2013. május 21., kedd

(#3551) Rapidus válasza antikomcsi (#3550) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Speciális igényként így kifejtve számomra teljesen elfogadható a magyarázatod. Neked valóban nem minőségi füles kell, hanem elfogadható hangzású vibra funkcióval és mikrofonal egybeépített fejhallgató.
Amit eredetileg kérdeztél, a Genius HS-04V (4500Ft) már szerepelt ebben a topicban, és viszonylag pozitív véleményeket írtak róla azok akik használják:
[link]
[link]
Az ára miatt túl sokat nem kockáztatsz, ha megveszed.

R.I.P. 1954-2009

(#3552) antikomcsi válasza Rapidus (#3551) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Köszi a segítséget, kicsit megkönnyítetted a dolgom, mert akkor amelyik lesz a Genius, vagy az ET közül azt megveszem holnap. :R

(#3553) KIRKJE

KIRKJE
(lelkes újonc)

Hello!

A következőben szeretném a tapasztalattal rendelkezők segítségét kérni:

Jelenleg egy Sony MDR-XD200-as fejhallgató tulajdonosa vagyok, amit játék 60% + zene (mp3) 20% + film 20% kombóra használok számítógéppel (Creative SB X-Fi XtremeGamer hangkárty). Érdemes-e váltani SteelSeries (Icemat) Siberia full-size headset-re?

köszi

(#3554) [CS]Blade2 válasza KIRKJE (#3553) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Én most olvastam vissza kb 800hsz.-t, és ha minden igaz, akkor csak 3 márka van ami gyárt minőségi cuccot, a többi mind szar

_Jelenleg a top list:
1. AKG
2. Sennheiser
3. KOSS
4. minden más

(#3555) bbazsy válasza [CS]Blade2 (#3554) üzenetére

bbazsy
(őstag)

ezeket bepakolhatod első helyre is (kossnál pici fenntartásokkal, basszusa fura).
aztán onnantól azt választod, amelyik neked jó.

..

(#3556) KoVee84 válasza KIRKJE (#3553) üzenetére

KoVee84
(tag)

Hogy megéri-e azt csak te tudhatod, viszont nem rossz :) Szerintem az egyik legjobb gamer füles.

[ Szerkesztve ]

szexgorilla

(#3557) mcs válasza [CS]Blade2 (#3554) üzenetére

mcs
(senior tag)

Ott van ám a Beyerdynamic is, ami talán a legjobb, no meg mondjuk az Audio-Technica sem piskóta. :) Habár a Beyer méregdrága, még a gatyája is rámegy az embernek. :C

[ Szerkesztve ]

(#3558) bbazsy válasza mcs (#3557) üzenetére

bbazsy
(őstag)

tedd hozzá, h itthon.
hd990pro itthon 55, angliában 30 alatt lehet kapni.

..

(#3559) bbazsy válasza bbazsy (#3558) üzenetére

bbazsy
(őstag)

dt990, akarom mondani..:B

..

(#3560) [CS]Blade2 válasza mcs (#3557) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Persze határ lassan itt is a csillagos ég, de ne a DJ-s ultra extra giga brutál kategoriát nézzük ahol a legcsoribb az 50K-s model :D

(#3561) norbi1992

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

Na megrendeltem a sennheiser hd 435-at , remélem van olyan kénylemben , mint a hd 205

(#3562) nexus6

nexus6
(tag)

ha minden igaz kovee84 nak köszönhetően én is belépek az akg klubba. Bár eddig is egy öregecske akg k305 afc használok, amit kölcsönbe kaptam a hifista tesómtól...
esetleg nem tudja valaki, hogy ezekhez hol lehetne kapni akkut, meg szivacsot, meg bőrt?

Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)

(#3563) Rapidus

Rapidus
(fanatikus tag)

Döbbenetes élményben volt részem: egy ideig nem volt asztali hangfalam a gépem mellett, mert a régi elromlott. Vettem egy Creative Inspire 6700-at (ami egy 6.1-es rendszer, és újonnan kb 27.000Ft), hogy azért mégis valami legyen.
Na itt jött a döbbenet: sehol, de szó szerint sehol sincs a hangja a Sennheiser HD555-öm által nyújtott zenehallgatási élményhez. Akkora a különbség, hogy ha valakinek netán tök botfüle lenne, annak is feltűnne.

R.I.P. 1954-2009

(#3564) gizda válasza Rapidus (#3563) üzenetére

gizda
(senior tag)

igen ennek sajna meg van a veszélye a jót könnyű megszokni ;)

(#3565) Rapidus válasza gizda (#3564) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Hát ja :)
A HD555-höz képest dobozhangú, a mély torz, miközben tulajdonképpen nincs is igazi mélye. Brummog. A magas már picivel jobb, de az sem tiszta, helyette "szőrös".
Fél óráig csavargattam a potijait, próbálkoztam az Audigyban EQ-val, EAX-el, hogy valami fülemnek tetsző hangkép kikeveredjen belőle, de nem igazán sikerült.
Végül is hazudnék, ha azt mondanám, hogy játékhoz nem lesz jó, mert ahhoz jó lesz. A "unit ready!" pl. egész jól hallatszik. :D
A zenéhez marad a Sennheiser.

R.I.P. 1954-2009

(#3566) Szabbber válasza Rapidus (#3565) üzenetére

Szabbber
(kvázi-tag)

Bocs de 6.1 iéyen olcsón:DKb mint 2.1 7000 ért. Nekem Sonic Gear Blue Thunder 3 van[link]Rz olyan 22000 körül van.Jóval szebben szol mint az akg k910.Meg jobban szeretek hangszóróval zenét hallgatni mert így érzem a basszust a testemen:D ;]

[ Szerkesztve ]

(#3567) alien_ válasza Rapidus (#3565) üzenetére

alien_
(őstag)
LOGOUT blog

Ne is mondd, végre megint nálam van a HD555-öm, hogy normális minőségben élvezhessem a zenét, a logitech x-240 helyett, de a notim beépített hangkártyája valami siralmas... Bár igaz, hogy utoljára a Sennheiser -emet egy X-Fi gamer-ről hallottam szólni.. Hjah, a jót könnyű megszokni :(

[ Szerkesztve ]

Swarm is coming.

(#3568) Speed(R)

Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Hali!

Nem lenne szabad ezt itt így, de mégiscsak műértők körében esélyesebb:

AKG K 530 LTDmtől megválnék kényelmi okokból.
Ha valakit érdekel, keressen bizalommal priviben :K

★ 200+ http://href.hu/x/hjiv ★

(#3569) Rapidus válasza alien_ (#3567) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Miért megint? Nem volt nálad egy ideig?

R.I.P. 1954-2009

(#3570) Rapidus válasza Szabbber (#3566) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Sajnos sem az általad említett fülest, sem a 2.1-es rendszeredet nem ismerem, így nincs is okom kételkedni. De van itthon -a gyerek gépénél- egy Genius HT5.1, az a full fadobozos, amiről áradoznak a neten, a nejem gépénél egy Logitech Z, amiről szintén elég jókat mondanak, és most már egy Creative Inspire is.
Ezeket hallom nap mint nap.
És ezek alapján 100% biztonsággal mondom, hogy egyik sem közelíti meg minőségben egy jó (!) füles által nyújtott hangvisszaadás élményét, igaz, nálam a hangerő csak kisebb része a megítélésnek. Meglehet más szempontok alapján mondunk valamit jónak.
Ha pusztán a technikai adatokat nézem, amiből talán legfontosabb a frekvencia átvitel, akkor a hangfalad 35-20.000Hz (sajnos nem árulják el, hogy ezt milyen tűréssel mérték), az AKG 18-20.000Hz. Bár az igaz, hogy nem lehet önmagában ebből az adatból túl sokat megtudnia, de számomra épp azt jelzi, hogy a legmélyebb zenei részeknél -amit annyira szeretsz- jelentősen eltérhet egymástól a két eszköz képessége az AKG javára.

[ Szerkesztve ]

R.I.P. 1954-2009

(#3571) Tüzi válasza mcs (#3557) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

meg a bőzendorf ;)

kommentár nélkül: http://www.midwayfilm.com/ az új magyar médiacelebek: http://www.hnp.hu/retisas.php

(#3572) Tüzi válasza Rapidus (#3570) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

240S meg 15-25khz :)) odaver

kommentár nélkül: http://www.midwayfilm.com/ az új magyar médiacelebek: http://www.hnp.hu/retisas.php

(#3573) Rossi

Rossi
(őstag)

Üdv!

Már egyszer kértem a segítségeteket, most megint kérném. Fateromnak meg is rendeltem a héten a Sennheiser HDR110-es, most viszont nekem kellene egy vezetékes fejhallgató játékhoz/filmézéshez, 4-5k környékén.

Melyik lenne a legjobb vétel?

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#3574) Rapidus válasza Rossi (#3573) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Ha nem tudsz/akarsz többet kiadni rá, és Sennheisert akarsz, szerintem nézd meg a HD202-őt, azt már 5800Ft-ért meg lehet venni.

R.I.P. 1954-2009

(#3575) Rapidus válasza Tüzi (#3572) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

:D :P

R.I.P. 1954-2009

(#3576) Rossi válasza Rapidus (#3574) üzenetére

Rossi
(őstag)

Nem feltétlenül Sennheisert... :R

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#3577) alex89 válasza Rossi (#3573) üzenetére

alex89
(fanatikus tag)

Sony MDR-XD100-as is jó válsztás lehet ebben az árkategóriában.

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#3578) Rossi válasza alex89 (#3577) üzenetére

Rossi
(őstag)

Köszi, én is egy ilyennel szemezek, illetve még egy Panasonic és egy Sennheiser van a jelöltek között.

(#3579) Rossi válasza Rossi (#3578) üzenetére

Rossi
(őstag)

Lejárt az idő...

Megrendeltem a Sonyt!

(#3580) alex89 válasza Rossi (#3579) üzenetére

alex89
(fanatikus tag)

azért előbb jó lett volna meghallgatni milyen eredményt hoz az XD100 vs. HD202 de ha "Lejárt az idő..." akkor nincs mit tenni :D

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#3581) Rapidus

Rapidus
(fanatikus tag)

Nem tudom ismeritek-e, a németek által kiadott Kuschelrock sorozatot. Ezek tulajdonképpen zenei válogatások, amit 1987-ben kezdtek kiadni. Eddig 20 része jelent meg, mindegyik 2CD-s. Erre tettem szert nem is akármilyen minőségben (320Kbps, 44.1Khz).
Ha meg tudjátok szerezni érdemes meghallgatni, mert a zene is kellemes, a minősége miatt pedig kifejezetten élmény.

[ Szerkesztve ]

R.I.P. 1954-2009

(#3582) KoVee84 válasza Rossi (#3579) üzenetére

KoVee84
(tag)

Pont a Sony-t? Ezért ebben a topikban lincselés jár ... :DDD ;]

szexgorilla

(#3583) mcs

mcs
(senior tag)

Jajj, Jajj!
Aki normális fejest akar olcsón, nehogy ilyen XD sorozatú Sonyt vegyen, főleg ne 100ast! :Y :DDD Volt 200asom ugyebár, és a jelenlegi AKG K 44hez képest had ne mondjam, hogy milyen...pedig a Sony még drágább is volt egy ötszázassal. :D

[ Szerkesztve ]

(#3584) Rossi válasza KoVee84 (#3582) üzenetére

Rossi
(őstag)

Na ne ijesztegess! Mi a gond a sony fülesekkel?

(#3585) hunnylander válasza Rossi (#3584) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Az, hogy az olcso fuleseik botranyosak, hangminosegre es kenyelemre is.

Azt szeretem az AKG cegben, hogy ok a kispenzueknek is minoseget adnak. A Sony tud jo fulest csinalni, de csak sok penzert, a kispenzueknek gagyit ad.

www.HunnyF1.com

(#3586) gizda válasza Rossi (#3584) üzenetére

gizda
(senior tag)

azért majd írj hogy milyen kiváncsi vagyok :)

(#3587) Rapidus válasza Rossi (#3584) üzenetére

Rapidus
(fanatikus tag)

Az első tapasztalataidra én is kíváncsi lennék!

R.I.P. 1954-2009

(#3588) Rossi

Rossi
(őstag)

Szerintem csütrötökön, max. pénteken megjön, tapasztalatokról természetesen beszámolok.

(#3589) mcs válasza Rossi (#3584) üzenetére

mcs
(senior tag)

Egyrészt az anyagminőségük csapnivaló. A kábel vékony, és valami porlós, málós anyagból van, így a kisebb sérülések is rendesen meglátszódnak rajta. A pánt meg annyira vékony, hogy egy idő után jelentősen szétnyúlik, így méglazábban áll a fejen. Másrészt a hang...ami most van nekem AKG, hozzá képest a Sonyé eléggé természetellenes. Nekem ugyebár XD200 volt, és az XD100 ennek a kistesója mozi-zene üzemmód kapcsoló nélkül.

(#3590) KoVee84 válasza Rossi (#3584) üzenetére

KoVee84
(tag)

A Sony drága fülesei nagyon jók, az olcsók viszont tényleg silányak. Ennek ellenére én is kíváncsi vagyok a tapasztalataidra. Garit mennyit adtak rá?

szexgorilla

(#3591) zaqrack

zaqrack
(újonc)

Mindenkinek csak ajánlani tudom a viszonylag olcsó kategóriában a Beyerdynamic DT231-et (nekem a Galactic verzió van). Sokat hezitáltam és oda-vissza végigolvastam a headphone.com-ot +nézelődtem itt is, mit vegyek.

Sennheiser PX100, AKG K26p és eközött ment a verseny.
Elég sokat utazom repülőn, ezért követelmény volt, hogy ne legyen túl nagy a füles, emellett a zárt rendszer felé húzott a józan ész, de a PX100-ról meg nagyon jókat lehetett hallani és pozitív volt még az összehajtható kivitel is.

Szempont volt, hogy nem szeretem, ha túlságosan sok a mély (ez volt, ami kilőtte az AKG-t), a Sennheisert végül azzal győzte le a beyer, hogy az eBayről postaköltséggel 5000 Ft alatt sikerült beszereznem :)

Igazán örülök neki, mert szerintem nagyon kiegyensúlyozott hangzásvilága van és az én fejösszeállításomhoz hihetetlenül kényelmes.

(#3592) hunnylander válasza zaqrack (#3591) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Az AKG-kban nem sok a mely, hanem pont idealis. :O Sot a Beyerekben is AKG mennyiseg van basszusbol, altalaban, foleg a kozep es felsokategoriaban. A legtipikusabb Beyer tradicio, az AKG-hoz es Senn'-hez kepest a hangsulyozottabb magasak.

De a DT231 egy nagyon jo valasztas, kivalo ar-ertek aranyu fules.

www.HunnyF1.com

(#3593) KoVee84 válasza hunnylander (#3592) üzenetére

KoVee84
(tag)

"Az AKG-kban nem sok a mely, hanem pont idealis."
:DDD :C :R
Ez így igaz...

szexgorilla

(#3594) norbi1992 válasza alien_ (#3567) üzenetére

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

Hát igen amikor szidják , a jó füleseket , mert " mivel tud többent az én 100 Ft-s fülesemnél" , aztán amikor mutatunk neki egy jobbat , akkor megszólal , hogy "ez tök jó" :W

És hát a friss hd 435 után a nagyon észlelhető a silányabb minőség, akkor mókás amikor nem ismerem fel a számokat , mert annyira mások egy silányabb zenerendszeren , legyen az mp3, rádió :DDD , tv -be háttérzene...

(#3595) norbi1992 válasza alien_ (#3567) üzenetére

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

A fejhallgatómat egy integrált hangari mennyire hajtja ki (realtek AC 97)?

[ Szerkesztve ]

(#3596) KoVee84 válasza norbi1992 (#3595) üzenetére

KoVee84
(tag)

Szerintem az integrált hangkártyáknak nagyon tompa hangja van még jó fülesen keresztül is.

[ Szerkesztve ]

szexgorilla

(#3597) Adrián29

Adrián29
(senior tag)

Sziasztok!
60-e ft-ig milyen fülest tudnádok ajánlani.
Valami jó cuccos kéne.
Hangakrim Sound Blaster X-Fi Elite Pro.

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv:
Adrián

(#3598) Rossi válasza Adrián29 (#3597) üzenetére

Rossi
(őstag)

AKG K601, Sony MDR-SA1000, Denon AH-D 1001. Egyiket sem hallgattam még, így csak gondolom hogy jók.

Majd itt a tapasztaltabb kollégák úgyis kijavítanak, ha rosszat ajánlottam.

(#3599) hunnylander válasza Adrián29 (#3597) üzenetére

hunnylander
(őstag)

AKG K 601, a technicar.hu-tol (50k), vagy AKG K 701 Europabol, vammentesen. Ne felejtsuk el hogy az Unio allampolgarai vagyunk, ne ragadjunk le a botranyos magyar araknal.

www.HunnyF1.com

(#3600) KoVee84 válasza Adrián29 (#3597) üzenetére

KoVee84
(tag)

AKG 701 :C

szexgorilla

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.