2013. május 25., szombat

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)

(#3951) wwenigma válasza tothbe (#3950) üzenetére

wwenigma
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Á, waze, tudod mennyit baratkoztam már vele? :U

Egyébként Pécsvárad hol van, Egy ottani boltban már van! :D

mod: áááá, helyi boltban megtaláltam, ma frissitették árlistájukat... :D :D :D THNXXX!

[Szerkesztve]

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Elektromos cigaretta fórum-apróhirdetés-chat | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma ---- | ---- OT995 utolso gyari ICS rom: http://d-h.st/users/wwenigma

(#3952) tothbe válasza wwenigma (#3951) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

igen, én is szemezek már vele egy ideje, ahogy látom, ráadásul ugyanazt is cserélnénk le rá. :DDD

By(e) Tothbe

(#3953) Mr-Pamacs

Mr-Pamacs
(senior tag)

Mostanság melyik a legjobb író? Ha lehet DL legyen és Sata-s.

Webprogramozást vállalok!

(#3954) lazydog válasza Mr-Pamacs (#3953) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

A Pioneer DVR-212. :)

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#3955) AMD Power válasza Mr-Pamacs (#3953) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

NEC-t is nagyon ajánlják.

Eladó gyárilag kártyafüggetlen Samsung Mini II S6500 fehér színben garanciával. http://hardverapro.hu/apro/elado_gyarilag_kartyafuggetlen_samsung_mini_ii_s65/friss.html

(#3956) Har_melin válasza wwenigma (#3951) üzenetére

Har_melin
(lelkes újonc)

Hol van az a helyi bolt? Mert Pécsvárad egy kicsit messze van... Bár az első fecske után talán megjönnek a többiek is.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#3957) wwenigma válasza Har_melin (#3956) üzenetére

wwenigma
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miskolc, Bató-házban... :) de ugy erzem, elöntötte a kiskereket végre... :) Apropo, valaki tesztet nem tudna linkelni? Cdfreakson az istennek sem találom...

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Elektromos cigaretta fórum-apróhirdetés-chat | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma ---- | ---- OT995 utolso gyari ICS rom: http://d-h.st/users/wwenigma

(#3958) wwenigma válasza lazydog (#3954) üzenetére

wwenigma
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csináltam neki topikot: [link]

(#3959) V.Stryker

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt is megkérdezem,hogy hátha tud rá vki vmi okosat....Feltettem ezt a ''csoda'' 7-es Nero-t(Essential változatban) és amikor dvd-t írok akkor a Felhasznált olvasó tároló csík stabilan 25%-on áll.... miért is? :F

Segíts magadon, mert az Isten megöregedett! - www.biszbasz.hu / www.biszbasz.com

(#3960) Tituszazeb

Tituszazeb
(tag)

Abit KN9-S lap alá milyen DVD-írót érdemes venni (annyi a lényeg, h írjon és legyen nagyon olcsó) ? SATA csatolóval? pls: innen egyet! www.pcx.hu
előre is köszi

(#3961) V.Stryker válasza Tituszazeb (#3960) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak tudnám,hogy mi a fasz köze van az alaplapnak a dvd-íróhoz :F

Segíts magadon, mert az Isten megöregedett! - www.biszbasz.hu / www.biszbasz.com

(#3962) PPeter válasza V.Stryker (#3961) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Talán annyi kedves barátom, hogy vannak olyan alaplapi vezérlők, amelyekre nem lehet bizonyos, vagy éppen semmilyen optikai meghajtót sem kötni.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#3963) V.Stryker válasza PPeter (#3962) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak nem a SATA, SATA RAID vezérlőkre gondolsz? :D Azért az kemény lap, amelyik nem tudja kezelni az optikai meghajtókat ilyen csatival....talán vmi tescos minőségi.... :D Na mindegy, nem hittem ,hogy csak nekem természetesek ezek a dolgok. Megmondom őszintén,hogy fel sem merült bennem,hogy előfordulhat olyan,hogy nem kezeli :F

[Szerkesztve]

(#3964) PPeter válasza V.Stryker (#3963) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor talán érdemes lenne néhány - nem ''tescos minőségi'' - alaplap kézikönyvét is átolvasnod, mielőtt butaságot beszélsz.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#3965) V.Stryker válasza PPeter (#3964) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oké, mingyá megyek is a könyvtárba, hogy megtudjam melyik a 100ból két lap, amelyik képtelen ilyen természetes dolgokra. :D De ha már te így átolvastad azt a több száz kézikönyvet, mondhatnál pár lapot,amely a srác által említett lappal egy kategóriában van és nem kezeli a sata-s dvd író-t.

[Szerkesztve]

(#3966) PPeter válasza V.Stryker (#3965) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem nem kellene olyan témában arcoskodni amihez láthatóan teljesen hülye vagy. Inkább fáradj át a ''Probléma a DVD/CD íróval'' topikba és olvasgass.

