Te is fiókba szoktad ilyenkor tenni vagy hová?
As the window open, I release everything that corrode inside of me.
Te is fiókba szoktad ilyenkor tenni vagy hová?
As the window open, I release everything that corrode inside of me.

Szekrénybe, ott több a hely 

Woooooha, sztornó az előbbire
Valami el volt állítva a realtek vezérlőjében, és a 2.1-es hangszóró szatelitjeiként kezelte a HD668B-t, ezért nem volt semmi mély. Rákötöttem a Sony mp3 lejátszóra és megjött minden tartomány
Eddig brutális - kristálytiszta, iszonyat részletes, minden a helyén 

Na és milyen a 485-höz képest? Így bejáratás előtt?

Ohh,én majd csak szombaton tudok érte menni 
Ellenben ma megjött a Prodigy, csak nem talált otthon senkit sem a postás. Nem rossz, hétfőn adták fel itt Dél-Koreában....

Na nekem is ugyan az a gondom a PayPal-lal, mint nektek. Rendelésnél ugye a 110 EUR-t számolta ki és annyit rótt ki a PayPal accomra, most meg a 140EUR rendes összeget így nem tudják levonni. Legalább a füleseket már becsomagolták úgyhogy biztos, hogy még belefértünk a készletbe. Végülis akkor banki átutalással fizettetek?
Mod: mégsem: "Availability: estimated date of delivery: 23.12.2010" 
[ Szerkesztve ]
Ha az Alfa Centaurin adták volna fel, akkor csak hétfőre ért volna ide 
Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.

Na akkor nem tudom, hogy mivan, mert az oldalon meg ezt írják: "the order you have placed is ready for shipping"

Bele lehet szállni még eggyel? Kellene még egy 
Hol látni a készletet? Nekem sehol sem jelzi, hogy már nincs készleten.
Schawo: nem adod el az egyiket? Kellene karácsonyra
Majd rendelsz még, elég lesz neked egy is egyelőre 
[ Szerkesztve ]
LOL, látod, én egyből kettőt vettem 
[ Szerkesztve ]
Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.
(#12611) bigmasterg válasza schawo (#12610) üzenetére

Én meg hármat. 
Csak 1 lesz nekem, de a másik kettő is családban marad.
[ Szerkesztve ]
.

[Itt látható]. Sárga lett az az adatbázis ikon és alá is van írva. Az a baj, hogy elvileg a miénk már feladásra kész, tehát ha még írnék hogy kell egy akkor csak jövő évben hoznák meg, de lehet hogy nincs igazam.

Nekem azért kicsit túl csilingelős. Bejáratás biztos javít majd rajta, de egyébként sokan ezt nem szeretik a Beyerekben (amikhez elvileg kísértetiesen hasonlít a frekvencia átvitele) szóval valószínűleg valamennyire megmarad. Amúgy sokkal pontosabb rajta például a cin mint a k81 -en (aminek szegénynek kifejezetten gyenge pontja), csak ne lenne ennyire hangos
.
Amúgy nem kell félni attól a kommentemtől, hogy nem üt akkorát a mély. Azért most is bőven jól szól rajta a UK garage és a darkpsy is
(és fog ez még alakulni)
(#12606) PuMbA: Végül megvártuk még lejárt a zárolás (2 hét), mert nem válaszolt a thomann, mikor írtam nekik hogy az OTP ügyfélszolgálata szerint ők fel tudják oldani a zárolást, szóval tegyék meg ezt és úgy próbálják meg levenni a végleges összeget.
Végül valahogy levették a zárolt összeget, de a maradékot nem tudták, ekkor írtak nekem, hogy "valami baj van" (
) szóval visszaküldték a pénzt (ezen a remek akción buktam egyébként ~2300 ft -ot). Meg hogy írjak ha rendben lesz a kártyám... szóval másnap levették végre a jó összeget és onnantól nem volt gond.
M-Stage fejes erősítő eladó: http://href.hu/x/ebx2

Értem, akkor szerintem írok nekik hogy vonják vissza a 110 EUR-os tételt és rójják ki a 140-est, ez elvileg meg van hamar.
Úgy látom a véleményekből, hogy beigazolódott, hogy az évtized vétele a füles 
[ Szerkesztve ]

