2013. május 25., szombat

(#25501) schawo válasza csƵ (#25495) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

OPA2134PA és NJM4580V

Az OPA egy igen jó hangú müve, a legtöbb jó fejhallgatóerősítő ezen alapul, nem hiszem, hogy sokat lehetne nyerni a cseréjével. Az NJM forrasztott, tehát egyszerűen nem cserélhető, róla sokat nem tudok.

Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.

(#25502) schawo válasza Dave™ (#25496) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy számolj, hogy kb. 30% jön rá.

Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.

(#25503) csƵ válasza schawo (#25501) üzenetére

csƵ
(senior tag)
LOGOUT blog

Szóval akkor értelmetlen. Egyelőre nem is terveztem, majd esetleg akkor, ha leváltom a fejhallgatót.

(#25504) szilu7 válasza slfln (#25500) üzenetére

szilu7
(fanatikus tag)

Ha ezt itt többen elolvassák, akkor kellemes vitára számíthatunk.

[ Szerkesztve ]

(#25505) Dave™

Dave™
(PH! kedvence)

Megtaláltam, az Audinst kimeneti impedanciája 5 ohm. Ez jó a 32-35 ohmos AT-khoz?

#25500: az olyan szép, amikor valaki megmondja a tutit és hülyének néz mindenki mást, aki másként látja. Pedig elég sokan hallanak különbséget a különböző kombinációk között. Nem mondom, hogy nem látnak bele többet, mert biztosan, de még egy egyszerű HD2-nél is simám meg lehet hallani a különbséget, és igen, az LT opampok pl. hallhatóan sokkal jobbak, mint a gyári 5532-esek. Persze az ár nem minden, a 2107 pl. gyenge eresztés, hiába BurrBrown meg hiába piszok drága.

[ Szerkesztve ]

(#25506) fi:zi'k

fi:zi'k
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rövid benyomás a Superlux HD660 és Beyerdynamic DT770 (Pro 600Ohm ?) viszonyáról.

Egyelőre még nem egységesek a feltételek, lévén a 770-en plüss párnák vannak, a 660-ason pedig a gyári.
Kényelemben nagyon hasonlóak. Csak annyival kényelmesebb a 770, hogy már kicsit tágult a fejpántnál, így egy leheletnyivel(!) kisebb a szorítóereje. Tehát én cáfolnám schawo kolléga kijelentését, miszerint kényelmetlen lenne egyértelműen.

A hangkarakter elég hasonló, ami gondolom nem meglepő. Azonban érezhetően jobb ez a 770-es (tudtommal már nem lehet ilyet kapni, csak újabbat, ami másként szól). A 770 kis túlzással megeszi a Slux HA3D erősítőt (szoftveresen visszafogott hangerő mellett). Ennek ellenére nagyon szépen meghatja. A mélyek kellően dinamikusak. Jobban mint a 660 esetében.
A 660 tere ugyan vmivel szűkebb, de a mélysége nagyobb. A 770 nagyon egyvonalba helyezi a hangokat.
A 660-as esetében kíváncsi leszek a párnacsere után hogyan változik a hangja, követi-e a 330-ast.
Bővebben a holnapi 2-es Slux teszt kiegészítésben.

A HA3D-Bravo(-CanAmp) írásra pedig hétvégén kerül sor. Külön írásba teszem, úgy döntöttem. A maradék Slux fejesek pedig szépen sorban jönnek majd 2-3 hetente.

-Milyen fejhallgatót vegy... -K1000!!! -De.. -Nincs DE! ►►tinyurl.com/fizikbazaarjai◄◄|►►Telefonszám adatlapon!◄◄|►►Ha 24 órán belül nem válaszolok, írj bátran újból, mert lehet privátkorlátba ütköztem◄◄

(#25507) engir

engir
(újonc)

Sziasztok!

Eladó egy Sennhesier HD 555

[ Szerkesztve ]

(#25508) forgonati

forgonati
(senior tag)

Sziasztok!

Fejhallgatót keresnék, nagyjából 30 € magasságig. Otthoni használatra lenne, nagyrészt játékhoz, de zenehallgatáshoz is. A zene inkább elektronikus, trance, goa, hasonlók. Plusz néha kis akusztikus is, mikor kedvem támad rá. Nagyrészt a laptopról szólna, de olykor egy Denon házimozi erősítőről is. Nem vagyok maximalista hangminőség terén, de azért szeretem ha szépen szól. Nagyrészt FLAC menne rajta, vagy esetleg 320 kbps MP3. Na meg játék ugye.
Olvasgattam a fórumot, és úgy látom a Superlux fejhallgatók korrektek mind árban, mind minőségben. Igazából azzal nem vagyok tisztában, melyik is lenne jó nekem, zárt vagy nyitott, és melyik típus. A Superluxok közül 2 darabot szemeltem ki, vagy a HD660, vagy a 681 (hogy B vagy F azt nem tudom melyik jobb). Ugy tudom a HD660 zárt, és picit gyengébb hangja van mint a 681-nek, és állítólag túlzottan szorít.