(#3967) V.Stryker válasza PPeter (#3966) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oké mester. Te vagy a szakértő. :D Ezért kérdeznék is, ha már van valaki ebben a témában aki szakértő. Miért van az,hogy feltettem a Nero 7-es,Esential verzióban, kiszedtem az elején minden vackot belőle,hogy csak maga az író alkalmazás legyen fennt és amikor írom az adat dvd-t, akkor a Felhasznált olvasó tároló stabilan megáll 25%-nál. A dvd-t rendesen megírja, csak nem értem,hogy ez most természetes-e vagy sem.(Visszatettem a Nero 6.6.0.x-et és ott meg tök normális minden.)

(#3968) PPeter válasza V.Stryker (#3967) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Melyik verziót tetted fel? Ha rendesen megírja a lemezt, akkor nincs jelentősége, lehet valami kijelzési probléma is, amit orvosolnak majd egy következő verzióban.

(#3969) V.Stryker válasza PPeter (#3968) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom,hogy pontosan melyik verzió,de még amikor megjelent, akkor szereztem, szal vmi 7.0-ás lehet. Mindegy mert visszatettem a 6.6.0.16-os verziót. Mennyi értelme van ezt a 6-ost lecserélni 7-esre?

(#3970) Rycki

Rycki
(újonc)
LOGOUT blog

Helló mindenki szeretnék érdeklődni hogy a Sata-s dvd író mennyivel (miben) jobb mint az IDE csatlakozós?? :U

http://hardverapro.hu/apro/modderek_elado_led_szalag/hsz_1-50.html

(#3971) V.Stryker válasza PPeter (#3968) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah,közben feltettem újra és a 7.5.9.0-ás verzió.

(#3972) PPeter válasza Rycki (#3970) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Adatátviteli sebesség, írási sebesség, stabilitás stb. szempontjából semennyire. Annyiban lehet ''jobb'', hogy ha már nincs szabad ATA/IDE csatlakozó az alaplapodon (vagy az ATA/IDE vezérlő nem támogatja a CD/DVD-meghajtókat, mert ilyen is van), akkor a S-ATA csatolással lehetőséged van újabb eszközt a rendszerbe integrálni. De figyelni itt is kell azért: a régebbi alaplapi S-ATA vezérlők, illetve az újabb alaplapokon a harmadik gyártó által készített S-ATA kontrollerek nem minden esetben használhatók az optikai meghajtókkal hibamentesen (vagy egyáltalán).

(#3973) Rycki válasza PPeter (#3972) üzenetére

Rycki
(újonc)
LOGOUT blog

Értem és milyen Sata-s dvd írót tudtok nekem ajánlani?? :DDD

http://hardverapro.hu/apro/modderek_elado_led_szalag/hsz_1-50.html

(#3974) PPeter válasza Rycki (#3973) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha másfél évesnél idősebb alaplapod van, akkor inkább semmilyet. Ha újabb, akkor olvass bele a kézikönyvbe, hogy a S-ATA vezérlők melyike tartozik az alaplapi chipkészlet déli hídjához, illetve (ha van ilyen) melyik harmadik gyártó S-ATA/ATA vezérlője hajtja a többi S-ATA csatlakozót - és utóbbi kompatibilis-e az ODD eszközökkel? Lehet, hogy át kell szervezned a jelenlegi eszközök elrendezését, hogy az alaplapi chipészlet saját S-ATA csatlakozójára tudd tenni az írót. Hogy pontosan milyen írót? Mik az igényeid? Kell-e LightScribe vagy Labelfalsh? Ezektől eltekintve szinte minden egyéb szolgáltatásban (lemeztípusok támogatása) szinte ugyanazt nyújtja minden kommersz termék, írásminőségben akad különbség, de a legtöbb meghajtóval - normális lemezekkel - nem tudsz igazán befürödni.

(#3975) adalbert1 válasza PPeter (#3974) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon pontatlan pongyola megfogalmazású kérdés:
Régebben mintha írtad volna, hogy az SATA utasításkészletek nem igazán megfelelőek az optikai driveokhoz, és azokhoz teljesen újat kell készíteni (remélem érted mit akarok mondani, mert csak homályosan emlékszem)... Ezt sikeresen megtették? Tehát ha elméletileg kompatibilis az SATA vezérlő a drive-val, akkor semmilyen rejtett hiba nem léphet fel ezekből adódóan? :F

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#3976) PPeter válasza adalbert1 (#3975) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem a ''SATA utasításkészlet'' volt nem megfelelő az optikai meghajtókhoz, hanem az optikai meghajtók sajátos utasításkészletének egy részét nem kezelték jól egyes S-ATA vezérlők, nagy különbség. A helyzet egyre jobb, rejtett hibák persze több éve jól muzsikáló szabványrendszerekben is lehetnek. Ami működik, az általában jól működik.

