- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MornKapitány
tag
válasz brumi1024 #98 üzenetére
Azt hiszem ilyen módon estek le a régi FuSimról a matricák... Csak az hosszabb idő volt és a tenyeremmel melegítettem És ez vár minden ilyen matricára, ami munkaterületre van ragasztva (15.6"-ig bezárólag). És majd akkor nézheti az ember, hogy milyen szép is volt eredetiben...
Szerintem ami még a leszedés mellett szól, hogy nem fog a kosz a szélei mentén meggyűlni. Lehet bennem van a hiba, és az én kezem mocskos folyamatosan, de szerintem sokkal jobban felgyűlik a kosz a matrica mentén, és eltávolítani is bizony nehezebb.A használati értéket meg messze nem a matricák fogják meghatározni (a MB-okon sincs matrica, mégis ha előveszed már mindenki észreveszi - és itt most nem a használati értékről van szó, mert azt szerintem túlértékelik...).
"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy
-
Benitoo
csendes tag
válasz brumi1024 #278 üzenetére
Igazából az a lényeg h ne 15 alatti legyen, a második tényleg jobb de erősen kétlem, hogy a többiek hagyják elúszni ezt az ajánlatot... az első inkább bejön Ha játék terén korlátozott is, azért remélem a S.T.A.L.K.E.R-be még nem hal bele kösz a segítséget
Not gonna lie, it was a tough day for us..
-
Dhampir
félisten
válasz brumi1024 #412 üzenetére
Az ajánlott típusok esetében viszont Windows 7-tel és plusz még az Office-szal már túllépné a 180-as maximális keretet.
(#415) _ATi_1
"A HP nem ajánlott márka?"
Dehogynem, a ProBook, EliteBook...
Fijitsu Lifebook +Windows 7 és 3 év garancia-
[ Szerkesztve ]
-
_ATi_1
senior tag
-
fogtunder
nagyúr
válasz brumi1024 #463 üzenetére
ez nem mostani dv6, kissé régebbi architektúra, az i3 közelében sincs energiagazdálkodás szintjén, talán még a chipset is külön volt az alaplapon. a notebookcheck szerint wifi nélkül, min fényerőn nincs ki 3 óra, az azért eléggé karcsú szerintem.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #710 üzenetére
Ez olyan mint az ajándék notitáska. 200k környékén, pláne amennyiért lehet szerezni ilyeneket, már bagó tételek. De tudok olyat, aki egy táska miatt vett meg egy sokkal rosszabb gépet. Mai napig nem találtam meg a logikai kapcsot.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz brumi1024 #1047 üzenetére
Hát nekem 72 fok volt első nap a legnagyobb mikor játszottam, de tegnap komolyabb játékokat raktam fel, és több óra után a 80-85 fokot is elérte (ettől feljebb nem ment, és a szobába is volt vagy 30 fok), de valóban kellett a progi hogy ne lassuljon be a játék emiatt.
Lehet újra pasztázom, de csak akkor ha nincsenek leragasztva részek (plombák), mert nem akarom a 2.5 év garim kárba menjen ha véletlenül felszakítanám, mivel ahogy nézem csontra szét kell szedni az egészet pasztázáshoz, szóval nem egy 2 perces dolog. De rengeteg gépen csináltam már szóval ha ez segít és megtudom csinálni gari vesztés nélkül meg is csinálom.
Valószínű holnap melóhelyen megnézem leragasztás van e, és ha nincs újrapasztázom, ma meg csinálok egy pár hőmérséklet tesztet hogy össze lehessen a változást hasonlítani...
-
vond
MODERÁTOR
-
B-L-A-C-K
titán
válasz brumi1024 #2153 üzenetére
Nem én félrevezetem a többieket, Polip kolléga imád okoskodni már megszoktam amúgy.
Viszont Spyduck Y570-es tesztjében tényleg elírta ezt az egészet. Így fogalmazott:
"Nagy örömömre a notebook AccuType „lélegző billentyűzettel” rendelkezik, ami annyit tesz, hogy a hűtéshez szükséges levegőt nem alulról, hanem a billentyűzet közül szívja be, így az ölben vagy ágyban is bátran használható."
Mondjuk már mind1, de azért érdekes hogy majdnem fél év alatt senkinek sem tűnt fel...
