2013. május 23., csütörtök

(#11851) Recon666 válasza baluka26 (#11849) üzenetére

Recon666
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Nekem anno, pont elektronikus zenére nem tetszett a HD555

(#11852) baluka26 válasza hoffman_ (#11850) üzenetére

baluka26
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Arctic Monkeys, Bloc Party, Calvin Harris, Crystal Castles, Editors, Franz Ferdinand, Hadouken! James Blunt, KELE, La Roux, Mester Tamás MGMT, Pet Shop Boys, Snow Patrol, TGTB&TQ, Qemists, Tricky, TV On The Radio, White Lies, Wiley, Yonderboi - egy rövidke kivonat, van köztük azért pár elektronikus zene, de "dévidgettá" és Paul van Dyk is jól szól rajta.
Persze ez mind flac-ban :)

As the window open, I release everything that corrode inside of me.

(#11853) hoffman_ válasza baluka26 (#11852) üzenetére

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

TV on the Radio flac-ben? Nem adod kölcsön a vinyód egy napra? :D Szép paletta, sok jót ígér. És mivel hajtod meg? Mert nekem ez a(z egyik) problémás kérdés :(

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#11854) baluka26 válasza hoffman_ (#11853) üzenetére

baluka26
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Persze, mindent lehet flacben szerezni :D Prodigy HD2->Choseal Q854->Bravo V2, ahogy az adatlapomon is olvasható.

(#11855) hoffman_ válasza baluka26 (#11854) üzenetére

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Omfg... Akkor rám nem fog akkora élmény várni, ahogy az adatlaponom olvasható: Gigabyte P965 :DDD

(#11856) Dave™ válasza hoffman_ (#11844) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

28 árgépen legolcsóbban, ettől még nem kell hasra esni. Viszont a Pólus MM-ben meg 25-ért adják, szóval ha ha ilyet akarsz, ott a legolcsóbb jelenleg.

amúgy még a 25 sem jó ár, 20 már annak lenne nevezhető :)

[ Szerkesztve ]

(#11857) hoffman_ válasza Dave™ (#11856) üzenetére

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ott 25? Akkor lehet, hogy holnap el is nézek arra... Azt hiszem eldőlt, ennyi :) Sajnos 20ért nincs sehol. Amúgy nem ettől estem hasra, hanem a saturntól :)

[ Szerkesztve ]

(#11858) Dave™ válasza hoffman_ (#11857) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Szerintem előbb írj egy közelebbi áruháznak a honlapjukon, mert lehet máshol is ennyi. Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet most megvenni, szerintem belátható időn belül lesz ez 20 körül is, mivel jön (néhány helyen már van is) az 558, ez meg gondolom kifutó lesz. És bizony ehhez tényleg nem ártana egy normális hangkártya sem. Még a HD 485-nek is kellene (gondolkodom is a HD2-n), mert érezhetően szebben szól a Sony mp3 lejátszóról. (Ráadásul ALC889-es, ami integráltakból a jobbak közé sorolható).

(#11859) hoffman_ válasza Dave™ (#11858) üzenetére

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igazad van :) Nem kapkodom el, mert meg fogom bánni, érzem. Pesten nekem egyébként az összes MM elérhető közelségben van, ezzel nem lenne baj :) Nem lesz könnyű, de azt hiszem várok. A hangkártya pedig majd a következő kör lesz, az majd csak fél év múlva jön...

[ Szerkesztve ]

(#11860) Zinho válasza baluka26 (#11854) üzenetére

Zinho
(senior tag)

Choseal márkával mik a tapasztalataid? Néztem a honlapjukat, sajnos nincs kép pl. RCA dugókról szétszedve. A szerelt összekötő kábeleknél meg az ár nagyja az a négy dugó :)

(#11861) baluka26 válasza Zinho (#11860) üzenetére

baluka26
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem jó. Csinálhatok képet széttekert RCA dugóval, hogy látszódjon a vezető.
Viszont KáCsa Audio Silver Line kábellel lehet, hogy jobban jársz, és kb ugyanannyira jön ki pénzben.

(#11862) Zinho válasza baluka26 (#11861) üzenetére

Zinho
(senior tag)

Lehet, hogy később kérnék képeket, de egyelőre még ne fáradj, előbb el kell adnom a régi hangkártyát, és meg kell vennem az újat....az összekötő majd csak utána jön :)
Ezüst kábeleket nem szeretem, az én rendszerembe nem passzolnak :) Choseal szerelt kábeleiket akkor hanyagolom majd, de a dugók jól néznek ki, lehet hogy később kipróbálom őket.