Kérdés nélkül sokkal jobb a HD668B. Abszolút kiegyensúlyozott, egymás után felvéve a kettőt abszolút levágni, hogy a HD 485 lent és fent is kiemel. Egyébként a fenti kiemelést sokkal erősebbnek érezni a HD 485-nél a Superlux után, mint a lentit. Azután a részletesség: sokkal-sokkal részletesebb, leginkább középen és fent érezni. A mélye sokkal mélyebbre megy. Egyelőre eléggé közelinek tűnik a hangkép, a HD 485 (moddolt!) valamivel tágasabb volt. Ez nyilván a kialakítás miatt van így. Szerintem bejáratás után még jobb lesz. Pedig már most is üt, nem is kicsit.

Na akkor ezt most tök komolyan kérem:
Szeretnék egy HD668B-t karácsonyra bátyámnak. Eredetileg a HD 485-öt szántam, de ezt hallva el fogom adni. Viszont csak a thomann szállít hozzánk is, a többi bolt UK only
Arra kérek valakit, aki többet rendelt, és nem életbevágó egy darab nélkülözése, hogy szánjon meg, és adja el nekem. +10-15%-ot rászámolhat a kényelmetlenségre való tekintettel 
Nem mertem bevállalni egyszerre kettőt, utólag már sajnálom, hülye voltam, de szánjon meg valaki, nagy szívességet tenne 

Igazad van schawo, akarom mondani drusza
ez 501 ver 1nek tűnik. Itt van róla 1 fotó. Kösz a linket, de a rendelésről úgylátom, hogy lecsúsztam, de ha szervez még valaki, akkor beszállnék, csak a próba kedvéért is. Megfontolandó amit a párnáról mondtál.
Veszélyes ez a fülhallgató biznisz. Még csak 4 napja vagyok benne, de azóta már üveges szemmel meredek előre és azon gondolkodom, hogy milyen erősítőt kéne hozzá vennem, mivel a DAComból pont ez maradt ki.
Részvétem
Én véletlenül vettem a K500-t, tkp egy olcsó füles kerestem. Azóta viszont egy vagyont költöttem el fejhallgatókra, erősítőkre. Nem is merem összeszámolni, mert egy használt autó ára jönne ki 
Amúgy a fülesed imádni fogja az erősítőt, valamilyennel lepd meg 
[ Szerkesztve ]
Ha a hangja az K240-hez lesz hasonló, akkor eladó lesz az egyik, abból van már egy siserehad. A másikat ajándékba szánom egy haveromnak karácsonyra, aki most vett egy Yamaha digi zongorát. Akart venni egy fülest is, de én lebeszéltem róla
. Ha azonban tényleg más karakterisztikája van a hangjának, akkor sajna nem kívánok megválni tőle, imádom a változatosságot 
[ Szerkesztve ]

Gyakorlatilag tök kiegyensúlyozott, baszott részletes, gyönyörű mély mélyek, fantasztikus magasak and so on. Egyedül a kényelembe lehet belekötni, nem ártana vastagabb párna rá, hogy a fül ne érjen hozzá a belső szivacshoz. Amúgy tökéletes. Adok érte 11.000-et. De bontatlan kellene
Az enyémet ki lehet próbálni egyeztetett, köztes helyszínen 
Marha nagy segítség lenne, ha valakinek ráérne januárig, és eladná nekem 11-ért... 
Szerk: aki rendelt nyugodjon meg, az évtized vétele ennyiért. Úgysem hinnétek el, ha fikáznám és azt mondanám, hogy megvennék még egyet valakitől 
[ Szerkesztve ]
"Úgysem hinnétek el, ha fikáznám és azt mondanám, hogy megvennék még egyet valakitől
"
Erről egy örökbecsű jut eszembe a Csibefutamból (aki nem látta, annak kötelező) "Az beválhat."
Ráérjen? Csak attól tartok, hogy felmegy az ára. 

én teszek egy merész kijelentést, miszerint szerintem a k81 -nek igenis hasonlít a hangja a k601 -hez 
Nyílván nem egy kategória a kettő részletességben, de a HD668B -vel szemben a k601 -nek sokkal ismerősebb hangja van számomra. Szóval nekem reálisnak tűnik, hogy tényleg inkább Beyerdynamic hangja van mint AKG.

Odaadom a különbözetet is
Amúgy egy szingapúri boltban 35 dollár, szerintem ennyi a normál ára. Csak onnan nem tudok szállíttatni, ahogyan a UK boltokból sem. 11k meg egy tábla Milka az ajánlatom, kihagyhatatlan
Nekem hatalmas segítség lenne. Itt meg úgyis lesz nemsokára egy még nagyobb rendelési hullám, ahogyan látom
Na meg berendelni be lehet ezen az áron most is, csak január elején fogják tudni szállítani. Az enyémet nagyon szívesen megmutatom, hogy tudd milyen. Utána könnyebb dönteni 
Egyébként hogy mondjak rosszat is: valóban izzasztó a párna, és mint mondtam, kényelmesebb lenne, ha vastagabb lenne (nem tudom a K240-é mennyire vastag). (Hátha beválik
) Amúgy tényleg így van.
Shufny: én csak azt tudom, hogy nem AKG K66, Senn HD 200 meg 485 hangja van
De nekem nagyon tetszik.
[ Szerkesztve ]
Na akkor ő aztán az abszolút hibrid:
Audio Technika fejpánt
AKG kagylók
Beyerdynamic hang
Eddig azt hittem, hogy AT volt a mama, AKG volt a papa, de most már úgy tűnik, hogy ez egy orgia lehetett 
@(#12623) Dave™ :
Az AKG párnái is vékonyak. Ez a Sexinél különösen gond, mert nincs benne szivacs, hanem a fül közvetlenül egy műanyag rácson "pihen". Ha megtanulja az ember felvenni, (felvétel előtt meg kell nyomorgatni a párnát), akkor nem gond, el lehet kerülni a súrlódást.
[ Szerkesztve ]

asszondod inkább valami sennheiser párnát kéne ráaprikálni?

Egyébként még nem cseréltem le a párnáját. Sokkal kényelmetlenebbre számítottam, de egyrészt előtte k81 -et használtam, másrészt viszonylag kicsi fülem van. Tényleg izzasztó, de első blikkre azt mondom simán együtt lehet vele élni.
Jó, alszunk még rá egyet. 
De ha valaki kipróbálta, és nem kell neki, akkor én adok neked egy bontatlant, ő odaadja nekem a bontottat és megkapja a pé'zt.
@(#12627) Dave™ Tiszta AKG megoldás, az új K240 ilyen. A régiekből meg kihagyták a vékony szivacsot is, mondván a hangminőség elsődleges. (ugyanis picit ront rajta a szivacs)
[ Szerkesztve ]

detto, itt is van a hangszóró (gyönyörű egyébként), előtte a műanyag rács, ezen egy vékony szivacs csak simán odatéve (semmi ragasztás vagy ilyesmi), ezt pedig a párna fogja oda. A velúr legalább nem izzaszt, de lehetne vastagabb. A Sennheiser HD 515/555/595 sokkal kényelmesebb, mert ott nem ér hozzá a fül a belső részhez. Na de vészesnek nem vészes, csak az igazsághoz hozzá tartozik. Ha valaki emiatt elállna a vásárlástól... ![;]](/dl/s/v1.gif)

Természetesen ez is tökéletes megoldás számomra! Na meg aki kibontás előtt (ugye bontatlanul 11-et ér nálam
) kipróbálná, annak szívesen állok a rendelkezésére Bp-n megbeszélt helyen, Sony mp3 lejátszóval meg a sajátommal 
[ Szerkesztve ]

Mondjuk kb fél perc alatt ki lehet szedni a szivacsot, csak ugye félő, hogy valami előbb-utóbb bekerül a hangszóróba. A rács semmit sem fog fel szinte, elég ritka. Van rajta egy érdekes papír matrica is 
[ Szerkesztve ]
Ha megtanulod feltenni (nyomorgatás a párnán), fül elhelyezése, kagyló mozgatása fel-le, fogsz találni olyan pontot, ahol nem ér a fül a szivacshoz. Ha ez megvan, akkor nagyon kényelmes lesz. Én 6-8 órát is tudom viselni a K240-t.
@(#12628) Dave™: Azt a kis sárgalábúak nem véletlenül hagyták rajta? 
Milyen rácsa van koncentrikus, vagy négyzetrácsos?
Látom, koncentrikus, akár az összes új AKG.
Hmm, csillapító párnát tettek a hang ÚTJÁBA
Ez egy teljesen új akusztikai megközelítés ilyenről még életemben nem hallottam. De úgy fest műkszik. Bátor legények ezek a kis sárgalábúak. 
[ Szerkesztve ]

Nem véletlenül, lásd linkelt kép. Koncentrikus. Egyébként nem is feltétlenül a szivacs a vékony, hanem az alatta levő pánt ami körbemegy. Ha valamit körbe betennénk a pánt meg a kagyló közé, ami ott is marad, akkor annyira kitartana, hogy elég messze lenne a fül a rácstól.
szerintem nem csak a lábuk sárga 
#12631: Te is gyűjtöd az AKG-kat? Költséges egy hobbytok van 
Szerk: amúgy biztos vagyok benne, hogy voltak/lesznek azok, akik csakazértis' megmoddolják a matricát is (=kitépik) 
[ Szerkesztve ]

Egyébként aggódott valaki, hogy hamis AKG -t kapott, mert Made in China. Megnyugtatom, hogy az új k601 -em is az. (sőt, most nézem, hogy igazából mind a 4 AKG -m az
)
(#12630) Dave™: Több helyen raktak be a párna alá valami papírt ilyen céllal.
(nem kell azért semmi dúrvára gondolni: K315 , K330 , K81 és most a K601)
[ Szerkesztve ]

Akkor erre írta múltkor a superlux tesztben a csaj, hogy betömködte papírzsepivel. Nem értettem pontosan, hova tömködi, de így már egyértelmű. Azt írta, hogy utána növekszik a tér is, mivel messzebb kerül a fültől a hangszóró. Köszi a rávilágítást!

Na mostmár én is nagyon izgulok.
Mivel az az érzésem, hogy az audiofil karrierem most kezdődik csak igazán, szeretnék kérni egy szívességet. Kellene néhány referencia FLAC, vagy bármi amit a foobar le tud játszani és veszteségmentes. Tehát olyan zenék, amivel érdemes tesztelni a fülest. Amin hallom, hogy "hol áll a színpadon a kongás", stb. És hát azért kunyerálok, mert nekem leginkább elektronikus zenéim vannak (azt gépek csinálják, akik nem a színpadon állnak, hanem nyomtatott áramkörök).
Javaslom a Dropbox-t, mint file megosztó lehetőséget.
Ime a track ami miatt belezúgtam Pete Namlook zenéjébe:
[Namlook "Subharmonic Atoms" (1996)]
[ Szerkesztve ]
diszko: http://mixcloud.com/trnx

Azért mert elektronikus, lehet elég "szeparált" a tér. Igazándiból technikailag mindegy, hogy mivel készült, az a nagyon nem mindegy, hogyan van rögzítve. Akusztikus zene is lehet szarul felvéve, masterelve, azon a hangszerek sem segítenek. Meg készülhetett valami akár ACID-el is, ha hozzáértő csinálta, élmény lesz hallgatni. Ezért nem kell stílust váltanod 
Nem teljesen értettem, hogy milyen különbséget hallasz a K601 és a K81 között. Kifejtenéd kicsit?
"Hmm, csillapító párnát tettek a hang ÚTJÁBA"
Hol is van ez a csillapító párna pontosan? Mert pl. a Senn HD595-ben is van belül egy ilyen kis háromszög alakú "hullámtörő"
Ilyesmire gondoltál? [link]
[ Szerkesztve ]
Ejjha, ez a szám elmehetne bass testernek is.
Szubjektív véleményem az, hogy kicsit (nagyon) egysíkú, mély és magas van benne gyakorlatilag. Mai füllel túl egyszerű zene, vagy csak a feelingje nem jött át nekem. Amúgy ha német elektro-techno-house mittudoménmilyen zenéről van szó, akkor nálam Kalkbrenner viszi a prímet.

Ott van az előtte levő hozzászólásban a link a képhez.

Nem rég találtam. Iszonyat nagy master 
[ Szerkesztve ]

Azért nem csak veszteségmentessel érdemes tesztelni, de erről inkább ne nyissunk vitát.
Az meg, hogy elektronikus vagy sem, édes mindegy. A lényeg, hogy tesztelni kell!
Írok párat ami hirtelen eszembe jut (küldeni sajnos most nem tudom, de soulseek-et ajánlom figyelmedbe, még mindig mindent meg lehet vele találni).
Mély tesztelésre:
Dave Tipper - Bonus bass
Oren Ambarchi - Fever, A Warm Poison (In The Pendulum's Embrace c. album)
Általános tesztelésre:
Kraftwerk - Expo 2000 (jójó ez is elektronikus, de hát na.
amúgy mélyre is jó)
Barabás Lőrinc Eklektric - Strange night
Muzsikás-tól bármi ami nem live, de példának legyen itt mondjuk a Hidegen fújnak a szelek. 
Papírzsepivel
Az a nem mindegy. 

Iszonyat jó az összes. A Way Down Deep-ben a basszus a legjobb amit eddig hallottam, pedig a hangfalam csak ~65Hz-ig megy le, de szétmegy a szoba.
[ Szerkesztve ]

Nekem válaszolnak, mint a villám. Megadták a Paypal címüket és elküldtem nekik a 22 EUR különbözetet. Ez a Paypal tényleg egy jó fizetési módszer. Ha a későbbieknek rendelne valaki még fülest akkor ezt használjátok.
[ Szerkesztve ]

"Az AKG párnái is vékonyak. Ez a Sexinél különösen gond, mert nincs benne szivacs, hanem a fül közvetlenül egy műanyag rácson "pihen". "
Ez zavart engem is a sextettnél, utáltam hogy hozzáért a fülem a rácshoz. Végül is úgy oldottam meg, hogy puha bőrből másik fülpárnát vartam rá, amit kicsit bővebbre szabtam, és vastagabb szivacsot tettem bele.
Sokkal kényelmesebb, puhább lett így (már a bőr miatt is), és szerintem jobb lett a "tere" is attól, hogy messzebb került a hangszóró a fülemtől.
Mondjuk ez tényleg nem a legegyszerűbb megoldás, jópárat el is szabtam, mire jó lett.. 
[ Szerkesztve ]

Szerintem is az egyik legjobb módszer. Vásárlói szemmel biztosan!

Ha ki akarsz próbálni más stílust is pl. Jazz, klasszikus, vokál, akkor itt érdemes körülnézni. A Reference Recordings HRx (24/176.2), B&W Society of Sound vagy a Chesky Records albumai igényesen vannak felvéve.
Itt van egypár személyes kedvenc, amit akkor veszek elő, ha az asszonyt meg kell győzni, hogy mindenképpen meg kell venni vmi cuccot, merthallgasdmeghogymennyivelszebbenszól.
B&W Audiophile Recordings vol. 1
Vivaldi - The Four Seasons Op. 8 [Sparf]
Best Of Chesky Classics & Jazz & Audiophile Test Disc, Vol. 3
Marantz Hi-End Audiophile Test

Koszi mindenkinek a tippeket! Mar csak a fules kellene...
(meg majd egy profi hangkartya valoszinuleg)
diszko: http://mixcloud.com/trnx
Jaaj égnek áll a hajam az összes audiophile teszt cd-től, de a Marantz CD-től különösen. Annyira mesterkéltek, hogy az csak na.
Ennyi erővel szinusz/fűrész/négyszög jellel is lehet tesztelni, abban sincs kevesebb zeneiség.
[ Szerkesztve ]

Tényleg nem lett volna már, a miénk lett az utolsó négy darab. Baromi nagy mák. 
Egyébként megírták, hogy küldik is a füleseket és a pénz elment szóval PayPal-lal 2 nap alatt elintézhető az egész rendelési procedúra. Ajánlom mindenkinek aki lecsapna még pár darabra ha megjön a következő szállítmány.
schawo: én azt a B&W anyagot hallottam, de tényleg borzalmas.
[ Szerkesztve ]