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz brumi1024 #2237 üzenetére
De pont arról írok, hogy felelősségteljesen hogyan ajánlhatnék egy új gépet, hiszen semmilyen tapasztalat( általatok megvetett statisztika) nem áll még rendelkezésemben az ügyben, hogy 3 éven belül milyen lesz. Saját magam köpném szembe ha most ajánlanék valamit.
A T61-et ha megveszed jó állapotban(tele van velük az apró, 60 000 Ft), szinte biztos lehetsz benne, hogy 3 éven belül semmilyen hibája nem lesz, és mindent fog tudni ami kell. Őket merem ajánlani, de hogy mernék ajánlani egy most kijött típust, mindenféle tapasztalat nélkül? Annyit lehet esetleg tenni, hogy egy Accelerated Life testet megcsinálni vagy 20 darabon, és következtetni, hogy mi lesz a végeredmény, de ezt a gyárnak kellene és nem nekem. A Fujitsu pedig eddig nem erről a tesztjeiről volt híres.
[ Szerkesztve ]
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz brumi1024 #2244 üzenetére
Mint ahogy neked sincs, hogy mi lesz a géppel 3 év mulva. És mondjuk ha valakinek fontos az adat, akkor pl nagyívbe lefogja szarni a garanciát, ha pont egy olyan munkája esetleg adata ugrik, ami fontos számára. Azért amikor garanciát kell érvényesíteni, az már önmagában egy lutri, mert vagy bejön vagy nem.
A másik, hogy nem azt mondom, hogy T61-et vegyen, hanem az, hogy van más alternatíva is, és ezen kívül szerintem még rohadt sok. Hála az égnek elég éles lett a harc a laptop piacon és tényleg elég sok jó nevű cég kínálja relatíve olcsó a laptopjait.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz brumi1024 #2409 üzenetére
"Milyen sok altípusa? Van 3 méret az adott szériából és a 2 nagyobból van workstation modell. Neked halovány lila gözöd nincs miröl beszélsz, föleg ha egy vostrot hasonlítasz egy elitebookhoz."
Először is, tényleg minden elismerésem, a mély szintű ismereteidhez, hogy ennyire ismered az Elitbookokat. Azért még mondanék egy érdekes site-ot, a neve Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/HP_EliteBook
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz brumi1024 #2438 üzenetére
T61-es egy megbízható laptop, ne hasonlítsuk a HPhoz, köszi !
Ja és az I7 csak példa volt, a HP évek óta vezeti a meghibásodási statisztikákat a Fujitsu-val az élen. Mellesleg nem akartam belemenni, de megint leírom, engem elsősorban a HP gépek ÜZLETI kategóriában jelenlévő megbízhatatlansága az ami zavar.
Az Asus konzumer kategóriában sokkal megbízhatóbb gépeket gyárt mint a HP üzleti kategóriában, és ez nem egy éves és még csak nem is egy statisztikás adat. Én ha 400 000 forintot adok egy gépért, akkor elvárom, hogy működjön.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz brumi1024 #2440 üzenetére
El is lehetne felejteni, ha az összeesküvés elméleted tovább viszem:
Az a lapcsalád is megjelentette az egyik hírt, amelyik fórumán Te is és én is írok: [link]. Így a logikádból az is következtethető, hogy a PH. is részesedik az asus (vagy az általad tetszőleges, kevésbé szimpatikusnak feltüntett gyártó) által szponzorált bujtatott reklám bevételéből. Ha pedig ezeknek vagyunk az áldozatai, akkor vagy Te, vagy én nem mondhatunk igazat. Előbbi esetben én azért mert ezt nem tartom igaznak, utóbbi esetben Te pedig azért mert ennek a valós tényeket nélkülöző lapcsalád fórumjain posztolsz továbbra is ennek ellenére.
A minden gyártónál lehet olyan, hogy épp kifog egy hibás szériát, sorozatot, én nem tudom elfogadni magyarázatnak, hiszen véleményem szerint épp annál a gyártónál adódhat ez nagy valószínűséggel, amelyik nem fordít elég tartalmat, időt a tesztelésre, minőségbiztosításra, beszállítokra, stb. (ellen példaként, szerintem egy veszélyes útszakasz a konstrukciójából adódóan akkor is alapvetően veszélyes ha az adott időszakban épp kevesebb baleset történik rajta)
Az pedig, hogy a minta vételezés nagyságának aránya és az ebből készült stasztika végeredménye közt ne legyen összefüggés...?, szóval szerintem ennek a kilogikázása már egy általános iskolásnak sem túl nagy feladat.[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz brumi1024 #2469 üzenetére
Ha már a mintavételezés "szakszerűségénél" tartunk, akkor állításod szerint szerint, ha csak megjelenik itt egy hír, akkor az kacsa, bunda, valótlanság is lehet?
