2013. május 25., szombat

(#1851) cskamacska válasza hunnylander (#1846) üzenetére

cskamacska
(őstag)
LOGOUT blog

Elvileg az Audigy 4 Pro csomagot az Audigy 2 ZS Platinum felváltására dobták piacra, kicsit javított kártya(dac-ok picit újabbra cserélésére emlékszem) újabb asztali i-o egységgel és távirányatóval. Aztán valahogy megjelentek OEM változatok, extrák lemaradtak, csak a kártya zacsiban egy driver cd-vel, az OEM Audigy 2 ZS és a dobozos Audigy 2 ZS ára között. Olcsóbb változatról nem tudok, hivatalosan úgy tudom nem is volt doboztalanítva.

GamersGate vásárlásnál tudok segíteni kuponnal! "Liberals think the war against terror was bad, just wait for the war on heresy."

(#1852) frankie! válasza Toncsi (#1848) üzenetére

frankie!
(őstag)

Egyetértek. Nem tudom pontsan az okait, de nagyon sokat számít az impedanciaillesztés, csak ez esetben tudja egy eszköz kifutni magát. Amint írtam M-audioval és erősítő nélkül kevésbé részletes, üresebb hangot kapok sokkal mint egy gagyi hangkárollyal és erősítővel. Pedig annak sem 600 Ohm ám a kimenő impedanciája! Nem véletlen, hogy sokan ezeket a "nagyfüleseket" végfokra kötik.

(#1853) hunnylander válasza Toncsi (#1848) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Egy elektrotechnikával is foglalkozó angol zenész kollégámat idézem:

It beats me why people get so confused about headphone impedence.

The loudness of any transducer (headphone or speaker) for a given input is called it's efficiency. It's measured in Decibels per Watt Meter or dB(W/m). It most definitely isn't measured in Ohms.
The impedence of a transducer is measured in Ohms. This tells you almost nothing about the efficiency of the transducer.

If you take two pairs of headphones both with an efficiency of 90 dB(W/m) one having an impedence of 100 Ohms, the other with an impedence of 10,000 ohms and drive them with 1 watt they will produce equal levels of loudness.

The only reason that headphone manufacturers give an impedence rating is that some cheap equipment has a problem with low impedence loads. As the impedence of the headphone drops the amplifier finds it more difficult to supply enough current.

Even the kind of £10 MP3 players they give away with the cornflakes can supply enough current to drive a 10,000 ohm headphone. Plug in a 100 ohm set and the MP3 player will probably go pop.

I've got a pair of Senn HD600's (300 Ohm). An ultra cheapo MP3 player drives them to literally deafening levels. The HD650's (also 300 Ohm) are considerably more efficient due to a neodymium magnet. Sennheiser's tech specs give the efficiency of the 600's at 97 dB and the 650's at 103db. It doesn't say for what input or at what distance but that's marketing departments for you.

The bottom line is, Daven, that the HD650's don't need a dedicated amp to drive them loud because they're efficient enough.
They don't need a dedicated amp because the have a high enough impedence not to stress the driving amp.
They might well need a dedicated amp because if you're paying for high definition headphones you may as well know that they're being diven by a low distortion amplifier.

[ Szerkesztve ]

www.HunnyF1.com

(#1854) hunnylander válasza frankie! (#1852) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Nem az a kérdés, hogy egy profi fülesnek mi jó, egy hangkártyakimenet vagy egy erősítő. Ez nem kérdés, az erősítő a jobb neki. A kérdés az az, hogy egy füles mely műszaki jellemzője teszi azt hordozható lejátszókhoz alkalmassá. És ebben az elsődleges tulajdonság az "efficiency"/érzékenység (vagy hatékonyság, nem tudom a pontos magyar megfelelőjét, nem vagyok műszaki fordító).

www.HunnyF1.com

(#1855) frankie! válasza hunnylander (#1854) üzenetére

frankie!
(őstag)

Igen, abben igazad van, hogy ez meghatározza a hangerőt, de tényleg csak a "szólni fog vele" kategória.

(#1856) frankie!

frankie!
(őstag)

Nem tudjátok, hol lehet venni vagy rendelni párnát az AKG K260 Prof.-hoz?