(#3977) westlake válasza PPeter (#3976) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

mostanaban milyenek a philips irok? (ha mar a plextorokra nem lehet epiteni)
mondjuk a SPD2513BD tipusu irorol valami info?nem szamit sokat, de mondjuk jobban neznek ki, mint a mostani irok tobbsege.. elegem van ezekbol a sony-nec fele irokbol.. manapsag a pio sem a regi (ahogy hallom), lehet vennek egy ilyen philipset..

[Szerkesztve]

I'm out.

(#3978) westlake válasza westlake (#3977) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

most latom, hogy px-755sa meg beszerezheto, ha mar 760sa nem is..

I'm out.

(#3979) adalbert1 válasza PPeter (#3976) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kösz! :R
Akkor szerintem megvárom milyen tapasztalatok lesznek a Pio 212-vel.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#3980) Trs

Trs
(lelkes újonc)

Na teljesen jó!

Akkor most van valami ilyen: http://prohardver.hu/cikkek/2007-07-06/szupergyors_lg_dvd/

Mert jó, hogy arról kérdeztem utóbb mi is ez a SecurDisc! Ez most ennyire sz*r, :O vagy csak várjak még normális firmware-t :F ??????
Tudnám használni ezt a SD dolgot, mert hasznosabb mint egy LightSribe, de ha már PH se tudta normálisan letesztelni..... :U Van másnak ilyen?

Ami késik az csak közeledik...

(#3981) Paulo81

Paulo81
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Látom pont most megy a sata/ide kérdés.
Én annyit szeretnék kérdezni, hogy az asus m2n-e alaplap kezeli-e a sata-s optikai meghajtókat?Ha igen, akkor pl. win-t is lehet róla telepíteni?Sehol sem találtam erre vonatkozó információt!! :O :O
Esetleg PPéter, vagy valaki tudja?
Csak ettől függ, hogy lite-on 20a1h vagy 20a1s írót veszek-e...
Köszi a segítséget!

(#3982) magnum_pi

magnum_pi
(tag)

Sziasztok.

Milyen SATA DVD írot vegyek, 10.000 Forint alatt? Ez a LS dolog engem is érdekel, mert sose tudom melyik DVD-n mi van ( sosincs kéznél alkoholos íróeszköz:) ).

Ezek vannak a boltban:

LG H30N SATA OEM fekete 7 860.- Ft
NEC AD-7173S SATA OEM fekete 7 992.- Ft
Samsung SH-S183L SATA OEM LightScribe fekete 8 664.- Ft
Samsung SH-S203B OEM SATA fekete 9 192.- Ft

Alaplapom: Asus P5B-E

[Szerkesztve]

Gigabyte P55-UD3 F4, i5-750 @3.67 B1, ASUS ATI 6870, 2x2024MB Kingmax DDRII 1333Mhz, Samsung 245B, Chieftec 450W + FSP VGA Booster x3, Ninja Plus rev 2, CM 690

(#3983) westlake válasza magnum_pi (#3982) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

en a nec-et vennem ;)

I'm out.

(#3984) BioNiCMaN válasza magnum_pi (#3982) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még egy szavazat a NEC-re (ezek közül). ;)

Szeretem azt játszani, hogy a többi ember NPC.

(#3985) slaci007 válasza BioNiCMaN (#3984) üzenetére

slaci007
(senior tag)

NEC :R

Kérdezz,attól okosodsz!

(#3986) Blaise válasza magnum_pi (#3982) üzenetére

Blaise
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is most állok dvd író vásárlása előtt, ha van IDE hely a lapomon akkor nagyon muszáj sata-t venni ? van valami kézzelfogható előnye ? :R

(#3987) PPeter válasza Blaise (#3986) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tíz hozzászólást sem kellene visszaolvasni... :U

(#3988) Blaise válasza PPeter (#3987) üzenetére

Blaise
(PH! addikt)
LOGOUT blog

maradok az ide-nél :R

(#3989) westlake válasza PPeter (#3987) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

uj pio mit ''megy''? ;)

I'm out.

(#3990) PPeter válasza westlake (#3989) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megyeget, eddig nincs vele gáz. Majd szólok.

(#3991) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

10K-ig melyik a legjobb DVD író?

Eladó gyárilag kártyafüggetlen Samsung Mini II S6500 fehér színben garanciával. http://hardverapro.hu/apro/elado_gyarilag_kartyafuggetlen_samsung_mini_ii_s65/friss.html

(#3992) blattida válasza AMD Power (#3991) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Erre a kérdésre természetesen nincs válasz.
NEC, Pioneer, Lite-On,LG, kinek mi a fontos szempont. ;]

Gauranga!

