Ő azt mondta, hogy már veszett össze ezen a thomann -nal.
M-Stage fejes erősítő eladó: http://href.hu/x/ebx2

Ő azt mondta, hogy már veszett össze ezen a thomann -nal.

Elvileg Eu-n belül nem kellene ilyennek lenni nem? Hogy hazai ÁFÁ-t fizetünk. Ezt ki mondta?
Ipari mennyiségeknél van csak ez így. A miénk még csak nem az...
Amit Shufnynak is írtam PM-ben, ide is beteszem:
"Az ÁFA különbség azért jön ki mert Németországban 19%, Mo-n 25% ez annyit jelent, hogy kb 5%-kal magasabb árat kell fizetni mindenért. Tudom, hogy ez az EU szabályokkal ellentétes, német céggel német ÁFÁ-t kéne számlázniuk, de nekem sem sikerült ezt elmagyarázni nekik (szerk: mármint a Thomann-nak) (pedig ez a munkám, az ÁFA, meg hogy magyarázzam)."
[ Szerkesztve ]
Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.

Sajnos nem szabályellenes. A főszabály szerint, ha a terméket szállítják, akkor annak az országnak az áfáját kell fizetni, ahová szállítják. Párom közgázos adózás jegyzetéből van nem pontosan idézve...
Jól van, én abbahagytam, nem akartam leigénytelenezni senkit (nem is tettem,csak feltételes mód volt), csak küzdöttem az ellen, hogy az agybedugós füleseket ne igénytelenezzük le
huh de nyakatekert, csúnya mondat lett....
[ Szerkesztve ]

Nem regi a jegyzet?? 

Értem, akkor maradok a 668-nál. Normális hangkártyát majd szerzek hozzá, egyelőre legyen meg a 668 (még nem biztos ,hogy lesz még egy rendelés). Ezeket a zenéket nem tudod megszerezni ennél jobb minőségben, csak akkor, ha elmész a kiadóhoz és elkéred a master-t
(nem jelent meg CD-n sose, csak DVD-n AC3-ban). Ha bele akarod venni őket a tesztbe akkor elküldöm a teljes verziókat, de tényleg olyan számokkal érdemes tesztelni amit nagyon ismersz.
[ Szerkesztve ]
Azért ezeknek a számoknak elég gyengus a dinamikus tartománya (8-10dB) egy igazi teszthez.
Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.
Bocsánat, csak az első "részlet" cím alatt futó számmal van gondom. A másik kettő tényleg elég jól masterelt. (note to self: egy részből ne vonj le következtetést az egészre
)

A zene.ac3-ra gondoltál, nem? A reszlet.ac3 és a 224kbps.ac3 ugyanarról a DVD-ról származik.

Hali föként FPS játékra kellene gamer headset ezt néztem ki Razer Carcharias
van valakinek ? esetleg megosztaná véleményét ?
üdv
El. Psy. Congroo.
ja, igen 
[ Szerkesztve ]

Akit érdekel/érint: most voltam a Pólus Médiában, és 25k a Sennheiser HD 555. Jelenleg itt a legolcsóbb, még ha nem is sokkal kedvezőbb, mint máshol.
(#11563) schawo válasza adamkaa777 (#11560) üzenetére
Szerintem inkább itt kérdezz rá.
@(#11559) PuMbA: szóval az ami az első link alatt van.
[ Szerkesztve ]
Meg kéne változtatni a topik nevét erre: Milyen sztereó fejhallgatót?
Nem igazán szoktunk válaszolni az 5.1es kérdésekre, az az igazság 
As the window open, I release everything that corrode inside of me.
(#11566) schawo válasza adamkaa777 (#11565) üzenetére
A másikat meg "5.1 fejhallgatók és headsetek"
Az a helyzet, hogy itt elsősorban a zenei fülesek a téma. Őszintén szólva azt se tudom, hogy mit kéne egy olyan fülesen figyelni, mitől lehet jobb az egyik, mint a másik. 
De 18k-ért valamit nagyon kellene tudnia, hogy megérje.
Nem hiszem, hogy az 500 Ft-os rábiggyesztett mikrofon teszi drágává.
[ Szerkesztve ]

Honnan tudod, hogy egy zenét jól mastereltek-e vagy nem? Mit kell figyelni?
Egyébként jól mondtad, hogy az utolsó kettő jó, mert aki csinálta már 1979 óta masterel és nagyon értheti a témát. 
Mondanám, hogy az isteni füleim, de az sajnos túlzás lenne 
Én is szoktam masterelgetni, megvannak a szoftvereim, és azokkal elemeztem.
A dinamika az egységnyi idő alatt bekövetkezett hangerőváltozást jelenti. Ha túl tömör, egyenletes, egységes a hangzás, akkor kicsi a dinamika, mert kifacsarták belőle.
A dinamikatartomány pedig az RMS és a PEAK közötti hangerőkülönbséget jelenti. Ez lefordítva azt a különbséget jelenti, ami a füleddel érzékelt hangerő, és a valódi rövid ideig tartó maximális hangerő között van.
Szóval gyanúsnak gyanús volt, de azért a dB-t nem fogom fül alapján megmondani 
Ha megmondanád, akkor ténylegi isteni lennél a füled szempontjából! 
Mivel mérted ki?
[ Szerkesztve ]
Ez így többet tud, mint Adobe Audition?
Mást. Reaper az egy digital audio workstation (DAW), mint pl Sonar, Cubase vagy Pro Tools (csak szvsz sokkal jobb), míg AA (régebben mint CoolEdit) egy wave/waveform editor, mint pl a Soundforge (ha jól tudom
)
[ Szerkesztve ]
Jaaa, értem 
Elértünk valamit, moderátorok megváltoztatták az 5.1es topik nevét, viszont ennek marad egyelőre ez 
[ Szerkesztve ]

A kérdésem remélem ebbe a topicba illik 
Genius HS-04A
Jó vétel-e? Érdemes-e megvenni?
+ Ha valakinek van tapasztalata megoszthatná velem 
Linux " Live free or die! "
Zenehallgatáshoz biztos hogy nem ilyet vennék. Skypeoláshoz, meg hasonló netes dolgokhoz lehet.

az Audition a Sony (régebben Sonic Foundry) szoftverek közül inkább az Acidre hasonlít, mindkettő elsősorban multitrack keverőprogram, persze van sok más funkciójuk is
A Soundforge valóban wave editor.

Megjártam a Duna Plaza béli Saturnt. Mit ne mondjak, vegyes tapasztalatokkal jöttem el...
Célom ugyebár a K420/430/450 összehasonlítása volt, mondhatni félsikerrel jártam.
Kezdjük ott, hogy a fent említett három fejesből csak kettővel rendelkeztek az üzletben (nagyon nem akarták kibontani a 430-ast kipróbálásra, érthető is valamennyire...).
Sebaj, gondoltam, megnézem a K420 hogyan viszonyul a K450-hez. A polcról való levételkor kicsit megütköztem, ugyanis a 450-hez a 'nyitott' felirat volt írva, és én már több helyen is úgy olvastam, hogy zárt kialakítással rendelkezik. AKG honlapján zártat írnak, hogy miért ennyire nehéz dolog kimásolni egy szövegrészletet...
Mindegy, levettem, meghallgattam mindkettőt, az én ízlésem szerint győzött a 450, bár a 420-nak is kellemes hangzásvilága van! Hangsúlyoznám, hogy úgy gondolom, itt tényleg ízlés kérdése az egész. A K450 esetében sokkalta magvasabb basszust tapasztaltam, ami van akinek bejön, van akinek nem. Elektronikus zenét ritkán hallgatok, viszont jazznél kifejezetten szeretem az intenzív, telt basszust hallani, más stílusban meg EQ-val egyszerűen leveszem...
Viszont. Állatira idegesített, hogy minden fejesből üvöltve szólt a zene. Próbáltam én kihallani, hogy most a szám a kezemben tartott darabból, vagy a polcon lévőből szól, nyilván esélytelenül. A szőke csaj nagy szemekkel rázta a fejét, amikor megkérdeztem, nem lehetne -e kiiktatni a többit. Így ezt sajnos nem tudtam csekkolni, habár volt egy olyan érzésem, hogy a K450 is kihallik elég rendesen. Ez simán cáfolható, elég sufni módszerrel (fülemhez tartottam) próbáltam megállapítani, méretes háttérzaj közepette.
Célegyenesben lévén olyan illetőt kérdeznék, akinek volt esetleg ilyesmivel tapasztalata: mennyire szól ki a 450? Valamint elég sok stílust felvonultatott az ottani lejátszó, de tisztességes rock számot nem hallottam. Ahogy füleltem, nem nagyon színezi a hangot, így alkalmasnak tűnik a zúzdásabb műfaj kedvelőinek is, mégis megerősítenétek ebben engem? Alkalmas ez rock hallgatására?
Más. 430. Egyáltalán kezembe se vettem. Mitől kerül majd' kétszer annyiba a 450? Mi a fenét tudhat? Valamint az előbbi műfaji kérdés itt is befigyelne: alkalmas -e hangszeres zenék hallgatására?