(#1857) hunnylander válasza frankie! (#1855) üzenetére

hunnylander
(őstag)

De legalább nem süketíti meg az embert. De egyébként a tied is, meg az enyém is határeset a 80-90 dB-es érzékenységével. Nem ritka, hogy egy komerszebb fülesnél 120 dB-es hangnyomás/érzékenység van feltüntetve.

Viszont vannak ám cuki hordozható füles erősítök is az igényeseknek. :D Valamelyik egy cukorkásdobozt utánoz kinézetre.

www.HunnyF1.com

(#1858) hunnylander válasza frankie! (#1856) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Ez vajon jó e?

Vagy ez?

[ Szerkesztve ]

www.HunnyF1.com

(#1859) frankie! válasza hunnylander (#1858) üzenetére

frankie!
(őstag)

Köszi, az első jónak tűnik, de ez ugye nem 90 mm? Mert az enyém kicsit több mint 100. a tiéd mennyi?
De anyagra, kialakításra is tökúgyanígy néz ki.

[ Szerkesztve ]

(#1860) frankie! válasza hunnylander (#1857) üzenetére

frankie!
(őstag)

Ezekről tudsz linket? De gondolom nem A-osztályban mennek... :U

(#1861) hunnylander válasza frankie! (#1860) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Majd előkotrom a linket, remélem újra megtalálom. Konkrétan egy (emlékeim szerint UK angol cég), amelyik még azt a cukorkát is árulja online aminek az utánzata az kis erősítő.

www.HunnyF1.com

(#1862) hunnylander válasza frankie! (#1860) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Penguin amp

És a cukorkák. :D

www.HunnyF1.com

(#1863) hunnylander válasza frankie! (#1859) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Bocsi eddig valahogy nem vettem észre ezeket a kérdéseket, a Penguin cukorka elvette az eszemet. :B

Az enyém is több, mint 100. Itt viszont van 105 mm-es. Ez lehet a füleseink mérete. Én beérném a hongkongival is, onnan olcsóbb a szállítás. Tudok két nagy (a legnagyobbak Európában) németországi székhelyű zeneboltot (Thomann, Musicstore), csak ők 20 euróért szállítanak ide, tehát csak fülpadért nem éri meg, csak ha mást is vennél. Viszont nagyon jó áraik vannak és szinte minden van (mármint egy zenész szemszögéből nézve). Van pl. füles erősítő is. :)

[ Szerkesztve ]

www.HunnyF1.com

(#1864) hunnylander válasza hunnylander (#1863) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Headamp 1
Headamp 2

www.HunnyF1.com

(#1865) 07_fecc_87

07_fecc_87
(tag)

Sziasztok!
Kérdésem lenne...
A Sennheiser HD202-esről sok jót hallottam, a másik versenyző a HD215-ös!
Kérdésem a következő:
Megéri-e közel 10e-rel többet kiadni a HD215-ért?? Azt tudom, hogy a basszus komolyabban szól benne, a HD202-esben pedig főleg a magas hangok... Gondolom azért a 215-ösben is vannak olyan jók a magas hangok, de egyelőre tanácstalan vagyok, nem tudom melyiket válasszam... Mp3-hoz kell főleg, pc-n kevesebbet hallgatok zenét.
Zenei stílus általában Hand's up! Dance, szóval a mély elkell majd.

De a tiszta hangzás mindenek előtt, ez az elsődleges szempont!

Villarreal 4ever!

(#1866) kicsitomi88

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok

Eletem elso fuleset keszulok megvenni, es a tanacsotokat szeretnem kerni.

A raszant osszeg max 6k.

A kovetkezoket neztem, de minden ajanlatot szivesen fogadok:

[link]
[link]
[link]

90 87.5 87.8 87.5

(#1867) hunnylander válasza 07_fecc_87 (#1865) üzenetére

hunnylander
(őstag)

A HD 202-nek nem gyenge a basszusa. A HD 215 csak jobban néz ki, de semmi extra.

[ Szerkesztve ]

www.HunnyF1.com

(#1868) hunnylander válasza kicsitomi88 (#1866) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Sennheiser HD 201 vagy HD 202.

www.HunnyF1.com

(#1869) kicsitomi88 válasza hunnylander (#1868) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Az, hogy a a Pananak sokkal nagyobb a frekvenciaatvitele az nem teszi jobba?

Vagy inkabb legyen kisebb (sennheiser) de az minosegi.

Barki akit kerdeztem azt mondta eddig, hogy a panat de furcsalltam h senki sem a sennet pedig jo marka.

fulhallgatom olyan van es gyonyoruen szolt a panamhoz kepest, csak halkabb volt, ez fuleseknel is így van?

90 87.5 87.8 87.5

(#1870) hunnylander válasza kicsitomi88 (#1869) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Az nem teszi jobbá. Pl. a Sennheiser HD 202-hez 18-18000 Hz van írva. E frekvenciák alatt és fölött nem is hallunk amúgy. Sőt az a kellemes búgó sub-bass is több mint 18 Hz, a 18 kHz meg nem kifejezetten szórakoztató hangzású, már ha egyáltalán hallja valaki. Nem mindenkinek megy a hallása olyan 'magasra'.

A kettő közül elvileg a Sennheiser lehet minimálisan hangosabb, mivel nagyobb az érzékenysége (115 dB vs 102 dB).

[ Szerkesztve ]

www.HunnyF1.com

(#1871) kicsitomi88 válasza hunnylander (#1870) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Értem.

És a ketto kozul mi az ami szamomra - aki csak jatek kozben vagy neha mp3ra hasznalna a fuleset - eszreveheto kulonbseg lenne a 201 es a 202 kozott?

90 87.5 87.8 87.5

(#1872) hunnylander válasza kicsitomi88 (#1871) üzenetére

hunnylander
(őstag)

A HD 201-nek gyengébb a basszusa.

www.HunnyF1.com

(#1873) 07_fecc_87

07_fecc_87
(tag)

Most már csak azt nem tudom, hogy miért van közel 10e Ft különbség a HD202 és a HD215 között?? Mi az, amivel jobb? Talán kényelmesebb, vagy esetleg nagyobb a felülete, ami a fület takarja?
Állítólag a basszusa keményebb, de ha nem szól jobban, akkor marad a HD202. Mert ahogy néztem, 20ezer alatt nem igen találni jobbat a 202-esnél...

Villarreal 4ever!

(#1874) frankie! válasza hunnylander (#1872) üzenetére

frankie!
(őstag)

Viszont a 202 nem biztos hogy kényelmes Neked. Nekem se volt az. Mellette a basszust inkább dögösnek nevezném, jónak nem. 201-et nem ismerem, de megér egy próbát.

(#1875) frankie! válasza hunnylander (#1870) üzenetére

frankie!
(őstag)

Ha olyan magas frekik nem is hallhatók, hatásuk van a hang egészére, és ezáltal a hangképre is. Ha kellemetlen, akkor valószínűleg torz. Menj el egyszer egy jó hangszerekkel felszerelt jazzcsapat koncertjére, és előre menj, hogy lehetőleg a hang nagy részét közvetlenül kapd.

(#1876) 07_fecc_87

07_fecc_87
(tag)

Még ami szóba jöhet: HD 415, 435, 465, esetleg nagyon zárójelben 555.

Villarreal 4ever!

(#1877) frankie! válasza hunnylander (#1864) üzenetére

frankie!
(őstag)

Próbáltad valamelyik cukorkát? ;]
Ilyet házilag is el lehetne készíteni, elvileg...

[ Szerkesztve ]

(#1878) frankie! válasza hunnylander (#1863) üzenetére

frankie!
(őstag)

Igen, ez a rendelés nagyon nem éri meg, még az HWSW-n van egy srác, aki AKG-ket forgalmaz, talán ő tud majd szerzni. Meg nem is az a bajom, hogy le van élve,tökéletes állapotban van, csak egy egész kicsit hozzáér a fülemben egy porchoz a belseje, és nyomja, de csak az egyik oldalon. Arra gondoltam, talán az újnak keményebb a tömése.