[ Szerkesztve ]

(#11863) schawo válasza Dave™ (#11858) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A gondolat jó, előfordulhat árcsökkenés. Viszont ennyi erővel akkor lehet várni a világ végéig, mert mindig lesz valami ami kicsit később kicsit olcsóbb lesz :)

Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.

(#11864) Mandarinn

Mandarinn
(senior tag)

Egyébként a Superlux nem akar kiadni egy 30.000Ft-os fülest ami a HD800-at nyaldossa alulról?

Az lenne a nagy buli :K

(#11865) Dave™ válasza schawo (#11863) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Szerintem amikor már kapható az új modell, akkor racionális kivárni a régik kiszórását, mert valószínűleg alacsonyabb áron fog történni, mint amennyi az alap fogyasztói ár. Ennek most van aktualitása, így jóval nagyobb az esély rá, mintha valaki csak szimplán kivárna. Ha elkezdik kiszórni, akkor nem hiszem, hogy 5-10% csökkentés mellett tennék, ott van példának a HD 485 (egy HD 555 esetében nyilván kisebb akció várható, de az 5-10% meg komolytalan, rajtuk maradna). Ha 20-ért adnák, akkor máris 20% kedvezmény lenne, az szerintem már nem rossz. Persze mindenki annyiért vásárol amennyiért tud és akar, én akció-centrikus vagyok :)

(#11866) schawo válasza Mandarinn (#11864) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Persze, és ajándékba egy Gelenec szintű monitort is adnának hozzá, hogy jobban fogyjon :P

Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.

(#11867) hoffman_ válasza Dave™ (#11865) üzenetére

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már kint vannak :) Az újból az alja, a HD 518 indul 28nál. Ez tényleg egy ilyen ördögi kör, jól mondja schawo. Alszom rá, és kiderül majd :) Amúgy új kedvencem van, a HD 598, egyszerűen csodaszép!

[ Szerkesztve ]

(#11868) schawo válasza hoffman_ (#11867) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor már ne add lejjebb, HD600! ;]

Amúgy az HD598 helyett akkor már inkább AKG K601...

[ Szerkesztve ]

(#11869) Mandarinn válasza schawo (#11866) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

En azert varom :D Hatha....
De megelegszem csak a fulessel. Szeretem itthon a kis Mission-oket :K

(#11870) Mandarinn válasza schawo (#11868) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Hamar HD600 akkor miert nem HD650??? :DDD

(#11871) schawo válasza Mandarinn (#11870) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mert a HD600 jobb ;) (nem saját vélemény, én még egyiket sem hallottam, de reviewk alapján legalábbis más)
Te hallottál 600-t, mikor vetted a 650-t? Mert ha igen, akkor mondd már el a tapasztalt különbséget, és a döntési faktort.

[ Szerkesztve ]

(#11872) Mandarinn válasza schawo (#11871) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Nekem csak egy szereny 595-osom van :)

(#11873) Dave™

Dave™
(PH! kedvence)

baluka hol késik a teszttel? Remélem sikerült valamennyire bejáratni.

(#11874) schawo válasza Mandarinn (#11872) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja, bocsi, összekevertelek a másik Tinóval :D (Bigmaster)

[ Szerkesztve ]

(#11875) FireKeeper

FireKeeper
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valakinek van tippje arra, hogy a fülpárnákat hogyan tisztítsam? (Aurvana Live)

Sansa Clip Zip <3

(#11876) schawo válasza FireKeeper (#11875) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

izé, miért, a vizes rongy nem segít?

(#11877) FireKeeper válasza schawo (#11876) üzenetére

FireKeeper
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom, csak kérdezem, van-e valami speciális akármi erre a célra vagy jó lesz a vizes rongy is :DDD

Sansa Clip Zip <3

(#11878) bigmasterg válasza schawo (#11874) üzenetére

bigmasterg
(PH! addikt)

Jelen. :D

Sajnos nem volt még alkalmam hd600-at hallgatni.
Eredetileg használt 600-ra hajtottam és 'bele akadtam' ebbe a 650-be. Olyan áron volt, hogy sajnáltam otthagyni. :)
Kíváncsi lennék én is, hogy a 600 mellett hogyan szól.