(#3993) elisha válasza blattida (#3992) üzenetére

elisha
(kvázi-tag)

És ha úgy lenne a kérdés, hogy ezekből:

ASUS DRW-1814BLT Fekete SATA
LG GSA-H30N SATA Fekete OEM
NEC AD-7173S Fekete SATA

1, Melyik olvas a leggyorsabban/megbízhatóan (gondolok itt a gagyi, karcos lemezekre)
2, Melyiknek van a legtöbb szolgáltatása?

Engem konkrétan az írás nem érdekel, azt egy PIONEER DVD-RW DVR-112DBK drive fekete ATA fogja megoldani. Csak mellé nem akarok semmit tenni, emiatt kell a SATA eszköz. Ott meg nem tudok sima olvasót. Legyen hát két író. A felsoroltak valamelyike általában mint olvasói feladatra kellene. (És mielőtt valaki kérdezné, nem tágítok sem a PIO112-től, sem az ATA résztől itt :) )

Szerk: Rámmaradt egy SAMSUNG 160GB 7200rpm 8MB ATA (vagy IDE hm...) HDD, ez mint csak adattároló lenne majd. PPeter oktatásaiból tudom hogy író mellett HDD ne legyen. De a rendszerHDD az egy raptor lesz, így lehet az író mellett ez? 1 hónapos, nincs szivem elválni tőle :B

[Szerkesztve]

Túlterhelt a szerver.

(#3994) blattida válasza elisha (#3993) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Az Asus LS-es, az NEC LF-es, az LG rendelkezik a kevesebb szolgáltatással, nem tud rajzolni, de a karcos lemezeket ő olvassa a legjobban. ;]
Raptor se legyen mellette.

[Szerkesztve]

Gauranga!

(#3995) elisha válasza blattida (#3994) üzenetére

elisha
(kvázi-tag)

Értelek. Akkor legyen a Pioneer mellett egy LG és egy NEC is? Hm... Végülis...

Szerk: Nem raptor, ő rendszervinyó lenne. A samsung ATA-s, ő lenne a pio mellett.
Szerk2: Akkor kereshetek olyan lapot amin 2 ATA-IDE aljzat van, vagy egy PCI kártyát
amin van ilyen, és akkor viszont keressek egy olyan lapot amin több PCI aljzat van.
No hehe... Nem megy ez nekem srácok, lehet inkább összerakatom valakivel :)
Innentől már tényleg szőke lenni. :B

[Szerkesztve]

Túlterhelt a szerver.

(#3996) blattida válasza elisha (#3995) üzenetére

blattida
(PH! kedvence)

Ha megteheted, mért ne! De szerintem elég lenne a Pioneer mellé az LG.
Az író tényleg legyen egyedül. Meg tudod csinálni. :)

Gauranga!

(#3997) elisha

elisha
(kvázi-tag)

Meglehet, csak nem tudom hogyan :)

Ui: A Péter bácsi oldala nekem nem működik: http://www.cdgrab.hu/

Hiba!
A távoli kiszolgáló nem található

http://www.cdgrab.hu/ cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető. Győződjön meg róla, hogy a webcímet (URL) helyesen írta be, majd próbálja meg újratölteni a lapot.

Na mi történt vele?

[Szerkesztve]

Túlterhelt a szerver.

(#3998) adalbert1 válasza elisha (#3997) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Próbáld meg a burn.hu címet, nekem az megy.

(#3999) Athanáz9

Athanáz9
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mindenkit üdvözlök
---Külső, USB-s írót vettem.
LG 18x External Super Multi DVD Rewriter
(GSA-E40L)
Compatible with all DVD Formats
8.5 GB Double/Dual Layer Compatible
Light Scribe Label Printing
----
Ahhoz képest, hogy életemben nem írtam még DVD-t elég szép.
Jut eszembe: mti is írjak vele, és miért?
Szép gondok...
:))
A külső, 40 dekás notebook USB-s Plextor CD-íróm meg ingyen eladó, ha ... (lásd alább)

Kérdezek mindig, mindenáron! A magyar kormánynak mindig mindent elhiszek. (Jaj.) - Rómáról (Italia) sokfajta felvilágosítással szolgálhatok, dokféle tárgykörben.

(#4000) Athanáz9 válasza Athanáz9 (#3999) üzenetére

Athanáz9
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

''Kedvenc fórumtémáim'' kigyüjtött listáról hogy lehet törölni?
Fura kérdés? Nekem nem megy ez a törlés.
:(

Kérdezek mindig, mindenáron! A magyar kormánynak mindig mindent elhiszek. (Jaj.) - Rómáról (Italia) sokfajta felvilágosítással szolgálhatok, dokféle tárgykörben.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.