(#1879) Kimmuriel válasza 07_fecc_87 (#1873) üzenetére

Kimmuriel
(tag)
LOGOUT blog

"Mert ahogy néztem, 20ezer alatt nem igen találni jobbat a 202-esnél..."

A Vándor Computer Kft.-nél a Sennheiser HD 555-ös most csak 19990 Ft! [link]

(#1880) 07_fecc_87 válasza Kimmuriel (#1879) üzenetére

07_fecc_87
(tag)

Megnézem rögtön...
Most azon filózok, hogy zárt-, vagy nyitott legyen, de szerintem a zártnál maradok... Bár nem tudom hangzásilag ez mennyit befolyásol, de legalább nem hallja a külvilág! :) Viszont kényelmetlen lehet, mert nem simul úgy a fülre...

Villarreal 4ever!

(#1881) hunnylander válasza frankie! (#1875) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Az egy másik dolog. Ne hasonlítsuk össze az éló hangokat a reprodukáltakkal. Az nem fair. :DDD

Én pusztán az ember hallási tartományáról beszéltem, hogy nem mindenkinek teljesen egyforma. 16-18 kHz körül a hang kezd csendbe átmenni, ha élő, ha reprodukált. De persze a rezgések attól még hatnak ránk, mégha a hallható tartományon kívül is esnek (általában ezek a mély rezonanciák).

www.HunnyF1.com

(#1882) hunnylander válasza frankie! (#1877) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Komolyan gondolkodóba estem. A fahéjas meg a csokis fincsinek tűnik. :D

És lehet nagy tételben is rendelni, szállítanak ide is.

Penguin mints EU Lehet, hogy a cukorka előbb volt mit az erősítő. :F

12-Pack

Itt a leírás, hogy valójában milyen is a cukorkaerősítő belül.

www.HunnyF1.com

(#1883) 07_fecc_87

07_fecc_87
(tag)

Már azt sem tudom, hol áll a fejem a nagy nézelődésben, de nagyon a HD 215 felé kacsingatok!
Igen széles a freki-tartománya, így gondolom a HD 202-esnél jóval keményebb basszust ad, valamint a magas hangok is szebben jönnek ki, egyszóval jól szól... Meg is látszik, drágább is jóval...
MP3 lejátszóhoz kell főleg, bár elég gagyi ami van, MSI 538. :) De nem rossz ám az! Szerintem ez a kis Sennheiser is szépen szoldogálna... :) De bizonytalan vagyok, egyelőre nem merem meg sem rendelni, kíváncsi vagyok hozzáértők véleményére, please, segíjjetek! :D

Villarreal 4ever!

(#1884) hunnylander válasza 07_fecc_87 (#1883) üzenetére

hunnylander
(őstag)

They seem a little bass shy A szakik szerint épphogy a basszusa gyenge.

www.HunnyF1.com

(#1885) 07_fecc_87 válasza hunnylander (#1884) üzenetére

07_fecc_87
(tag)

Ajjaj... Akkor lehet marad a HD 202... Ezek szerint attól is gyengébb? :U

Villarreal 4ever!

(#1886) frankie! válasza asadasad22 (#1794) üzenetére

frankie!
(őstag)

Nem ide tartozik, de (azt hiszem) flash alapú oldalból hogy lehet kiszedni az mp3-at?
Jöhet priviben is...

(#1887) Macilaci457 válasza frankie! (#1886) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

priviben ment

(#1888) bbazsy

bbazsy
(őstag)

sziasztok

valakinek valami ötlete, h miben lehetne szállítani egy sennheiser hd 555 -öt?
nincs más fülhallgatónak (megvehető) doboza, ami jó lenne ehhez is?

/tartós megoldás kellene, hetente haza vinném, de nem egy konyhai dobozba tenném, ha nem muszáj

köszi
bb

..

(#1889) hunnylander válasza bbazsy (#1888) üzenetére

hunnylander
(őstag)

(#1890) burzum

burzum
(lelkes újonc)

Sziasztok,

Fejhallgato vasarlas elott allok en is es 3 versenyzore szukitettem le a kort, mivel a penzmag elegge limitalt erre a celra. Elsosorban jatekra kellene, kisebb mertekben zenehallgatasra. Ezek kozul melyiket ajanljatok?