Anno a Head-fi -n utána olvasgattam a dolognak, és mint kiderült két féle 650 van, van egy régebbi és egy újabb.([link] hirtelen ezt találtam).
Elvileg az újabbik 650 jobban szól, mint a régi.
(Az enyém nincs 2 éves, illetve képek alapján is az újabbik verziónak néz ki.)

[ Szerkesztve ]

.

(#11879) schawo válasza bigmasterg (#11878) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ahh, ezek a modellfrissítések mindig is trükkösek voltak :D

@(#11877) FireKeeper:
Hát, ha gondolod, használhatsz kínai hernyóselyem kendőt is, de a víz akkor is erősen ajánlott :P

[ Szerkesztve ]

(#11880) baluka26

baluka26
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Dave: Baluka nem késik a teszttel, a logout késik az engedéllyel (vagy mi a rákkal :D )
Modellfrissítés tényleg trükkös. Van új-régi HD555-595 meg minden, csak ezt sosem említik meg a gyártók sehogy sem :(

(#11881) Dave™ válasza baluka26 (#11880) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

ja bocs :D

várjuk!

(#11882) monguz82

monguz82
(kvázi-tag)

upsz

[ Szerkesztve ]

Evil is back! ||| rrfl.hu ||| HTC Sensation /w vracingdisplayPro ||| pcex.hu

(#11883) monguz82

monguz82
(kvázi-tag)

Szevasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, tudnátok nekem ajánlani olyan fejhallgatót, ami:

-20k körül van
-főleg zenére
-zárt rendszerű
-tiszta és erőteljes mélyeket és középtartományt is tud
(drum and bass fan vagyok)

Előre is köszi.

monguz82

[ Szerkesztve ]

Evil is back! ||| rrfl.hu ||| HTC Sensation /w vracingdisplayPro ||| pcex.hu

(#11884) szaszayanou válasza monguz82 (#11883) üzenetére

szaszayanou
(fanatikus tag)

sennheiser hd448, Audio Technica ATH-M30
ezek jutnak kapásból eszembe, majd a többiek megírják ha van velük tapasztalatuk, én mindkettőbe csak belehallgattam. De ha több mélyet akarsz akkor inkább a sennheiser a te fejhallgatód véleményem szerint.

[ Szerkesztve ]

(#11885) szaszayanou válasza monguz82 (#11883) üzenetére

szaszayanou
(fanatikus tag)

Még érdemes lenne meghallgatnod az akg k518-ast ha nincs bajod a fülkagylóra ülő designnal.

(#11886) benvolio

benvolio
(senior tag)

Üdv!
Szerintetek a Shure SRH440 az lehet egy Senn HD555 zárt kialakítású alternatívája? Minőségileg ezek egy szinten vannak? Illetve van valakinek véleménye a Shure-ról, személyes tapasztalat /kényelem, hangzás/?

"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

(#11887) Mandarinn válasza benvolio (#11886) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Nem hiszem...
Persze ez csak egy grafikon :)

[ Szerkesztve ]

(#11888) hoffman_ válasza schawo (#11868) üzenetére

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hangzás tekintetében nem nyilatkozom, ez csupán a külsőt érintette :) Talán a legszebb amit eddig láttam, még a K 701-el is vetekszik, ami abszolút kedvencem volt :)
Egyébként most megyek a Saturnba, a srác örülni fog nekem :DDD Ráfekszem a K 530 vs HD 555 párharcra, és könnyen lehet, hogy a győztes jön haza velem. Jó nagyont nyelek, de ahogy fentebb már egyszer megtárgyaltuk, egyszer élünk.

Egy fontos kérdés: Ha ezek közül bármelyiknek is lehal a párnája mondjuk 2-4 év után, akkor mi a teendő? AKG-nál se tudom, de a Senn ráadásul szövet, ott mégannyira sem :F

[ Szerkesztve ]

(#11889) Mandarinn válasza hoffman_ (#11888) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Az 598 is ki van már téve??

(#11890) hoffman_ válasza Mandarinn (#11889) üzenetére

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs, nincs sajnos :D Csak a Senn oldalán néztem :) A kistesót néztem neten, az már több helyen is kapható, azért mondtam.

[ Szerkesztve ]

(#11891) AMDFan válasza hoffman_ (#11888) üzenetére

AMDFan
(őstag)
LOGOUT blog

Ezekhez ha jól tudom lehet kapni fülpárnákat. De nekem van egy 6-7 éves AKG-m bőr fülpárnával, azon kívül, hogy megkeményedett, tök jól használható még most is.

(#11892) superecneB

superecneB
(őstag)

Üdv!