És bocsi az újabb kérdésért, de az almás példád esetét visszavezetve az előző állításodra, a fekete zsák bundázta meg a meccset, vagy a piros almák, mely szerint kisorsoltatták magukat?
Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy attól hogy nem 100%-ig fedi le a minta a valóságot, attól még irányt mutathat.
"Mit akarsz tulajdonkepp bizonyitani? Nem lesz megbizhato, jo gyarto az Acer, PB, az Asus also kategoriaban, mert mutogattok ilyen statisztikakat." ilyet egy szóval sem állítottam, és nem is akartam. Félre értettél, és ha én félre érthető voltam, akkor bocsi. Azt állítom, hogy ha kiadnak egy statisztikát, és Te azt lehazudozod, attól még nem Neked lesz igazad. Addig amíg nem linkelsz be legalább egy ellen példát, más kimutatást, statisztikát, addig csak a személyes véleményed, tapasztalásod hangzik el. (erre meg mi alapján kell adni?) Utóbbi esetben legalább meg lehetne abban egyezni, hogy ezeknek a statisztikáknak nem feltételen kell hinni. Sőt, még az itteni fórum társakat is lehetne azzal segíteni, hogy nagyobb rálátásuk legyen ez ügyben.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz brumi1024 #2718 üzenetére
Presztízsből .
Szeretem ha van helyem.
Őszintén megmondom nem tudom. Ha beférne a HDD mellé akkor természetesen 128-as is elég lenne, de ennek még nem néztem utána.Bocs módosítom:
A költöztetésig nem lesz rajta nagyobb mennyiségű adat.
Olyan 30-40 GB kell az oprendszerem kívül egyébként.[ Szerkesztve ]
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
subidu
tag
válasz brumi1024 #2999 üzenetére
A win telepítést meg tudom oldani. Az xps-embe is egy 256-os samsung ssd-t vettem, sajátmagam telepítettem, de az sata 1-es, tehát már azt sem kellene vennem egy ideig.
Nehéz a döntés.
nVIDIA Quadro NVS 5400M 1GB ezzel a videó kártyával mennyire lehet játszani? Civilization V-özni szoktam néha.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
subidu
tag
válasz brumi1024 #3292 üzenetére
Samsung 470-es 256gb-os. Kb. 2 hónapja vettem az iponnál. Sata 1-es csatolású. Csak addig használnám witával , ameddig lementem róla az adataimat, utánna menne rá a win7, ha találok egyet valahol. Az előtelepítettel, ahogy írtam nem sokat fogok érni.
Ok, de ha ők adják a garit az ssd-re akkor ők teszik rá a windost is, az akkor honnan települ a gépre?
Az x230-as ssd változataira, csak mysoft garancia van, tehát azt ők cserélik ki. Akkor honnan a win 7?
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
subidu
tag
válasz brumi1024 #3380 üzenetére
Igazad van. amikor vettem az iponnál, akkor a sata1-esek között találtam rá. Ez volt az egyetlen. Tényleg sata2-es.
Így maradna a legolcsóbb i7-es változat természetesen.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz brumi1024 #3513 üzenetére
Őszintén bevallom, hogy nem tudom, még mit kellett volna megnéznem, mert annyira nem értek hozzá, de látom a kimagasló minőségű grafikán és a folyamatos, szaggatásmentes futáson, hogy jó az, amit futtatok.
Nem vagyok a számok embere, rajzoló voltam (vagyok, leszek), esztétikailag és a mozgásdinamikából állapítottam meg a minőségét. A Radeon 6490M a víztükröt is gyönyörűen jelenítette meg.
Amire a grafikán kívül igényes vagyok; a hangzásra. Eddig a legjobb notebookos hangszórókat a JBL révén ismertem meg, de komoly összehasonlítási alapom nincsen, csak amolyan előtte Trabant, utána Volvo(?) tekintetében.
Kíváncsi lennék arra, hogyan szól egy HP Pavilion Dv6 hangrendszere a saját kis hangnyomóin keresztül a JBL-hez képest.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest