2013. május 22., szerda

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)

(#2501) Levin01

Levin01
(őstag)

Na vlami ilyesmi kéne:

[link]

(#2502) sysrq válasza Levin01 (#2499) üzenetére

sysrq
(senior tag)

NEC 3551C, fantázianeve ''Cameleon'', ehez kapsz három elölapot (fehér+feket+ezüst).

(#2503) LeC válasza slaci007 (#2500) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

és LF-t is próbáltad vele?

◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►

(#2504) Zanik válasza Levin01 (#2501) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Én tegnap vásároltam, itt[link] és ott volt ezüstös előlapú NEC ND-4571A

Origin/Steam: PaJKoS

(#2505) shteer válasza LeC (#2503) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nézz be a 111D topikba, ott van egy-két kép, valamint leírás a flashelés menetéről

Yamaha aktív házimozi sub - 15k > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#2506) LeC válasza shteer (#2505) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

én csak arra lennék kiváncsi hogy flashelés után lehet-e labelflash-elni 111D-vel :)

(#2507) shteer válasza LeC (#2506) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

igen, képes a labelflash funkcióra megfelelő adathordozóval

valamint a discT@2 fícsőrre hagyományos lemezzel

(#2508) LeC válasza shteer (#2507) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

thx az infot :R

(#2509) shteer válasza LeC (#2508) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

szivesen :)

egy fórumtárs alkotása ''sima'' lemezre: [link]

(#2510) LeC válasza shteer (#2509) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

111D@L-el?

szép lett :)

(#2511) Jarod1 válasza shteer (#2509) üzenetére

Jarod1
(őstag)
LOGOUT blog

Basszus, ezt pingálta a DVD író a lemezre? cool...

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#2512) shteer válasza Jarod1 (#2511) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ahhha, KrenAtesz kolléga követte el :) sztem is ütős - kb 1,5-2GB szabadon maradt területre is lehet ilyesmit csinálni, időbe telik de megéri

Lec: látom, mégis benéztél 111D topikba :)

(#2513) Levin01 válasza Zanik (#2504) üzenetére

Levin01
(őstag)

ÉS az, hogy van hozzá ''ezüst'' előlap az azt jelenti, hogy a sima műanyag van lefújva matt szürkére vagy tényleg alu hatását keltni a dolog?

(#2514) LeC válasza shteer (#2512) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

jaja benéztem oda, mert kiv voltam arra az íróra ami ezt a csodát művelte és valóban egy 111D@L volt ;)

(#2515) Mateosz

Mateosz
(kvázi-tag)

Helo!
kérdés: milyen dvd-rw vegyek?
szeretném ha kezelné mind a +-os mind a --os lemezeket, sőt dual-layer-ben
mik a tapasztalatok, mit érdemes venni? lehet hinni pusztán a technikai adatoknak/teszteknek?

Köszi! :R

Be prepared! | ÚJ pendrive, micro SD OLCSÓN: http://href.hu/x/kggk

(#2516) lazydog válasza Mateosz (#2515) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Manapság az összes kapható DVD író megfelel az általad felsorolt kívánalmaknak.
A pontos típus kiválasztásához olvasgasd szorgalmasan a P.H.-t.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2517) slaci007 válasza Mateosz (#2515) üzenetére

slaci007
(senior tag)

Ajánlott írók szerintem:
NEC 4550,51,70,71 NEC-Optiarc 5170-7173
Pio111D
Benq1650,1655
Plextor 755,760.
LG,Samsung inkább kerülendő.
Ajánlott olvasmányok prohardver fórum,burn.hu legjobb oldal a témakörben.
Külföldi oldalak cdfreaks,cdrinfo,dvd-r.jpn. :R

Kérdezz,attól okosodsz!

(#2518) Mateosz válasza lazydog (#2516) üzenetére

Mateosz
(kvázi-tag)

Köszi! :R
a vga-val foglalkozó részeken már 30x átrágtam magam (mert azt is cserélek épp)
és gondoltam spórolhatnék egy kis időt, ha valaki ad néhány támpontot legalább...
pl.: XY-t ne vegyél, mert... vagy most olcsón adják a ph apróban a ZZ-t... és az NN biztos bír 3 évet, ha nincs rá gari, akkor is

(#2519) Mateosz válasza slaci007 (#2517) üzenetére

Mateosz
(kvázi-tag)

:R :R :R
kitaláltad mire gondolok! thx

(#2520) Mateosz válasza slaci007 (#2517) üzenetére

Mateosz
(kvázi-tag)

asus esetleg? öcsémnek az van és neki bejön...

(#2521) polip válasza Mateosz (#2520) üzenetére

polip
(PH! addikt)

az asus belül pio :)

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#2522) Janoska26 válasza slaci007 (#2444) üzenetére

Janoska26
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Szasz Mester, dobnál egy linked hogy hol találom a 4571-hez a friss firmwaret?Előre is köszi :DDD :R

(#2523) slaci007 válasza Janoska26 (#2522) üzenetére

slaci007
(senior tag)

Itt találsz:[link] :R

Kérdezz,attól okosodsz!

(#2524) Janoska26 válasza slaci007 (#2523) üzenetére

Janoska26
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Hálás köszönet :DDD :R

(#2525) 3x3y

3x3y
(fanatikus tag)

Szert tettem egy NEC 5170-es kütyüre. Meglepő a sebessége. A Plextor 755A -t olvasásra símán lenyomta. A gagyi lemezeket viszont lassabban olvassa. Kellemes kis jószág.

PF

(#2526) birno

birno
(őstag)

Sziasztok!

Egy gyors kérdés.Egy Asus 0402P/D típusú írom van, tökéletesen működik,de a DL technológia miatt gondolkodom egy új vételén.Meg ti is javasoltátok már korábban a lemez kompatibilitások miatt.
Egy Asus DRW-1608P3S-ban gondolkodom.Az írási és olvasási sebességgel biztos nem lenne gondom, mert a régié is tökéletesen megfelel(2X-esenél gyorsabban nem írok dvd-t :DDD ),feltételezem az írás minősége sem romlott az idők folyamán(azért erősítsetek meg), az egyedüli kérdésem, hogy vajon hangosabb-e ez az új író mint pl. az én régim?
Mert az Asus topikban írták, hogy van akinek hangos, de ha nem hangosabb mint a régi verziók akkor valszeg én vagyok süket mivel én ennek sem hallom a hangját. :D
Plusz felvetették, hogy a bemélyedések miatt zörögne, erről van tapasztalat?

[Szerkesztve]

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#2527) 3x3y válasza birno (#2526) üzenetére

3x3y
(fanatikus tag)

2X-en felesleges írnod. A mai modern kütyük a gyorsabb írásra vannak optimalizálva, ott lesz a minőség is.

PF

(#2528) birno válasza 3x3y (#2527) üzenetére

birno
(őstag)

De akkor sem lesz rosszabb minőségű ha 2X-essen írom, nem?

(#2529) lazydog válasza birno (#2528) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Valószínűleg rosszabb lesz a túl kis sebességen írott lemez, mivel az új lemezek alapanyaga a nagy sebességű írásra van optimalizálva.
DVD esetén a legjobb minőségű írást 6x-os sebességgel tudod elérni.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#2530) 3x3y válasza birno (#2528) üzenetére

3x3y
(fanatikus tag)

De...rosszabb lesz a minőség 2X-en.

PF

(#2531) PPeter válasza 3x3y (#2530) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megint egyszerűsítetek. Ha az adott íróban az adott lemezhez van normálisan kimunkált írási stratégia egy adott sebességhez, akkor teljesen mindegy, milyen gyors írási sebességről beszélünk a lemez maximálisan ajánlott írási sebességéhez viszonyítva. Magyarul: ha egy író tartalmaz egy bizonyos 16x-os lemezhez normálisan optimalizált 2x-es írási stratégiát, akkor az teljesen jól működhet. Csak azért nem lesz rossz, mert a lemez 16x-os, az írás meg 2x-es.
Ellenben
- az újabb írók firmware-ében egy-egy lemezhez (MID-hez) 4-5 írási stratégiát tárolnak el, amelyek többnyire a 6x-8x-12x-16x tartományt fedik le, tehát fel sem fogják ajánlani egy 16x-os lemezhez a 2x-es írást (nincs rá bejegyzett stratégia a firmware-ben).
- a régebbi írók meg fel sem ismerik az új rendszerű 8x-os és 16x-os lemezeket, ha meg mégis, akkor az úgynevezett általános írási stratégiával fogják megírni alacsony sebességen, aminek a minősége (a csillagok állásán kívül) attól függ majd, hogy a leme elején rendelkezésre álló kalibrációs zónában mennyire sikerült belőni a lézert az írás előtt.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#2532) slaci007 válasza birno (#2526) üzenetére

slaci007
(senior tag)

Nagyon jó választás az Asus P3S,Pio111 Asus csomagolásba.6x-an nyugodtan írhatod majd a lemezeket jó lesz az írás minősége. :C

Kérdezz,attól okosodsz!

(#2533) birno válasza PPeter (#2531) üzenetére

birno
(őstag)

Számomra ezek olyan nehezen hihető dolgok, de ha ennyien mondjátok akkor elhiszem s ki fogom próbálni a nagyobb sebességet.
Azt meg lehet valahogy tudni, hogy milyen írási stratégiák vannak eltárolva?

(#2534) PPeter válasza birno (#2533) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi az ami nem hihető abban, amit beírtam? Nem kötelező elhinni, attól még így működik. :D
Hogy milyen írási stratégiák vannak egy író firmware-ében az adott lemezhez, az rögvest kiderül, amint behelyezted a lemezt, ugyanis ez alapján fogja felajánlani az íróprogram a kiválasztható írási sebességeket (vannak kivételek, pl. az ImgBurn, amelyik mindenféle sebességet felajánl, de ha olyat váalsztasz ki, amelyiket magától nem ajánlana fel az író a lemezhez, akkor a kiválasztott tempóhoz legközelebb eső, támogatott sebességgel fog írni a drive). Aa CDSpeed program DiscInfo füle is megmondja az adott lemezről, hogy az íród milyen tempóval hajlandó írni rá, valamint néhány író firmware-ébe közvetlenül bele lehet kukkantani egy speciális segédprogrammal, hogy melyik MID (a lemezek gyártókódja) mellé milyen írási sebességeket, stratégiákat tartalmaz.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#2535) birno válasza PPeter (#2534) üzenetére

birno
(őstag)

Paraszti logikával hihető nehezen. :D Miné lassabb anná jobb!
Ok, köszi a tájékoztatást.

(#2536) PPeter válasza birno (#2535) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az írási sebesség csak egyik összevetője annak a sok elemből álló feltételrendszernek, amely a jó minőségű írás kulcsa. Önmagában a 2x-es sebességű írás nem garantál jó minőséget, ha ehhez a 2x-es tempóhoz az író olyan beállítású lézert használ, amely nem felel meg a lemez hordozórétegének. Az írási stratégia nemcsak egy bizonyos sebességű adatrögzítés gondosan időzített megvalósításából áll, hanem a kérdéses lemezhez az adott sebesség mellett alkalmazandó pontos kalibrációt is meg kell oldani. A mai 16x-os írók játszva írnak 6x-osan, 8x-osan olyan minőségben a 16x-os lemezeke, mint a régi írók a korábbi lemezekre 2x-esen vagy 4x-esen.

(#2537) Söri

Söri
(kvázi-tag)

Szevasztok!
Lenne egy kérdésem.
Éppen egy CD-t ISO-sztam amikor befagyott a gép, egyszerüen semmire se reagált, maradt a reset és azóta az íróm nem reagál semmire. A gép felismeri de azonkívül halott.
Van valakinek valami ötlete?

(#2538) PPeter válasza Söri (#2537) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tehát egy lemezről készítettél image fájlt amikor lefagyott a gép és azóta kuka a drive? Windows alatt látszik a betűjele? Ha beraksz lemezt felpörgeti, van valami aktivitás (világít, villog a led)? Milyen meghajtó pontosan?

(#2539) Söri válasza PPeter (#2538) üzenetére

Söri
(kvázi-tag)

Igen egy image fájlt szerettem volna csinálni.
Nem tudok lemezt betenni csak ha kinyomom egy tűvel a tálcát, de akkor se pörget fel semmit, ha rákattintok a betüjelére totalcommander alól akkor egyszerüen befagy a commander.
Benq1655-ös és a ledek csak akkor villognak párat ha bekapcsolom a gépet.
:(
Van megoldás?

(#2540) greenface válasza PPeter (#2536) üzenetére

greenface
(fanatikus tag)

PPeter,
NEC2510A íróm van, a fw a legfrissebb, de még 2005 eleji... Verbatim 16x lemezekre írok (+R).
4x-en írtam eddig, de most elbizonytalanítottál... :)
Tudom, hogy ez így nehéz, de így látatlanban szted a 4-6-8x közül melyik a legjobb minőséget adó írás...?
Köszi előre is.

(Bocsi a kissé OFF-ért.)

''Á su piszolaki, laki laki laki''

(#2541) PPeter válasza Söri (#2539) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ellenőrizd le, hogy a tápcsatija biztosan jól van a helyére dugványozva, de nagyon úgy tűnik, hogy valami elhalt benne. Ugyanígy viselkedik akkor is, ha nem engeded, hogy betölötődjön a Windows (épje be BIOS-ba a bootoláskor) és úgy próbálsz tálcát kiadatni és lemezt berakni?

(#2542) PPeter válasza greenface (#2540) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a 4x-esen írt lemezeddel nincs minőségi probléma, akkor minek is változtatnál a jól bevált recepten? Ami nem romlott el, azt nem piszkáljuk :)

(#2543) Söri válasza PPeter (#2541) üzenetére

Söri
(kvázi-tag)

Thx!
A tápcsatit kihúztam és visszadugtam és most működik. :R
de eddig a led világított folyamatosan amikor nem pörgött a drive,
most meg csak akkor villog ha dolgozik.
Ez furcsa, de az a lényeg hogy müxik.

(#2544) cirmy

cirmy
(újonc)

üdv!

van egy olyan proglémám hogy van egy samsung dvd íróm de rendellenesen működik mert nem olvassa be a dvdket, magától kiadja a lemezt, van hogy üresen kinyílik amikor hozzá se nyúlok, volt hogy kiadta a lemezt és bent meg izomból pörgette üresen magát. Pedig még firmwaret is frissítettem rajta 6 verzióból 4et. olyankor egész jól műszöki de egy idő után megkergül HELP HELP HELP! mit tegyek vele?

TÍPUSA: samsung TS-H552

(#2545) bandita73

bandita73
(újonc)

Hello!
Ezt a külső írót néztem ki: [link]
Mi a véleményetek róla? Ebbe melyik Pioneer író belseje van? Tudtok ennél jobb külső írót ilyen áron(22e körül van)?
üdv

Joe a folyó felé ment.

(#2546) LeC válasza bandita73 (#2545) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

asus írókban tudtommal pio belső van.

(#2547) greenface válasza PPeter (#2542) üzenetére

greenface
(fanatikus tag)

Rendben, maradok akkor a 4x-nél, eddig nem volt gond. :)
Csak kicsit félek, az új lemezekkel nem lesz olyan jó írási minőség, tekintve, hogy elég régi a drive....

''Á su piszolaki, laki laki laki''

(#2548) PPeter válasza greenface (#2547) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, ez előfordulhat, de ha megtaláltad a megfelelő lemezt és konzekvensen ragaszkodsz hozzá - no meg az írási sebességhez ami bevált vele -, akkor nincs miért aggódni.

(#2549) szimcsi

szimcsi
(senior tag)

Most vettem dvd írót, meg van már egy dvd olvasóm is, azt kérdezném hogy hova kellene ezeknek meg a winchesternek a jumpereit tennem (master, slave,cs) hogy minden ok legyen.Kösz

XP

(#2550) LeC válasza szimcsi (#2549) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

A vinyók: primary master és slave (ha 2 vinyód van) IDE1 alaplapi csatlakozó
optikai meghajtók: secondary master és slave (dvd olvasó+író) IDE2 alaplapi csatlakozó

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.