználási körülményeket.Nagyon furcsának tartanám, ha az Intel a TDP hivatalos meghatározásakor nem 100% terhelés melletti eredményekez közölne, ezzel félrevezetve az ő processzoraikból rendszert építő forgalmazókat. Többet ér nekik a helyes alkalmazhatóság behatárolása, minstem a fogyasztók marketing-jellegű félrevezetése, amiről szerintem szó sincs!
Szerintem a TDP érték egy jól megbízható gyárói adat abból a szempontból, hogy milyen hűtést tervezz egy adott CPU-hoz, illetve egyáltalán azt milyen IT eszközbe célszerű belerakni.
Az is látszik h a fogyasztás csak becsülhető a TDP értékből, hogy milyen pontosan az megint egy másik kérdés
-
Dhampir
félisten
válasz brumi1024 #75332 üzenetére
Ez a felfedezés már a "Villanykörte összeesküvés" egyre jobban észlelhető kibontakozásához vezetne a jelenlegi gyártástechnológiai színvonalat szemrevételezve. Vagy még inkább a Maja naptár mégiscsak tudott valamiről, ha a világnak nem is lett vége, de a színvonalnak lőttek.
Szép dolog a profit növelése, de az biztos, hogy a növekvő arányú szemétdombra gyártást mára megtanulták a "nagy öregek" is.[ Szerkesztve ]
-
Footballer
tag
válasz brumi1024 #78984 üzenetére
Két helyen is néztem, de mindkettőnél jóval drágább, mint az általad linkelt helyen.
Azért ilyen drága, mert új?
Khelben!
Azért maradt ez a kettő, és azért hasonlítom ezeket össze, mert mindkettő tetszik, mindkettő "kicsi", és hordozható, a FULL HD-s kijelzőt is megfelelőnek találtam, és az áruk is azonosnak tűnt. Ez a két laptop áll most így a legközelebb hozzám és közel azonos tudásúnak tartom őket, még ha teljesen más kategória is a kettő.
Miért nem lehet a MBP-t hordozni, szerinted?
Köszi a segítséget, na persze nem csak neked, a Többieknek is! Alszom erre még párat. -
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #79016 üzenetére
Ha valamiért jobb a Lati az az esés utáni javítás. MBP-ra aranyárban van minden, nem fogsz csak úgy házat csereberélni 15k-ból, mint egy Dellen amihez minden harmadik ember tud nettó árban bármit kb.
Arról volt szó, hogy esik. Néha pedig esik. El nem hinnéd hány noti menekült meg azért, mert védőangyalom van. Hát ezért sem nagyon akaródzik Macre váltani. Bármi van, abból garantáltan akkora bukóval jövök ki, amit nem bír ki a tárca. Így egy darabig lesz semmim szerintem ha elment az x220.
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz brumi1024 #79016 üzenetére
Jól látod, gyengébbek az újabbak, mint az e6x30-asok, az e7xxx-ek szintén. Üzleti gépeknél viszont a 4 év gari épp lefedi, amire tervezik a cégek; azért az Airt ne hasonlítsuk a Latitude-okhoz, más a felhasználási cél.
A 370-ért e5xxx nekem is furcsa, amikor ~200-ért 4 év garisokkal van tele a hardverapró, 4 év garival
@ az is igaz, hogy a Dellekhez minden alkatrész olcsón elérhető.[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
korpicschess
veterán
válasz brumi1024 #81021 üzenetére
Remélem a hétvégén már nálam is lesz egy... Nagyon megtetszett, eléggé ötvözi mindazt amit kerestem, egyedül az ultrabook tulajdonságot nem akartam kifejezetten, de ez inkább pozitív. Azért mégiscsak Elitebook és U-s proci, valószínűleg nem lesz melegedéssel problémám.
Van egyébként valami olyan hűtő, aminek haszna is van rendesen, és értelmes árú?Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
runner 125
nagyúr
válasz brumi1024 #81117 üzenetére
Egy ideje megvan mér, úgy rémlett volt akkor 4gb-val szerelt is, ezek szerint az Air-re emlékeztem.
Dhampir
Számomra sokkal inkább a megjelenített kép minősége számít, mintsem az, h 13 vagy 15"-on nézem.
Nyilván az egyik legjobb laptop panelről beszélünk, remek élmény számomra ezen is filmezni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
-
nagyúr
válasz brumi1024 #82961 üzenetére
Én nem azért vettem,hogy számtalan és fölösleges tesztprogramot futtassak rajta.
Fél életemet a melóhelyen töltöm,ezért van hordozható gépem,amit mindenre tudok használni,mivel időm is van rá,játékra is.Azért egyre jobban haladunk a laptop-asztali erőviszonyok közelségéhez.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
-
kisza25
félisten
válasz brumi1024 #83134 üzenetére
Valóban, igazad van, valamivel erősebb asztali és kényelmesebb is, én mostantól nem is fogok notit venni, asztali +tablet, ez volt a 3. kudarcom asztaligép kiváltására, letettem róla
Igen ez fölötti teljesítmény az ami notiban már nagyon drága(GPU), vagy már nincs is(CPU)[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest