ExtremeClock kolléga birtokol egy ilyet, kérdezz rá!
Nemrég írt is róla.
[ Szerkesztve ]

ExtremeClock kolléga birtokol egy ilyet, kérdezz rá!
Nemrég írt is róla.
[ Szerkesztve ]
Gyanúsan jó áron van.
...és élj a köz adta borúval, hisz joga mindenkinek van okult elmével sötétbe burkolózni és végébe rohanni életének ! Hát tedd légy magad végzete... értelmetlen képzete...

Jó lenne ha jönne hétfőn mert akkor nem kéne egy fölösleges vonat útra költenem... Csak azért idegeskedek mert e-mailt nem küldtek glstől csomag azonosítóval, és ha holnap se jön ilyen akkor gondolom nem lett feladva és majd csak hétfőn lesz.
ANYTHING you can do, I can do better (no you can't)...
(#39955) ExtremeClock válasza Pocok256 (#39952) üzenetére
Nem gyanus az. Én 155-ért vettem alfa156-tól.
GLS-től én sem kaptam emailt, csak a laptopszalontól. Viszont ha jól rémlik, akkor jött egy sms a kézbesítés reggelén, miszerint 8-11h között jön majd a csomagom, ami délután 3-4 körül meg is jött (magát a kézbesítést/átadást nem minősíteném).
Kérd meg polip-ot, hogy nézzen utána a rendelésednek 
(#39957) Pocok256 válasza ExtremeClock (#39955) üzenetére
Akkor jó üzletet csináltatatok
persze 1 év gari az gáz :/
...és élj a köz adta borúval, hisz joga mindenkinek van okult elmével sötétbe burkolózni és végébe rohanni életének ! Hát tedd légy magad végzete... értelmetlen képzete...

Közben már rá is kérdeztem másik topicban, hogy milyen filmmel tudnám tesztelni: [link]
Neked nincs esetleg ötleted ?
Na igen, üzlet....
Csak nem biztos hogy szeretni fogja, ha rögtön módosítani kell a konfigurációt, vagyis szerelni kell (nem mintha nekem problémát okozna egy HDD / SSD csere).
És igen, azt nem tudhatod hogy pontosan milyen SSD-t is raknak bele.
Ráadásul a régi HDD-t el lehet rakni, pl. be lehet rakni külső USB-s házba, és rögtön jól is jön ha kevés lenne a 128GB. Illetve biztonsági mentésnek.
Ehhez már kapásból jól jöhetne az USB 3.0.
Probook 4530s (illetve a 4535s is ugyanaz külsőleg) szériát ismerem, ismerősnek ajánlottam, és novemberben vett is. 160e körül, i3 + egy AMD 6000 szériás diszkrét VGA; HDD-vel természetesen.
Én is megnéztem később, tetszett, egész korrekt minőségnek tűnt.
Csak sajnos pár hete ellopták (autót feltörték). 
Az AMD A6-3400M, ami 4 magos, szintén a Sabine platformba tartozik ?
Erről próbálok keresni valami CPU listát. Amiben írják a GPU-t is (ha van köztük különbség, de ha jól rémlik van).
Minden esetre ha tudtok szerezni E6520 Latitude-ot, az minőségben bőven odaveri bármelyik említett gépet
Ezzel egyetértek. Csak sajnos megkérik az árát.
Nem tudom az előbb említett E6520-ast honnan szerzik be olyan jó áron.
De nem biztos hogy tetszene a szomszédnak, ha nem boltban veszi meg...
Pontosan milyen konfig is az, és boltban mennyibe kerülne a legolcsóbban.
MOD:
És a Dell E5520 pontosan miben más mint az E6520 ?
[ Szerkesztve ]
(#39959) ExtremeClock válasza Pocok256 (#39957) üzenetére
Miért? Ez nem acer meg elválós nvidia 

Ezer köszönet, írtam is neki.
ANYTHING you can do, I can do better (no you can't)...

Ez a 200e-s E6520 elérhető publikusan is ?
Ha igen, akkor tudsz egy linket küldeni ?

Mennyire tér el az olasz bill kiosztás a magyartól ? mert eddig csak magyar volt nekem
dvd_R+ felhasználónak 29 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
Minimális a különbség, könnyen matricázható...

És a gombok helyei ugyan ott vannak ? mert pl a német kiosztásúnál a 0 gomb a space mellet vna vagy valami ilyesmi
esetleg képet nem tudtok linkelni ? 
dvd_R+ felhasználónak 29 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
(#39965) ExtremeClock válasza dvd_R+ (#39964) üzenetére
Dehogy van a space melett. Ugyan ott és ugyan annyi gomb van.
(#39966) dvd_R+ válasza ExtremeClock (#39965) üzenetére

Akkor mi a külömbség ? pl az olasz és a magyar kiosztás között ?
(#39967) ExtremeClock válasza dvd_R+ (#39966) üzenetére
Talán az ékezetek?
(#39968) Borote válasza ExtremeClock (#39959) üzenetére

BÁRMI meghibásodhat, az egy év garancia sajnos nagyon kevés 
(#39962) dvd_R+: olasz és magyar - nincs nagy különbség. Azt a néhány billentyűt át tudod helyezni, a maradékot meg felmatricázni.
(#39958) atesss: notebook CPU-k, megtalálod a bennük lévő IGP-t is itt.
E6520 a Dell üzleti felső kategóriája. Tartósabb és masszívabb. Mondjuk ilyen téren az E5520-val sincs gond, de a 6-os széria a nagyvállalati modell.
[ Szerkesztve ]
Ha linket szeretnél megosztani, kérlek használd a 'Link' gombot.

A gombok kiosztása/elrendezése valószínűleg megegyezik (némettel 100% egyezik a magyar), csak a rájuk festett karakterekben lesz eltérés. De ha a billentyűzet nyelvét magyarra állítod, akkor értelemszerűen magyarul fog írni, még ha nem is az adott karakter van a gombok (ezen meg segíthet a matricázás).

Elérhető, ment PÜ 
http://www.gpro.net/?id=318716

Sziasztok!
A kérdés a szokásos. Bár végigolvastam jópár oldalt, nem találtam pontos választ a kérdésemre. Szóval. Ezeréves notimat cserélném újra. A paraméterek: Max 140ezer HUF. Alapvetően irodai felhasználás, net, filmezés, zenehallgatás. Persze ha alkalmas játékra, az se gáz, de nem létszükséglet. Ami viszont fontos lenne: Hosszú távra tervezek, szóval egy jól összerakott, megbízható, és kellőképpen felszerelt gépet keresek. Lehetőleg jó procival, elegendő memóriával, vinyóval.... Az a gondom, h nem vagyok nagyon jártas at émában, tulajdonképpen az is kéréds, hogy egyáltalán melyik márkánál nézelődjek? Ismerősöm az Asust dicséri, itt meg olvastam negatív kritikát róla... szóval nem tudom. Ha amárka megvan, mire figyeljek? Melyik processzor a jobb ebben az ársávban (Intel vs AMD) Videokártya?Segítsetek a döntésben! Bármilyen ötlet jól jön!
Greg

Erre a felhasználásra nagyjából mindegy, hogy milyen processzor lesz a gépben, úgy is a HDD lesz a szűk keresztmetszet, ami visszafogja a gép teljesítményét.
Tehát processzorból Pentium B940 és afölött fogsz találni, akár i3 is, AMD fronton A6-ban érdemes gondolkodni de különbséget nem nagyon lehet majd tapasztalni, videokártyából pedig vagy integráltat találsz majd ennyiért, ha fontos a játék, akkor pedig GT520M illetve HD6470M, esetleg az A6 integráltja, a 6520G az, ami elérhető.
Lenovo G570, B570, Toshiba L750, Fujitsu A531 és Samsung NP300 azok, amik ennyiért előfordulnak.
Esetleg ThinkPad Edge E525, de az garanciabővítéssel már kívül esik a kereteden, de arra ráérsz 1 évet (mondjuk a benne lévő A4-es nem túl acélos, de el lehet vele lenni, az IGP-je pedig az iHD300 szintjén van).
[ Szerkesztve ]

Borote Köszönöm a linket
És neked is rizso így világos és akkor csak matrica azt annyi

Hol osztogatják ennyiért?
Humorban nem ismerek tréfát

Haaj!
Egy Logout A531 teszt megjegyzései keretén belül írtál ilyet:
"más kérdezi: A beépített hd3000-es vga már nem okoz gondot 23.976-os fps esetén?
válaszod: Nem, mert a tv-m többek között tudja, a 24p True Cinema módot és így tökéletesen játszik minden filmet"
Volt itt témában a dolog, kifejtenéd, h meglegyen közösbe?

Üdv!!
Milyen notebook-ot javasolnátok a következők figyelembevételével:
- 15''-ös kijelző (jobb lenne nagyobb, de úgy látom, az már nagyon elviszi az árat)
- fontos: a kijelző szabadban is (napfényben) használható legyen
- 4 GB RAM
- CPU: esetleg Intel i5 Mobile? Merevlemezek titkosítása, virtuális gépek miatt.
- USB3
- felhasználási terület: Apache, PHP, MySql, Eclipse, Netbeans, VirtualBox, Gimp, LibreOffice, videók lejátszása, esetleg játékok futtatása
- merevlemez mérete nem lényeges, gondolom 250GB-nál kisebbel már nem nagyon vannak, az elég
- SSD nem fontos
- dedikált VGA (ha ajánlott, akkor nVidia, linux miatt)
- wifi: g/n
- bluetooth (opcionális)
- márka: nem érdekes
- billentyűzet: magyar
- árfekvés: 150-200k, nem mindenáron a legolcsóbbat, de amennyiben lehetséges, inkább az alsó részén legyen.
Köszönöm!

Én ha itthon vagyok a notit sokszor kikötöm tv-re, gyakran nézek róla filmet is, de egyszer sem vettem észre szaggatást, belassulást, vagy zavaró +képkockákat, pedig csak iHD-s notim van, no diszkrét VGA, de az égvilágon semmi problémám nem volt vele soha, gyönyörű, részletes és folyamatos rajta mind a kép, mind a hangátvitel...

Na most akkor kell videokártya, vagy nem kell? 
Illetve annak utána néznél, hogy merevlemez titkosítás miatt melyik processzorok felelnének meg Neked? AMD és Intel fronton is.
(#39978) GaborGh: mit vettél végül? 
[ Szerkesztve ]

Na légyszíves írj bele egy 23,976-os számot, így aztán mindenki vissza tudja keresni a topikban.
Amúgy kösz a megosztást-választ!!! 
MOD: #39981) atesss :
GáborGh most írta, h no para!
Mire nem dob ki drivert? Nem értem.
[ Szerkesztve ]

Csak azt nem értem így miért nem találja: [link]
Graphics + Processor graphics + 2nd Generation Intel® Core™ Processors with Intel® HD Graphics 3000/2000 sorted by date
A hírben az szerepel, hogy egyelőre csak 64 bites Windows 7-hez és Vista -hoz van, meg is ijedtem, de szerencsére azóta van már 32 biteshez is.
De még egyszer átolvasva a hírt, rájöttem, hogy ez nem azt javítja, amit kellene !
Csodálkoztam is, mert az eredeti, álltalam linkelt hírben ezt hardveres problémának írták, amit nem lehet szoftveresen javítani:
Mivel hardveres problémáról van szó, a teljes korrigálás szoftveresen nem lehetséges, így lényegében várni kell a következő platformig, ahol remélhetőleg az Intel már kijavítja a gondot. Addig is lehetőség van egy szoftveres beavatkozásra, amit a vállalat a driverben már alkalmaz, így 23,97 Hz-es tartalomtovábbításra is van lehetőség. Ez még mindig nem lesz tökéletes, mivel nem egyezik pontosan a film képfrissítésével, vagyis ha nem is 40 másodpercenként, de több idő elteltével szintén meg lesz duplázva egy képkocka. Fontos megjegyezni, hogy a probléma csak tévéken jön elő, egészen pontosan akkor, amikor a felhasználó 24p-s módban szeretné az eszközt működtetni.
Érdekes, hogy megoldotta a kérdezőnél a problémát, ahogy ő ezt leírta, ott valami más hiba volt, amit ez az újabb driver szintén javított.
Mivel szerintem ez a 24 fps vs. 23,976 fps azért nem lehet annyira komoly, hogy "darabos legyen tőle a kép".

A merevlemez titkosításhoz miért fontos a processzor ?
Ennyire komoly a hardver igénye ? Vagy valamilyen utasításkészlet van rá ?
Mivel pont aktuális egy másik topicból való kérdésemre: [link]
A notebook hardveres titkosítás témát kérdezném leginkább ebben a topicban; mert belegondolva bárki veszélyben lehet, hogy ellopják. Vagyis akár a szomszédnak, akinek most nézek gépet is egy szempont lehet ez.
Ebből a szempontból ha jól sejtem a Dell nagyvállalati gépe előnyben lehet.
De milyen védelem is van ott pontosan ? Vagy az csak nagyvállalati környezetben, vagy magasabb konfigokban, vagy havidíjas szolgáltatásként ?
[ Szerkesztve ]

Nehéz szülés volt, SpyDuck sikeresen elültette a bogarat a fülemben és majdnem egy EB 8540 lett a vége, de aztán győzött a józan ész, na meg a tárcám vastagsága és maradtam az arany középúton és a rengeteget ajánlott Latitude-ot választottam... 

Mesélsz majd egy picit? 
(#39982) atesss: nem nagyon értek hozzá, de ha jól tudom, akkor a drágább Intel processzorokban van egy dedikált funkció erre. Ezért mondtam, hogy nézzen utána, mert erre nekem nincs időm. (Ha fizetést kapnék érte, akkor még csak-csak
)

Köszi!
Még pár kérdés lenne, ami közelebb vihet a megoldáshoz:
Segítenétek rangsort felállítani?
Processzorok:
Intel Core Duo B960 (2.2GHz, 2MB L3 Cache, 64-bit, 32nm, 35W) - 2 magos
AMD Liano A6-3400M (1.4GHz/2.3GHz, 4MB L2 Cache, 35W) -4 magos
Intel Core i3-2310M (2.1GHz, 3MB Cache, 64-bit, 32nm, 35W)
Intel Core Duo B950 (2.1GHz, 2MB L3 Cache, 64-bit, 32nm, 35W)
Videokártya:
AMD Radeon HD7470M 1024MB
Intel HD Graphics 3000
Nvidia GeForce GT 520MX, 512MB GDDR3
AMD Radeon HD6470M, 512MB DDR3 VRAM
AMD Radeon HD6540G2, 1024MB DDR3 VRAM, DUAL GPU
AMD Radeon HD6520G, 512MB DDR3 VRAM, DUAL GPU
Nvidia Geforce GT 610M 2GB DDR3;
Ahogy látom , a többi paraméterben nincs nagy különbség, a 130ezres kategóriában szinte az összes gép 500 Gb HDD, 4 GB RAM, kijelzőben is ua... Csak 1-2 kivétel van
Továbbra is kéréds a márka. Asus?Toshiba? Lenovo? Samsung? HP? Az Asusnak elég jó összeállításai vannak.

Ennyi pénzért sokkal többet számít a hardvernél egy tisztességesen összerakott gép. Inkább linkeld, amit találtál, ahelyett, hogy felsorolod a bennük lévő CPU-kat és GPU-kat.
Ezek között a processzorok között olyan hatalmas eltérés nincs teljesítményre, amit úgy észre is vehetnél. De ezt már mondtam.
A B szériás Pentiumokban gyengébb az IGP, az A6-osban a legerősebb ezek közül.
ITT tudod összehasonlítani a GPU-kat.
Ja, rádiumot pedig felejts el
Hacsak nem akarsz külföldi gépet, de azt Te is be tudod szerezni, jobb áron.
Márkát, típust pedig már mondtam, low-end Asus pedig felejtős. HP sem árul ennyiért jó gépet.
Más: na ÍGY kell megvezetni az embereket
nagy kegyesen 140-ért adják 240 helyett azt a vackot, ami sosem ért annyit 
[ Szerkesztve ]

Úton vagyok vidékre, este jövök és dumálunk... 

Üdv mindenkinek!
Egy infóra lenne szükségem!
Az intel pentium 950B-be milyen vga van integrálva?
[E szerint] 2000-es, de olvastam máshol, hogy sima hd grafik!?

Elvileg nem az iHD3000 (Intel honlap szerint sem), onnantól kezdve meg már csak az iHD2000-rel analóg 6 számolóegységes változatok maradnak, egykét letiltott funkcióval.
Mondjuk az Intel honlapja valami rettenet 
(#39987) GaborGh: oks 
[ Szerkesztve ]

VGA: ha azt mondod, a HD graphics 3000 elég, akkor jó. Ha szerinted érdemes külön VGA, akkor nvidia.
Úgy látom az összes Sandy Bridge támogatja az AES-NI-t, tehát akkor szűkítsük a kört i5-24xxM-re.
Szerk: vagy i5-5xx szintén AES-NI támogatással van
[ Szerkesztve ]
GPU-Z a következőket mutatja (itt van előttem egy i5-tel meg egy B950-nel szerelt gép is):
De mindjárt nézek egy HW-Infot is. Szerk: ez meg azt írja, hogy Intel HD Graphics 2000.
[ Szerkesztve ]

Neked kell eldöntened, hogy kell-e GPU, vagy elég-e az iHD3000!
Nézz utána még egyszer, lehetőleg ne a wiki-n, hanem az intel honlapján, mert a 2410M pont nem támogatja szemben a 2520M-mel.
Kérdés persze, hogy szükséged van-e erre, de ezt Neked kell eldöntened, lehet, hogy akár egy i3-as is elég (teljesítményre biztosan).
Én nem dönthetek helyetted
És a pontos igényeidet sem ismerhetem, azt Neked kell kitalálnod 
(#39991) rizso: na erről beszéltem, a GPU-Z valószínűleg hibás, mert közel biztos, hogy nem iHD3000 van benne - összehasonlíthatod akár teljesítményre is 
Papírforma szerint sem lehet iHD3000.
[ Szerkesztve ]

Közben én is elkezdtem utánanézni az AES-NI utasításkészletnek.
Wikipedia: [link]
De jó lenne ezt is átolvasni: [link]
On a Pentium Pro, AES encryption requires 18 clock cycles / byte,[29] equivalent to a throughput of about 11 MiB/s for a 200 MHz processor. On a Pentium M 1.7 GHz throughput is about 60 MiB/s.
Csak nem tudom hogy ez mit is csinál meg ~60MB/s-el (mint kiderült ez "mebibyte per second").
Ha ennyivel megy egy vinyó be / kitömörítése egy Pentium M-el, akkor asszem egy 2 magos SB-el AES-NI nélkül sem kell félni hogy akár egy SSD-t lelassítana.
De a wikipedián van ilyen megjegyzés is a SB-ekhez:
Mobile: all Core i7 and Core i5. Though the Intel web pages originally listed the 2630QM and 2635QM as not supporting it, those web pages have been updated to indicate that they do.[5][6] Several vendors have shipped BIOS configurations with the extension disabled,[7] requiring a BIOS update to fix.[8]
List of Core i5 - Wikipedia
Itt azt írják ugyanerről:
Core i5-2430M/i5-2435M and i5-2410M/i5-2415M can support AES-NI with laptop OEM-supplied BIOS processor configuration update.[7]
Megnéztem az elmúlt 1,5 év PH tesztjeit is, rákerestem bennük az AES kulcsszóra, egyrészt hogy mely procik is támogatják, másrészt meg hogy mi mást írnak róla.
AMD-től sajnos tényleg csak a Bulldozer tudja.
Intelnél Sandy Bridge esetében elvileg az i3 és alatta nem tudja; az i5, és attól felfele igen.
Több PH tesztben is szerepelt ilyen teszt, mivel az AIDA64-nek van egy ilyen tesztje.
Ahogy én észrevettem ezekből, nincs olyan egetverő különbség az AES-NI utasításkészletet tudó, és nem tudó procik közt.

Pontosítanék, két PH tesztben szerepelt AES mérés.
Az egyik a Liano teszt: [link]
Itt sajnos csak az AMD generációk összehasonlítására van, Intel nincs benne.
És a tesztelt AMD procik egyike sem tudja az AES-NI-t, ha jól vettem ki.
A másik a mobil Liano, vagyis a Sabine platform tesztje: [link]
Itt szerepel SB-ből AES-NI-t nem tudó i3, és elvileg tudó i5 is.
Csak pont az a darab van i5-ből, aminél a BIOS támogatásnál írták hogy lehet probléma.
Vagyis nem biztos, hogy aktív volt.
Ha igen, akkor meg kb. hülyeség lenne az egész utasításkészlet, mert kb. az órajel arányában oszlik meg a különbség a tesztben.
Vagy az AIDA (ezen verziója) nem támogatja az AES-NI-t.

Akkor ezek szerint 2000-es hd van benne?

Azért írtam az eredeti hozzászólásomban a felhasználási területet, mert gondoltam, segít behatárolni, milyen processzorra stb lenne szükség, lévén nem érzem a legtájékozottabbnak magam a témában.
Nos, maradjunk abban, hogy HD3000 és az AES-t hagyjuk figyelmen kívül.
(#39998) ExtremeClock válasza zoltankakuk (#39996) üzenetére
Azt se tudja mit szed össze a netröl...
- Altec Lansing hangszórók
- Beats Sound by Dr.Dre
Y570-t miért adod el?
Úgy néz ki.
zoltankakuk: én hanyagolnám - főleg Y570 után. Az a beats by dr.dre meg egy...finoman szólva mókusvakítás. Y570 után csalódás lesz a hangzás - 4 hangszóró ide vagy oda. Egyedül fülessel/külső hangszóróval szólt úgy, ahogy az elvárható.
[ Szerkesztve ]
(#40000) zoltankakuk válasza ExtremeClock (#39998) üzenetére
Nincs kihasználva, és ahogyan rizso is eladta az övét, úgy én is ki szeretnék próbálni újakat.
(leginkább macbook air-re fáj a fogam
)
Btw pont ezek miatt kérdezem, Beats Sound by Dr.Dre csábítóan hangzik.
[ Szerkesztve ]