Köszi a választ baluka26!
Mit vennél te? (mikrofon fontos)
Skype + egy kis zene hallgatás 
Jelenleg egy 490 forintos nagyon akciós fejhallgatóm van 

Hi,
Használtam a keresőt, de egy pozitív véleményt találtam erről a fülesről: Sennheiser HD 428
Esetleg 1-2 vélemény?
Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Az attól függ, hogy mennyit szánsz rá 
(#11582) Dave™ válasza runner 125 (#11580) üzenetére

Direkt zárt kialakítású kell, vagy csak hirtelen ez lett szimpatikus? Hol használnád? Otthon vagy úton?
Thx. Őszintén szólva nem igazán ismerem az Audition képességeit. Talán ha kétszer életemben elindítottam. Akkor is valami waveform módosításra ajánlották. De ezek szerint ő is a DAW kategóriába tartozik, de nincs vele tapasztalatom. Amit használtam: Nuendo/Cubase, Sonar, ProTools és mostanában Reaper. És mivel ezek közül a Reaper messze kiemelkedik, gondolom az AA-nál sem lehet rosszabb 

4-5 ezret 
(#11585) runner 125 válasza Dave™ (#11582) üzenetére

Totál amatőr vagyok ezekhez, de úgy tudom, h a zártnak szebb a hangzása. Illetve az agybadugós füleseket én nem bírom, irritálja a fülkagylóm.
Hirtelen ez lett szimpatikus, volna egy új 8k-ért.
Kettős, úton és itthon is. Zene, esetleg film gépről, illetve telefonról zene. (Stílust ne kérdezd, vegyes.
)
Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
(#11586) schawo válasza runner 125 (#11585) üzenetére
8-ért fogd és fuss.
(#11587) Dave™ válasza runner 125 (#11585) üzenetére

8-ért szerintem jó vétel vegyes felhasználásra, bár nem hallottam még, de biztosan jobb egy HD 202/203-nál, ergo azt az árat simán megéri. Ha úton is használnád, akkor egyértelműen zárt kell. Circumaural, így kényelmes, meg kellően alacsony az impedanciája is, a telefon is jó eséllyel megbirkózik vele, jó lesz. Az viszont nem helytálló, hogy a zártak szebben szólnak, sőt, csendes környezetbe célszerűbb a nyitott.
#11586: igen, ez így sokkal lényegre törőbb 
[ Szerkesztve ]
Runner: 8ezerért simán megéri, ha nem tetszik eladod 10ért 
Torzi: Szerintem gyűjts még egy kicsit egy Logitech Clearchat-re, azok annyira nem rosszak már állítólag.

Logitech az jó? Nem sok jót hallotam a Logitech gyártóról 
Esetleg más alternatívám van?
[ Szerkesztve ]
Sennheisertól a PC131, de az már 8-9ezer forint :S
Egy fejhallgató+ külön mikrofon nem jöhet szóba?

Használhatóság szempontjábol csak egyben érdekel 
Nem vagyok olyan nagy igényű, a genius azért tetszett meg mert jo nagy párna van rajt
ami kiszüri a háttér zajt, nagyon fontos a háttérzaj topmítása esetemben
Szerintem akkor menj el valamelyik boltba, és nézz körül, hogy melyik lenne Neked a legjobb. 4-5 ezer környékén biztos lehet találni valami jót, ami tetszik 
Szerintem a Logitech termékeik jobbak, mint a Genius-é (saját tapasztalat)

Köszönöm 
Véletlenül pont ott dolgozom 
(#11594) runner 125 válasza schawo (#11586) üzenetére

Ok, köszi.
Dave™
Bolti ára 15k környékén mozog, nem lehet rossz. Kipróbálom.
baluka26
Neked is.
Hello,
Segítségeteket kérném fejhallgató témában. Én vagyok az újonc, aki ingyen akar mindent. Egy olyan fejes kéne, ami első sorban gémer, tehát van mikrofonja, ami használható is, nem csak oda van baxva. Minél nagyobb, és kényelmesebb, annál jobb. Lehetőleg márkafüggetlen vagyok, gagyit nem szeretnék. Elég sokat, valószínűleg többet is menne róla zene, mint játék, és nagyon ritkán valami film. Olyan 7-13 ezer között nézelődöm. Mit tudnátok ajánlani?
(egyelőre windóz alól, alaplapi hangkarival menne csak, de tervezem valami olcsó ~10k körüli hangkarit, windóz megkerülésével)
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
Köszönöm a gyors választ, de sajnos fontos lenne, hogy egybe legyen, akármennyire is szimpatikus ez a fejes. Ha már csak azt vennék, akkor esélyes hogy AKG/Sennheiser párosnál kötnék ki.
mod: Most nézem, hogy elvileg van Siberia v2, és abban van miki is, és piszok jól néz ki! Csak az már 19k...
mod2: Én ezt és ezt néztem, de ezeknél a Mionix sokkal jobban tetszik. Más kérdés, hogy vajon hogy szólnak.
[ Szerkesztve ]

Valaki kifejtené, hogy miért olyan fontos, hogy a fejhallgatón legyen a mikrofon?
Nekem speciel online játék miatt szükséges. Asztali mikrofonom van, nem véletlenül keresek ilyen fülest 
Nos, hogy hogy szólnak azt nem tudom, sajnos nem is valószinű, hogy ki tudod próbálni, bár a Mionix mellett szóljon, hogy ránézésre kényelmesebbnek tűnik. Itt van a mionix-ról egy logout-os beszámoló: [link]
[ Szerkesztve ]