Némi segítség kéne hogy melyik a nyerőbb e között a 2 között. A Thomann oldalán a HD660 most 39 EUR, a 681 az 29 EUR (viszont azt nem írja hogy B vagy F). Megéri a plusz 10 EUR a 660-ért?

Illetve, most látom, a HD660 kábele ilyen csavarintott, tekergős kábel, ez nem kényelmetlen? Lecsatolható úgy mint a 681-é?

Előre is köszi! :R

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#25509) slfln válasza Dave™ (#25505) üzenetére

slfln
(senior tag)
LOGOUT blog

Tényleg? Te már cseréltél bármiben is opampot? Egyszerre hallottad már két ugyanazt az erősítőt A-B-zve különböző opampokkal? Mert ha hangkártyában cseréltél és kikapcs - szerelés - bekapcs hallgatás volt, akkor az kb. felér egy semmis véleménnyel.
Miért kellene egy cserétől jobbnak lennie kötelezően? Miért gondolod, hogy ugyanabban a kapcsolásban egy másik opampnak jobbnak kellene lennie anélkül, hogy bármi mást megváltoztatnál? A gyártó biztos ki*aszából egy 10$-os opampra tervezett, de csak egy 1$-ost rakott bele véletlenül és ránézésre meg tudod mondani, hogy mi kell bele?

[ Szerkesztve ]

(#25510) Bodz válasza forgonati (#25508) üzenetére

Bodz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Asztal előtt üldögélve praktikus a spirál kábel. A gond akkor szokott lenni, ha megindulsz valamerre. :D
Jobb amúgy a 660 fi:zi'k tesztjei alapján.

[ Szerkesztve ]

Geben HD Audio D2 USB DAC & Digitech Pro Monitor fejhallgató eladó http://t7.hu/0c7c

(#25511) Dave™ válasza slfln (#25509) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Igen, cseréltem. Olyan hihetetlen? Hallani a különbséget még 5 perc után is, ameddig tart a szerelés. Elég különböző karakterek vannak. Van, amelyik világosabb, van, amelyik neutrális, van, ami kicsit sötétebb, van, ami széthúzza a teret stb. A semmis véleménnyel azért óvatosan, mert elég sokan vannak itt is ilyen "semmis" véleménnyel, meg head-fin is. Miért olyan hihetetlen, hogy a különböző specifikációjú erősítők más végeredményt eredményeznek? Nem jobbnak kell lennie kötelezően, hanem másnak. A más meg lehet jobb, rosszabb, ugyanolyan. Azért gondolom, mert olyan karakterűt használok, ami számomra szimpatikusabb hangot eredményez. Mivel a kimenet előtt van, nélküle szinte néma, gondolom elég sokat befolyásol a hangban. A gyártó nem kibaszni akar, csak spórol. És a tervezés egy dolog, nem biztos, hogy nekem a tervezett hang jön be a legjobban. Vagy az audio most már egzakt tudomány lett? Biztosan viccből cserélhető socketes sok erősítő, biztosan viccből vannak eltérő specifikációjú erősítők, kombinációk, biztosan viccből vannak külön fórumok az opamp kombókra stb. Én próbáltam már és tapasztaltam. Te mennyit próbáltál?

Ja és nyilván nem mérem, hanem cserélgetem és ha egy másik felállás jobban bejön, azt használom. Olvass vissza itt a HD2-vel kapcsolatban, elég sokan cserélgettek és érdekes módon hallottak különbséget. Sőt, továbbmegyek, sokszor ugyanazt tapasztaltuk. Biztosan mindenki ugyanazt a placebot szedi.

[ Szerkesztve ]

(#25512) Bodz válasza forgonati (#25508) üzenetére

Bodz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja, szerintem kevered a 681-et a 668B-vel. :) A 668-nak van lecsatolható kábele.