- Panasonic - RP-F290E-K
- Panasonic - RP-F300E-N
- Sennheiser HD 202

Arban mind 6000 korul van.
Egy hi-fi erositore lenne radugva, tehat nem kozvetlen a hangkartyara.

Koszi

(#1891) hunnylander válasza burzum (#1890) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Személyes tapasztalatom nincsen egyikkel sem, de a Panasonic (Technics) RP-F300 egész jól néz ki. :D És talán kényelmesebb is mint a HD 202, a nagyobb fülpadjai miatt. Képességre igencsak egy szinten lehetnek.

[ Szerkesztve ]

www.HunnyF1.com

(#1892) 07_fecc_87

07_fecc_87
(tag)

Áhh, már szétvet az ideg!! A HD 202 szerintem kényelmetlen, a HD 215-nek már nagyobb a fülpadja... De igazából sehonnan nem kapok megerősítést, hogy szebben szól-e, mint a HD 202-es... Külföldi oldalakon olvastam, hogy a basszus nem épp a legerősebb, de gondolom a 202-esen azért túltesz... És a magasai is táncsak jobbak... Csak szerintem azért fanyalog mindenki, mert nem jobb 10ezer Ft-tal a HD 215... De ha már kicsit jobb, nekem megfelel, különben is, ez a darab legalább néz ki valahogy, és zárt!

Villarreal 4ever!

(#1893) bbazsy válasza hunnylander (#1889) üzenetére

bbazsy
(őstag)

ez a headroom még tetszik is:)
csak ha jól guglizom magyarhonban nem lehet kapni, ebayen meg nem szeretném.

más ötlet esetleg? :F (esetleg kemény "dobozos" is érdekelne)

..

(#1894) hunnylander válasza 07_fecc_87 (#1892) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Összesen mennyit szánnál a fülesre? Talán futná egy jobb AKG-ra is. :) Pl. AKG K66 11 eFt.

www.HunnyF1.com

(#1895) hunnylander válasza bbazsy (#1893) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Az Audiovox tatyó nem tetszik? Csoda, hogy még ilyen is van kis hazánkban. :)

www.HunnyF1.com

(#1896) bbazsy válasza hunnylander (#1895) üzenetére

bbazsy
(őstag)

neeem, az nagy, meg nem praktikus. utazótáskába menne a cucc, nem szeretném külön ezt kézbe vinni;)

..

(#1897) 07_fecc_87 válasza hunnylander (#1894) üzenetére

07_fecc_87
(tag)

Maximum 15e Ft.
Lehet, hogy jó az az AKG amit írtál, de nagyon nem tetszik a kinézete... :(

Villarreal 4ever!

(#1898) Tüzi válasza burzum (#1890) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

RP-F400am van, ha enged sejtetni valamit. Semmi bajom a kényelmével, 15-20órát is elvan a fejemen, csak utána hajmosás, mert berohad a fejpánt alatti fejbőr :) Egy idő után lejön a szivacs belülről a hangszóróról (emiatt vettem most AKG-t), amúgy tök jó füles... izéé... fejes... vagy mi :D

[ Szerkesztve ]

kommentár nélkül: http://www.midwayfilm.com/ az új magyar médiacelebek: http://www.hnp.hu/retisas.php

(#1899) hunnylander válasza 07_fecc_87 (#1897) üzenetére

hunnylander
(őstag)

A funkció szabja meg a formát. (Saab szlogen) :D

Egy forumozó aki nemrég vett pont egy ilyen AKG-t, ezt írta róla.

De, ha nem tetszik, akceptálom. :)

[ Szerkesztve ]

www.HunnyF1.com

(#1900) 07_fecc_87 válasza hunnylander (#1899) üzenetére

07_fecc_87
(tag)

Köszi, hogy belinkelted... :)

Csak jó lenne tudni, hogy hol lehet ezeket a fejhallgatókat kipróbálni, mert csak úgy lenne az igazi, nem pedig látatlanba megvenni, nem tudom... Talán Szolnokon van ilyesmi szaküzlet.

Villarreal 4ever!

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.