Új füles vásárlása elé kerültem. Az AKG K450-nel szemezek, otthoni felhasználásra kéne PC-hez. Szeretem a telt mély hangzást pl filmeknél ilyen szempontból jókat olvastam erről a fülesről. Kényelem szempontjából kellemes viselni több órán át? Esetleg ajánlanátok mást ebben az ár szegmensben?

Eladó = http://tiny.cc/6v81ww

(#11893) Mandarinn válasza AMDFan (#11891) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Igen de sajnos aranyáron....
De nekem az 595 velúr párnája kb 5 év után (ha nem több) is olyan mintha új lenne csak felszedi a szöszmöszt :)

(#11894) Zinho válasza benvolio (#11886) üzenetére

Zinho
(senior tag)

Elég sokan vannak róla jó véleménnyel, menj fel head-fi-re, elég sok írás van róla (akadnak vegyes vélemények is azért). Szerintem simán partiban van az 555-tel, de talán egy kicsit drága, annyira azért nem jó.

(#11895) Mandarinn válasza Zinho (#11894) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Az én véleményem (tapasztalatom) , hogy a kanyarban nincs a 555/595 duóhoz képest.

(#11896) Mandarinn válasza Mandarinn (#11895) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

És nem azért mert akkora Senn fan vagyok meg, hogy nekem 595 van biztos azért mondom. Hanem nemrég én is kinéztem magamnak a 420 430 450-eseket. Aztán hallgatózás után a 420-as jött be a legjobban de kb 2 hetet volt nálam és el is adtam.... :(
Szóval jó , hogy zárt meg minden a 450...... De köze nincs a HD5x5-ösökhöz minőségben.

Szerintem :)

[ Szerkesztve ]

(#11897) Recon666 válasza benvolio (#11886) üzenetére

Recon666
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Sennheiser HD555 zárt alternatívája, inkább az AT A500 valamivel drágább is (6-7k), van Sennhesierben is zárt HD280pro, de sok jót nem olvastam róla, mielőtt az AT vettem volna.

(#11898) Dave™ válasza Mandarinn (#11896) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

nem is arra válaszolt Zinho... :)

(#11899) Mandarinn válasza Dave™ (#11898) üzenetére

Mandarinn
(senior tag)

Ó bocsánat! :DDD
Én kérek elnézést! :B

Hogy építő is legyek akkor már :)
Zárt fülesből a HD25-1 II nagyon jó szerintem.
Az SP sokkal olcsóbb de azt nem füleltem így azt nem tudom ajánlani.

[ Szerkesztve ]

(#11900) bigmasterg válasza benvolio (#11886) üzenetére

bigmasterg
(PH! addikt)

Nekem van egy srh440-em, haveromnak 555. (szivacs és rács moddolt)
Most meghallgattam megint őket egymás mellett.

Azt hogy a 440 alternatívája-e az 555-nek, vagy nem, azt nem dönteném el, mert teljesen másképpen szól a két fejhallgató.
Próbáltam őket laptop jack kimenetéről, illetve dac+ bravo -ról is.
A senn nyíltabb, nagyobb tere van, dominánsabb a közép tartomány.
A 440-nek zártabb, de tisztább a hangja, több és tisztább volt a magas tartomány, jackről az 555 középtartományát kicsit tolakodónak tartottam. Mélyben hasonlóan tejesítenek.
A 440-t könnyebben hathatónak tartottam, az 555nek jobban kellett az erősítés. Így már helyre került a hangja.

Azt nem tudnám megmondani, hogy melyik jobb, más..

Tipp: sose hallgasd hd650 után az 555öt. :DDD
Kíváncsiságból rádugtam az erősítőre utánuk a 650-et is hááát....
Jellegre ugyan olyan a hangjuk, viszont az 555 nagyon csúnyán leszerepel mellette.
650hez képest se mély, se magas se tér :DDD
De ezt az off részt ne vedd figyelembe a döntésednél, a 650 nem hiába kerül 'picit' többe.

Szerk.:
Kényelemre el is felejtettem válaszolni.
Az 555 egyértelműen kényelmesebb, sokkal.
Amikor először felvettem a 440-et, alig bírtam fél óráig is hordani, illetve zárt, így könnyebben beleizzadhat a füled.
Azóta vagy én szoktam meg, vagy a fejhallgató tágult, de már simán a fejemen van órákig.

Az 555 viszont nagyon kényelmes, és szellőzik is.

[ Szerkesztve ]

.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.