Geben HD Audio D2 USB DAC & Digitech Pro Monitor fejhallgató eladó http://t7.hu/0c7c

(#25513) forgonati válasza Bodz (#25510) üzenetére

forgonati
(senior tag)

OK és ez a spirál kábel milyen hosszú? Mert pl ha gép előtt ülök nem hiszem h gond lenne de pl. ha hifire van dugva és 2m-re fekszek akkor nem biztos hogy elér. Amúgy menni nem nagyon mennék semerre vele.

A HD660 kényelem szempontjából milyen a 681-hez képest? Ja és tisztázzuk már hogy melyik a jobb, a 681B vagy a 681F? Mi a különbség?

EDIT: Igen, sorry, kevertem, a 681 egyáltalán nem opció szóval kéretik ezt a tipust nem figyelembe venni. A 668 és a 660 játszik. Ebből kéne választanom. A HD660 39 EUR a 668 29. Csak nem tudom hogy B vagy F...

[ Szerkesztve ]

(#25514) dudika10 válasza Bodz (#25512) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért nem biztos, hogy olyan jó az a cserélhető kábel. Pont ma javítottam egyet ami ott tört el. Megfelelő kábel híján elég szemét meló volt beleműteni a hosszabb kábelt amit adtak hozzá. :U

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#25515) AMDFan válasza slfln (#25509) üzenetére

AMDFan
(őstag)
LOGOUT blog

"gyártó biztos ki*aszából egy 10$-os opampra tervezett, de csak egy 1$-ost rakott bele véletlenül és ránézésre meg tudod mondani, hogy mi kell bele?"

Ez pontosan így van ahogy írod :)
A Prodigy HD2-nél legalábbis így van. Több verzió létezik belőle, az egyiken 100Ft-os opampok vannak a másikon pedig 1000 Ft körüli opampok. Persze az ár nem sokat jelent, pl az OPA2107 kb 5000 Ft/db mégis éppolyan szarul szól mint a 100Ft-os.

(#25516) bigmasterg válasza dudika10 (#25514) üzenetére

bigmasterg
(PH! addikt)

Itt is van egy ugyan ott megtört.
Majd lehet eljuttatom hozzád megcsináltatni, ha vállalod...

.

(#25517) dudika10 válasza bigmasterg (#25516) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Októberben és november elején biztos, hogy félholt leszek, de előtte és utána jöhet minden. :)

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#25518) Dave™

Dave™
(PH! kedvence)

5 ohmos kimeneti impedancia az Audinston jól passzol a 32-35 ohmos AT fülesekhez? Rendelném "megfele", csak jó lenne egy megerősítés :D

(#25519) Shufny válasza Dave™ (#25505) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Tényleg ezerszer jogosabb úgy beszólni valakinek, hogy el sem olvasod, amit ír. :U

M-Stage fejes erősítő eladó: http://href.hu/x/ebx2

(#25520) schawo válasza slfln (#25509) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pont a HD2-t 3 változatban létezik. A teljes felépítés, a nyák, minden azonos, csak 3 különböző típusú opamppal szerelik. Ennek megfelelően is van beárazva. Illetve ez egészen pontosan úgy történt, hogy elkészült az eredeti HD2, amin az opampok nem lettek ideálisak. A felhasználók kísérletei és tapasztalatai után megszületett két új változat immár jobb opampokkal, drágábban, és a régit már ki is vonták a forgalomból. Szóval nyugodtan el lehet hinni a hasraütésszerű opamp választást a legtöbb kommersz gyártónál. Ergo cserélgetéssel bizony lehet eredményt elérni.

(#25521) Dave™ válasza Shufny (#25519) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Nem olvastam el? Pontról pontra válaszoltam neki. Elég nehéz lett volna olvasás nélkül...

Ha a cikkre gondolsz azt nem ő írta. És ott is elég sok mindent tekint evidenciának, ami nem az. Megint visszatérek oda, hogy az audio mint terület mióta egzakt tudomány? Mi garantálja, hogy egy kimért látszólag optimális felállás lesz a legjobb valakinek? Lehet neki egy másik konfiguráció jobb lesz. Az erősítők sem tökéletesen naturálisak többnyire, tehát elég nehéz objektíven meghatározni a legjobb tervezés fogalmát. Egyszerűen a cserével változtatni lehet, és ha már lehet változtatni, akkor megvan a döntés szabadsága. De ezért hülyének nézni másokat...

