Én nem tudom, hogy milyen kábeleket használnak stúdiókban, meg koncerteken, de biztos hogy igen jókat. De amúgy más az igény egy koncerten, és megint más az igény otthon (pontosabban elvárás a kábeltől).
Hogy én mire költenék, és mire nem , azt magam sem tudom, mert anyagilag rettenetesen messze vagyok, hogy egyáltalán ilyeneken elgondolkozzak (high-end kábel/hifi).
Ohm-törvényt felejtsd el. A HIFI nem egy egzakt tudomány. Ha az lenne, nem lenne ennyiféle erősítő, hangfal, kábel, stbstb.
Honnan tudhatnád hogy felesleges volt? Ez nagyon nehéz dolog. Nekem van egy bélépő szintű hifi-m, vettem hozzá Kimber 4VS kábelt. A 4TC-t orrba-szájba dicsérik, nálam mégsem vált be, mert alig volt jobb a 4VS-nél, ami meg feleannyiba került. De egy másik rendszerben sokkal jobban kijön a 4TC. Próbáltam a sokkal olcsóbb CAT5 kábelt, amit sokan dicsérnek. Az sem vált be, mert fémes volt a hangja. Miért fémes, amikor csak egy réz vezető van benne? Ezt milyen törvény írja le? Semmilyen. Pár tízezer ft-ot költöttem kábelre, amivel annyival lett jobb a rendszerem, mintha egy jobb hangfalat vettem volna, ami mondjuk +50e ft,ha eladom a régit. Ez nem placebo, mert összekötő kábelnél pl. 3x annyiba kerülő VDH és Kimber kábelt dobtam a "noname" Hivox kábelért, ami tehát a legolcsóbb is volt, és messze a legjobb azok közül.
A szög hasonlat nem jó. Ezért írtam korábban, hogy aki nem hallott még jobb rendszert, és nem hallotta még, hogy kábel és kábel között is óriási különbség van, annak csak egy darab vezető. Pedig ez nem így van.
Plusz a legvégére: hifi-re általánosan igaz, hogy egy szint után minimális javulásért rettenetesen nagy felárat kell fizetni.
Tudom hogy nem kötekedés, nem vettem annak.