[ Szerkesztve ]

(#25522) .mf válasza forgonati (#25513) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Ilyen gyorsan a helyedben azért nem írnám le. Hangkarakterek, így nem biztos (sőt, biztos nem) mindenkinek ugyanaz jön be. Ugyan messze nem ideális körülmények között, de ma belehallgattam 330, 660, 668B és 681B-be, s ezek közül nekem leginkább a 681B jött be... a többiben -- számomra -- túl erős, túlságosan kiszól a magas. Valamint ennek volt a legkönnyedebb hangja. Kellemes hangtér, a kicsit erősebb mélyközép miatt megvan a groove, a szám húzása; de még épp elég részletes, szépen elkülönülnek a dolgok.
Szóval ki tudja, lehet, hogy pont az jön be...

A gyártó oldalán vannak frekvenciagörbék az egyes modellekhez (s családon belül összehasonlítások is), az alapján tudsz valamelyest tippelni a hangra.

(#25523) .mf válasza .mf (#24725) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Naigen, szóval 681B lett belőle. Maxi köszi a hallgatózásért, így ki tudtam választani a nekem leginkább tetszőt, és nincsenek a gyötrő "mi lett volna, ha" és "talán a másik jobb lett volna?" kérdések.

Azóta is a fejemen van burn-in helyett :DDD viszont két kényelmi hátrányát már érzem: már egy fél album után belefő a fülem és szétnyomja a fejem :)) a pántot még tágítom, ezt a nem túl lélegzős műbőrt valamire le kéne cserélni... kinél mi vált be, bőr, velúr, plüss?

Röviden (két félszám erejéig, amit felváltva mindkettőn meghallgattam) felraktam a K340-est is, azért érezni, hogy ez kicsit sötétebb (kevésbé magas), fátyolosabb (kevesebb magasközép), kevésbé részletes, kisebb a hangtere is, mély/mélyközepei erősebbek; de így is tetszik, kellemes hangja van. Egyik régi head-fi tag (mikor még gyakran jártam arrafelé, az se ma volt :)) ) nevezte a K240-esét (asszem Studio, 55Ohmos) Groovalizernek, szerintem ez a név ehhez is passzol.

(#25524) Shufny válasza Dave™ (#25521) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

"az olyan szép, amikor valaki megmondja a tutit és hülyének néz mindenki mást, aki másként látja."
Gondoltam ez a cikkre vonatkozott. A legtöbb gyártónak nagyon kellemes, hogy semmi konkrétum nincs a dologban, pedig azért ez nem kéne, hogy így legyen. És a lényege a felvilágosítás, nem a hülyézés. A lényegi idevonatkozó rész, hogy rengetegszer hallhatóan szarul teljesítenek a kicserélt "elvileg jobb" opamp -ok a kapcsolásban, aminek szubjektíven azt tulajdonítanak, amit akarnak. Alapvetően ugye mindig a drágábbat veszik referenciának, amikor ez egyáltalán nem így működik. Mint ahogy olyan is van, hogy egyiket se rendeltetésszerűen használják, és akkor az dönt, hogy melyik szól úgy kevésbé szarul.

Na most ha a HD2 -re közönség által válogatott opampot raktak, az rég rossz, mert simán lehet komoly baja. Azért gyártanak cserélhetőt, mert azzal lehet eladni. Elég rossz megközelítés ez az "akkor miért adnak $1000 -ért audiofil zsepitartót, ha semmire nem jó", mert a válasz egyszerűen az, hogy mert megveszik.

(#25525) killerjohn

killerjohn
(PH! addikt)

Na, megvan a keret. Szóval, csak az ismétlés kedvéért:
botfülű ember vagyok, mottóm: "szóljon jó' oszt kész!" ;)
Sokat StarCraftozok, FPS-eket sem vetem meg, de én a G35-ben nem hallom a 3D-t... (off: ami érdekes, hogy a törött G35-nél mintha 2 érpár menne a füles részbe (tudjátok, a mágnesbe...), ami most akkor hogyan 5.1???)

Szóval sok ilyen-olyan game, némi netrádió, esetleg MP3 (semmi flac, meg 10000000csillióbiteséshertzes tömörítésmentes hanganyag).
Napi 8-10 órát van a fejemen, szóval ha kényelmes, az nem baj.
A hálószobában van a gépem, és éjjelente nem árt ha a zene nem zavarja a feleségemet, de egyébként sem szeretem hangosan hallgatni, mert akkor nem hallom ha a gyerek felsír.

Amim van:
- gagyi alaplapi hangkari (gondolom mindegyik gagyi, ezért le sem írom, hogy melyik fajta).
- Audigy 2 ZS a fiókban, még a fémes jack dugókkal, nem műanyag
- egy rakat félelmem, hogy elkezdek ezzel is elszállni, és megvenni a jobb és jobb cuccokat, pedig semmi értelme...
- max 60K keretem rá. Igazából lenne 100 is, de kizártnak tartom, hogy meggyőzzön valaki, hogy nekem olyan cucc kell a StarCraft alá...
- némi vonzalmam az AD700 iránt, mert sok jót írtatok róla. Ez egy X-FI HD USB-vel 61K, de ha tudtok olcsón, akkor írjátok meg plzplzplz.

Igazából ezt már mind kérdeztem, és válaszolgattatok is rá, de most összeírtam az egészet egyben, várva, hogy ajánljátok-e továbbra is az AD700-at, vagy mondtok valami mást. :R

SC2: KillerJohn#634, D3: KJohn#2437, D3 HUD erős idegzetűeknek: http://bit.ly/Yh3qAP

(#25526) Dave™ válasza Shufny (#25524) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Nem érzem, hogy a feltett kérdésekre válaszoltál volna. Nem egzakt dolog, és szerintem jó, hogy megvan a szabadság. Nyilván sokan hülyeséget csinálnak, de saját jogon teszik. Akinek jobban tetszik a hangja egy másik szettel, az miért ne cserélje? Azért, mert a gyártó másként gondolta? És bizony sokat spórolnak az opampokon, az 5532-es pl. azért a leggyakoribb, mert a legolcsóbbak között van, nem azért, mert annyira kivételesen jó lenne. A cikkíróra azért írtam, amit írtam, mert átesik a ló túloldalára és mindent lelegendáz, pedig sok igazság lakozik a fórumos tapasztalatokban is. Nem lesz referencia, de elvetni sem érdemes próba nélkül. A HD2 hangja pedig nagyon jól variálható, és a 2107-esen kívül baj tudtommal még egyikkel sem volt.

Egyébként slfln rosszul közelítette meg a kérdést, mert nem hitte el, hogy a gyárinál lehet jobb. Pedig de, mert szubjektív a téma. És abszolút nem árfüggő a dolog, az ajánlások sem ezek alapján mennek, de a legolcsóbbak azért nem szoktak a jók közé tartozni. Olykor a drágák sem.

[ Szerkesztve ]

(#25527) guppy válasza killerjohn (#25525) üzenetére

guppy
(őstag)
LOGOUT blog

Sztem el kéne menned és meghallgatni az AD700at vkinél, nem mindenki rajong érte a fórumon, többek között én se, de azt elismerem h jó kis füles és megéri az árát, ami meg az erősítőt illeti sztem audinst vagy yulong lesz a jobb választás :U azt kihagytam h így lehet megfog ugrani egy 10essel a keret, attól függ menyire vagy türelmes és mennyire szreted a használt dolgokat.

[ Szerkesztve ]

Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás . . .

(#25528) Shufny válasza Dave™ (#25526) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Persze, lehet mindenre mondani, hogy "nekem így jobban tetszik" de valamiért mégis vitába szállnál, ha valaki szerint a HD202 jobb az AD700 -nál. Akkor mégiscsak beszélhetünk valamiféle relációról, nem? Az a baj az elektronikával, hogy ott is megpróbálják ráhúzni mindenre ugyanazt. A fejhallgatóknál azért működik ez a karakter dolog, mert valójában mindegyiknek hatalmas torzítása van az elektronikához képest. Elég értelmetlen az opamp csere helyességét bizonygatni, amikor egy beiktatott jól megtervezett, de filléres fokozatot képtelenek ki ABX -elni az emberek. Amíg nem tetted meg magad, addig nem cáfoltad meg semmiben. Lehet, hogy a HD2 -ben mindegyik máshogy szól, de még az is, hogy az a legjobb, amit te használsz, az meg végképp, hogy neked ez tetszik, csak ennek az oka már sokkal érdekesebb.

(#25529) killerjohn válasza guppy (#25527) üzenetére

killerjohn
(PH! addikt)

erősítőőőő? ez új :) :DD

SC2: KillerJohn#634, D3: KJohn#2437, D3 HUD erős idegzetűeknek: http://bit.ly/Yh3qAP

(#25530) guppy válasza killerjohn (#25529) üzenetére

guppy
(őstag)
LOGOUT blog

némi vonzalmam az AD700 iránt, mert sok jót írtatok róla. Ez egy X-FI HD USB-vel 61K, de ha tudtok olcsón, akkor írjátok meg plzplzplz. - erre reagáltam, vagyis inkábba a xfi részére, ezek az erősítő/DAC komból amiket ajánlottam sokkal jobb hangal fognak rendelkezni, viszont a matekkal elszámoltam magam (hiába, még nyár van :DDD ), csak használtan jöhetsz ki 60-70 ből.

Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás . . .

(#25531) killerjohn válasza guppy (#25530) üzenetére

killerjohn
(PH! addikt)

tehát X-FI helyett kellene valami DAC? yulong vagy az audinst? argep-en kerestem, de nem találtam, hol lehet ilyet venni :D

szerk: használtat nem veszek semmiből sem. Objektívvel már szívtam meg. Szeretem az új, garis cuccokat. Áfa miatt is...

[ Szerkesztve ]

(#25532) schawo válasza killerjohn (#25531) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó lesz hozzá az az X-Fi.

Ha nem probléma, hogy mélyben igen kevés, talán a legkevesebb mély tartománnyal rendelkező füles, akkor jó lehet.

Szubjektív problémám vele, hogy a térképzése elég zavaros, csak pár percet hallgattam, és azt is zenével, de nekem az jött le, mintha véletlenszerű (fázishibás) lenne a tere. Ha valóban így van (ami közel sem biztos), akkor játékok alatt a pontos pozícionálás nem lesz az erőssége.

(#25533) Dave™ válasza schawo (#25532) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Nem véletlenszerű az szerintem, hanem mélységben eltolt. A vágások hatása, ha tippelnem kellene. A mély sem annyira szörnyű, mint ahogyan lefested: 100 Hz alatt elkezd vágni, igen (50-nél már nagyon karcsú), de 100-tól teljesen rendben van. Ezek csak a saját kiegészítések :)

Megvettem az Audinstot, már fel is adták még tegnap. Válaszoltak Yulong ügyben is, rá tudják írni a 40 USD-t, de nem kockáztatok. Meg ahhoz táp is kellene. Jó lesz nekem az MX1, az erősítő amúgy sem annyira fontos, mint egy nehezebben hajtható fülesnél.

[ Szerkesztve ]

(#25534) dudika10 válasza Dave™ (#25526) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

5532-es azért a leggyakoribb, mert az árához képest kiemelkedően jó. Feltéve ha a JRC féléről beszélünk. A Fairchild nem olyan jó (de árban is vagy ötöde a JRC-snek), a TI féle egyenesen rossz. Szerintem.

(#25535) forgonati válasza .mf (#25522) üzenetére

forgonati
(senior tag)

De a 681az nyitott nem? Igazabol asszem nekem zart lenne a legjobb, a laptop elegge suvit mikor jatszok, jo lenne ha minel kevesebb zaj jutna be... A 668 is nyitott ugye? Tehat ebbol a szempontbol a 660 lenne nyero. Csak nem tudom mennyire kenyelmes. 2-3 ora jatek utan. Ja es ez a 660 ez otthoni hasznalatra van vagy inkabb studio? Mert otthoniak kozt meg nem lattam ilyen csavart kabelt. Ez mennyire hasznalhato?

(#25536) dudika10 válasza forgonati (#25535) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Félnyitott, nem olyan jól szigetel mint a teljesen zárt, de szigetel elég sokat azért.

A csavart kábel nekem például nagyon kényelmes, mert itt van előttem a hangkártya amibe dugom. Ha a gép hátához akarja dugni az ember akkor nem jó, ott meg kell hosszabbítani a kábelt, vagy újra kell kábelezni. Igazából szerintem csak ezért nem lesznek olyan népszerűek ezek a superluxok. Nem mindenkinek kényelmes az a spirál kábel.

(#25537) ntomka válasza Dave™ (#25533) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha nem akarsz rá többet költeni, akkor szerintem jó döntés. ATH-k mellett a jumpert sem lesz szükséges piszkálgatnod, ergo a tápot hagyhatod majd a dobozában is. :)

Aztán meg számolj be a véleményedről. ;)

Nekem 4 nap alatt itt volt az országban, aztán 2 hetet vártam a vámra (bekérték a számlát, elküldtem, aztán jött a postás). Bár akkor ahogy olvasgattam a kapcsolódó fórumtémákat, abban az időben el lehettek havazva, mert mindenkinek sok időt vesztegelt a csomagja náluk.

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off || Prohardver! Eszközök a webstore-ban: http://goo.gl/NYgIE

(#25538) forgonati válasza dudika10 (#25536) üzenetére

forgonati
(senior tag)

ha jol ertem akkor neked 660 van? Milyen kenyelmi szempontbol? Nem szorit tulzottan? Ja es a spiral kabel milyen hosszu? A hangjat hogy velemenyezed, melyik lenne jobb elektronikus zenere meg jatekra, a 660 vagy a 668?

(#25539) dudika10 válasza forgonati (#25538) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, nekem semmim nincs, csak javítás céljából vannak nálam mindig. HD660-at még nem próbáltam, csak a HD330-at ami a nyitott változata (ezt kábeleztem újra, hogy ne spirál legyen rajta).
Nekem a legkényelmesebb Superlux volt amit próbáltam. Hangja kiegyenlítettebb mint a 668B-jé, a többiek véleménye alapján a HD660 is.
Elektronikushoz viszont simán lehet, hogy élveznéd a 668B mély kiemelését. Viszont a 668B-nél van magas kiemelés is ami egyeseket érzékenyen érint.
A 330 és a 660 sokkal nehezebben hajtható mint a 668B.
Szerintem a Te barátod is a 668B lenne. A 330-at jobbnak tartom ugyan, de a 668B sokkal populárisabb.

Az én mit vennék és a mit ajánlanák másnak nem mindig ugyan az. Mivel tudom, hogy az én igányeim nem fedik sokszor mások igényeit.

[ Szerkesztve ]

(#25540) schawo válasza forgonati (#25538) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 660-nak is van egy kevés mély és magas kiemelése.

(#25541) slfln válasza Dave™ (#25511) üzenetére

slfln
(senior tag)
LOGOUT blog

Én csak kérdezek és kételkedek. Nem, nem hihetetlen... vagyis részben. Csak azt furcsállom, hogy ekkora különbség van 2 opamp között egy kapcsolásban, és hogy ez tök normális dolog.
Két erősítő között nagy különbség van, ezt jelen pillanatban is tapasztalom.
Más a kapcsolás, más az elv, más opamp és más kimeneti impedancia stb. - de ehhez kell egy olyan fejes is, ami megmutatja.
Én még nem cseréltem semmiben opampot, mert nem volt kedvem foglalkozni ilyenekkel és úgy gondoltam, hogy egy drágább erősítőben már szántak annyi figyelmet a mérnökök a tervezésre, hogy a kapcsolás minden alkatrészét annak az opampnak a kiszolgálására hangolták.
Én se rakok 40mm-es betonacélt egy válaszfalba, pedig jobban állna tőle a fal és nem raknak Trabantba se Ferrari motort, mert ugyan egyenesben marha jól menne, de gyorsan instabillá válna, a kasztni rezonálna, szétszakadna és kanyar előtt meg kevés lenne a fék hozzá.
Mielőtt valaki széjjelszedné az analógiát, vagy elkezdene gyomorból induló felhördülést produkálni, már ülök is a ló másik oldalára ----> Hozzám is közelebb áll az objektív megközelítés, ugyanakkor tudom, hogy ez ugyanolyan rossz, mint a szubjektív oldal. A kettőt viszont nehéz ötvözni és egyensúlyozni közöttük.
Ha egy kártya úgy van megépítve, hogy gyakorlatilag mindent szabad benne és ekkora változásokat okoz, az ahogy Shufny is írta, nem túl 'bizalomgerjesztő' dolog.

Egy opampról nem gondoltam és nem is gondolnám, hogy ilyen szélsőséges változásokat kellene hoznia, vagy ha hoz, annak mindneképpen jobbnak kellene lennie.
A szerelésre visszatérve: könnyen hajtható fejhallgatóimmal erősítők között nem érzek sok különbséget. Gyakorlatilag elenyésző. A DT880 például más tészta teljesen, azzal nagy különbségek vannak az erősítők között is.

Ha pl. a Gradommal vakteszten az erősítőim megkülönböztetése lenne a feladat. A teszt pedig úgy zajlana, hogy minden meghallgatás után el kellene telnie 5 percnek (ez a szerelés) és ezalatt csavarokat kellene ki be csavargatnom miközben mondjuk felolvasok egy könyvből ezután kizárt, hogy megmondjam melyik erősítőt hallom éppen. A 4. után meg már valószínűleg azt mondanám legjobbnak, amelyiket utolsónak hallottam.
Nem is próbálom ki, mert tudom, hogy nem menne.

Ezután furcsának érzem azt, hogy csupán egy opamp cserétől aztak*rva, sokkal jobb lett / jajj, de rossz lett, kibírhatatlan élményekkel gazdagodjak.
Persze megnyugtatásképpen ez a gondolatom ugyancsak semmis, hiszen nem áll mögötte tapasztalat.
Én megnézném a méréseket kíváncsiságból, hogy a "jobb" opamp, valójában mit jelent. Nem e valami fantasztikus torzítást, vagy bicsaklást, nagy zavart a frekimenetben, amitől éppenséggel tök máshogy szólnak a fejesek és mindneki ezt hallotta <--- véletlenül lehet "jobb" is egyes környezetben!

Nem ugyanazt a placebot szedi. Ugyanazt a torzítást hallja :D.

[ Szerkesztve ]

(#25542) killerjohn válasza schawo (#25532) üzenetére

killerjohn
(PH! addikt)

most akkor jó lesz hozzá? vagy nem? :( Mennyibe kerül és hol lehet venni ilyen audinst cuccot?

És hasonló árban (max némi ráfizetéssel) van valami hasonlóan kényelmes és jól szóló, fenti felhasználásra jó füles, aminek a mélye is jól szól? Igazából nem fontos nekem annyira a mély, legtöbbször Jazz-t hallgatok.

(#25543) Bodz válasza killerjohn (#25542) üzenetére

Bodz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jazz? Ahhoz nem tudom elkepzelni az ad700-at. Inkabb egy K601 szvsz. Esetleg DT 860, azt jazzhez is ajanlja a Beyer.

[ Szerkesztve ]

(#25544) killerjohn válasza Bodz (#25543) üzenetére

killerjohn
(PH! addikt)

Sajnos ez jóval drágábbnak tűnik, és nem túl jókat írtatok a kényelméről, meg sokan azt írtátok, hogy az AD700 jobb ennél (vagy nem? :F ). Nekem az a kevés Jazz meg chill zene, amit hallgatok, nem olyan fontos, mint az, hogy ne akarjam 3 óra után letépni a fejemről, és jól megtaposni :) G35 ebben nagyon jól teljesített.

(#25545) dudika10 válasza killerjohn (#25544) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem a K601 is teljesen kényelmes.
Jobb? Kizárt. Dave-nek jobban tetszik az AD700, de az, hogy technikailag sokkal jobb a K601 szerintem vitathatatlan.
Csak kell neki az erősítés, nem is kevés. 60k-ba még használtan se nagyon fér bele erősítővel együtt.

(#25546) schawo válasza killerjohn (#25544) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyon is jó lesz az az AD700 jazzre. Egyáltalán nem szól rosszul, mégha ilyen is lett volna olvasható a tollamból. Nem úgy gondoltam, hogy olyan szinten nem tetszett, hogy nem hallgatnám. Igenis tetszett a maga módján.

(#25547) KMT válasza slfln (#25541) üzenetére

KMT
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én anno RMAA-val (ami olyan, amilyen) nem nagyon mértem különbségeket az opampok közt, viszont hangban tényleg volt különbség.

Ez viszont mond ellent nwavguy cikkének feltétlenül. Valószínűleg a HD2 nincs kifejezetten egyik opamphoz sem tervezve, ezért lehet sz@r a gyárival.
Azt nem értem, hogy ezt miért nem értik egyesek. A cikk nem azt írja, hogy nem lehet különbség 2 opamp közt. :F

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#25548) forgonati válasza dudika10 (#25539) üzenetére

forgonati
(senior tag)

ertem. Akkor lehet hogy beruhazok egy 668-ra. A 660 kabele amugyse jon be nekem, es ha meg nehezebben is hajthato, akkor meg inkabb a 668 mivel nagyreszt csak a laptop hangkartyajarol menne. A tomann oldalan most a 668 29 eur, ez realis ar szerinted? Most megkapnam ennyiert mivel Nemetorszagban vagyok, igy a szallitas ingyenes. Csak meg mindig nem tudom hogy ami a tomann oldalan van az B vagy F, mert nem irja. Egyaltalan mi a kulonbseg?

(#25549) fi:zi'k válasza forgonati (#25548) üzenetére

fi:zi'k
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 668-ból csak B verzió van.
Igen, az jó ár érte. :K

-Milyen fejhallgatót vegy... -K1000!!! -De.. -Nincs DE! ►►tinyurl.com/fizikbazaarjai◄◄|►►Telefonszám adatlapon!◄◄|►►Ha 24 órán belül nem válaszolok, írj bátran újból, mert lehet privátkorlátba ütköztem◄◄

(#25550) killerjohn válasza schawo (#25546) üzenetére

killerjohn
(PH! addikt)

ok, akkor kérnék egy harmadik (meg egy negyedik és ötödik) személyt, aki mond egy másik variációt, mert most már nem tudom mi van ;] Amikor azt mondjátok, hogy "nem szól rosszul", akkor az ugye a Ti fületekhez viszonyított dolog, de végeredményében SOKKAL jobban szól, mint a G35? :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.